SAVJETI ZA ISPISIVANJE

Šest razloga zbog kojih trebate pisač MegaTank

Je li vrijeme da se unaprijedite pisačem MegaTank? Otkrijte prednosti Canonovog asortimana.
Pisač PIXMA G3420 tvrtke Canon s punjivim bočicama za tintu na stolu i stranica sa šarenim grafovima na izlaznom odlagaču pisača.
Umjesto sa standardnim spremnicima, pisači MegaTank serije PIXMA G tvrtke Canon opremljeni su ugrađenim punjivim spremnicima za tintu s iznimno učinkovitim bočicama. Budući da je s kompletom bočica s tintom moguće ispisati tisuće stranica, možete ispisivati mjesecima ili čak godinama. Povoljniji su od klasičnih pisača i vrlo praktični, stoga su savršeni za zaposlene korisnike kod kuće, u uredima te za studente.

U asortimanu modela pisača MegaTank možete odabrati onaj koji odgovara vašim potrebama i budžetu. Svaki pisač osigurava visoku razinu učinkovitosti, no ako vam je prioritet brzina, s najbržim modelima MegaTank PIXMA G3460 i PIXMA G2460 uštedjet ćete vrijeme. PIXMA G3460 opremljen je ugrađenom vezom Wi-Fi, kao i za računalni oblak pripremljen PIXMA G3420, što vam omogućuje daljinsko ispisivanje s pametnih uređaja.

PIXMA G2420, PIXMA G2460, PIXMA G3420 i PIXMA G3460 višenamjenski su pisači 3-u-1 koji omogućuju ispisivanje, kopiranje i skeniranje. No ako samo želite uživati u dugoročnoj uštedi koju ostvarujete pisačem MegaTank, elegantni PIXMA G1420 samostalan je pisač bez mogućnosti skeniranja i kopiranja.

Bez obzira tražite li praktični svestrani pisač za obitelj, pouzdan uređaj s kojim možete pratiti rokove na fakultetu ili povoljnu opciju za ispisivanje velikih količina za tvrtku, sljedećih šest razloga objašnjava zašto će vam pisač MegaTank odgovarati.
Pogled odozgo na pisač PIXMA G3420 tvrtke Canon s listovima za papirnate modele na stolu oko njega.

Asortiman MegaTank tvrtke Canon odlikuje se bogatim bojama te pruža iznimno oštre ispise reproducirajući i najsitnije pojedinosti.

1. Povoljni ispisi visoke kvalitete

Osnovni pisači iz asortimana MegaTank (PIXMA G3460, G2460, G3420, G2420, G1420) u ekonomskom načinu rada svi mogu osigurati do 76001,2 stranica s jednom bočicom crne tinte, ili do 77001 stranica s kompletom u boji. Ovi pisači MegaTank također donose kapacitet stražnjeg ulaganja papira od 100 listova, tako da možete više raditi, bez gubitaka vremena na ulaganje papira.

Ako redovito trebate ispisivati velike količine, za zaista produktivna okruženja odaberite pisač PIXMA G5040, G6040 ili G7040 tvrtke Canon koji u ekonomskom načinu rada s crnom tintom omogućuje ispis do 83003 stranica, a uz to omogućuje automatsko obostrano ispisivanje te se odlikuje prednjim i stražnjim ulaganjem ukupno 350 listova običnog papira.

Značajne uštede i povećanje produktivnosti koje donose pisači MegaTank tvrtke Canon ne umanjuju kvalitetu ispisa. Tinta na bazi topivih bojila pisača MegaTank donosi bogate boje, a s namjenskom pigmentnom crnom tintom ostvaruje se ispisivanje iznimno oštrih dokumenata. Čak i sitan tekst i bijeli znakovi na pozadinama u boji zadržavaju visok stupanj jasnoće.
Žena zabada ispisane fotografije na pano. Canonov pisač PIXMA G3420 je na donjem stolu.

Pisači MegaTank tvrtke Canon imaju punjive spremnike tinte s kojima je moguće ispisati tisuće stranica pa se možete usredotočiti na druge stvari.

2. Lako punjivi spremnici za tintu

Punjenje spremnika za tintu pisača MegaTank jednostavan je postupak koji svatko može provesti doma ili u uredu. Ugrađeni spremnici za tintu jasno su vidljivi na prednjoj strani pisača, stoga je lako pratiti razine tinte. Kada je potrebno nadolijevanje, jednostavno i lako otvorite bojom označene poklopce i umetnite bočice s tintom kako biste ubrizgali tintu.

