KREATIVNO ISPISIVANJE

Kreirajte spavaću sobu s temom dinosaura s pomoću papirnatih ukrasa koji se mogu reciklirati

Ukrašavanje doma nije samo za odrasle. Creative Park tvrtke Canon omogućuje cijeloj obitelji da se uključi u cijenom pristupačno prethistorijsko preuređenje dječje sobe koje poslije možete reciklirati.
Razni predlošci dinosaura ispisani iz usluge Creative Park tvrtke Canon leže na stolu, a ruka poseže za jednim od njih.

Kao i odrasli, djeca obožavaju izražavati svoju kreativnost i osobnost kroz prostor koji ih okružuje. Mladima spavaća soba nije samo mjesto gdje će zaspati na kraju dugog dana. To je mjesto na kojem rade domaću zadaću, igraju se, druže s prijateljima – to je njihov vlastiti svijet. Ima li boljeg načina da taj prostor učinite doista svojim od izrađivanja nečega što volite? Uz Creative Park tvrtke Canon, pisač PIXMA, papir i škare, to nikad nije bilo lakše.

Odaberite temu

Odrasla osoba i dijete izrađuju papirnate dinosaure preuzete s web-mjesta Creative Park tvrtke Canon i ispisane pisačem PIXMA tvrtke Canon.

Tata Chee i stariji sin Okkie uživali su u zajedničkom izrezivanju dinosaura. „Uživali smo u procesu kao obitelji, a veliki izbor dinosaura kretao se od osnovnih modela koje je Elon mogao svladati do onih vrlo izazovnih koji su zadržali naš interes“, kaže Chee.

Mnogo je načina za prilagođavanje ukrasa u dječjoj spavaćoj sobi – primjerice zavjesama s uzorkom ili posteljinom te obojanim muralima ili uokvirenim ispisima. No, može biti teško pratiti sve dječje interese koji se stalno mijenjaju. U jednom trenutku zanima ih svemir i astronauti, zatim su na gusarima, i prije nego što se snađete, dinosauri. Ponovno ličenje i kupovanje nove posteljine ili umjetničkih reprodukcija svaki put može biti skupo, ali sada dječjoj sobi možete dati prethistorijsku transformaciju na cijenom pristupačniji način.

Zašto ne biste isprobali papirnate ukrase? Kad se interesi vaše djece promijene, ukrase jednostavno možete reciklirati i napraviti još. U aplikaciji Creative Park tvrtke Canon i na web-mjestu dostupne su tisuće besplatnih predložaka, uključujući razne ideje za papirnate modele pogodne za djecu, ali nove paleontologe naročito će oduševiti dostupni dizajni dinosaura. Odaberite masku koja pokriva cijelu glavu, kao što je maska Pteranodona ili Triceratopsa, ili papirnati model Apatosaura. A ako vaša djeca žele napraviti savršenu skočnu čestitku za prijateljev rođendan, zašto ne bi napravili čestitku s T-rexom? Chee-Chiu Lee i njegova dva sina Elon (7) i Okkie (11) isprobali su izbor dizajna s web-mjesta.

Pripremite se za izrađivanje zidnih ukrasa na temu dinosaura

Predložak za izradu papirnatog modela dinosaura izlazi iz pisača PIXMA tvrtke Canon, a dovršeni model T-rexa nalazi se pokraj tegli s biljkama sa strane.

Pisač serije PIXMA TS5350a tvrtke Canon idealan je za izrađivanje papirnatih rukotvorina, ali i naljepnica te omogućuje ispisivanje izravno s pametnog telefona.

Dijete škarama izrezuje predložak dinosaura preuzet iz usluge Creative Park tvrtke Canon i ispisan pisačem PIXMA tvrtke Canon.

Pravo je zadovoljstvo izrađivati papirnate rukotvorine, a poticanjem djece da samostalno stvaraju od rane dobi, naučit ćete ih da budu neovisni i otporni, što bi im moglo pomoći kasnije u životu.

Jedna od najboljih stvari kod izrađivanja papirnatih modela dinosaura je to da vam ne treba nova ili komplicirana oprema. Provjerite upute za svaki predložak – neke mogu zahtijevati dodatne materijale, kao što su vezice, elastične trake, ljepilo za papirnate rukotvorine ili flomasteri – no općenito, evo što će vam trebati:

Odaberite dekoracije s temom dinosaura

Dijete smeđom olovkom boji crtež dinosaura.

Predlošci za bojenje s temom dinosaura dostupni su i u usluzi Creative Park te mogu biti odličan način da djeca budu kreativna dok se odrasli pobrinu za složenije dijelove sastavljanja i postavljanja. Ovdje sedmogodišnji Elon uživa u uljepšavanju ispisa dinosaura.

