SNIMANJE VLOGOVA

Predstavljamo PowerShot V10 tvrtke Canon, 4K kameru za lako snimanje vlogova

Stigla je najbolja kamera za snimanje vlogova za početnike. Saznajte kako vam jednostavna i lagana 4K kamera za snimanje vlogova tvrtke Canon pomaže da počnete snimati vlogove i prenositi videozapise.
PowerShot V10 tvrtke Canon stoji na kuhinjskoj radnoj površini s daskom za rezanje u pozadini, a ruka vlogera naslonjena je na površinu ispred nje.

Ako jednostavno želite dijeliti svoju strast sa svijetom, treba vam rješenje za snimanje vlogova bez napora i složenosti. Ako ste se za pričanje priča oslanjali na pametne telefone, upoznajte PowerShot V10: lagano, „sve u jednom” rješenje za snimanje vlogova koje će vam omogućiti brži i jednostavniji tijek poslovnog procesa.

PowerShot V10 posebno je dizajniran za sve koji žele namjensku kameru za snimanje vlogova kojom se lakše upravlja te koja se brzo i jednostavno upotrebljava, bilo da dijele svoje gradske avanture ili dokumentiraju hobije.

Kuhar stavlja jelo u posudi za složenac na podložak ispred kamere PowerShot V10 tvrtke Canon koja stoji na svom ugrađenom držaču, nagnuta prema hrani.

Kompaktna PowerShot V10 iznimno je jednostavna za upotrebu – čak i ako ste potpuno novi u snimanju vlogova, možete je uspraviti s pomoću ugrađenog podesivog držača, podesiti kut nagibnog zaslona kako biste se mogli vidjeti, a zatim sve podesiti na automatski način rada i kad budete spremni jednostavno dodirnuti tipku za snimanje.

PowerShot V10 – dizajn i značajke

Uz svega 211 g, gotovo pola mase kompaktnog fotoaparataPowerShot G7 X Mark III, PowerShot V10 Canonova je najmanja kamera za snimanje vlogova, a njezine male dimenzije znače da je možete nositi svuda i spontano snimati vlogove dok ste u pokretu.

Unatoč malim dimenzijama, PowerShot V10 ima dva ugrađena mikrofona velikog promjera koji mogu snimati kvalitetniji zvuk od onoga koji vjerojatno možete dobiti od pametnog telefona. Razlog tome je što su mikrofoni u pametnim telefonima optimizirani za telefonske pozive, kad uređaj prinesete licu. Međutim, mikrofoni modela PowerShot V10 dizajnirani su za snimanje stereozvuka na uobičajenim udaljenostima za snimanje vlogova, uz praćenje glasa i istovremeno snimanje ugođaja u okruženju, bilo da se radi o tržnici ili zabavi. Ako snimate u vjetrovitim uvjetima, postavite priloženu zaštitu od vjetra kako biste smanjili neželjenu buku vjetra.

Ako želite još veću kontrolu nad zvukom, PowerShot V10 ima i priključak za mikrofon od 3,5 mm na bočnoj strani za priključivanje vanjskog mikrofona. Opcionalni nosač za dodatnu opremu koji se može kupiti zasebno pruža vam maksimalnu fleksibilnost prilikom postavljanja vanjskog mikrofona na kameru.

Osim toga, PowerShot V10 ima jedinstveni ugrađeni držač koji omogućuje postavljanje kamere za snimanje iz različitih kutova nagiba: od -30 ° do -10 ° za snimanje pod visokim kutom i od 10 ° do 30 ° za snimanje pod niskim kutom. Držač se preklapa za kompaktnu pohranu i upotrebu iz ruke. Kako bi se osigurala još veća svestranost, PowerShot V10 ima standardni prihvat za stativ pa ga možete postaviti na bilo koji stativ po svom izboru, uključujući kompaktni stativ s drškom HG-100TBR tvrtke Canon.

PowerShot V10 tvrtke Canon na ugrađenom držaču snima igrača čije se ruke, u kojima je igraći kontroler, vide u prednjem planu.

Ugrađeni držač kamere PowerShot V10 može se podesiti za snimanje iz visokog i niskog kuta, a nagibni zaslon može se podesiti na praktični kut.