Budući da su dizajnirane tako da se ne pritišću, postupak nadolijevanja bočicama s tintom tvrtke Canon čist je i brz. Pisači MegaTank također donose prednosti jedinstveno oblikovanih ulaza na spremnicima za tintu. Ti ulazi odgovaraju mlaznicama u obliku ključa na novim bočicama s tintom, pa se tako sprječava slučajno ubrizgavanje pogrešne tinte u spremnik. Posebno dizajnirane bočice također se automatski prestaju prazniti kada se spremnici napune.
Punjive bočice s tintom za pisače MegaTank tvrtke Canon.

Ne morate brinuti o prolijevanju tinte – bočice automatski prestaju puniti kada je spremnik napunjen.

Punjenje Canonova pisača PIXMA G3420 tintom.

Razine tinte lako je pratiti jer su spremnici za tintu vidljivi s prednje stane pisača.

3. Velika brzina ispisivanja

Pisači PIXMA G3460 i PIXMA G2460 tvrtke Canon postižu brzinu ispisivanja monokromatskih dokumenata od 10,84 ipm (slika u minuti) i ispisa u boji od 6,04 ipm. Odličan su izbor kada morate ispunjavati kratke rokove.

Za još hitnije poslove, 4-u-1 pisač PIXMA G7040 osigurava brzinu crno-bijelog ispisa od 134 ipm i ispisa u boji od 6,84 ipm, a također se odlikuje automatskim ulagačem dokumenata od 35 listova za korisnike koji trebaju lako kopiranje i skeniranje dokumenata od više stranica.

PIXMA G3420, PIXMA G2420 i PIXMA G1420, s brzinom crno-bijelog ispisivanja od 9,14 ipm i brzinom ispisivanja u boji od 54 ipm, omogućuju brzi protok dokumenata u svakodnevnom ispisivanju.

Osnovni pisači MegaTank također su dizajnirani tako da se smanji vrijeme izvan pogona. Opremljeni su lako zamjenjivim spremnicima za održavanje, što smanjuje vjerojatnost potrebe slanja pisača na servisiranje. Upotrebu spremnika za održavanje možete pratiti u upravljačkom programu pisača na osobnom ili prijenosnom računalu ili u aplikaciji Canon PRINT (PIXMA G3420 i PIXMA G3460) ili na zaslonu pisača (sve osim PIXMA G1420). Pisač vas obavještava ako je došlo do problema s održavanjem, stoga je sve pogreške lako riješiti.
Pisač PIXMA G3420 tvrtke Canon na stolu uz pametni telefon.

S PIXMA G3420 i PIXMA G3460 tvrtke Canon, uz ostale iz asortimana MegaTank, možete bežično ispisivati s pametnog telefona, što olakšava i povećava učinkovitost pri ispunjavanju roka.

4. Jednostavna bežična tehnologija ispisivanja

Pisači PIXMA G3420 i PIXMA G3460 tvrtke Canon, uz druge modele iz asortimana MegaTank, opremljeni su ugrađenom vezom Wi-Fi. Tipka za izravnu bežičnu vezu olakšava povezivanje i početak ispisivanja s računala ili mobilnog uređaja. PIXMA G5040, G6040, G7040, GM4040 i GM2040 također imaju ethernet za mrežna okruženja u kojima je potrebna velika brzina, stabilnost i sigurna veza.

Ako radite izvan ureda i trebate podijeliti dokumente s kolegama u uredu, ili ako trebate ispis materijala za učenje za mrežni tečaj, računalom ili pametnim uređajem preko interneta možete pristupiti pisaču PIXMA s omogućenom vezom Wi-Fi i ispisivati izravno iz popularnih usluga računalnih oblaka kao što su Google Drive, Google Classroom, Dropbox, Evernote i mnogi drugi.

Upravljanje svim potrebama za ispisivanjem i održavanjem s pametnim telefonom ne može biti lakše nego s aplikacijom Canon PRINT, a druge dostupne aplikacije tvrtke Canon omogućuju brojne načine za kreativan rad od doma. Aplikacija Creative Park5 obuhvaća sve, od umjetničkog izražavanja na papiru i prilagodljivih čestitki do ukrasa za zabave i trodimenzionalnih modela, a aplikacija Easy-PhotoPrint Editor omogućuje pretvaranje omiljenih fotografija u moderne ispise ili jedinstvene darove, s predlošcima za kalendare, čestitke, postere i još mnogo toga.

Ne želite preuzimati aplikaciju? Pisači MegaTank kompatibilni su s Apple AirPrint i Mopria za Android, stoga se korisnici mreže na kojoj je pisač jednostavno mogu povezati i ispisivati s protokolima za ispisivanje ugrađenima u pametni uređaj.
Žena s tableta bežično ispisuje na pisaču MegaTank.