Ruke odrasle osobe sastavljaju papirnatog dinosaura iz usluge Creative Park tvrtke Canon ispisanog pisačem PIXMA tvrtke Canon, a u pozadini se vidi pakiranje fotopapira tvrtke Canon.

Jeste li znali da su fosili dinosaura pronađeni na svih sedam kontinenata? I da se smatra da je Stegosaur imao mozak veličine oraha? Izrađivanje dekoracija s dinosaurima za spavaću sobu može vam dati priliku da takve zabavne činjenice podijelite s djecom.

Jednom kad prikupite alate, vrijeme je za odabir dizajna u usluzi Creative Park tvrtke Canon, preuzmete predloške i ispišete ih pisačem PIXMA. Mnogo je dizajna koje možete odabrati – od slatkog papirnatog vrtuljka koji će se svidjeti manjoj djeci, do postera koji prikazuju T-rexa s velikim, strašnim zubima koji će se svidjeti starijoj djeci. Jedanaestogodišnjem Okkieju naročito je zanimljivo bilo izrađivati modele – „naročito vidjeti kako se papir spaja u stvaranju 3D čarolije!“, kaže Chee.

Razgovor o odabiru odličan je način da razgovarate sa svojom djecom o različitim vrstama dinosaura, pitate ih koje najviše vole i zašto. Moglo bi vas iznenaditi koliko vas mogu naučiti!

Ta aktivnost može potaknuti djecu i da kreativno razmišljaju o boji. Možda će htjeti sami odabrati paletu boja koja im odgovara ili boju koju već imaju na zidovima i zavjesama. Možete i iskoristiti priliku za razgovor o paleti boja i načinu na koji se suprotne boje, primjerice plava i narančasta, mogu uskladiti tako da dobro izgledaju zajedno. Iako mi razmišljamo o dinosaurima u određenim nijansama, znanstvenici ne znaju koje su boje bili. Creative Park nudi obrise slika koje djeca mogu obojiti i prepustiti mašti na volju. Tko bi mogao reći da nije moguće da su postojali dinosauri u duginim bojama sa šljokicama?

Ako vaša djeca vole priliku za selfie, možete ispisati komplet Jurskih fotografskih rekvizita, potaknuti sve da poziraju i izrade vlastite zaigrane prethistorijske portrete koje mogu izložiti na zidovima ili pločama.

Odozgo snimljena fotografija fotoaparata tvrtke Canon na pisaču PIXMA tvrtke Canon, s kolažom fotografija u pozadini.

CANON CLUB

Ekskluzivna zajednica za kreatore poput vas. Slijedite svoju strast uz podršku, inspiraciju, pogodnosti i još mnogo toga. Lako je pridružiti se. Kupite proizvod. Registrirajte se. Pridružite se zajednici Canon Club.

Okupite cijelu obitelj u izrađivanju rukotvorina

Ruke odrasle osobe sastavljaju glavu T-rexa uz ruke djeteta koje izrezuju jednostavan origami dinosaura.

Creative Park tvrtke Canon nudi izbor jednostavnih origamija dinosaura koji su idealni za mlađu djecu jer ne zahtijevaju lijepljenje niti izrezivanje. To odraslima daje slobodu da rade na naprednijim strukturama, kao što je ova glava T-rexa, uz svoje malene.

Odrasla osoba postavlja noćnu svjetiljku T-rexa na bijeli zid spavaće sobe.

Usluga Creative Park tvrtke Canon pruža asortiman složenijih dizajna koje izrađivanje papirnatih modela dinosaura prenosi na novu razinu radi kreiranja inspirativnog dekora za prostorije. Ova glava T-rexa može se montirati na zid i upotrebljavati kao noćno svjetlo s baterijskim napajanjem. „Elon voli noćno svjetlo u obliku glave dinosaura u svojoj sobi“, kaže Chee. „Pokazuje ga svim svojim prijateljima kad dođu.“

Svaki se predložak isporučuje s detaljnim ispisivim uputama koje možete pratiti kako radite, a uz njih su zvjezdice koje naznačuju potrebnu razinu vještine i informacije o približnom vremenu izrade. Budući da se neki dizajni lakše mogu sastaviti nego drugi, to znači da svatko može pokušati – od djece koja tek počinju školu i gotovo tinejdžera do bake i djeda. „Bilo je nešto u biranju i ispisivanju dinosaura zbog čega su se dječaci osjećali kao da stvaraju nešto potpuno novo“, kaže Chee.

