SNIMANJE VLOGOVA

Fotoaparati tvrtke Canon najbolji za snimanje vlogova

Saznajte kako vam ovi odlični fotoaparati tvrtke Canon za snimanje vlogova mogu olakšati poboljšanje vlogova jer imaju mnogo kontrola i nevjerojatnu kvalitetu videozapisa.
Vloger Matt Adlard sjedi za kuhinjskim stolom, snimajući videozapis modelom EOS M50 Mark II.

Snimanje vlogova odličan je način da vas ljudi doista upoznaju, a za to vam je potreban fotoaparat za snimanje vlogova. Bilo da želite postati utjecajna osoba s tisućama pratitelja ili se jednostavno želite zabaviti dokumentirajući svoj hobi ili avanture s odmora, mnogo je načina da budete kreativni i pokažete svoju pravu stranu u vlogu. Istina, vlogera je mnogo, ali pristupačni i kreativni pojedinci koji prenose bitnu poruku uvijek će naći način da ih se čuje.

Pristupačnost i poruka su na vama. No kad su u pitanju najbolji fotoaparati tvrtke Canon za snimanje vlogova, tri koja ćemo ovdje navesti učinit će oživljavanje vaših zamisli zabavnim i lakim, istovremeno osiguravajući kvalitetu videozapisa i kreativnu kontrolu potrebne za kreiranje dotjeranog vloga. Sva tri fotoaparata tvrtke Canon za snimanje vlogova imaju ugrađene Wi-Fi i Bluetooth, tako da videozapise i slike možete dijeliti trenutno bežičnim prijenosom svojih kreacija na pametni uređaj kako biste ih prenijeli na društvene mreže.

Muškarac u bež džemperu i s naočalama gleda zaslon s promjenjivim kutom nagiba na fotoaparatu M50 Mark II tvrtke Canon.

Slavni pekar i vloger Matt Adlard upotrebljavao je EOS M50 Mark II tvrtke Canon za snimanje svojih upečatljivih prehrambenih kreacija.

Komplet raspoređen u kvadratni oblik, obuhvaća EOS M50 Mark II, objektive, bljeskalicu i mikrofon.

Kako biste osigurali kreativnu prilagodljivost, EOS M50 Mark II može upotrebljavati EF i EF-S objektive uz adapter za montažu EF-EOS M tvrtke Canon, ali kompaktni, namjenski EF-M objektivi tvrtke Canon savršeni su za snimanje vlogova.

1. EOS M50 Mark II tvrtke Canon

Svestrani fotoaparat bez zrcala tvrtke Canon dizajniran za upotrebu u zatvorenom i na otvorenom

 • Senzor: APS-C formata s 24,1 MP
 • Zaslon: dodirni zaslon od 7,5 cm promjenjivog kuta nagiba
 • AF sustav: Dual Pixel CMOS AF s tehnologijama praćenja lica i objekta
 • Maksimalna razlučivost videozapisa: 4K (3840 x 2160)
 • Sustav objektiva: namjenski mali, lagani EF-M objektivi te kompatibilnost s EF i EF-S objektivima uz adapter za montažu EF-EOS M tvrtke Canon.
 • Zvuk: priključnica za mikrofon
 • Način rada samookidača za videozapise: 2 sekunde, 10 sekundi, daljinski
 • Videozapisi: dostupan okomiti aspekt


EOS M50 Mark II tvrtke Canon razvijen je imajući na umu snimanje videozapisa, naročito vlogova. Za početak, EOS M50 Mark II tvrtke Canon nudi do 143 točke za automatsko izoštravanje (ovisno o objektivu koji se upotrebljava) uz Dual Pixel AF koji ima mogućnost praćenja lica i objekta. Odaberite objekt iz bilo kojeg mjesta unutar gotovo cijelog kadra, nemojte vući prstom, samo dodirnite mjesto koje želite izoštriti kako biste pomaknuli točku automatskog izoštravanja ili kreirali profesionalni efekt približavanja izoštravanja.

EOS M50 Mark II odličan je za snimanje pri slabom osvjetljenju. Kad snimate u 4K razlučivosti fotoaparat nudi osjetljivost do ISO 6400, što znači da možete računati na čiste snimke s preciznim bojama bilo da se snimate dok raspakiravate proizvode noću u spavaćoj sobi osvijetljenoj svjetiljkom ili hodate ulicama glavnog grada pod jarkim podnevnim suncem. Ako ne morate snimati u 4K razlučivosti, snimanje u HD kvaliteti omogućuje vam povećanje ISO raspona od 100 pa sve do 25 600, što znači da možete snimati pri svjetlosti mjeseca i drugi će vam i dalje moći vidjeti lice!

