KREATIVNO ISPISIVANJE

Ispisi „moje prve godine života”: proslavite značajne bebine trenutke uz pisač SELPHY CP1500 tvrtke Canon

Prvu godinu života navršavamo samo jednom, no albumi s ispisanim fotografijama traju cijeli život. Portretna fotografkinja Jemella Ukaegbu podijelila je s nama svoje najbolje savjete kako snimiti i ovjekovječiti ovo posebno životno razdoblje.
Osoba ispisane fotografije lijepi u spomenar, dok drugi ispisi leže pokraj pisača SELPHY CP1500 tvrtke Canon.

Prva godina svakog posebnog odnosa ispunjena je nezaboravnim trenucima, poput prvog osmijeha djeteta ili prve šetnje s novim psićem. Čak i nervoze koju osjetite na prvom spoju s osobom s kojom ćete provesti ostatak života. Ovakvi događaji doista su vrijedni pamćenja i slavlja.

Portretna fotografkinja Jemella Ukaegbu, poznata kao Mellz, zna kako savršeno snimiti trenutak. U svom profesionalnom životu snima vjenčanja, krštenja i rođendanske zabave za klijente te portrete parova i novorođenčadi. Zaljubila se u fotografiju kao dijete kada je pregledavala albume s fotografijama i hrpe ispisanih fotografija koje su snimili njezini roditelji. One su joj pokazale kakav je život bio prije njezinih prvih sjećanja.

„Volim albume s fotografijama jer oni mogu ispričati priču s riječima i bez riječi koju svatko može pratiti dok uranja dublje i dublje u stranice”, kaže Mellz. Kada je pregledavala fotografije prve godine života svoje kćeri, Mellz je znala da to razdoblje ne želi ovjekovječiti samo u digitalnim slikama, zato je izradila album s fotografijama s pomoću pisača SELPHY CP1500 tvrtke Canon. Podijelila nam je svoje savjete kako i vi to možete učiniti.

Početak rada: odabir

Dijete gleda obiteljske fotografije sa svojom majkom.

Odabir fotografija za album jako je zabavan i lako možete uključiti svoje dijete u tu aktivnost. Aplikacija Canon SELPHY Photo Layout može pojednostaviti taj postupak jer vam omogućuje ispisivanje omiljenih fotografija izravno s pametnog telefona.

Osoba upotrebljava aplikaciju Canon SELPHY Photo Layout na pametnom telefonu za stvaranje kolaža od četiri fotografije.

Aplikacija Canon SELPHY Photo Layout ima ugrađene predloške koji omogućuju razvrstavanje više slika u jedan ispis, tako da u vaš obiteljski album može stati više sadržaja.

Malo je vjerojatno da ćete uzeti dovoljno vremena da pogledate sve digitalne fotografije koje ste snimili tijekom bebine prve godine života. Dok pokušavate zabilježiti svaki dragocjeni trenutak, digitalni albumi na telefonu i memorijske kartice fotoaparata neizbježno će se ispuniti tisućama fotografija. Međutim, fizički albumi s fotografijama ili spomenari su drugačiji. Ako odaberete najbolje snimke od tisuća koje ste snimili i ispišete ih, veća je vjerojatnost da ćete se vratiti tim trenucima. Sam postupak odabira može vas ispunjavati.

„Sortiranje volim podijeliti na dijelove”, kaže Mellz. „Mjeseci su jednostavniji od životnih prekretnica jer se galerije [na pametnim telefonima i prijenosnim računalima] mogu pretraživati po mjesecima, što olakšava odabir fotografija.” Najbolje je početi s odabirom nekoliko fotografija koje najbolje opisuju svaki mjesec.

