KREATIVAN ISPIS

Osvježite svoj dom s jednostavnim modelarskim ukrasima

Vodič u koracima za ispisivanje i sastavljanje vlastitih kućnih ukrasa uz pomoć pisača PIXMA G6040 tvrtke Canon.
Pisač PIXMA G6040 i magnetski fotopapir tvrtke Canon na stolu pored tvorevina modeliranih od papira, uključujući vrtuljak s dinosaurusima, glavu jednoroga i naljepnice s mačkama.

Dom je tamo gdje je srce – i mjesto na kojem mnogi od nas provode sve više vremena. Sa zahlađenjem i sve duljim noćima misli se usmjeravaju na stvaranje udobnog skloništa s osobnim dodirom. U trgovinama možete kupiti nestašne ili neobične ukrase kako biste ukrašavanju doma dali osobnu notu – no zašto ih ne biste izradili sami?

Zahvaljujući velikom asortimanu dostupnih predložaka u aplikaciji Creative Park, na web-mjestu Creative Park te pametnoj tehnologiji u seriji bežičnih pisača PIXMA tvrtke Canon, moguće je izraditi vlastite i povoljne kućne dodatke. U ovom smo vodiču upotrijebili pisač PIXMA G6040 tvrtke Canon. To je popularan odabir za kućne urede, no također se može primjenjivati kao ispisno čvorište za cijelu obitelj i idealan je za izradu kvalitetnih predložaka za izradu papirnatih modela.

Aplikacija Creative Park i web-mjesto obiluju brojnim praktičnim i atraktivnim ukrasima za svaku prostoriju u kući. Zašto ne biste ispisali i složili vlastiti okvir za fotografiju ili izradili vazu ili kutijicu za sitnice za praznu policu ili prozorsku dasku? Dječju sobu možete osvježiti trodimenzionalnom glavom jednoroga, šarenim vrtuljkom s dinosaurusima ili možete ispisati visinomjer sa životinjama kako biste pratili njihovu visinu – mnogo je mogućnosti za izražavanje vaše kreativnosti.

Papirnata zidna skulptura jednoroga u dječjoj sobi.

Ispisivanje i modeliranje odličan je način za osvježavanje vašeg doma s predmetima koje volite.

1. Istražite dizajne

Pisač PIXMA G6040 i magnetski fotopapir pored daske za rezanje i predložaka za modeliranje vrtuljka s dinosaurusom.

Asortiman predložaka u aplikaciji Creative Park trebao bi osigurati mnogo nadahnuća.

Creative Park prepun je ideja za ukrašavanje doma, a možete i preuzeti praktičnu aplikaciju Creative Park iz trgovine App Store ili Google Play. Sve što trebate je Canon ID račun i podržani pisač tvrtke Canon.

Predlošci su u aplikaciji razvrstani u kategorije, a intuitivan dizajn olakšava navigiranje do traženog odjeljka. Opcija "Ukrašavanje doma" pod "Kategorija" obuhvaća biljke, viseće ukrase, zidne naljepnice, natpise i vrtuljke. Na web-mjestu Creative Park odjeljak je "Kuća i život" s kategorijama "Biljke", "Ukrasi/dodatna oprema" i "Viseći ukrasi". Pronaći što želite također možete primjenom alata "Pretraži".

2. Preuzmite predložak

Čovjek upotrebljava telefon za bežično ispisivanje pisačem PIXMA G6040.

Nakon povezivanja aplikacije Creative Park s vašim pisačem PIXMA tvrtke Canon možete odabrati dizajn i ispisati ga sa svog telefona.

Pronađeni prikladni predložak pritiskom zvjezdice možete arhivirati u izbornik "Favourites" (favoriti) ili ga preuzeti pritiskom kartice "Edit" (uredi). Tijekom postupka preuzimanja također ćete morati navesti format papira. Projekte tijekom rada možete spremiti sa "Spremi" (stavke se spremaju u izbornik "Vaše stavke").

Uz svaki predložak priložene su jasne upute koje možete pratiti sa zaslona ili ih ispisati na list običnog papira.

3. Odaberite papir

Čovjek umeće papir u pisač PIXMA G6040 tvrtke Canon na kuhinjskoj radnoj površini.

Za modelarske projekte idealan je vrlo kvalitetni i izdržljivi mat fotopapir ili dvostrani mat papir. Za predloške je često potrebno više od jednog lista – posebice za složenije dizajne. Iz stražnjeg odlagača za papir pisača PIXMA G6040 tvrtke Canon moguće je uvesti različite medije za modeliranje.

U aplikaciji Creative Park pristupite opciji "Preporuke po vrsti papira" na kartici "Kategorija" kako biste pregledali ponudu.

4. Provjerite razine tinte i ispišite

Punjivi spremnik za tintu na pisaču PIXMA G6040 tvrtke Canon.

Praktične bočice olakšavaju ponovno punjenje spremnika za tintu u pisaču MegaTank PIXMA G6040 tvrtke Canon.

