SNIMANJE VLOGOVA

Fotoaparati tvrtke Canon najbolji za snimanje vlogova

Saznajte kako vam ovi odlični fotoaparati tvrtke Canon za snimanje vlogova mogu olakšati poboljšanje vlogova jer imaju mnogo kontrola i nevjerojatnu kvalitetu videozapisa.
Osoba snima vlog fotoaparatom Canon EOS R10. U pozadini je narančasto stablo s voćem.

Snimanje vlogova odličan je način da vas ljudi doista upoznaju, a za to vam je potreban fotoaparat za snimanje vlogova. Bilo da želite postati utjecajna osoba s tisućama pratitelja na društvenim mrežama i pretplatnika na svom YouTube kanalu ili se jednostavno želite zabaviti dokumentirajući svoj hobi ili avanture s odmora, mnogo je načina da budete kreativni i pokažete svoju pravu stranu u vlogu. Istina, vlogera je mnogo, ali pristupačni i kreativni pojedinci koji prenose bitnu poruku uvijek će naći način da ih se čuje.

Pristupačnost i poruka su na vama. No kad su u pitanju najbolji fotoaparati tvrtke Canon za snimanje vlogova, oni koje ćemo ovdje navesti učinit će oživljavanje vaših zamisli zabavnim i lakim, istovremeno osiguravajući kvalitetu videozapisa i kreativnu kontrolu potrebne za kreiranje dotjeranog vloga. Svi ti fotoaparati tvrtke Canon za snimanje vlogova imaju ugrađene funkcije Wi-Fi i Bluetooth, tako da videozapise i slike možete dijeliti trenutno bežičnim prijenosom svojih kreacija na pametni uređaj kako biste ih prenijeli na društvene mreže.

Ovo su najbolji fotoaparati tvrtke Canon za snimanje vlogova – nastavite čitati i saznajte zašto.

Snimka fotoaparata Canon EOS R10 na otvorenom s postavljenim mikrofonom i mini stativom, spreman za snimanje videozapisa.

Canon EOS R10 dizajnirali smo za avanturističke autore sadržaja. Mase svega 429 g, u pitanju je savršen komplet s opremom za putujuće vlogere te one koji snimaju iz ruke i u pokretu.

1. Canon EOS R10

Najbolji fotoaparat tvrtke Canon za snimanje vlogova za početnike i povremene snimatelje sadržaja za društvene mreže

 • Senzor: APS-C formata s 24,2 MP
 • Sustav automatskog izoštravanja: Dual Pixel CMOS AF s tehnologijama praćenja očiju, lica, životinja i vozila
 • Zaslon: Dodirni LCD zaslon promjenjivog kuta nagiba dijagonale 7,6 cm s 1,04 mil. točaka
 • Maksimalna razlučivost videozapisa: 4K (3840 x 2160); 6K (prekomjerno uzorkovanje)
 • Sustav objektiva: RF-S objektivi; RF objektivi (s faktorom obrezivanja 1,6x); EF i EF-S objektivi preko adaptera za montažu
 • Tražilo: Elektronsko tražilo (EVF) s 2,36 mil. točaka i povećanjem od 0,95x
 • Zvuk: Ugrađeni mikrofon s funkcijom internog smanjenja buke; ulazni priključak za mikrofon
 • Način rada samookidača za videozapise: 2 sekunde, 10 sekundi, daljinski
 • Videozapisi: dostupan okomiti aspekt
 • Masa: 429 g


Bilo da ste videograf–entuzijast s rastućim računom na društvenoj mreži ili početnik koji traži najbolji fotoaparat za vlogiranje i pokretanje svoje YouTube karijere, Canon EOS R10 je odličan izbor. Kao pristupačan predstavnik fotoaparata tvrtke Canon bez zrcala, sa sustavom EOS R, EOS R10 omogućava pristup profesionalnom RF priključku tvrtke Canon, za iznimno brzo automatsko izoštravanje putem prilagođenih RF-S objektiva. Tu je i cijenom pristupačan, kompaktan Canon RF-S 18-45mm F4.5-6.3 IS STM, idealan početni višenamjenski objektiv sa sustavom bez zrcala.

