VODIČ ZA KUPCE

Canonov vodič za božićne darove

Ove sezone darivanja pronađite savršene poklone za članove obitelji i prijatelje!
SELPHY CP1500 tvrtke Canon omotano crvenom vrpcom i okružen zamućenim svjetlom lampica.

Trebate ideje za božićne darove za kreativne ljude? Canon ima sve što trebate. Bilo da tražite jedinstvene darove za fotografa, želite iznenaditi vlogera u svom životu novim fotoaparatom ili studenta fotografije želite počastiti naprednijim modelom sa senzorom punog kadra, naš opsežni vodič za darove sigurno će vam pomoći u pronalaženju savršenog dara.

Za neke je ljude teško kupovati, ali vaša najdraža osoba možda traži upravo novo tehnološko rješenje. Uvrstili smo neke prijedloge proizvoda tvrtke Canon kojima možete darovati svakoga tko obožava kreativnost, bez obzira na budžet. Od kompleta za snimanje vlogova i vrhunskih fotoaparata bez zrcala do objektiva tvrtke Canon koji vam omogućuju snimanje svijeta na uzbudljive nove načine, pronaći ćete neke od najboljih darova za obitelj i prijatelje. Upozorenje: vjerojatno ćete pronaći i inspiraciju za svoj popis želja.

Darovi za vlogere, blogere i tvorce sadržaja

Dvije se žene snimaju kamerom za snimanje vlogova PowerShot V10 tvrtke Canon ispred božićnog drvca ukrašenog lampicama.

Jednostavne kontrole, kompaktan dizajn i potpuno automatizirani načini rada kamere PowerShot V10 tvrtke Canon olakšavaju početak snimanja vlogova. Ako znate nekoga tko već posjeduje PowerShot V10, mikrofon DM-E100 tvrtke Canon i stativ s drškom HG-100TBR idealna su dodatna oprema.

Žena u ružičastom kombinezonu snima cvjetni aranžman fotoaparatom EOS R50 tvrtke Canon.

EOS R50 prepun je kreativnih funkcija koje čekaju da ih se istraži. Ima funkciju snimanja s različitim izoštravanjem i sastavljanje kompozicija s dubinom za snimanje vrlo detaljnih krupnih planova, na primjer, te funkciju kreativnog višestrukog snimanja s različitim postavkama koja omogućuje višestruko uređivanje fotografije kako biste mogli odabrati omiljenu verziju.

Ako ste pročitali naš vodič za fotoaparate tvrtke Canon za snimanje vlogova, već znate da je PowerShot V10 tvrtke Canon savršen dar za osobe koje žele snimati vrlo kvalitetne videozapise za dijeljenje putem interneta.

Kamera je dovoljno kompaktna da je možete nositi u džepu kamo god krenuli, ali ima veliki senzor od 1 inča i pruža oštre 4K UHD videozapise. Opremljena je stereomikrofonima, a ima i priključnicu za mikrofon od 3,5 mm, što vam omogućuje povezivanje vanjskog mikrofona kao što je lagani DM-E100 tvrtke Canon za kristalno čist zvuk.

Zahvaljujući iznimno širokom objektivu – ekvivalentnom 19 mm na fotoaparatu sa senzorom punog kadra – možete obuhvatiti više sadržaja u kadru, dok napredna stabilizacija slike omogućuje snimanje stabilnih snimki čak i dok hodate. Ima čak i ugrađenu mogućnost prijenosa uživo, a može se daljinski kontrolirati s pomoću aplikacije Canon Camera Connect.

Upravljanje modelom PowerShot V10 jednostavno je zahvaljujući intuitivnom dodirnom zaslonu od 5 cm koji se za snimanje vlogova naginje 180° prema gore. Ugrađeni držač može se podesiti i za snimanje iz niskog i visokog kuta, a ima i standardni prihvat za stativ. Za još lakše upravljanje jednom rukom dostupan je lagani stativ s drškom HG-100TBR tvrtke Canon koji ima bežični daljinski upravljač i praktičan nosač za mikrofon, a služi i kao robustan stativ kada je potrebna dodatna stabilnost.

Ako osoba za koju kupujete želi fotoaparat s izmjenjivim objektivima, Canon EOS RP predstavlja fantastičan kreativni alat. Osim toga, pruža razlučivost videozapisa do 4K te omogućava uglađeno i precizno automatsko izoštravanje tehnologijom Dual Pixel CMOS pri snimanju Full HD videozapisa.