Ako vam je preteško odabrati, aplikacija Canon SELPHY Photo Layout pruža mogućnost grupiranja do osam slika na jedan ispis, tako da čak i ako ste kupili samo 50 listova papira, niste ograničeni na samo 50 fotografija. Također vam omogućuje dodavanje teksta, naljepnica i obruba različitim izgledima kako biste ih uistinu oživili. Nakon što ste napravili mapu s omiljenim fotografijama, vrijeme je da priključite pisač.

Podešavanje pisača SELPHY CP1500

Par ruku umeće spremnik s tintom u pisač SELPHY CP1500 tvrtke Canon.

Pisač SELPHY CP1500 tvrtke Canon isporučuje se sa standardnom kasetom za papir (PCP-CP400) za ispis formata dopisnice. Kaseta za papir PCC-CP400 za ispise formata kreditne kartice te kvadratne ispise i naljepnice, kao i male naljepnice može se dodatno kupiti.

Podešavanje pisača SELPHY CP1500 tvrtke Canon jednostavno je. Najprije na pametni telefon preuzmite aplikaciju SELPHY Photo Layout. Nakon instalacije skenirajte QR kȏd pisača s pomoću aplikacije. Time ćete svoj telefon bežično povezati s pisačem, čime vam preostaje još samo jedan zadatak: umetanje papira i tinte.

Pisač SELPHY CP1500 podržava više vrsta papira, od papira formata dopisnice (RP-108 i KP-36IP) do malih naljepnica (KC-18IL), s formatima kreditne kartice (KC-36IP i KP-18IF) i kvadratnog papira (KC-18IS) između njih. U svakom pakiranju papira nalazi se spremnik s točnom količinom tinte koja vam treba.

Nakon što umetnete papir i tintu, možete odabrati fotografiju s pametnog telefona putem aplikacije SELPHY Photo Layout. Ako biste radije ispisivali putem računala ili fotoaparata tvrtke Canon1, to možete učiniti povezivanjem putem Wi-Fi veze ili s pomoću USB-C kabela. Pisač ima i ugrađeni čitač koji podržava SD, SDHC i SDXC kartice.

Nakon podešavanja, za ispisivanje fotografije treba samo 41 sekunda. Mali, lagani pisač SELPHY CP1500 stvara ispise visoke kvalitete kao iz fotografskog laboratorija, za ispisivanje iz udobnosti vašeg doma.

„Zbog pisača SELPHY CP1500 veselim se ispisivanju fotografija. Dovoljno je kompaktan da ga možemo postaviti u kuhinji, a kada ga vidim, poželim više ispisivati. Povezivanje s telefonom i upravljanje svime s pomoću aplikacije tako je jednostavno”, kaže Mellz.

Organiziranje slika

Par ruku drži fotografiju ispisanu pisačem SELPHY CP1500 tvrtke Canon, a pisač stoji na stolu okružen s više ispisa.

Uvijek je dobra ideja rasporediti fotografije onako kako vam se sviđa prije nego što ih zalijepite. Ako na kraju ispišete više fotografija nego što vam treba, umetnite ih u okvir, pošaljite članovima obitelji ili – ako ispisujete na papir za naljepnice – odlijepite ih s poleđine i zalijepite na ravne površine u svojem domu.

Osoba lijepi ispisanu fotografiju majke koja drži bebu u spomenar.

Ispisivanje na papir za naljepnice znači da fotografije možete zalijepiti u album ili spomenar bez potrebe za dodatnim ljepilom ili samoljepljivom trakom. Stvarno ne može biti lakše.

„Savjetujem svima koji rade album s fotografijama prve godine života svog djeteta da to učine kronološkim redoslijedom. Tako ja izrađujem sve svoje albume s fotografijama jer želim ponovo proživjeti te trenutke redoslijedom kojim su se dogodili”, kaže Mellz.

Mellz je započela album sa snimkama svoje trudnoće i dodala slike snimaka prije rođenja njene kćeri kako bi ovjekovječila cijelo iskustvo. Ako ćete slijediti njezin savjet i ispisati cijelo putovanje, bilo bi dobro da najprije ispišete fotografije i poredate ih kronološkim redoslijedom prije nego što ih stavite u album.