Inteligentni sustav automatskog izoštravanja tvrtke Canon s dubinskim učenjem fotoaparatu EOS R10 omogućava jednostavno praćenje očiju i lica kroz čitav kadar1, tako da ćete bez obzira na uvjete osvjetljenja uvijek biti u centru pažnje. Kako ne bismo izostavili vaše ljubimce, EOS R10 može pratiti i životinje.

APS-C senzor od 24,2 MP osigurava kvalitetu potrebnu za snimanje nevjerojatnih sadržaja i donosi 4K rezoluciju do 60p, bez ograničavanja trajanja snimanja. Za usporene snimke poput filmskih, EOS R10 snima 120fps u rezoluciji Full HD, dok vertikalni načini snimanja omogućuju snimanje za priče na Instagramu i TikTok.

EOS R10 smo dizajnirali imajući na umu vlogere koji snimaju iz ruke. Budući da teži svega 429 g i ima dodirni zaslon promjenjivog kuta nagiba za veću svestranost i prikaz snimatelja, možete snimati vlogove iz ruke po cijele dane. Uparite ga s laganim i kompaktnim objektivom Canon RF 16mm F2.8 STM, odličnim objektivom za vlogere početnike – za oštre, jasne iznimno širokokutne prikaze. Imajte na umu da će upotreba RF objektiva dizajniranih za fotoaparat sa senzorom punog kadra na fotoaparatu sa senzorom APS-C formata zapravo povećati domet objektiva za 1,6x, što znači da će objekt ispuniti veći dio kadra.

U prošlosti su čak i neki od najboljih fotoaparata za snimanje vlogova namijenjeni YouTuberima i autorima sadržaja trebali vanjske mikrofone. Međutim, EOS R10 ima ugrađeni mikrofon koji automatski smanjuje buku unutarnjeg fotoaparata radi postizanja čistog zvuka, što je idealno za snimanje vlogova u pokretu.

Žena leđima okrenuta fotoaparatu u ispruženoj ruci drži Canon EOS R7 s postavljenim mikrofonom.

Uz senzor od 32,5 MP i jednako sofisticiran sustav automatskog izoštravanja koji rabimo na profesionalnim fotoaparatima tvrtke Canon kao što su EOS R5 i EOS R5 C, EOS R7 predstavlja fantastičnu opciju za autore koji žele podići svoj sadržaj na novu razinu.

2. Canon EOS R7

Za autore digitalnog sadržaja i entuzijaste koji žele profesionalne značajke

 • Senzor: APS-C formata s 32,5 MP
 • Sustav automatskog izoštravanja: Dual Pixel CMOS AF s tehnologijama praćenja očiju, lica, životinja i vozila
 • Stabilizator slike u kućištu (IBIS): Da
 • Zaslon: Dodirni LCD zaslon promjenjivog kuta nagiba dijagonale 7,6 cm s 1,62 mil. točaka
 • Maksimalna razlučivost videozapisa: 4K (3840 x 2160); 7K (prekomjerno uzorkovanje)
 • Pohrana: Dva utora za SD karticu
 • Tražilo: Elektronsko tražilo s 2,36 mil. točaka i povećanjem od 1,15x
 • Sustav objektiva: RF-S objektivi; RF objektivi (s faktorom obrezivanja 1,6x); EF i EF-S objektivi preko adaptera za montažu
 • Zvuk: Ugrađeni mikrofon s funkcijom internog smanjenja buke; ulazni priključak za mikrofon
 • Način rada samookidača za videozapise: 2 sekunde, 10 sekundi, daljinski
 • Videozapisi: Dostupan okomiti aspekt
 • Masa: 539 g


Ako ste iskusan snimatelj digitalnog sadržaja ili jednostavno želite podići razinu kvalitete sadržaja svog vloga, profesionalni APS-C fotoaparat sa sustavom EOS R APS-C poput modela Canon EOS R7 savršen je izbor za vas. Kombinirajući senzor od 32,5 MP sa sustavom za montiranje objektiva RF, koji omogućava pristup asortimanu profesionalnih RF objektiva tvrtke Canon ili vašim postojećim EF-S i EF objektivima, EOS R7 vašem će sadržaju dati jasan, profesionalan dojam kojim će odskakati na YouTubeu ili Instagramu. Upotrebom istog inteligentnog automatskog izoštravanja kao i EOS R10, EOS R7 upotrebljava 527 zona automatskog izoštravanja (651 za fotografije) za praćenje objekata, lica i očiju preko čitavog kadra1, kako bi svaka sekunda sadržaja vaših videozapisa bila izoštrena.