Zaslon promjenjivog kuta nagiba koji se može potpuno okrenuti omogućuje vam da ga brzo okrenete i kadrirate sebe dok ste u pokretu kako biste snimili kratke snimke sebe dok šećete tržnicom ili planinarite Apalačkom stazom. Sjajni AF sustav kod modela EOS M50 Mark II tvrtke Canon postavlja kvadrat preko vašeg lica kako biste vidjeli da ste izoštreni, a ugrađeni Movie Digital IS pomaže osigurati stabilne snimke čak i dok snimate iz ruke.

Na raspolaganju vam je i ugrađeni stereo mikrofon, kao i stereo minipriključnica od 3,5 mm za priključivanje vanjskog mikrofona. Uz montiran objektiv iz kompleta EF-M 15-45mm f/3.5-6.3 IS STM tvrtke Canon fotoaparat EOS M50 Mark II lijepo sjeda u ruku. To znači da se možete snimati držeći fotoaparat u ispruženoj ruci, a da se ne umorite.

Muškarac u velikom kaputu snima se fotoaparatom PowerShot G7 X Mark III tvrtke Canon na ručnom gimbalu.

Videograf i fotograf Jamie James testirao je PowerShot G7 X Mark III tvrtke Canon tijekom snimanja na otvorenom.

PowerShot G7 X Mark III tvrtke Canon na tirkiznoj podlozi, s vanjskim mikrofonom i daljinskim upravljačem.

Nemojte dopustiti da vas zvuk iznevjeri. PowerShot G7 X Mark III ima priključnicu od 3,5 mm za vanjski mikrofon, što znači da će vaša nevjerojatna kvaliteta videozapisa biti nadopunjena besprijekornim zvukom.

2. PowerShot G7 X Mark III tvrtke Canon

Fotoaparat tvrtke Canon za snimanje vlogova, džepnih je dimenzija i pogodan za snimanje dok ste u pokretu

 • Senzor: složeni CMOS 1.0 s 20,1 MP
 • Zaslon: nagibni dodirni zaslon od 7,5 cm
 • AF sustav: Continuous AF koji ima praćenje lica i objekta te AF u 31 točki; stabilizator slike s pomakom objektiva u 4 koraka, Intelligent IS s naprednim dinamičkim stabilizatorom slike u 5 osi i automatskim poravnanjem
 • Maksimalna razlučivost videozapisa: 4K (3840 x 2160)
 • Filtar: ugrađeni ND filtar
 • Videozapisi: dostupan okomiti aspekt


PowerShot G7 X Mark III tvrtke Canon kompaktni je fotoaparat džepnih dimenzija s velikim senzorom i ugrađenim f/1,8 – 2,8 objektivom od 24 – 100 mm (ekvivalentno). Kombinacija laganog i velikog senzora čini ga pravom zvijeri za vlogere i najboljim fotoaparatom za snimanje YouTube vlogova u pokretu. Možete ga ubaciti u džep i nositi svuda – nosit će se sa svime što vam život donese. Ugrađeni objektiv munjevito je brz, što znači da nikad nećete propustiti trenutak, dok vam zaslon koji se okreće prema gore olakšava da kadrirate sebe.

PowerShot G7 X Mark III tvrtke Canon pruža ogroman raspon žarišne duljine uz velik doseg. Na primjer, na sportskim događanjima možete obuhvatiti cijeli prizor, zatim zumirati sve do žarišne duljine od 100 mm i zabilježiti akciju. Zatim smanjite zumiranje, okrenite dodirni zaslon prema gore, pritisnite na njemu i snimite svoju reakciju!

PowerShot G7 X Mark III tvrtke Canon može se pohvaliti i vrhunskim načinom rada za prepoznavanje i praćenje lica. To znači da se slobodno možete kretati, uzbuđeno podizati ruke i pokazati svoju reakciju na ono što se događa, sve to bez brige da će vaše lice izaći iz područja izoštravanja.

PowerShot G7 X Mark III tvrtke Canon iznimno je učinkovit u svim uvjetima osvjetljenja, bilo da ste na jarkom suncu ili u spavaćoj sobi osvijetljenoj svjetiljkom, što ga čini savršenim fotoaparatom za život u pokretu.

Moći ćete snimati nevjerojatno stabilan filmski materijal, čak i pri punom zumiranju i dok pomičete fotoaparat ili ste u pokretu, zahvaljujući naprednom dinamičkom stabilizatoru slike u 5 osi za kompenzaciju podrhtavanja fotoaparata.

Ambasador tvrtke Canon Piotr Malecki kleči na plaži, snimajući odbojkašicu.

