ISPISIVANJE

Najbolji pisači za ispisivanje fotografija

Od malih do velikih, prilagođenih svakom budžetu, ovo su najbolji pisači za ispisivanje kvalitetnih fotografija, kod kuće i u pokretu.
A top-down image of a Canon PIXMA printer outputting a large photo print. A phone displaying a camera roll is on the desk beside it.

Fotografija ima moć zabilježiti trenutak u vremenu i pretvoriti ga u dragocjenu uspomenu. No ta se energija gubi ako je zakopana na tvrdom disku ili među stranicama digitalnih medija.

Ispisivanje će vaše omiljene fotografije pretvoriti u fizičke predmete koje možete uokviriti i izložiti po kući, pokloniti najmilijima, pohraniti u spomenar ili fotoalbum ili čak ispisati kao naljepnice kojima ćete personalizirati svoje stvari.

Dostupan je širok asortiman pisača koji omogućuju izrađivanje vlastitih ispisa, kad i gdje god želite – od kompaktnih pisača koje možete nositi sa sobom na izlaske, odmore i posebne događaje do modela velikog formata za izradu velikih ispisa koje možete uokviriti i objesiti na zid.

Kako odabrati najbolji kućni pisač za fotografije? Pogledajmo što asortiman pisača tvrtke Canon ima za ponuditi.

Najbolji višenamjenski fotopisači

Žena drži ispisani kolaž fotografija pokraj pisača PIXMA tvrtke Canon na površini s efektom drveta

Pisač PIXMA serije TS7450a tvrtke Canon može ispisivati fotografije s obrubom ili bez obruba, u formatima od 91 x 55 mm i kvadratnim opcijama, do formata A4. Idealan je za kolaž s fotografijama ili za odabir fotografija različitih formata koje će biti izložene na zidu galerije ili zajedno u jednom velikom okviru.

Par sjedi na kauču i gleda telefone i tablete. Pisač PIXMA nalazi se na dasci iza njih.

Osim za kvalitetno ispisivanje fotografija, pisač PIXMA TS7650i tvrtke Canon odličan je izbor za ispisivanje dokumenata i izradu rukotvorina, što ga čini idealnim za zadovoljavanje raznovrsnih zahtjeva zaposlenih obitelji.

Višefunkcijski pisač omogućuje brzu i laku transformaciju digitalnih uspomena u predivne ispise kojima možete uljepšati svoj dom ili ih podijelili s voljenim osobama. Fizička priroda ispisa slikama pridodaje veću vrijednost, naročito ako su darovane.

Višenamjenski PIXMA serije TS7450a tvrtke Canon jednostavan je za upotrebu, s ugrađenim skenerom i Wi-Fi vezom s računalom ili pametnim telefonom. Kompatibilan je s besplatnom aplikacijom Canon PRINT, a fotografije bez obruba dimenzija 10 x 15 cm može ispisati u samo 43 sekunde, u punoj boji.

Iznimno kvalitetan, ali povoljan pisač serije PIXMA TS7450a rabi pigmentnu crnu tintu za jasne crno-bijele ispise otporne na razmazivanje te cijan, magenta i žutu tintu na bazi topivih bojila za fotografije.

Ako tražite još bržu opciju za ispisivanje fotografija, možda za veće projekte poput izrade vlastitog albuma vjenčanja, pisač PIXMA TS7650i tvrtke Canon može ispisivati fotografije bez obruba u boji u samo 19 sekundi1.

Kao i pisač serije PIXMA TS7450a, PIXMA TS7650i tvrtke Canon kompaktan je, a ipak vrlo svestran pisač koji upotrebljava spremnik s pigmentnom crnom tintom i spremnik s trobojnom tintom. Jednostavan je i intuitivan, s upravljačkom pločom sa zaslonom u boji koja se zakreće prema gore tako da je uvijek jasno vidljiva.

Ako radite na projektu ispisivanja, zadnje što želite je da vam ponestane tinte, a prednost pisača PIXMA TS7650i tvrtke Canon ujedno je kompatibilnost s PIXMA planom ispisivanja2. Ova usluga temeljena na pretplati prati vaše razine tinte i isporučuje nove spremnike na vaša vrata čim prepozna da vam ponestaje tinte, čime vam štedi vrijeme i trud, a košta do 50 %3 manje od standardnih tinti. To je isplativa opcija ako ispisujete mnogo fotografija jer se dokumenti i fotografije računaju kao jedna stranica.

Najbolji fotopisač za ispisivanje s mobilnih uređaja i izradu spomenara

Dvije ruke drže ispisanu fotografiju bebe iznad modela SELPHY CP1500 tvrtke Canon, a okružuju je dodatne ispisane fotografije.

