ISPISIVANJE

Najbolji pisači za dizajnere

Pisači su osnovni alati za honorarne dizajnere i one koji sada rade od doma, no kako odabrati odgovarajući model za svoje potrebe?
PIXMA TR150 tvrtke Canon ispisuje sliku male plave vaze, čija se inspiracija nalazi pokraj nje.

Kako način rada postaje sve fleksibilniji, sve je važnije da kućni ured ili studio bude opremljen alatima koji su vam potrebni da učinkovito obavljate svoj posao. Za one koji rade u kreativnim industrijama, naročito dizajnere, pisač je osnovni alat. Od pregledavanja rasporeda do kreiranja ispisanih primjeraka za odobrenje klijenta i rješavanja svakodnevne administracije, vrlo kvalitetni pisač može vam uštedjeti vrijeme i pomoći vam da dobijete poslove. No koje značajke trebate tražiti?

Osnovni zahtjevi za materijale koje predajete klijentu su oštar tekst i detalji dizajna, glatke gradacije, vjernost boja i dosljednost od ispisa do ispisa. Svestranost je još jedan važan atribut pisača. Kao dizajner, možda ćete imati zadatak izrađivanja svega, od posjetnica i letaka do ispisa veličine postera, pa će vam pisač koji podržava širok raspon vrsta i veličina medija osigurati više kreativnih opcija i manje posjeta lokalnom studiju za ispisivanje. Važne kvalitete su i pouzdanost i lakoća upotrebe te praktične značajke kao što su bežično povezivanje, automatsko ulaganje papira i velike brzine ispisivanja.

Kako bismo vam pomogli odlučiti koji je pisač najbolji za vaše dizajnerske potrebe, sastavili smo izbor odgovarajućih pisača PIXMA tvrtke Canon koje možete uzeti u obzir.

Najbolji pisač za velike dizajnerske projekte: serija PIXMA TS9550 tvrtke Canon

Pisač serije PIXMA TS9550 tvrtke Canon na radnom stolu pokraj prijenosnog računala, bilježnice, fotografija i olovaka.

Pisač serije PIXMA TS9550 tvrtke Canon može izrađivati A3 ispise bez obruba, a ipak nije mnogo veći od standardnog A4 pisača. © Natasha Alipour

Prikazana je ruka žene koja okreće list papira, demonstrirajući mogućnost obostranog ispisivanja serije PIXMA TS9550 tvrtke Canon.

Automatsko obostrano ispisivanje i ADF (automatski ulagač dokumenata) za 20 listova samo su dvije od mnogih značajki pisača serije PIXMA TS9550 tvrtke Canon. © Natasha Alipour

„Sve u jednom“ pisač serije PIXMA TS9550 tvrtke Canon zauzima jednak prostor kao i A4 pisač, ali ima mogućnost izrađivanja A3 ispisa bez obruba i pregršt značajki koje dizajnerima omogućuju produktivnije iskorištavanje vremena. Dodirni LCD zaslon od 10,8 cm pojednostavljuje prilagođavanje postavki ispisivanja, dok automatsko obostrano ispisivanje i ADF (automatski ulagač dokumenata) za 20 listova A4 papira smanjuje broj potrebnih dopunjavanja. Radi se i o dobro povezanom modelu, koji ima opcije i Ethernet i bežične veze te podržava značajke AirPrint (iOS) i Mopria (Android), kao i aplikaciju Canon PRINT, tako da ideje i inspiraciju možete ispisivati, skenirati i kopirati izravno s pametnog uređaja.

Naravno, krajnji test pisača sama je kvaliteta ispisa, a serija PIXMA TS9550 upotrebljava pet zasebnih spremnika s tintom ChromaLife100, uključujući pigmentnu crnu tintu za oštar tekst, za ispisivanje detaljnih ispisa za albume koji mogu trajati do 100 godina1. Osim toga, serija PIXMA TS9550 podržava širok raspon kreativnih medija, uključujući papir visoke razlučivosti tvrtke Canon, magnetski fotopapir i kartonski papir formata 12 x 12 inča.