Dizajniran za progresivne, neovisne autore sadržaja, EOS R7 pruža 4K rezoluciju pri 60p i 7K prekomjerno uzorkovane videozapise pri 30p, za nevjerojatne detalje pri smanjenju kvalitete na 4K. Interno snimanje u formatu Canon Log 3 pruža i veliku količinu kreativne fleksibilnosti u postprodukciji.

Zahvaljujući ugrađenom stabilizatoru slike u 5 osi, EOS R7 je dizajniran za stabilno snimanje iz ruke, čak i pri lošem osvjetljenju i s objektivima bez stabilizatora slike. U slučaju uparivanja s RF objektivom sa stabilizatorom slike kao što je višenamjenski Canon RF 35mm F1.8 MACRO IS STM, koji kombinira širokokutno snimanje sa svijetlim maksimalnim otvorom blende, EOS R7 nudi do 7 koraka2 stabilizacije slike, za uglađen sadržaj bez podrhtavanja, čak i ako snimate dok hodate.

Otporan na prašinu i vodu, EOS R7 nudi i dva utora za kartice s podrškom za istovremeno snimanje, kako biste imali sigurnosnu kopiju svih svojih materijala. Sve te značajke EOS R7 čine idealnim za avanturističke autore koji nikad ne znaju u kakvim bi se uvjetima snimanja mogli naći.

Kao i EOS R10, EOS R7 također ima dodirni LCD zaslon promjenjivog kuta nagiba za snimanje vlogova iz ruke i ugrađeni mikrofon s internim smanjenjem buke, za zvuk koji će kvalitetom biti na razini videozapisa.

Žena u svijetlo plavoj jakni koja gleda dodirni zaslon promjenjivog kuta nagiba modela Canon EOS RP koji je montiran na stativ.

CMOS senzor modela EOS RP od 26,2 MP nevjerojatno je dobar pri slabom osvjetljenju, dok dodirni LCD zaslon promjenjivog kuta nagiba pruža jasan pogled na objekt.

3. Canon EOS RP

Moćan fotoaparat bez zrcala sa senzorom punog kadra, za vlogere koji traže nove kreativne mogućnosti

 • Senzor: CMOS senzor punog kadra od 26,2 MP
 • Sustav automatskog izoštravanja: Dual Pixel CMOS AF s tehnologijama praćenja lica i očiju i prepoznavanjem sve do EV -5
 • Zaslon: Dodirni LCD zaslon promjenjivog kuta nagiba dijagonale 7,5 cm s 1,04 mil. točaka
 • Maksimalna razlučivost videozapisa: 4K (3840 x 2160)
 • Sustav objektiva: Profesionalni RF objektivi tvrtke Canon; RF-S objektivi; EF i EF-S objektivi preko adaptera za montažu
 • Tražilo: OLED elektronsko tražilo u boji s 2,36 mil. točaka
 • Zvuk: Ugrađeni stereo mikrofoni; ulazni priključak za mikrofon
 • Način rada samookidača za videozapise: 2 sekunde, 10 sekundi, daljinski
 • Videozapisi: dostupan okomiti aspekt
 • Masa: 485 g


Fotoaparat sa senzorom punog kadra kao što je Canon EOS RP predstavlja izvrstan način za širenje kreativnih horizonata nakon što steknete određeno iskustvo. Njegov velik i iznimno osjetljiv senzor od 35 mm osigurava poboljšane razne značajke u zahtjevnim i promjenjivim uvjetima osvjetljenja i pruža veću kontrolu nad dubinom polja, zahvaljujući kojoj možete podesiti dojam i atmosferu svog sadržaja.