Jedan od ključnih elemenata uspješnog snimanja vlogova je fino podešavanje kompozicije. Kod modela PowerShot V10 to je lako zahvaljujući LCD zaslonu koji se okreće – okrenite ga prema gore kako biste bili u kadru i lako se snimili ili ga okrenite pod različitim kutovima kako biste vidjeli sve prema čemu usmjerite kameru. Pruža i dodirne kontrole za sve standardne značajke snimanja u jednostavnom sučelju. Ako snimate za društvenu platformu koja zahtijeva određeni omjer širine i visine, možete po želji prikazati oznake omjera na zaslonu kako biste provjerili jesu li ključni elementi u kadru prilikom naknadnog obrezivanja.

Objektiv od 6,6 mm (žarišna duljina od 19 mm ekvivalentna 35 mm) omogućuje širok kut gledanja, što je idealno kad se želite jednostavno kadrirati i snimiti okruženje. Veliki senzor od 1 inča prima više svjetlosti čak i pri slabom osvjetljenju, tako da možete biti sigurni u videozapise prirodnog izgleda tijekom dana.

Korisnikova ruka vadi PowerShot V10 tvrtke Canon iz džepa žute sportske majice dugih rukava.

PowerShot V10 dovoljno je malena i lagana da je možete nositi u džepu, a spremna je kad vam zatreba. Dizajnirana je kako bi snimanje vlogova i prijenos uživo učinila brzim i jednostavnim, a može snimati fotografije od 15,2 MP – odlično za naslovne snimke ili sličice za vlog.

Dvije osobe upotrebljavaju PowerShot V10 tvrtke Canon koju jedna od njih drži u ispruženoj ruci kako bi se snimile ispred stabla ukrašenog svjetlima.

PowerShot V10 odlična je za upotrebu pri slabom osvjetljenju, a široko vidno polje objektiva osigurava snimanje željene prilike u kvalitetnijim videozapisima od onih koje biste vjerojatno mogli dobiti s pomoću prednjeg fotoaparata većine pametnih telefona.

PowerShot V10 – načini rada za videozapise i kreativne opcije

PowerShot V10 može snimati do 4K UHD videozapise pri 25/30 fps i Full HD pri 50/60 fps. Ima i automatsko izoštravanje s praćenjem lica – osobe koje se nalaze bilo gdje u području slike automatski se prepoznaju ili po želji možete dodirnuti objekte na zaslonu kako bi ih kamera pratila.

Na raspolaganju vam je izbor načina snimanja. Načini rada za automatsko snimanje videozapisa i snimanje videozapisa s efektom za uljepšavanje kože pružaju opcije snimanja jednim dodirom kad samo želite podijeliti svoju priču i prepustiti kameri da se pobrine za ostalo. Napredne ugrađene značajke kao što su automatska optimizacija osvjetljenja, automatski ND filtar i automatska ravnoteža bijele boje jamče odlične rezultate. Ako želite preuzeti veću kontrolu, način rada za videozapise s ručnom ekspozicijom omogućuje preuzimanje kontrole nad mnogim postavkama.

Možete aktivirati digitalnu stabilizaciju videozapisa kako biste stabilizirali sliku prilikom snimanja iz ruke ili u pokretu, ili možete aktivirati opciju automatskog poravnanja kako biste održali razinu scene dok snimate.1

Ako želite određeni izgled i ugođaj, postoji 14 filtara za boje (svi su dostupni i u načinima rada snimanja videozapisa s automatskom i ručnom ekspozicijom), a to su prethodno podešene postavke koje možete primijeniti jednostavnim dodirom prije snimanja videozapisa. Među njima su RetroGreen i Sepiatone za retro izgled grada ili krajolika, TastyWarm za primamljive snimke vruće hrane i još mnogo toga. Dostupne su i postavke nijansi boja s kliznicima koje možete upotrebljavati za dodatno podešavanje – kamera će spremiti sve vaše postavke boja, tako da ćete biti spremni za snimanje s vlastitim jedinstvenim izgledom kad sljedeći put uključite kameru.