Za grafičke dizajnere koji nemaju potrebu za ispisima većima od A4, „sve u jednom“ pisač serije PIXMA TS8350 tvrtke Canon jednako je lijep kao i ispisi koje izrađuje. Elegantan dizajn upotpunit će svaki dizajnerski radni prostor i prenijeti radne značajke ispisivanja na novu razinu, uz sustav od šest zasebnih tinti koji smanjuje zrnatost.

Najbolji pisač za niske troškove rada: PIXMA G6040 tvrtke Canon

Pisač PIXMA G6040 tvrtke Canon ispisuje sliku logotipa.

PIXMA G6040 tvrtke Canon može ispisati do 18 0002 stranica uz samo tri bočice s crnom tintom, što ga čini pametnim izborom za one koji žele uštedjeti. © Jake Baggaley

Vidi se ruka koja dopunjava spremnik s crnom bojom na pisaču PIXMA G6040 tvrtke Canon.

Zahvaljujući Canonovim bočicama s tintom koje se ne stišću i ne stvaraju nered, dopunjavanje spremnika s tintom visoke učinkovitosti na pisaču PIXMA G6040 tvrtke Canon brzo je i jednostavno. Bočice se automatski prestaju dopunjavati kad se spremnici napune.

Za dizajnere koji trebaju izraditi veliku količinu ispisanih materijala model iz asortimana MegaTank pisača serije PIXMA G tvrtke Canon vrlo je praktična opcija. PIXMA G6040 tvrtke Canon ima četiri punjiva spremnika za tintu visoke učinkovitosti i mogućnost ispisivanja do 18 0002 stranica uz tri bočice crne tinte ili 77002 stranice uz komplet tinti u boji. Može se pohvaliti i kapacitetom od 350 listova običnoga papira i automatskim obostranim ispisivanjem, tako da ćete manje vremena provesti nadopunjujući PIXMA G6040 papirom i tintom, a više brinući se o kreativnoj strani stvari.

Tehnologija ispisne glave kod modela PIXMA G6040 osigurava oštre i detaljne ispise, a pruža i ispisivanje bez obruba od kvadratnog formata 89 x 89 do A4. Ujedno predstavlja i svestranu opciju tri u jedan, uz fotokopirni uređaj i skener A4 formata, što vam omogućuje uvoz radova i drugih izvornih materijala u projekt dizajna bez potrebe za dodatnim hardverom. Osim toga, PIXMA G6040 podržava računalni oblak, tako da se dizajni mogu ispisati s bilo koje lokacije upotrebom kompatibilnih usluga, kao što su Google Drive i Dropbox.

Najbolji pisač za dizajnere u pokretu: PIXMA TR150 tvrtke Canon

Muškarac sjedi za stolom i pregledava sliku koju je njegov pisač PIXMA TR150 tvrtke Canon upravo izradio.

PIXMA TR150 tvrtke Canon brzo izrađuje živopisne ispise zahvaljujući svom sustavu hibridne tinte i brzinama ispisivanja do 5,5 ipm3 (slike u minuti). © Jake Baggaley

Muškarac pakira pisač PIXMA TR150 tvrtke Canon u crni ruksak.

Budući da lako stane u ruksak i ima mogućnost bežičnog povezivanja, mali i lagani PIXMA TR150 tvrtke Canon savršen je prijenosni pisač. © Jake Baggaley

Bilo da ste grafički dizajner koji traži način izrade oglednih materijala za prezentaciju klijentu dok ste na putu ili radite na daljinu – ili jednostavno želite osloboditi prostor u kućnom uredu – kompaktni i lagani pisač PIXMA TR150 tvrtke Canon odličan je izbor. Ovaj prijenosni pisač može ispisivati dokumente i fotografije bez obruba do formata A4, a može se napajati preko električne mreže ili opcionalne baterije, što ga čini doista mobilnim rješenjem.

