Sanne from Books & Quills is filmed writing in her journal.

SNIMANJE VLOGOVA

Fotoaparati tvrtke Canon najbolji za snimanje vlogova

Snimanje vlogova odličan je način da vas ljudi doista upoznaju, a za to vam je potreban fotoaparat za snimanje vlogova. Bilo da želite postati utjecajna osoba s tisućama pratitelja ili se jednostavno želite zabaviti dokumentirajući svoj hobi ili avanture s odmora, mnogo je načina da budete kreativni i pokažete svoju pravu stranu u vlogu. Istina, vlogera je mnogo, ali pristupačni i kreativni pojedinci koji prenose bitnu poruku uvijek će naći način da ih se čuje.

Pristupačnost i poruka su na vama. No kad su u pitanju najbolji fotoaparati tvrtke Canon za snimanje vlogova, tri koja ćemo ovdje navesti učinit će oživljavanje vaših zamisli zabavnim i lakim, istovremeno osiguravajući kvalitetu videozapisa i kreativnu kontrolu potrebne za kreiranje dotjeranog vloga. Sva tri fotoaparata tvrtke Canon za snimanje vlogova imaju ugrađene Wi-Fi i Bluetooth, tako da videozapise i slike možete dijeliti trenutno bežičnim prijenosom svojih kreacija na pametni uređaj kako biste ih prenijeli na društvene mreže.

A flatlay of a vlogger's equipment, including the Canon EOS 250D.

Idealan početni model fotoaparata tvrtke Canon za studijsko snimanje vlogova

Senzor: APS-C s 24,1 MP
Zaslon: dodirni zaslon od 8 cm promjenjivog kuta nagiba
AF sustav: Dual Pixel CMOS AF s tehnologijama praćenja lica i objekta te prepoznavanje očiju za videozapise
Maksimalna razlučivost videozapisa: 4K (3840 x 2160)
Sustav objektiva: kompatibilan s EF i EF-S objektivima
Zvuk: priključnica za mikrofon

Ovaj lagani i prijenosni DSLR ima veliku snagu i impresivne tehničke značajke. Njegov zaslon promjenjivog kuta nagiba koji se može potpuno okrenuti pomaže vam u pronalaženju savršenog kuta dok se snimate kod kuće ili u studiju. Njegovo korisno korisničko sučelje s vodičem vodi vas i kroz razne značajke i objašnjava način kreiranja različitih efekata. Canon EOS 250D savršen je fotoaparat za vlogera koji s pametnog telefona želi prijeći na nešto što daje veću kontrolu nad kreativnim procesom.

Dual Pixel CMOS AF s prepoznavanjem lica i očiju pobrinut će se da nikad ne budete izvan fokusa dok govorite izravno u fotoaparat i krećete se svojim prostorom. Dok odvajate fotoaparat od stativa radi snimanja alternativnih snimki, Canon EOS 250D pruža osjećaj ravnoteže i lako se drži. Najveći je od tri fotoaparata koja ovdje predstavljamo pa ga je lakše čvrsto držati radi snimanja uglađenih i stabilnih snimki.

Sanne from Books & Quills sits at a desk writing in her journal.

Osim ovih praktičnih značajki, ulaganje u fotoaparat iz EOS sustava znači da će vam na raspolaganju biti ogroman izbor dodatne opreme, a time i veća kreativna prilagodljivost. Kompatibilnost s EF i EF-S objektivima znači da će vam na raspolaganju biti mnogo opcija kad budete birali žarišne duljine i mogućnost kreiranja predivne male dubine polja. Za bolju kvalitetu zvuka tu je stereo mini priključnica od 3,5 mm za priključivanje vanjskog mikrofona.

Kao pouzdan sveobuhvatni uređaj, Canon EOS 250D fotoaparat je koji biraju utjecajne osobe kao što je Sanne s YouTube kanala Books and Quills koja upotrebljava širok asortiman objektiva tvrtke Canon za postizanje uglađenih efekata male dubine polja koji njezinim videozapisima daju profesionalni dojam.

Slični članci
Adventurer Laura Bingham pictured from behind, facing dense jungle, as she films a vlog with a Canon PowerShot G7 X Mark II.

SNIMANJE VLOGOVA

Laura Bingham: osvajanje rijeke Essequibo

Avanturistica Laura Bingham vodila je prvi svjetski spust rijekom Essequibo i snimila vlog tog iskustva fotoaparatom PowerShot G7 X Mark II.

Two women pose in front of a camera in a clothes shop.

SNIMANJE VLOGOVA

Podijelite svoju strast i osobnost: kako još danas započeti snimanje vlogova

Pokretanje vloga zabavno je i ispunjavajuće – samo slijedite naše savjete za snimanje vlogova i saznajte kako snimati predivne snimke koje će zadovoljiti profinjene gledatelje.

A flatlay of a vlogger's equipment, including the Canon M50.

Svestrani fotoaparat bez zrcala tvrtke Canon dizajniran za upotrebu u zatvorenom i na otvorenom

Senzor: APS-C formata s 24,1 MP
Zaslon: dodirni zaslon od 8 cm promjenjivog kuta nagiba
AF sustav: Dual Pixel CMOS AF s tehnologijama praćenja lica i objekta
Maksimalna razlučivost videozapisa: 4K (3840 x 2160)
Sustav objektiva: namjenski mali, lagani EF-M objektivi te kompatibilnost s EF i EF-S objektivima uz adapter za montažu EF-EOS M tvrtke Canon.
Zvuk: priključnica za mikrofon

Canon EOS M50 razvijen je imajući na umu snimanje videozapisa, naročito vlogova. Za početak, Canon EOS M50 nudi do 143 točke za automatsko izoštravanje (ovisno o objektivu koji se upotrebljava) uz Dual Pixel AF koji ima mogućnost praćenja lica i objekta. Izoštravanje koje se može ručno odabrati u cijelom kadru znači da kad snimate alternativni materijal, možete povući prstom na dodirnom zaslonu kako biste pomaknuli AF točku ili kreirali profesionalni efekt približavanja fokusa.