Ako pisač upotrebljavate prvi put, provjerite ima li tinte. Sustav MegaTank tvrtke Canon, kojim su opremljeni svi pisači PIXMA serije G, dizajniran je za dojmljivo visok učinak i nisku cijenu po stranici, što znači da se možete prepustiti kreativnosti bez brige o ponestajanju tinte. Naprijed usmjereni ugrađeni spremnik olakšava utvrđivanje niske razine tinte. Za punjenje spremnika jednostavno otvorite vratašca na prednjoj strani pisača i umetnite odgovarajuću bočicu u utor – po dovršetku punjenja zaustavlja se automatski. Spremnike možete nadopuniti čim uočite opadanje razina tinte.

Na drugim vrstama tintnih pisača PIXMA tvrtke Canon tijekom postupka postavljanja umetnite odgovarajuće spremnike s tintom.

Za povezivanje aplikacije Creative Park s kompatibilnim pisačem PIXMA tvrtke Canon pristupite stavki "Glavni izbornik" i pod opcijom "Postavke" odaberite "Dodaj pisač". Nakon provjere razina tinte i umetanja odgovarajućeg papira, spremni ste pritisnuti "Ispiši".

5. Izrežite i sklopite u oblik

Čovjek izrezuje sliku narančastog dinosaurusa za viseći vrtuljak.

Dizajn dinosaurusa ispisan je u nizu svijetlih boja. Kako bi vaše tvorevine dugo bile šarene i svježe, nemojte ih izlagati izravnoj sunčevoj svjetlosti.

Čovjek pričvršćuje noge na narančastog papirnatog dinosaurusa.

S podloškom za rezanje i škarama ili skalpelom pažljivo izrežite različite oblike i potom ih savijte prema uputama.

Za ovaj dio trebate sigurnu ruku i malo strpljenja – posebice za složenije predloške. Za jednostavne dizajne prikladne su oštre škare, no za složene komade preporučuje se daska za rezanje i skalpel. Pratite upute za predložak kako biste osigurali sklapanje i savijanje papira u pravom smjeru.

6. Zalijepite ili pričvrstite

Osoba drži papirnatog dinosaurusa pored pisača PIXMA G6040 tvrtke Canon.

Neke od predložaka moguće je jednostavno sklopiti, no za druge potrebno je ljepilo za papir.

Ako vaš ukras uz sklapanje treba i lijepiti, trebate snažno ljepilo za papir. Prije nanošenja ljepila preklopite i naberite rubove kako biste dobili uredniji rezultat. Za učvršćenje jezičaka dok čekate na sušenje ljepila možete upotrijebiti spajalice za papir.

7. Pronađite najbolje mjesto u domu

Čovjek vješa vrtuljak s papirnatim dinosaurusom u dječjoj sobi.

Po dovršetku projekta modeliranja papirom možete prikazati svoj uradak i izložiti ga u svom domu.

Sada ste spremni objesiti ukras ili ga postaviti na istaknuto mjesto u svom domu. Ukrase pribadačama možete objesiti sa stropa, a lakše ukrase na zid možete pričvrstiti ljepilom za višekratnu upotrebu. Kako biste osigurali svijetle i izražene boje, nemojte ih postaviti tako da su izložene sunčevoj svjetlosti.

Ovaj projekt vas je nadahnuo? Mogućnosti uređenja doma ne prestaju s ovim. Od kartica i kalendara do ispisa i postera, zabavna i intuitivna aplikacija Easy-PhotoPrint Editor omogućuje vam iznimno kreativan rad s omiljenim fotografijama.

Canon PIXMA G6040

PIXMA G6040 tvrtke Canon povoljna je i učinkovita opcija za ispisivanje. Odlikuje se sustavom ispisivanja MegaTank tvrtke Canon – punjivim spremnicima za tintu koji s lako pune i vrlo su povoljni. Pri ispisivanju s kvalitetom ispisa za fotografije spremnik s bojom pisača PIXMA G6040 daje do 2200** fotografija visoke kvalitete. Pisač PIXMA G6040 tvrtke Canon kompatibilan je s brojnim kreativnim aplikacijama tvrtke Canon, uključujući Creative Park, aplikaciju Canon PRINT i aplikaciju Easy-PhotoPrint Editor tvrtke Canon. Također s PIXMA Cloud Link možete ispisivati slike s računa u oblaku kao što su Google Photos, Facebook i Instagram.

Napisale Claire Gillo i Andrea Ball

* Ako vaš pisač nije podržan, provjerite na web-mjestu Creative Park.
** Učinak po stranicama vrijednost je procijenjena na temelju metode za pojedinačno testiranje tvrtke Canon koja upotrebljava tablicu ISO/IEC 29103 i simulaciju kontinuiranog ispisivanja uz zamjenske bočice s tintom nakon početnog postavljanja.

Slični članci

 • KREATIVNO ISPISIVANJE

  Papirnati ukrasi za stol

  Napravite predivne ukrase za stol za sve prilike uz Creative Park.

 • KREATIVNO ISPISIVANJE

  Jednostavne biofilne dekoracije

  Osmislite umirujuće prostore u svom domu kombiniranjem prirode i dizajna.

 • KREATIVNO ISPISIVANJE

  Najbolji savjeti za izlaganje ispisa

  Otkrijte kako preobraziti dom predivnim ispisima obiteljskih fotografija u galerijskom stilu.

 • ISPISIVANJE I RUKOTVORINE

  Papirnate umjetničke rukotvorine

  Umjetnik Zack McLaughlin nadahnut je predloškom vodomara iz usluge Creative Park tvrtke Canon.