Isprobajte različite kombinacije i budite kreativni uz potpuni asortiman vrsta papira te prilagodite raspored fotografija na svakoj novoj stranici. Ako želite umetnuti dokumente, kao što su rodni list vašeg djeteta ili čestitke za proslavu rođenja, jednostavno snimite fotografiju dokumenta i ispišite je pisačem SELPHY CP1500 tvrtke Canon kako biste zapamtili svaki trenutak i učinili svoj fotoalbum raznovrsnijim.

Planiranje unaprijed: album za sljedeću godinu i poslije

Osoba škarama izrezuje ispisane fotografije i priprema ih za lijepljenje u spomenar.

Nakon što posložite više fotografija na jedan list papira za naljepnice, možete ih izrezati kako biste jedan ispis pretvorili u više manjih naljepnica. Isprobajte kombinacije različitih formata papira kako biste unijeli život u svoje albume.

Osoba drži ruke djetetu i pomaže mu zalijepiti fotografije u spomenar.

Zabavno je gledati albume fotografija s članovima svoje obitelji, ali još je bolje izraditi albume s njima. I ne brinite o prljavim prstima: ispisi pisača SELPHY CP1500 tvrtke Canon prevučeni su posebnim filmom, tako da se mogu očuvati do 100 godina 2 .

Nakon što snimite svoj prvi album, sljedećem možete malo drukčije pristupiti. Ako uzmete više vremena za snimanje trenutaka za koje znate da će biti u fotoalbumu, možete dodati prikladne rekvizite kao što su rođendanske torte ili baloni za obilježavanje posebnih životnih prekretnica ili bolje razmislite o osvjetljenju i kompoziciji fotografija prvog dana škole ili obiteljskih portreta. Jedan od Mellzinih fotografskih savjeta jest da zapamtite da „fotografiranje je samo crtanje sa svjetlom, stoga razmislite o snimanju važnih trenutaka tijekom najboljeg doba dana ili u dobro osvijetljenim prostorima”.

Nakon što snimite fotografije, ne morate ih samo ispisati za albume. Fotografije možete izrezati i zalijepiti u spomenare i tako izraditi umjetničku uspomenu. Ispis formata dopisnice omogućuje vam da ga učinite osobnim i uljepšate dan svojim voljenima. Ispise formata kreditne kartice možete čuvati u torbi kao podsjetnik na posebno sretan trenutak. Ispise naljepnica možete upotrijebiti za ukrašavanje papira i omotnica, namještaja u spavaćoj sobi ili kuhinjskih uređaja.

Svoj život možete na toliko mnogo načina poboljšati ispisanim fotografijama, a pisač SELPHY CP1500 tvrtke Canon olakšava vam svakodnevno ispisivanje.

Autor: Matthew Bowen

 1. Fotoaparati kompatibilni sa standardom PictBridge.
 2. Kad se pohrani u album. Na temelju ubrzanog testiranja uz pretpostavku da je temperatura 23 °C, a vlažnost 50 %.

Slični proizvodi

Slični članci

 • ISPISIVANJE

  Najbolji pisači tvrtke Canon za fotografije

  Bilo da fotografije želite prikazati u okviru, u spomenaru ili na naljepnici, pronađite pisač koji najbolje odgovara vašim kreativnim potrebama.

 • OSNOVE

  Snimanje za ispis

  Sedam najboljih savjeta za snimanje uspomena koje ćete sačuvati u obliku ispisa.

 • FOTOGRAFIRANJE BEBA

  Savjeti za fotografiranje beba

  Učinite fotografiranje beba zabavnim i ostvarite sjajne rezultate.

 • KOMPLET

  Prednosti pravog fotoaparata

  Saznajte kako vam EOS R100 tvrtke Canon može pomoći u snimanju dragocjenih uspomena.