Kompaktni pisač kao što je SELPHY CP1500 tvrtke Canon bio bi idealan za izradu albuma kojim se slavi prva godina djetetova života. Započnite sa snimkama trudnoće te uključite skenove ili fotografije rodnih listova i kartica kako biste dočarali cijeli doživljaj. Ispisujte fotografije u raznim veličinama te eksperimentirajte s njihovim izgledom i redoslijedom.

Žena sjedi na kauču i lijepi fotografije iz pisača Canon SELPHY Square QX10 u spomenar.

Zahvaljujući baterijskom napajanju modela SELPHY Square QX10 tvrtke Canon, fotografije možete ispisivati bilo gdje. Wi-Fi Direct olakšava povezivanje s pametnim telefonom, tabletom ili kompatibilnim fotoaparatom, dok samoljepljiva poleđina ispise čini idealnima za spomenare ili za lijepljenje na gotovo bilo koju površinu.

Dosad obuhvaćeni pisači stolni su modeli s ugrađenom funkcijom Wi-Fi, tako da ih možete smjestiti bilo gdje u kući. Ako pak želite ispisivati na terenu, kompaktne i mobilne pisače tvrtke Canon možete ponijeti kamo god krenete i izrađivati ispise izravno s pametnog telefona ili kompatibilnog fotoaparata. To je odličan način za darivanje obitelji i prijatelja ili čak izradu prilagođenih dopisnica s putovanja koje ćete slati kući.

Kompaktni SELPHY CP1500 tvrtke Canon podržava više vrsta papira, od papira formata dopisnice (RP-108 i KP-36IP) do malih naljepnica (KC-18IL), s formatima kreditne kartice (KC-36IP i KP-18IF) i kvadratnog papira (KC-18IS) između njih. U svakom pakiranju papira nalazi se spremnik s točnom količinom tinte koja vam treba. Fotografije standardnog formata 10 x 15 cm ispisuju se brzinom od oko 41 sekunde.

SELPHY Square QX10 tvrtke Canon samostalni je mobilni pisač s ugrađenom punjivom baterijom koji omogućuje izradu kvadratnih fotografija od 68 mm na malo većem papiru za naljepnice od 72 x 85 mm koji omogućuje ispisivanje željenog teksta na dnu ispisanih fotografija. Kao i kod većeg modela SELPHY CP1500 tvrtke Canon, možete upotrebljavati različite opcije izgleda i dodavati ukrasne pečate, obrube i posebne efekte putem aplikacije Canon SELPHY Photo Layout.

Prijenosni pisač Canon Zoemini 2 još je manji, dovoljno malen da ga možete spremiti u džep, što ga čini idealnim za izradu spomenara s putovanja ili za odlaske na festivale i izradu trenutnih autoportreta.

Saznajte više u našem vodiču o kreativnom radu s kompaktnim fotopisačem.

Najbolji fotopisač za velike projekte

Pisač PIXMA tvrtke Canon okružen živopisnim ispisima fotografija, od kojih se jedna nalazi u odlagaču pisača.

PIXMA G640 tvrtke Canon ima šest tinti na bazi topivih bojila, odnosno cijan, magentu, žutu, crvenu, crnu i sivu, za širok prostor boja i paletu, ali i mogućnost za napredno crno-bijelo ispisivanje fotografija.

Bočice s tintom MegaTank umeću se u pisač PIXMA tvrtke Canon.

Spremnici s tintom velikog kapaciteta pisača PIXMA G640 na prednjoj strani imaju prozorčiće koji olakšavaju praćenje razina tinte.

Ako radite na dugotrajnom projektu koji zahtijeva mnogo ispisanih fotografija, naročito u velikim formatima, potreba za redovitim zamjenama spremnika s tintom može biti pomalo naporna. Pisači MegaTank tvrtke Canon imaju spremnike s tintom velikog kapaciteta koji standardne spremnike čine izlišnima.

PIXMA G640 tvrtke Canon naročito je izdržljiv te omogućuje raskošnu kvalitetu fotografija sa šest tinti na bazi topivih bojila. Svaki komplet jeftinih bočica s tintom dovoljan je za ispisivanje do 3800 fotografija u boji veličine 10 x 15 cm i ispisivanje bez obruba do formata pune veličine, A4/Letter. Spremnik se puni jednostavno i uredno.

Kao i ostali spomenuti pisači PIXMA, G640 ima ugrađenu funkciju Wi-Fi te podržava skeniranje i ispisivanje u oblaku, a ugrađeni skener visoke razlučivosti olakšava skeniranje i kopiranje fotografija.