Canon RF 16mm F2.8 STM dobar je izbor objektiva za vlogging uz EOS RP. Njegov izuzetno širok prikaz pruža puno detalja, a veliki otvor blende od f/2.8 omogućava postizanje filmskog dojma. Opremljen je i izuzetno tihim motorom za izoštravanje čije će zvukove mikrofon teško zabilježiti na videozapisu.

Možda savršen fotoaparat bez zrcala za ozbiljne kreatore sadržaja, EOS R50 tvrtke Canon može se pohvaliti značajkama koje se mogu pronaći na naprednijim fotoaparatima sustava EOS R tvrtke Canon. No, kompaktan je, lagan i jednostavan za upotrebu za one koji su navikli snimati pametnim telefonom.

Videozapisi snimljeni modelom EOS R50 izgledaju fantastično. Njegove 4K UHD snimke dobivene su visokom preciznošću uzorkovanja 6K radi postizanja bolje kvalitete od standardnih 4K videozapisa, dok Dual Pixel CMOS AF eliminira napor u održavanja sadržaja izoštrenim. Fotoaparat se može upotrebljavati i kao web-kamera za vjerne videopozive ili usmjeravanje, zahvaljujući dodirnom zaslonu s promjenjivim kutom nagiba koji olakšava snimanje iz kreativnih kutova.

Darovi za ljubitelje fotografije koji žele prijeći na snimanje sa senzorom punog kadra

Žena stoji na mostu, držeći fotoaparat EOS R8 tvrtke Canon i gledajući zaslon na stražnjoj strani.

Osim snimanja filmskih 4K videozapisa, EOS R8 tvrtke Canon omogućuje snimanje raskošnih Full HD snimki usporenog kretanja pri do 180 p.

Par ruku drži fotoaparat EOS RP tvrtke Canon sa sklopljenim i podignutim dodirnim zaslonom promjenjivog kuta nagiba na kojem se prikazuje osoba koja stoji ispred prozora i zida od cigle.

EOS RP tvrtke Canon od 26,2 MP najmanji je i najlaganiji EOS fotoaparat sa senzorom punog kadra, ali s mnoštvom kreativnih opcija među kojima su HDR i snimanje s više ekspozicija, tihi način rada i snimanje s različitim izoštravanjem, za iznimno oštre krupne planove.

Odlična opcija za one koji prelaze na senzor punog kadra je EOS R8 tvrtke Canon. Ovaj lagani fotoaparat bez zrcala od 24,2 MP podržava opsežan asortiman RF objektiva tvrtke Canon i opremljen je korisnim tehnologijama kao što su revolucionarno Dual Pixel CMOS AF II izoštravanje s inteligentnim prepoznavanjem objekta i praćenjem. Omogućuje automatsko pronalaženje i praćenje raznih objekata, uključujući ljude, pse, ptice, automobile i zrakoplove, sve do rubova okvira.

EOS R8 ima i mnoštvo naprednih funkcija za videozapise kao što su zebre, isticanje obrisa pri izoštravanju i indikator lažnih boja koji vam pomažu u postizanju profesionalnih rezultata.

Canon EOS RP je fotoaparat bez zrcala, prilagođen početnicima, s mnoštvom kreativnih značajki, a omogućava vam da svoje fotografije podignete na novu razinu. Senzor punog kadra fotoaparata olakšava postizanje profesionalnih efekata plitkog izoštravanja za portrete i krupne kadrove, a revolucionarni RF priključak pruža novu razinu kvalitete za fotografije punog kadra.

Kao cijenom najpristupačniji fotoaparat sa senzorom punog kadra iz asortimana fotoaparata bez zrcala sustava EOS R tvrtke Canon, EOS RP je fantastičan osnovni model za ulazak u svijet RF objektiva vrhunskih radnih značajki tvrtke Canon. Najbolji objektivi tvrtke Canon dosad pružaju nevjerojatnu kvalitetu slike i značajke koje dosad nisu bile moguće– pregledajte lagani supertelefoto objektiv Canon RF 800mm F11 IS STM koji je idealan za nove fotografe životinjskog svijeta ili svestrani Canon RF 50mm F1.8 STM za nevjerojatne snimke sa širokim otvorom blende.