Dopustite djeci da sami svladaju jednostavnije predloške kao što su slatki origamiji Triceratopsa ili jednostavni mali dinosaur, a vi im pomognite u rješavanju zahtjevnijih, kao što je 3D Stegosaur. Lako je prilagoditi različite dizajne vještinama djece. „Okkie je bio dovoljno vješt za složenije izrezivanje i lijepljenje dijelova“, kaže Chee.

Neki modeli, kao što je pomična papirnata lutka Tiranosaura i Stegosaur na uzicu, imaju pomične dijelove, što učenju dodaje razumijevanje inženjerstva i fizike.

Ukrasite prostoriju i podijelite svoje kreacije

Par ruku pričvršćuje obojani crtež dva dinosaura na zid iza različitih predložaka dinosaura iz usluge Creative Park tvrtke Canon na stolu ispred.

Izrađivanje papirnatih modela dinosaura može pokrenuti zanimljive razgovore o povijesnim i znanstvenim temama te klimatskim promjenama – odličan način za dopunjavanje naučenog u školi.

Izrađeni predložak dinosaura iz usluge Creative Park tvrtke Canon na biljci u tegli koju okružuju druge biljke.

Teško je pronaći igračke i ukrase bez plastike. Ovi dizajni papirnatih dinosaura omogućuju vam uređenje prostorije bez brige o utjecaju na okoliš, a sve što se pocijepa tijekom igre može se reciklirati. Možete ih čak i dodati kućnim biljkama kako biste svojim papirnatim biljojedima napravili stanište u kojem se osjećaju kao kod kuće.

Pitajte djecu kako misle da bi mogli izložiti svoje papirnate modele dinosaura kako bi se postigao najbolji efekt. Možda bi htjeli napraviti zid s galerijom privlačnih ispisa dinosaura? Zajedno možete isplanirati gdje bi svaki izgledao najbolje. Možda su izradili mnogo modela dinosaura ili vlastitu malu dioramu dinosaura. Izgledaju fantastično raspoređeni na polici, stolu ili komodi kako bi ih djeca mogla brzo uzeti kad se požele igrati. „Dečkima se svidjelo postavljanje dinosaura među kućne biljke“, objašnjava Chee.

Odrasla osoba i dijete dive se modelu glave T-rexa izrađenom prema predlošku iz usluge Creative Park tvrtke Canon koji drži odrasla osoba.

Sljedeći put kad vašem djetetu bude dosadno, umjesto uključivanja televizora ili igraće konzole, pokušajte s papirnatim rukotvorinama. Ne samo da služi kao aktivnost koja će vas zbližiti, već vam pomaže u opuštanju, može poboljšati koncentraciju i pomoći vam izraziti osjećaje, a može biti i doživljaj koji pruža zadovoljstvo.

Sljedeći put kad vani bude padala kiša ili kad budete tražili nešto za raditi tijekom vikenda poslijepodne, nema potrebe da trošite novac na skupe aktivnosti. Ova aktivnost izrađivanja papirnatih modela dinosaura nije samo zabavna, već i omogućuje djeci razvijanje cijelog niza vještina, kao što su kreativnost, koncentracija, praćenje uputa i timski rad. Oduševit će se kad vide rezultate – jedinstvenu spavaću sobu ili prostor za igru za koji ponosno mogu reći da su sami uredili. A kad se njihov ukus promijeni, možete se jednostavno vratiti na Creative Park tvrtke Canon i otkriti više predložaka za dizajne povezane s njihovom sljedećom temom.

Nikad nije bilo bolje vrijeme za ukrašavanje dječjih soba po pristupačnoj cijeni zahvaljujući prethistorijskim papirnatim modelima iz usluge Creative Park tvrtke Canon. Kad završite, snimite fotografiju i podijelite je s oznakom #MadeWithPixma kako biste nadahnuli druge koji žele pokušati. Sada samo morate odlučiti kojeg ćete dinosaura oživjeti!

Rachel Segal Hamilton

Slični proizvodi

Slični članci

 • ISPISIVANJE I RUKOTVORINE

  Papirnate umjetničke rukotvorine

  Umjetnik Zack McLaughlin nadahnut je predloškom vodomara iz usluge Creative Park tvrtke Canon.

 • KREATIVNO ISPISIVANJE

  Izradite vlastite vrtjelice

  Papirnate vrtjelice zabavne su za igru i smiruju nemirne umove.

 • KREATIVNO ISPISIVANJE

  Dopustite bojama da sjaje

  Unesite dašak boje u svoj dom ovim predivnim rukotvorinama duginih boja.

 • KREATIVNO ISPISIVANJE

  Izrađivanje solarnog sustava

  Odvojite vrijeme za ponovno povezivanje, učenje i igru uz kolekciju papirnatih rukotvorina s temom svemira u usluzi Creative Park.