Najbolji pisač za ispisivanje fotografija profesionalne kvalitete

Žena stoji uz pisač PIXMA tvrtke Canon koji se nalazi na stolu pokraj monitora računala. Ispisane fotografije prikazane u okvirima na zidu u pozadini.

Kao specijalizirani fotopisač na bazi topivih bojila, PIXMA PRO-200 tvrtke Canon nenadmašan je za profesionalno ispisivanje u boji i crno-bijelo ispisivanje. Pisač je idealan za sjajne i raskošne fotopapire, ali pruža predivne ispise i na matiranim medijima te medijima za umjetničke reprodukcije.

Ako ispisivanje fotografija želite podići na novu razinu, PIXMA PRO-200 tvrtke Canon omogućuje A3+ (329 x 483 mm) ispise bez obruba u svega 90 sekundi. Omogućuje i izradu panoramskih fotografija duljine do 990 mm i istinsko pokazivanje šire perspektive, što ga čini idealnim za pejzažne fotografije.

PIXMA PRO-200 upotrebljava osam pojedinačnih spremnika s tintom na bazi topivih bojila, pri čemu su tinte formulirane tako da omogućuju izradu fotografija profesionalne kvalitete. To ga čini savršenim pisačem za najzahtjevnije kreativne fotografe koji traže vrhunsku kvalitetu fotografija i veće ispise.

Više ulaznih ladica osigurava kompatibilnost s relativno debelim medijima za umjetničke reprodukcije, kao i sa standardnim fotopapirima, tako da možete eksperimentirati s izgledom i dojmom ispisanih slika. Kako bi vam pomogao u tome, besplatni softver Professional Print & Layout tvrtke Canon pojednostavljuje dizajniranje stranica s više slika te pruža jednostavne opcije za prilagođavanje prikaza boja, svjetline i kontrasta.

Kako dobre fotografije mogu izgledati odlično

Osoba koja sjedi ispred pisača PIXMA tvrtke Canon i gleda kroz odabrane ispise fotografija

PIXMA Ts7650i tvrtke Canon ima dvostruki ulazni sustav za papir, tako da možete umetnuti običan papir u unutarnju kasetu s prednje strane, a fotopapir ili druge posebne medije u uspravnu ladicu sa stražnje strane.

Originalna i obrađena fotografija para pokraj jezera na dan njihova vjenčanja; tamna i neobrađena s lijeve strane pokraj svjetlije verzije s desne strane – uređeno u alatu Digital Photo Professional.

Dobro je znati kako uređivati fotografije, tako da možete ispraviti pogreške, poboljšati kompoziciju i podesiti postavke. U našem jednostavnom vodiču za uređivanje fotografija saznajte kako obrađivati fotografije s pomoću softvera kao što je Digital Photo Professional.

Za vrhunske i dugotrajne ispise fotografija, izbor papira jednako je važan kao i tinta. Brojni razni profili u upravljačkim programima za pisače tvrtke Canon osiguravaju precizno podešavanje postupka radi postizanja najveće preciznosti po pitanju boja, svjetline i kontrasta te ispisa otpornih na mrlje i blijeđenje tijekom vremena.

Sjajni papir naročito je dobar za izradu živopisnih veselih fotografija u boji. Nerefleksivni matirani papiri mogu bolje poslužiti za izradu dramatičnih crno-bijelih fotografija, kao i za suptilnije boje, npr. portreta i fotografija vjenčanja.

Na raspolaganju imate velik izbor fotopapira tvrtke Canon, uključujući cijenom pristupačne Glossy Photo Paper 'Everyday Use', deblje i raskošnije Photo Paper Plus Glossy II, Photo Paper Plus Semi-Gloss s luksuznom satenskom doradom te mat fotopapir koji je izvrstan ne samo za mat fotografije, već i za izradu čestitki i rukotvorina. Svi ovi fotopapiri dostupni su u širokom rasponu formata. Pokušajte testirati nekoliko različitih fotopapira i provjerite koji vam se najviše sviđaju.

Asortiman pisača i papira tvrtke Canon fotografima omogućuje da svojim fotografijama pruže tretman kakav zaslužuju, bez obzira na to kako ih i gdje namjeravaju izložiti. Od mobilnih modela koji omogućuju zabavno ispisivanje s članovima obitelji i prijateljima u čast posebnih prigoda, do stolnih pisača koji su jednako sposobni ispisivati dokumente i fotografije, sve do MegaTank pisača koji su praktični i cijenom pristupačni za veće projekte. Kako bi uistinu dao svoj pečat, PIXMA PRO-200 tvrtke Canon omogućuje ispisivanje velikih formata u profesionalnoj kvaliteti, uz relativno prihvatljivu cijenu.