Pisači MegaTank tvrtke Canon s asortimanom papira, uključujući ljepljivi fotopapir, papire za prijenose glačalom, a na mnogima je moguće čak i ispisivati natpise dulje od metra.

5. Podrška za širok raspon medija

S pisačima MegaTank svakodnevno se mogu izraditi dokumenti visoke kvalitete i ispisati prelijepe fotografije bez obruba6 u veličinama do A4 – no još su mnogo svestraniji. Asortiman podržava odabir različitih veličina i vrsta medija, idealnih za administriranje tvrtke i još mnogo toga, poput oblikovanja naljepnica za punjenje i izrade posjetnica na mat papiru i obostranom mat papiru. S pisačima PIXMA G3460, G2460, G3420, G2420 i G1420 čak je moguća izrada promotivnih natpisa od 1,2 metra. Pisači MegaTank pri ispisivanju doma mogu domaće zadaće učiniti zabavnima i s ljepljivim fotopapirom i magnetskim fotopapirom osigurati sate obiteljske zabave. Fotografije možete ispisivati na rasponu sjajnog i polusjajnog fotopapira te čak i izrađivati slike za preslikavanje glačalom.

6. Praktičan dizajn

Većina pisača MegaTank7 tvrtke Canon odlikuju se dvorednim LCD-om na kojem je dostupno više detalja o postavkama pisača. Uz to što zaslon olakšava provjeru statusa pisača i postavki bežične veze te podešavanje opcija ispisivanja izravno na pisaču, također možete provjeriti zahtjeve za održavanje poput čišćenja glave pisača. Zaslon omogućuje i jednostavno uklanjanje pogreški prikazom jasnih uputa ili šifri koje se referiraju na korisnički priručnik radi lakog rješavanja problema.

Pisači MegaTank imaju automatsku funkciju isključenja napajanja za uštedu energije kada se ne upotrebljavaju, te opciju automatskog isključivanja napajanja za pokretanje ispisivanja bez prethodnog pritiska tipke napajanja. To povećava praktičnost, poglavito ako trebate daljinski ispisivati dokumente modelom s omogućenom vezom Wi-Fi i računalnim oblakom.

Napisao Marcus Hawkins
 1. Učinak po stranicama vrijednost je procijenjena na temelju metode za pojedinačno testiranje tvrtke Canon koja koristi tablicu ISO/IEC 24712 i simulaciju kontinuiranog ispisivanja uz zamjenske bočice s tintom nakon početnog postavljanja.
 2. Ekonomičan način rada smanjuje potrošnju crne tinte smanjenjem gustoće; moguće je ispisati 26 % više stranica nego u standardnom načinu rada.
 3. Ekonomičan način rada smanjuje potrošnju crne tinte smanjenjem gustoće; moguće je ispisati 38 % više stranica nego u standardnom načinu rada.
 4. Brzina ispisivanja A4 dokumenata na običnom papiru temelji se na prosjeku za ESAT u uredskom testu za ispis prema standardu ISO/IEC 24734.
 5. Podržane modele potražite na https://ugp01.c-ij.com/ij/webmanual/WebPortal/PTA/pta_app_models.html?lng=en&type=non&app=cp. Ako vaš pisač nije podržan, provjerite na web-mjestu za Creative Park.
 6. Osim za PIXMA GM2040 i GM4040 tvrtke Canon.
 7. Pisači PIXMA G1420 i GM2040 tvrtke Canon nemaju LCD zaslon.

Slični članci

 • Pisač PIXMA G540 tvrtke Canon okružen živopisnim ispisanim fotografijama dimenzija 4 x 6.

  ISPISIVANJE

  Upoznajte pisače PIXMA G640 i PIXMA G540

  Upoznajte nove značajke sljedeće generacije pisača MegaTank tvrtke Canon.

 • Razine tinte prikazane na traci s postavkama pisača tvrtke Canon.

  SAVJETI ZA ISPISIVANJE

  Česta pitanja o pisaču, tinti i papiru

  Stručnjak tvrtke Canon Suhaib Hussain odgovara na uobičajena pitanja o tehnologiji pisača, tinti i papiru.

 • Get-Inspired-PIXMA-TR8550

  ISPISIVANJE

  Bežični ispis

  Prijeđite na bežičnu tehnologiju u kućnom uredu i ispisujte s bilo koje lokacije – jednostavno za postavljanje.

 • Unaprijedite svoje poslovanje uz MAXIFY GX7050

  ISPISIVANJE

  Unaprijedite svoje poslovanje uz MAXIFY GX7040

  Odličan za poslovne potrebe, MAXIFY GX7040 tvrtke Canon brz je i višenamjenski te pruža vrlo kvalitetne rezultate uz iznimno niske troškove rada.