EOS M6 Mark II najbolji je fotoaparat za snimanje vlogova za kreatore koji žele komplet opreme koji prati njihov napredak. Uz odvojivo elektroničko tražilo, priključnicu od 3,5 mm za povezivanje vanjskih mikrofona te priključak za bljeskalicu i drugu kompatibilnu dodatnu opremu, EOS M6 Mark II pruža mnogo prostora za proširenje kreativnosti.

3. EOS M6 Mark II tvrtke Canon

Vrhunski fotoaparat tvrtke Canon za snimanje vlogova za kreatore sadržaja

 • Senzor: APS-C s 32,5 MP
 • Zaslon: nagibni dodirni zaslon od 7,5 cm
 • AF sustav: Dual Pixel CMOS AF s tehnologijama praćenja lica i objekta te funkcijom Eye AF
 • Maksimalna razlučivost videozapisa: 4K (3840 x 2160)
 • Sustav objektiva: namjenski mali, lagani EF-M objektivi te kompatibilnost s EF i EF-S objektivima uz adapter za montažu EF-EOS M tvrtke Canon.
 • Zvuk: priključnica za mikrofon


EOS M6 Mark II tvrtke Canon vrhunski je paket za kreatore sadržaja. Zahvaljujući prenosivom dizajnu džepne veličine i izvornoj kompatibilnosti s kompaktnim EF-M objektivima, EOS M6 Mark II bit će uz vas gdje god vas kreativnost i pustolovina odvedu.

Zahvaljujući senzoru s 32,5 megapiksela, EOS M6 Mark II prikazuje 4K videozapise uz vrhunske detalje, dok osjetljivost do ISO 25 600 prilikom snimanja osigurava rad bez obzira na lokaciju, od jarkih studijskih konfiguracija do gradskih panorama noću. Snima i Full HD pri do 120 fps za usporene snimke poput filmskih.

Tražite najbolji fotoaparat za snimanje vlogova s preklopnim zaslonom? Dodirni zaslon fotoaparata EOS M6 Mark II može se nagnuti 180 stupnjeva prema gore radi snimanja kod kuće ili u studiju, a 45 stupnjeva prema dolje, što znači da ćete moći snimati bez obzira na kut.

Zahvaljujući naprednom sustavu automatskog izoštravanja Dual Pixel CMOS, EOS M6 Mark II automatski prepoznaje lica i objekte te ih prati po kadru. Osim toga, omogućuje ručni odabir točke izoštravanja jednostavnim dodirom zaslona, što znači da ćete uvijek moći izoštriti ono što želite.

Pričvrstite adapter za montažu EF-EOS M tvrtke Canon, a EOS M6 Mark II kompatibilan je i s EF-S i EF objektivima, što vam omogućuje postizanje uglađenih efekata male dubinske oštrine koji vašim videozapisima daju profesionalni dojam.

Napisali: Jeff Meyer i Peter Wolinski

Slični proizvodi

Slični članci

 • Žena postavlja svoj Canon PowerShot G7 X Mark III pored prijenosnog računala, za snimanje tečaja joge iz svog dnevnog boravka.

  KOMPAKTNI FOTOAPARATI

  Najbolji kompaktni fotoaparat za sadržaj

  Saznajte kako vam PowerShot G7 X Mark III može pomoći da oslobodite stvaralačku iskru u svakodnevnom životu.

 • Slavni pekar Matt Adlard snima fotografiju čokoladnog deserta modelom EOS M50 Mark II tvrtke Canon.

  FOTOGRAFIJA HRANE

  Recept za uspjeh: predstavljamo EOS M50 Mark II tvrtke Canon

  Samouki pekar i zvijezda društvenih mreža Matt Adlard okusio je model EOS M50 Mark II.

 • Osoba na plaži drži fotoaparat na stativu s drškom ispred sebe.

  SNIMANJE VLOGOVA

  Počnite snimati vlogove još danas

  Slijedite naše savjete za snimanje vlogova i saznajte kako snimiti predivne snimke koje će zadovoljiti gledatelje profinjenog ukusa.

 • Zvijezda platforme YouTube i vloger Mike Gray pritišće tipku za snimanje na dodirnom zaslonu fotoaparata PowerShot G7 X Mark III tvrtke Canon.

  SNIMANJE VLOGOVA

  Kreativno vlogiranje ut Canon PowerShot G7 X Mark III

  Zvijezda platforme YouTube MikeVisuals otkriva kako stvara očaravajuće vlogove kompaktnim fotoaparatom Canon PowerShot G7 X Mark III i dijeli svoje najbolje savjete za vlogiranje.