Dostupnost u tvrtki Canon

Posvećenost tvrtke Canon dostupnosti

Prilagodite svoje iskustvo

Povećana dostupnost našeg web-mjesta

Kontaktirajte nas


Izjava o dostupnosti web-mjesta Canon Europe, od srpnja 2020.


Posvećenost tvrtke Canon dostupnosti

Tvrtka Canon Europe posvećena je tome da naša web-mjesta, aplikacije i digitalne usluge učini što dostupnijima. Nastojimo kombinirati dojmljivo korisničko iskustvo s visokim razinama dostupnosti i uključivosti, kako bi naše digitalne usluge mogli upotrebljavati svi, bez obzira na svoje sposobnosti ili invaliditet. To je dio naše posvećenosti tome da sve, bez obzira na njihovu kulturu, običaje, jezik ili rasu, promatramo kao ljude koji žive i rade za opće dobro – to je naša korporacijska filozofija Kyosei, duboko ukorijenjeno uvjerenje koje prožima sve što radimo. U svojem kontinuiranom razvoju web-mjesta, aplikacija i sadržaja vodimo se smjernicama dostupnosti najbolje prakse kao što su WCAG 2.0 i ISO 30071-1.

Prilagodite iskustva svojim potrebama

Premda smo ovo web-mjesto dizajnirali da bude upotrebljivo "kakvo jest", neki će korisnici najbolje iskustvo dostupnosti vjerojatno dobiti tek kada računalo prilagode svojim specifičnim potrebama – primjerice: kada omoguće izgovaranje riječi s web-mjesta, promjene shemu boja ili odaberu veći font.

Ako vam to izgleda korisno, preporučujemo da posjetite:

BBC My Web, My Way ili WAI, Better Web Browsing: Tips for Customizing your Computer (Savjeti za prilagodbu računala) te pročitate ili pogledate videozapise o savjetima za prilagodbe (ostvarive upotrebom značajki dostupnosti kojima vaše računalo, telefon ili tablet već raspolažu ili pak koje je potrebno naknadno instalirati).

Povećana dostupnost našeg web-mjesta

Budući da su naše web-mjesto već testirali korisnici s invaliditetom, svjesni smo kako postoje potencijalna poboljšanja koja bismo trebali implementirati, a to planiramo i učiniti. Trenutačno radimo na uklanjanju sljedećih problema:

 • Radimo na povećanju broja naših videozapisa koji sadrže titlove, transkripte ili zvučne opise. Ako imate poteškoća s upotrebom naših videozapisa, obratite nam se na adresu: accessibility@canon-europe.com.
 • Istražujemo opise web-mjesta i uklanjamo sve nedosljednosti.
 • Radimo na poboljšanju dosljednosti u pregledavanju web-mjesta i vidljivosti linije okvira koja ističe odabrani element na stranici.
 • Istražujemo dostupnost kretanja unutar stranica i radimo na uključivanju veza za preskakanje sadržaja.
 • Radimo na poboljšanju dosljednosti označavanja kretanja i na poboljšanju informacija nekih naših poveznica kako bismo ih učinili razumljivijima korisnicima čitača zaslona.
 • Radimo na poboljšanju poruka s pogreškama u poljima za unos na stranicama za podršku i kontakt. Ako imate poteškoća s upotrebom naših obrazaca obratite nam se na adresu accessibility@canon-europe.com.
 • Radimo na poboljšanju načina rukovanja izbornicima fotoaparata i objektiva pomoću tipkovnice.
 • Indikator cijena u alatu za usporedbu fotoaparata upotrebljava boje za prikaz informacija. Istražujemo druge načine za prikaz tih informacija za korisnike koji imaju poteškoća s percepcijom boja. Osim toga, istražujemo i boje teksta i pozadina koje koristimo na web-mjestu kako bismo osigurali njihovu čitljivost i omogućili povećanje svih tekstova u preglednicima.
 • Nekim korisnicima mogla bi zatrebati pomoć u razumijevanju određenih elemenata na stranicama proizvoda. Razmatramo osiguravanje uputa kojima bismo dodatno pojasnili takve elemente.
 • Čitači zaslona na nekim mjestima možda ne izgovaraju pravilno riječi koje nisu napisane na glavnom jeziku stranice. Radimo na tome kako bismo to poboljšali.
 • Neke značajke web-mjesta upotrebljavaju WAI-ARIA za pružanje iskustva dostupnosti. Sva moderna računala, tableti i telefoni sadrže preglednike koji podržavaju specifikaciju WAI-ARIA. Međutim, stariji je uređaji sa sustavom Android 4.1 ne podržavaju. Ako imate telefon ili tablet sa sustavom Android 4.1 i imate poteškoća s upotrebom web-mjesta, preporučujemo da ažurirate operacijski sustav na uređaju.

Ako vam bilo koje od navedenih ograničenja onemogućava pristup informacijama ili uslugama na web-mjestu, obratite nam se na adresu accessibility@canon-europe.com i rado ćemo vam pomoći.

Recite nam ako imate poteškoća s upotrebom web-mjesta

Neprestano nastojimo poboljšati dostupnost našeg web-mjesta, stoga ako bilo koji dio web-mjesta smatrate nedovoljno jednostavnim za upotrebu, to nam javite na adresu accessibility@canon-europe.com. Kako biste nam olakšali brže razumijevanje vaše poteškoće, preporučujemo da svom zahtjevu priložite i informacije opisane u uputama "Prijavljivanje nedostupnih web-mjesta organizacijama".

Sve konstruktivne povratne informacije o dostupnosti ili upotrebljivosti našeg web-mjesta dobrodošle su i pažljivo ćemo ih razmotriti.

Ova izjava o dostupnosti ažurirana je u srpnju 2020. i prati savjete za izjave o dostupnosti iz dokumenta International Standard ISO 30071-1.