EOS RP donosi sve alate potrebne za pomicanje granica, uključujući inteligentni sustav automatskog izoštravanja tvrtke Canon koji omogućava prepoznavanje i praćenje lica i očiju, u kombinaciji s naprednim RF objektivima s brzim izoštravanjem, kako bi vaš sadržaj djelovao elegantno i izoštreno, sve do 4K rezolucije. To je savršeno kućište za montiranje brzog i cijenom pristupačnog iznimno širokokutnog RF objektiva kao što je Canon RF 16mm F2.8 STM, koji smo dizajnirali za vlogere i kreativne snimatelje sadržaja.

Izvrsni izbor bili bi i lagani RF 24mm F1.8 MACRO IS STM s polu-makro značajkom za prekrasno zamućene pozadine ili svestrani RF 15-30mm F4.5-6.3 IS STM, uglađen i tih objektiv s iznimno širokokutnim zumiranjem. Oba objektiva imaju ugrađeni stabilizator slike, za stabilno snimanje videozapisa iz ruke.

Na fotoaparatu EOS RP pronaći ćete isto intuitivno korisničko sučelje i raspored izbornika kakve biste pronašli i na drugim digitalnim fotoaparatima tvrtke Canon. Na raspolaganju imate 23 prilagođene funkcije koje možete mapirati pripadajućim gumbima Fn, a aplikacija Canon Photo Companion pokazat će vam čemu svaka od funkcija fotoaparata služi. Osim toga, sve profesionalne značajke fotoaparata dolaze u malom i laganom kućištu, zbog čega modelom EOS RP možete snimati iz ruke po čitave dane.

Muškarac u bež džemperu i s naočalama gleda zaslon s promjenjivim kutom nagiba na fotoaparatu M50 Mark II tvrtke Canon.

Slavni pekar i vloger Matt Adlard upotrebljavao je EOS M50 Mark II tvrtke Canon za snimanje svojih upečatljivih prehrambenih kreacija.

Komplet raspoređen u kvadratni oblik, obuhvaća EOS M50 Mark II, objektive, bljeskalicu i mikrofon.

Kako biste osigurali kreativnu prilagodljivost, EOS M50 Mark II može upotrebljavati EF i EF-S objektive uz adapter za montažu EF-EOS M tvrtke Canon, ali kompaktni, namjenski EF-M objektivi tvrtke Canon savršeni su za snimanje vlogova.

4. Canon EOS M50 Mark II

Svestrani fotoaparat bez zrcala tvrtke Canon dizajniran za upotrebu u zatvorenom i na otvorenom

 • Senzor: APS-C formata s 24,1 MP
 • Zaslon: dodirni zaslon od 7,5 cm promjenjivog kuta nagiba
 • AF sustav: Dual Pixel CMOS AF s tehnologijama praćenja lica i objekta
 • Maksimalna razlučivost videozapisa: 4K (3840 x 2160)
 • Sustav objektiva: namjenski mali, lagani EF-M objektivi te kompatibilnost s EF i EF-S objektivima uz adapter za montažu EF-EOS M tvrtke Canon.
 • Zvuk: priključnica za mikrofon
 • Način rada samookidača za videozapise: 2 sekunde, 10 sekundi, daljinski
 • Videozapisi: dostupan okomiti aspekt


EOS M50 Mark II tvrtke Canon razvijen je imajući na umu snimanje videozapisa, naročito vlogova. Za početak, EOS M50 Mark II tvrtke Canon nudi do 143 točke za automatsko izoštravanje (ovisno o objektivu koji se upotrebljava) uz Dual Pixel AF koji ima mogućnost praćenja lica i objekta. Odaberite objekt iz bilo kojeg mjesta unutar gotovo cijelog kadra, nemojte vući prstom, samo dodirnite mjesto koje želite izoštriti kako biste pomaknuli točku automatskog izoštravanja ili kreirali profesionalni efekt približavanja izoštravanja.