PIXMA TR150 upotrebljava sustav hibridnih tinti s pigmentnom crnom tintom s bojama na bazi topivih bojila za dugotrajne živopisne ispise. Također je brz, uz brzine ispisivanja do 5,5 ipm3 (slike u minuti) u boji i 9 ipm3 crno-bijelo.

Svi priključci i kabeli nalaze se s jedne strane pisača, pa ga je lako smjestiti u uske prostore, a ima podršku za Wi-Fi od 2,4 GHz i 5 GHz4, kao i Wi-Fi Direct, tako da možete nastaviti ispisivati bežičnim putem bez pristupa internom usmjerivaču. Ima čak i 1,44-inčni OLED zaslon, tako da izravno možete i provjeriti status veze i razine tinte te pristupiti postavkama.

Ako vaše potrebe ispisivanja nisu previše velike, kompaktni i praktični SELPHY Square QX10 tvrtke Canon izrađuje živopisne slike od 68 x 68 mm s rubom na koji se može pisati, tako da možete dodati napomene ili komentare, što bi bilo idealno za kreiranje ploče sa slikama. Među korisnim značajkama su USB punjenje i Wi-Fi veza, uz SELPHY komplete tinte i papira koji vam omogućuju da oboje zamijenite u jednom jednostavnom koraku.

Napisao Marcus Hawkins

 1. Fotopapiri kompatibilni s ChromaLife 100 uključuju Photo Paper Pro Platinum, Photo Paper Plus Glossy II, Photo Paper Plus Semi-Gloss i Photo Paper Glossy. Utemeljeno na ubrzanom ispitivanju tvrtke Canon s pohranom na tamnom mjestu i pod kontroliranom temperaturom, vlažnosti i plinom koji simuliraju pohranu u albumu s plastičnim košuljicama. Canon ne može zajamčiti dugovječnost ispisa; rezultati se mogu razlikovati ovisno o ispisanoj slici, vremenu sušenja, uvjetima izlaganja/pohrane te čimbenicima iz okoliša.
 2. Učinak po stranicama vrijednost je procijenjena na temelju metode za pojedinačno testiranje tvrtke Canon koja upotrebljava tablicu ISO/IEC 24712 i simulaciju kontinuiranog ispisivanja uz zamjenske bočice s tintom nakon početnog postavljanja.
 3. Brzina ispisivanja A4 dokumenata na običnom papiru temelji se na prosjeku za ESAT u uredskom testu za ispis prema standardu ISO/IEC 24734.
 4. Podrška za 5 GHz možda nije dostupna u vašoj regiji.

Slični članci

 • Mladić leđima okrenut fotoaparatu naginje se preko radnog stola na kojem se nalazi pisač PIXMA tvrtke Canon, biljka i uredski pribor.

  ISPISIVANJE

  Najbolji pisači za studente

  Svaki student treba pisač – otkrijte najbolje pristupačne opcije koje odgovaraju vašim potrebama.

 • Ispisani dizajni Canon PosterArtist na stolu ispred pisača MAXIFY tvrtke Canon.

  ISPISIVANJE

  Canon PosterArtist

  Izrađujte profesionalne postere, brzo, jednostavno i besplatno.

 • Dva građevinska radnika ispisuju dokumente pisačem Canon PIXMA TR150. Na stolu pored njih stoji narančasta zaštitna kaciga.

  SAVJETI ZA ISPISIVANJE

  PIXMA TR150 omogućava ispisivanje u pokretu

  Saznajte kako prijenosni pisač podržava mobilno poslovanje.

 • A small office with a printer positioned in the middle compartment of a grey wall unit.

  SAVJETI ZA ISPISIVANJE

  Pisači MegaTank i njihove prednosti

  Otkrijte šest razloga zbog kojih trebate pisač MegaTank.