EOS R3

Fotoaparati bez zrcala

Canon EOS R3

Prolazni trenuci u vremenu, snimljeni fotoaparatom na načine za koje niste ni pomislili da su mogući. Dobro došli u budućnost akcijske fotografije.

Tehnički podaci

 • Složeni senzor

  Složeni senzor s pozadinskim osvjetljenjem

 • Brzina snimanja niza fotografija od 30 fps

  Kontinuirano snimanje brzinom do 30 fps ili 12 fps s mehaničkim zatvaračem, s praćenjem automatskom ekspozicijom i automatskim izoštravanjem

 • Uzastopno snimanje velikom brzinom do 195 fps1

  Snimajte uz prilagodljiv broj sličica

 • Maks. ISO 102 400

  Osjetljivost od ISO 100 do ISO 102 400 (proširivo do ISO 204 800)

 • Razlučivost od 24 megapiksela

  Idealan omjer kvalitete slike, vrhunskih ISO značajki i veličine datoteke

 • Stabilizacija slike do 8 koraka

  Iznimno robustan ugrađeni stabilizator slike koji radi u kombinaciji sa stabilizacijom slike objektiva

 • Automatsko izoštravanje pogledom

  Odaberite točke izoštravanja ili subjekte koje želite pratiti pogledom

 • Praćenje subjekata

  Automatsko praćenje ljudi, životinja i vozila u načinima rada za fotografije i videozapise

 • Zaslon Vari-Angle

  Potpuno zakretan dodirni zaslon od 8,2 cm s 4 200 000 točaka

 • Elektroničko tražilo

  Elektroničko tražilo bez zamračenja s 5 760 000 točaka, s brzinom osvježavanja od 120 fps i pokrivenošću od 100 posto

 • Wi-Fi i Bluetooth

  Bežična veza za daljinsko upravljanje i prijenos slika

 • 6K RAW

  60 fps s najvećom fleksibilnošću promjene postavki poput ravnoteže bijele boje u postprodukciji

 • 4K 120p

  Snimajte usporene videozapise s izuzetno visokom razinom detalja

 • Full HD 240p

  Snimajte usporene videozapise s visokom razinom detalja

 1. Praćenje automatskom ekspozicijom i automatskim izoštravanjem nije dostupno u načinu rada uzastopnog snimanja velikom brzinom. Maksimalni broj snimljenih sličica možete postaviti na 50
Izdanje programskih datoteka od 22. srpnja 2022. dodalo je brzinu do 195 fps za kontinuirano snimanje, Full HD videozapise pri 240p te niz drugih korisnih značajki. Može se preuzeti sa stranice za podršku.

PREGLED

Predstavljamo sljedeće poglavlje za EOS

EOS R3 će promijeniti način na koji razmišljate o fotoaparatima bez zrcala. Složeni senzor s pozadinskim osvjetljenjem može zamrznuti akciju pri 1/64 000 i pokrenuti kontinuirano snimanje brzinom od 30 fps, uz mogućnost povećanja do 195 fps1. Automatsko izoštravanje pogledom inteligentno prepoznaje i prati subjekte tijekom snimanja – odlično za snimanje sportskih događaja, vijesti i divljih životinja.

EOS R3 u isječku

 • Eksplozivna brzina pri 30 fps

  Uživajte u vrhunskoj brzini zatvarača od 1 / 64 000 s i brzini snimanja u nizu od 30 fps uz istovremeno praćenje automatskog izoštravanja / automatske ekspozicije.

 • Usavršite snimanje kretanja

  EOS R3 snima prolazne trenutke brzinom od 30 fps, otkrivajući detalje koje golo oko ne može uhvatiti.

 • Uočite. Reagirajte. Odgovorite

  Zahvaljujući našoj tehnologiji automatskog izoštravanja pogledom nove generacije, EOS R3 izoštrava u smjeru vašeg praćenja.

 • Napravljen za videozapise

  EOS R3 je profesionalni hibrid koji može snimati videozapise filmske kvalitete i senzacionalne fotografije.

 • Dizajnirani za profesionalce

  EOS R3 je dizajniran tako da izdrži zahtjeve svakodnevne profesionalne potrebe i sve što vam život donese.

 • Napredno povezivanje

  EOS R3 upotrebljava žičanu LAN utičnicu i 2,4/5 GHz za komunikaciju s računalnim mrežama, prijenosnim računalima i mobilnim uređajima radi brzog i lakog dijeljenja slika i daljinskog upravljanja fotoaparatom.