Objektiv Canon RF 24-105mm F4-7.1 IS STM izvrstan je komplementarni objektiv za liniju EOS RP koji pokriva sve od širokokutnih pejzaža do portreta s glavom i ramenima, bez potrebe za zamjenom objektiva.

Za naprednije radne značajke, Canon RF 24-105mm F4L IS USM pruža profesionalnu kvalitetu izrade serije L i stalni maksimalni otvor blende f/4 koji pruža dosljednu ekspoziciju čak i prilikom zumiranja objektivom.

Pokloni tvrtke Canon za snimanje obiteljskih trenutaka – u zatvorenom ili na otvorenom!

Nasmiješena žena drži EOS R100 tvrtke Canon uz lice kako bi snimila obiteljsku fotografiju u vrtu.

Zahvaljujući korisnim izbornicima s navođenjem i značajci Creative Assist, EOS R100 tvrtke Canon jednostavan je fotoaparat odmah spreman za snimanje. Ako telefon povežete s fotoaparatom, možete odabrati automatsko slanje fotografija i videozapisa u biblioteku telefona tijekom snimanja.

Dva modela Canon PowerShot PX, jedan crno i drugi bijeli, na površini stola s blagdanskom dekoracijom.

Zahvaljujući objektivu za zumiranje od 19–57 mm koji se može panoramirati za 340 ° i naginjati za 110 °, Canon PowerShot PX može automatski kadrirati fotografije i videozapise u pokretu. Radi dodatne praktičnosti, omogućava aktivaciju glasom i prepoznavanje subjekata, kao i ugrađenu funkciju Wi-Fi i jednostavno punjenje putem USB-C priključka.

EOS R100 tvrtke Canon odličan je višenamjenski fotoaparat za snimanje neponovljivih obiteljskih trenutaka u obliku nevjerojatno detaljnih fotografija od 24,1 MP ili vrhunskih 4K UHD videozapisa. Sofisticirani sustav automatskog izoštravanja Dual Pixel CMOS osigurava izoštravanje objekata koji se brzo kreću, dok uparivanje fotoaparata s objektivom sa stabilizatorom slike, kao što je Canon RF-S 18-45mm F4.5-6.3 IS STM, olakšava snimanje oštrih snimki obiteljskih avantura u prirodi.

Osim toga, uspomene je lako i dijeliti. Fotoaparat ima mogućnost Wi-Fi povezivanja, što olakšava dodavanje fotografija porukama ili objavljivanje sadržaja na društvenima mrežama, kao i daljinsko upravljanje fotoaparatom radi postizanja fantastičnih obiteljskih selfija s pomoću aplikacije Canon Camera Connect na pametnom telefonu.

Još jedna obiteljska opcija je PowerShot PX tvrtke Canon. Ovaj praktični kompaktni fotoaparat automatski prati akciju te omogućava kadriranje fotografija i videozapisa pomoću posebnog objektiva za panoramiranje i naginjanje. Osim toga, fotoaparat može dodijeliti prioritet određenim licima te dolazi s glasovnom aktivacijom, zbog čega je nevjerojatno jednostavan za upotrebu.

Za vaše omiljene ljubitelje videozapisa, tu je Canon PowerShot ZOOM koji stane na dlan. Ovaj prepoznatljivi monokularni model donosi zumiranje za brzo prebacivanje između 100 mm i 400 mm te donosi digitalno unaprijeđenu opciju od 800 mm, za snimke udaljenih subjekata koje ispunjavaju kadar. Savršen je izbor za videozapise i fotografije na otvorenom, naročito kad je u pitanju promatranje divljih životinja.

Kompaktni pisač kao što je SELPHY CP1500 tvrtke Canon upotpunjuje paket za kreativnu božićnu fotografiju. Ovaj bežični model izrađuje živopisne ispise veličine dopisnice u roku od samo 41 sekundu, što ga čini savršenim za dijeljenje uspomena na obiteljska okupljanja dok se još uvijek događaju. Ispisi traju do 100 godina1 kad su pohranjeni u albumu, tako da će i buduće generacije moći ponovo proživjeti te trenutke.

Poklonite svojim najdražima za blagdane nešto čime ćete potaknuti njihovu kreativnost.

Marcus Hawkins
  1. Kad se pohrani u album. Na temelju ubrzanog testiranja uz pretpostavku da je temperatura 23 °C, a vlažnost 50 %.

Slični proizvodi

Slični članci