Ako snimanje vlogova želite prenijeti na novu razinu, pritiskom na tipku Q pristupit ćete dodatnim opcijama i postavkama, uključujući veličinu snimanja videozapisa, metodu automatskog izoštravanja, digitalno zumiranje i još mnogo toga.

Korisnik u jednoj ruci drži PowerShot V10 tvrtke Canon, a u drugoj pametni telefon s aplikacijom Canon Camera Connect koja prenosi datoteke s kamere.

Instalirajte besplatnu aplikaciju Canon Camera Connect na pametni telefon i možete je upotrebljavati za prebacivanje i prijenos videozapisa te čak i daljinsko upravljanje modelom PowerShot V10.

Žena koja svira gitaru gleda u kameru PowerShot V10 tvrtke Canon, s pričvršćenim vanjskim mikrofonom i stativom s drškom HG-100TBR tvrtke Canon, koja je smještena na niskom stolu i okrenuta prema njoj.

Kako rastu vaša ambicija i stručnost, PowerShot V10 može rasti s vama. Ima priključnicu za mikrofon od 3,5 mm za priključenje vanjskog mikrofona, kao što je stereomikrofon DM-E100 tvrtke Canon, prihvat za standardni stativ, tako da možete upotrebljavati željeni stativ, uključujući kompaktni stativ s drškom HG-100TBR tvrtke Canon (s kamerom u vertikalnoj orijentaciji, ako treba), pa čak i HDMI za izravan izlaz.

Povezivanje i dijeljenje s pomoću kamere PowerShot V10

PowerShot V10 omogućuje i brzo i jednostavno dijeljenje vlogova s pratiteljima putem ugrađenih veza Bluetooth i Wi-Fi. Instalirajte besplatnu aplikaciju Canon Camera Connect na pametni telefon i moći ćete jednostavno prenositi isječke na telefon – možete čak i daljinski upravljati kamerom s pomoću aplikacije. Filmovi se mogu automatski međukodirati dok se šalju s kamere na telefon, što kreiranje videozapisa za dodavanje na sve vaše kanale društvenih mreža čini lakšim nego ikad prije.

Kako biste izbjegli punjenje memorije telefona velikim datotekama s videozapisima, sadržaj možete prenijeti u uslugu računalnog oblaka image.canon, automatski ako to želite, a iz nje proslijediti na Google Drive™, YouTube i Frame.io, među ostalim web-uslugama. Videozapisi i fotografije spremljeni u Frame.io jednostavno se mogu uvesti u softver za uređivanje videozapisa kao što su Adobe Premiere Pro i Final Cut Pro, gdje možete uređivati i dotjerivati svoje snimke.

Uz PowerShot V10 usmjeravanje uživo lakše je nego ikad prije – sve to možete postići uz nekoliko dodira LCD zaslona. Nakon što postavite željeno odredište za usmjeravanje u aplikaciji Camera Connect (i pod pretpostavkom da vaš račun društvene mreže dopušta streaming), jednostavno odaberite YouTube Live ili Facebook Live ili dodajte RTMP vezu,2 i počnite odašiljati.3

PowerShot V10 možete upotrebljavati i kao web-kameru. Kamera ima ugrađene standardne UVC i UAC upravljačke programe pa nije potreban dodatni softver – jednostavno je priključite i reproducirajte putem USB veze (s pomoću priloženog kabela) na sustavima Windows i macOS te upotrebljavajte PowerShot V10 u Full HD razlučivosti pri 30 fps uz popularne aplikacije za videopozive. Digitalno zumiranje dostupno je i za usmjeravanje ili upotrebu kamere kao web-kamere – jednostavno postavite kameru prema želji i spremni ste za početak – ili možete odabrati neku od drugih prethodno postavljenih postavki među kojima su načini rada za snimanje videozapisa s efektom za uljepšavanje kože i automatsko snimanje videozapisa, automatsko izoštravanje s praćenjem lica ili automatsko izoštravanje određenog kadra, filtar boja i još mnogo toga.1

PowerShot V10 – jednostavno rješenje za snimanje vlogova

Bez obzira na vašu strast ili publiku, PowerShot V10 pomaže vam da se povežete bez složenog podešavanja ili potrebe za punom torbom dodatne opreme. Ugrađeni držač olakšava podešavanje i upotrebu gotovo bilo gdje, bez obzira na to snimate li vlog o kuhanju ili igranju. Jednostavne kontrole, kompaktan dizajn i automatizirani načini rada omogućuju vam da krenete sa snimanjem vlogova bez potrebe za stručnim znanjem, a tu su i brojne opcije i naprednije značajke kad budete spremni za napredniji rad.