EOS M50 Mark II odličan je za snimanje pri slabom osvjetljenju. Kad snimate u 4K razlučivosti fotoaparat nudi osjetljivost do ISO 6400, što znači da možete računati na čiste snimke s preciznim bojama bilo da se snimate dok raspakiravate proizvode noću u spavaćoj sobi osvijetljenoj svjetiljkom ili hodate ulicama glavnog grada pod jarkim podnevnim suncem. Ako ne morate snimati u 4K razlučivosti, snimanje u HD kvaliteti omogućuje vam povećanje ISO raspona od 100 pa sve do 25 600, što znači da možete snimati pri svjetlosti mjeseca i drugi će vam i dalje moći vidjeti lice!

Zaslon promjenjivog kuta nagiba koji se može potpuno okrenuti omogućuje vam da ga brzo okrenete i kadrirate sebe dok ste u pokretu kako biste snimili kratke snimke sebe dok šećete tržnicom ili planinarite Apalačkom stazom. Sjajni AF sustav kod modela EOS M50 Mark II tvrtke Canon postavlja kvadrat preko vašeg lica kako biste vidjeli da ste izoštreni, a ugrađeni Movie Digital IS pomaže osigurati stabilne snimke čak i dok snimate iz ruke.

Na raspolaganju vam je i ugrađeni stereo mikrofon, kao i stereo minipriključnica od 3,5 mm za priključivanje vanjskog mikrofona. Uz montiran objektiv iz kompleta EF-M 15-45mm f/3.5-6.3 IS STM tvrtke Canon fotoaparat EOS M50 Mark II lijepo sjeda u ruku. To znači da se možete snimati držeći fotoaparat u ispruženoj ruci, a da se ne umorite.

Muškarac u velikom kaputu snima se fotoaparatom PowerShot G7 X Mark III tvrtke Canon na ručnom gimbalu.

Videograf i fotograf Jamie James testirao je PowerShot G7 X Mark III tvrtke Canon tijekom snimanja na otvorenom.

PowerShot G7 X Mark III tvrtke Canon na tirkiznoj podlozi, s vanjskim mikrofonom i daljinskim upravljačem.

Nemojte dopustiti da vas zvuk iznevjeri. PowerShot G7 X Mark III ima priključnicu od 3,5 mm za vanjski mikrofon, što znači da će vaša nevjerojatna kvaliteta videozapisa biti nadopunjena besprijekornim zvukom.

5. Canon PowerShot G7 X Mark III

Fotoaparat tvrtke Canon za snimanje vlogova, džepnih je dimenzija i pogodan za snimanje dok ste u pokretu

 • Senzor: složeni CMOS 1.0 s 20,1 MP
 • Zaslon: nagibni dodirni zaslon od 7,5 cm
 • AF sustav: Continuous AF koji ima praćenje lica i objekta te AF u 31 točki; stabilizator slike s pomakom objektiva u 4 koraka, Intelligent IS s naprednim dinamičkim stabilizatorom slike u 5 osi i automatskim poravnanjem
 • Maksimalna razlučivost videozapisa: 4K (3840 x 2160)
 • Filtar: ugrađeni ND filtar
 • Videozapisi: dostupan okomiti aspekt


PowerShot G7 X Mark III tvrtke Canon kompaktni je fotoaparat džepnih dimenzija s velikim senzorom i ugrađenim f/1,8 – 2,8 objektivom od 24 – 100 mm (ekvivalentno). Kombinacija laganog i velikog senzora čini ga pravom zvijeri za vlogere i najboljim fotoaparatom za snimanje YouTube vlogova u pokretu. Možete ga ubaciti u džep i nositi svuda – nosit će se sa svime što vam život donese. Ugrađeni objektiv munjevito je brz, što znači da nikad nećete propustiti trenutak, dok vam zaslon koji se okreće prema gore olakšava da kadrirate sebe.

PowerShot G7 X Mark III tvrtke Canon pruža ogroman raspon žarišne duljine uz velik doseg. Na primjer, na sportskim događanjima možete obuhvatiti cijeli prizor, zatim zumirati sve do žarišne duljine od 100 mm i zabilježiti akciju. Zatim smanjite zumiranje, okrenite dodirni zaslon prema gore, pritisnite na njemu i snimite svoju reakciju!