Canon EOS M50 odličan je za snimanje pri slabom osvjetljenju. Kad snimate u 4K razlučivosti fotoaparat nudi osjetljivost do ISO 6400, što znači da možete računati na čiste snimke s preciznim bojama bilo da se snimate dok raspakiravate proizvode noću u spavaćoj sobi osvijetljenoj svjetiljkom ili hodate ulicama glavnog grada pod jarkim podnevnim suncem. Ako ne morate snimati u 4K razlučivosti, snimanje pri HD kvaliteti omogućuje vam povećanje ISO raspona od 100 pa sve do 25 600, što znači da možete snimati pri svjetlosti mjeseca i drugi će vam i dalje moći vidjeti lice!

Zaslon promjenjivog kuta nagiba koji se može potpuno okrenuti omogućuje vam da ga brzo okrenete i kadrirate sebe dok ste u pokretu kako biste snimili kratke snimke sebe dok šećete tržnicom ili planinarite Apalačkom stazom. Sjajni AF sustav kod modela Canon EOS M50 postavlja kvadrat preko vašeg lica kako biste vidjeli da ste izoštreni, a ugrađeni Movie Digital IS pomaže osigurati stabilne snimke čak i dok snimate iz ruke.

A portrait of vlogger Joel from Gallucks.

Ako želite kreativnu prilagodljivost, možete upotrebljavati EF i EF-S objektive uz adapter za montažu EF-EOS M tvrtke Canon, ali kompaktni namjenski EF-M objektivi tvrtke Canon savršeni su za snimanje vlogova.

Što još? Pa, na raspolaganju vam je ugrađeni stereo mikrofon, kao i stereo mini-priključnica od 3,5 mm za priključivanje vanjskog mikrofona. Uz montiran objektiv iz kompleta Canon EF-M 15-45mm f/3.5-6.3 IS STM fotoaparat EOS M50 lijepo sjeda u ruku. To znači da se možete snimati držeći fotoaparat u ispruženoj ruci, a da se ne umorite – tehnika koju ćete često vidjeti u videozapisima utjecajnih osoba kao što je Joel s kanala Gallucks.

A flatlay of a vlogger's equipment including the Canon G7 X Mark II.

Fotoaparat tvrtke Canon za snimanje vlogova, džepnih je dimenzija i pogodan za snimanje dok ste u pokretu

Senzor: BSI 1.0 s 20,1 MP
Zaslon: nagibni dodirni zaslon od 7,5 cm
AF sustav: Continuous AF koji ima praćenje lica i objekta te AF u 31 točki; stabilizator slike s pomakom objektiva u 4 koraka, Intelligent IS s naprednim dinamičkim stabilizatorom slike u 5 osi i automatskim poravnanjem
Maksimalna razlučivost videozapisa: Full HD (1920 x 1080) pri 60 fps
Filtar: ugrađeni ND filtar

Canon PowerShot G7 X Mark II kompaktni je fotoaparat džepnih dimenzija s velikim senzorom i ugrađenim f/1,8 – 2,8 objektivom od 24 – 100 mm (ekvivalentno). Kombinacija male mase i velikog senzora čine ga snažnim alatom za vlogere. Možete ga ubaciti u džep i nositi svuda – nosit će se sa svime što vam život donese. Ugrađeni objektiv munjevito je brz, što znači da nikad nećete propustiti trenutak, dok vam zaslon koji se okreće prema gore olakšava da kadrirate sebe.

Canon PowerShot G7 X Mark II iznimno je učinkovit u svim uvjetima osvjetljenja, bilo da ste na jarkom suncu ili u spavaćoj sobi osvijetljenoj svjetiljkom, što ga čini savršenim fotoaparatom za život u pokretu. Razinu jasnoće snimljenog materijala možete vidjeti u videozapisima koje objavljuje Ellie na YouTube kanalu doyouknowellie koja snima od zore do sumraka.

Ellie from doyouknowellie sits at a table in a cafe.

Canon PowerShot G7 X Mark II daje ogroman raspon žarišne duljine uz velik doseg. Na primjer, na sportskim događanjima možete obuhvatiti cijeli prizor, zatim zumirati sve do žarišne duljine od 100 mm i zabilježiti akciju. Zatim smanjite zumiranje, okrenite dodirni zaslon prema gore, pritisnite na njemu i snimite svoju reakciju!

Canon PowerShot G7 X Mark II može se pohvaliti i vrhunskim načinom rada za prepoznavanje i praćenje lica. To znači da se slobodno možete kretati, uzbuđeno podizati ruke i pokazati svoju reakciju na ono što se događa, sve to bez brige da će vaše lice izaći iz područja izoštravanja.

Moći ćete snimati nevjerojatno stabilan filmski materijal, čak i pri punom zumiranju i dok pomičete fotoaparat ili ste u pokretu, zahvaljujući naprednom dinamičkom stabilizatoru slike u 5 osi za kompenzaciju podrhtavanja fotoaparata.

Napisao Jeff Meyer

Povezani proizvodi

Slični članci

"Pronađite inspiraciju" vaš je najvažniji izvor korisnih savjeta o fotografiji, vodiča za kupce i pronicljivih intervjua – sve što trebate za pronalaženje najboljeg fotoaparata ili pisača te ostvarenje sljedeće kreativne ideje.

Natrag na Svi savjeti i tehnike