Matthew Richards

Slični proizvodi

 • Pisači za upotrebu kod kuće

  PIXMA TS7450a Series

  Elegantan „sve u jednom“ uređaj za tehnološki potkovane s brojnim mogućnostima za kreativno ispisivanje i tehnologijom ADF za pojednostavljivanje postupka kopiranja i skeniranja više različitih listova.
 • PIXMA TS7650i

  Pisači za upotrebu kod kuće

  PIXMA TS7650i

  Brz i vrlo kvalitetan pisač koji se neprimjetno uklapa u vaš dom zahvaljujući kompaktnim dimenzijama i jednostavnoj upotrebi.
 • PIXMA G640

  Pisači za upotrebu kod kuće

  PIXMA G640

  Prvi višefunkcijski pisač u asortimanu PIXMA G sa šest punjivih spremnika s tintom na bazi topivih bojila, PIXMA G640 spaja nenadmašnu kvalitetu ispisivanja fotografija s mogućnošću izrađivanja velikih količina uz iznimno niske troškove.
 • Snimka modela Canon Pixma Pro-200 s prednje strane

  Profesionalni fotopisači

  PIXMA PRO-200

  Budući da je usredotočen za ispisivanje živopisnih fotografija u boji, svestranost i praktičnost, PIXMA PRO-200 idealan je izbor za zaljubljenike u fotografiju i ambiciozne fotografe.
 • Pisači za upotrebu kod kuće

  SELPHY CP1500

  Ovaj kompaktni fotopisač jednostavan za upotrebu omogućuje izradu vrlo izdržljivih ispisa bogatih boja u roku od nekoliko sekundi.
 • Pisači za upotrebu kod kuće

  SELPHY SQUARE QX10

  Čuvajte svoje dragocjene uspomene u obliku prelijepo izrađenih ispisa koje bežično možete izraditi bilo gdje.

Slični članci

 • ISPISIVANJE I RUKOTVORINE

  Objašnjenje vrsta papira

  Istražite različite vrste papira tvrtke Canon uz ovaj praktični vodič za kupce.

 • OSNOVE UREĐIVANJA

  Kako uređivati posebne fotografije

  Uredite svoje fotografije posebnih trenutaka s pomoću ovih jednostavnih savjeta za uređivanje fotografija.

 • ISPISIVANJE

  Uređivanje fotografija za ispisivanje

  Bolje iskoristite svoje ispisane fotografije uz naš detaljan vodič za uređivanje za ispisivanje i upotrebu najboljih postavki ispisa.

 • OSNOVE

  Snimanje za ispis

  Sedam najboljih savjeta za snimanje uspomena koje ćete sačuvati u obliku ispisa.

  1. Brzina ispisa fotografija temelji se na zadanim postavkama, uz primjenu standarda ISO/JIS-SCID N2 na fotopapiru Plus Glossy II, i ne uzima u obzir vrijeme obrade podataka na računalu.
  2. PIXMA plan ispisivanja dostupan je samo građanima Austrije, Belgije, Danske, Finske, Francuske, Njemačke, Italije, Norveške, Nizozemske, Španjolske, Švedske, Švicarske, Republike Irske i Ujedinjenog Kraljevstva.
  3. Na temelju prosječne uštede po stranici u odnosu na originalne standardne tinte kupljene za 20 najprodavanijih višenamjenskih tintnih pisača u zapadnoj Europi (istraživanje Key Point Intelligence – siječanj 2022.). Trošak po stranici (CPP) mjesečne pretplate na Canon PIXMA plan ispisivanja (plan za 200 stranica) bez dodatnih stranica, u usporedbi s cijenom po stranici za ispisivanje stranica u skladu sa standardom ISO/IEC 24711 na 20 najprodavanijih višenamjenskih tintnih pisača u boji koji koštaju manje od 200 eura u zapadnoj Europi, upotrebom spremnika standardnog kapaciteta. Prosječni CPP upotrebljava se za određivanje postotka uštede u odnosu na CPP za PIXMA plan ispisivanja tvrtke Canon (plan za 200 stranica). Iskoristivost tinte i cijene na temelju informacija na web-mjestu proizvođača u Njemačkoj. Prodajne cijene tinte ne uzimaju se u obzir u ovom istraživanju. Istraživanje Keypoint Intelligence za siječanj 2022. koje je naručila tvrtka Canon, na temelju javno dostupnih informacija iz siječnja 2022. Pisači odabrani u skladu s jediničnom prodajom u IDC Quarterly Peripherals Tracker – Final Historical 2021Q4 (IDC kvartalno praćenje perifernih uređaja – završni povijesni 4. kvartal 2021.), Zapadna Europa.