Napisali Jeff Meyer i Alex Summersby

  1. Zbog načina na koji rade, različiti načini rada ne mogu se upotrebljavati u kombinaciji. Na primjer, digitalna stabilizacija videozapisa ne može se upotrebljavati s automatskim poravnanjem, digitalno zumiranje ne može se upotrebljavati sa stabilizacijom slike, a automatsko poravnanje ne može se upotrebljavati u načinu rada za snimanje videozapisa s efektom za uljepšavanje kože. Dodatne informacije potražite u tehničkim podacima kamere.
  2. Imajte na umu da platforme za prijenos uživo mogu promijeniti, zaustaviti ili prekinuti svoju uslugu u bilo kojem trenutku bez prethodne obavijesti. Najnovije zahtjeve provjerite na platformama za prijenos uživo. Tvrtka Canon ne zastupa niti jamči za proizvode ili usluge trećih strana, uključujući prijenos uživo.
  3. Za najbolje rezultate preporučuje se stabilna Wi-Fi veza u manje zauzetom prostoru bežične mreže od 2,4 GHz s velikom brzinom prijenosa.

    Adobe, Adobe Premiere i Frame.io registrirani su zaštitni znakovi ili zaštitni znakovi tvrtke Adobe u SAD-u i/ili drugim državama. Google, Google Drive i YouTube zaštitni su znakovi tvrtke Google LLC, a ovo web-mjesto ni na koji način ne podržava tvrtku Google niti je s njom povezano. Final Cut Pro i macOS zaštitni su znakovi tvrtke Apple Inc., registrirani u SAD-u i drugim državama i regijama.

Slični proizvodi

  • Kompaktni digitalni

    PowerShot V10

    Istaknite se na internetu i ostanite diskretni tijekom snimanja uz džepnu 4K kameru „sve u jednom” za snimanje vlogova tvrtke Canon.
  • Kompaktni digitalni

    PowerShot G7 X Mark III

    Povezani fotoaparat koji snima vrhunske videozapise i fotografije, koji će se svidjeti vašim pratiteljima.
  • Fotoaparati bez zrcala

    EOS R50

    Ovim fotoaparatom bez zrcala EOS R izradite najprivlačniji sadržaj, od oštrih fotografija do 4K videozapisa i prijenosa uživo. Sve u jednom namjenskom uređaju.
  • Stativ

    Tripod Grip HG-100TBR

    Snimajte dulje, uz veću stabilnost i kreativnu prilagodljivost zahvaljujući ovoj jedinstvenom stativu s drškom s odvojivim daljinskim upravljačem.
  • Zvuk

    Stereo mikrofon DM-E100

    Lako snimajte izvrstan zvuk pomoću malog, uvijek spremnog stereo mikrofona s tehnologijom "plug and play".
  • Slični članci

  • SNIMANJE VLOGOVA

    Najbolji fotoaparati i objektivi tvrtke Canon za snimanje vlogova

    Canon proizvodi asortiman fotoaparata i objektiva koji su idealni za kreatore sadržaja. Ovaj vodič pomoći će vam da pronađete model koji vam savršeno odgovara.

  • SNIMANJE VLOGOVA

    Kako postati vloger

    Započnite s radom i izradite kvalitetne vlogove uz naše savjete za snimanje vlogova za početnike.

  • VIDEO

    Savjeti za poboljšanje videozapisa za društvene mreže

    Četiri kreatora raspravljaju što čini odličan sadržaj i kako se istaknuti na internetu.

  • SNIMANJE VLOGOVA

    Snimanje vlogova u pokretu

    Četiri najpopularnije influencerice detaljno su testirale PowerShot V10 tvrtke Canon.