PowerShot G7 X Mark III tvrtke Canon može se pohvaliti i vrhunskim načinom rada za prepoznavanje i praćenje lica. To znači da se slobodno možete kretati, uzbuđeno podizati ruke i pokazati svoju reakciju na ono što se događa, sve to bez brige da će vaše lice izaći iz područja izoštravanja.

PowerShot G7 X Mark III tvrtke Canon iznimno je učinkovit u svim uvjetima osvjetljenja, bilo da ste na jarkom suncu ili u spavaćoj sobi osvijetljenoj svjetiljkom, što ga čini savršenim fotoaparatom za život u pokretu.

Moći ćete snimati nevjerojatno stabilan filmski materijal, čak i pri punom zumiranju i dok pomičete fotoaparat ili ste u pokretu, zahvaljujući naprednom dinamičkom stabilizatoru slike u 5 osi za kompenzaciju podrhtavanja fotoaparata.

6. Najbolji objektivi tvrtke Canon za snimanje vlogova

Mnogi objektivi tvrtke Canon odlični su za snimanje vlogova jer kombiniraju široka vidna polja s izvanrednom kvalitetom slike. Cijenom pristupačan, izuzetno široki Canon RF 16mm F2.8 STM odličan je prvi objektiv za početnike snimatelje vlogova, te pruža vrhunske kreativne mogućnosti za autore sadržaja koji žele snimati interijere, ali i panoramske prizore. RF 24mm F1.8 MACRO IS STM kombinira široke kutove gledanja sa svijetlim maksimalnim otvorom blende i unutarnjom stabilizacijom, dok RF 15-30mm F4.5-6.3 IS STM nudi širok raspon žarišnih duljina za sve vaše potrebe, od izrazito širokih kutova za snimanje iz ruke do užih kutova kada tražite dodatni domet. Canon RF-S 18-45mm F4.5-6.3 IS STM kompaktan je, lagan i podržava uvlačenje, što ga čini idealnim odabirom za duge dane na otvorenom.

Napisali: Jeff Meyer i Peter Wolinski

 1. Primjenjivo ako se prikazuje kadar objekta tijekom praćenja, a na fotoaparat je priključen kompatibilni objektiv dok je aktivno automatsko izoštravanje punog raspona ili je objekt uspješno prepoznat u drugom načinu rada.
 2. 7 koraka, na temelju CIPA standarda, uz objektiv Canon RF-S 18-150mm F3.5-6.3 IS STM pri žarišnoj duljini od 150 mm.

Slični proizvodi

Slični članci

 • Žena u ljetnoj haljini sa šeširom drži Canon EOS R10 uz lice i gleda kroz tražilo dok stoji ispred bogate španjolske arhitekture.

  PUTNA FOTOGRAFIJA

  Putovanje po Sevilli uz model EOS R10

  Blogerica Diana Millos otkriva zašto je ovaj kreativni fotoaparat savršen suputnik.

 • Žena postavlja svoj Canon PowerShot G7 X Mark III pored prijenosnog računala, za snimanje tečaja joge iz svog dnevnog boravka.

  KOMPAKTNI FOTOAPARATI

  Najbolji kompaktni fotoaparat za sadržaj

  Saznajte kako vam PowerShot G7 X Mark III može pomoći da oslobodite stvaralačku iskru u svakodnevnom životu.

 • Influencerica s društvenih mreža Fatou N'Diaye nosi pahuljasti smeđi kaput, čuči i smiješi se ispred fotoaparata EOS R50 tvrtke Canon na stativu.

  SNIMANJE VLOGOVA

  Kreiranje sadržaja uz EOS R50

  Prenesite objave na društvenim mrežama na novu razinu uz EOS R50 tvrtke Canon.

 • PowerShot V10 tvrtke Canon stoji na kuhinjskoj radnoj površini s daskom za rezanje u pozadini, a ruka vlogera naslonjena je na površinu ispred nje.

  SNIMANJE VLOGOVA

  Upoznajte PowerShot V10

  Otkrijte zašto je mala 4K kamera za snimanje vlogova tvrtke Canon savršen početni komplet „sve u jednom”.