Usavršite snimanje kretanja

EOS R3 snima prolazne trenutke brzinom od 30 fps koja ide do 195 fps1, otkrivajući detalje koje golo oko ne može uhvatiti.

Složeni senzor fotoaparata s pozadinskim osvjetljenjem toliko je brz da fotografima omogućuje upotrebu elektroničkog zatvarača za zamrzavanje brzih pokreta, a da se pritom ne moraju brinuti zbog izobličenja pri snimanju brzih pokreta. Uživajte u vrhunskoj brzini zatvarača od 1 / 64 000 s i snimanju pri 30 fps uz istovremeno praćenje automatskim izoštravanjem / automatskom ekspozicijom za do 420 kadrova pri snimanju RAW datoteka.

Želite više? Uz prilagođeno kontinuirano snimanje velikom brzinom, EOS R3 može snimati serije s prilagodljivim brojem sličica do 195 fps, za nevjerojatne detalje kod objekata koji se brzo kreću. U jednom nizu možete snimiti do 50 kadrova, a slike se spremaju kao JPEG, HEIF ili RAW datoteke.

Kako biste uravnotežili dnevno svjetlo i bljeskalicu u uvjetima jakog osvjetljenja ili zamrznuli glavu objekata koji se brzo kreću, sinkronizacija bljeskalice sada je moguća pri upotrebi elektroničkog zatvarača fotoaparata – i Speedlite bljeskalica tvrtke Canon i studijskih bljeskalica drugih proizvođača.

EOS R3

Napredno automatsko izoštravanje pogledom

Jeste li ikada upotrebljavali fotoaparat za koji se osjećate kao da vam čita misli? Zahvaljujući našoj tehnologiji automatskog izoštravanja pogledom nove generacije, EOS R3 izoštrava u smjeru vašeg pogleda. Ova nenadmašna kontrola automatskog izoštravanja omogućuje fotoaparatu da reagira jednako brzo kao i vi – omogućujući vam da reagirate na scene koje se mijenjaju.

EOS R3

Naše najbolje praćenje subjekata dosad

Uz umjetnu inteligenciju s dubinskim učenjem i tisuće slika iz stvarnog svijeta, naučili smo EOS R3 da precizno i pouzdano prepoznaje ljude, životinje i vozila – gdje god se u kadru kretali.

Osobe se mogu pratiti čak i ako nose kacigu s maskom ili sunčane naočale. Pri fotografiranja motociklističkih sportova, EOS R3 može prepoznavati motocikliste i trkaće automobile, čak i razlikovati između zatvorenih i otvorenih kokpita, usredotočujući se na vozačevu kacigu kad je vidljiva.
EOS R3

Za snimanje videozapisa i fotografija

EOS R3 je profesionalni hibrid koji može snimati videozapise filmske kvalitete i senzacionalne fotografije. Prepun značajki koje snimateljima omogućuju nove razine kreativnosti, fotoaparat interno može snimati 4K, ali i 6K RAW videozapise visoke preciznosti uzorkovanja na karticu CFexpress. Canon Log 3 pruža veći dinamički raspon i mogućnosti gradacije boja.

Bitno je da je jednako prepoznavanje objekata dostupno i fotografima i videografima, tako da možete pratiti objekte u pokretu po kadru, održavajući ih izoštrenima čak i tijekom rada.
EOS R3

Povezan sa svijetom

Povezivanje je od ključne važnosti za sportske fotografe i reportere. EOS R3 upotrebljava žičanu LAN utičnicu i Wi-Fi na 2,4/5 GHz za komunikaciju s računalnim mrežama, prijenosnim računalima i mobilnim uređajima radi brzog i lakog dijeljenja slika i daljinskog upravljanja fotoaparatom. EOS R3 također je kompatibilan s našom aplikacijom Mobile File Transfer koja profesionalnim fotografima omogućuje dodavanje metapodataka i prijenos slika s pametnog, putem Wi-Fi veze ili mobilnih podataka.

EOS R3 ima i novu višefunkcijski priključak za dodatnu opremu koji služi za prijenos podataka i napajanje nove dodatne opreme, ali i za povezivanje postojećih Speedlite bljeskalica i okidača.
EOS R3

Dizajniran i napravljen za profesionalce

EOS R3 je dizajniran tako da izdrži zahtjeve svakodnevne profesionalne potrebe i sve što vam život donese.

Čvrsto kućište od legure magnezija štiti od velikih količina prašine i vode, na istoj razini kao i naši legendarni fotoaparati iz serije EOS-1D. Možete nastaviti snimati bez brige i bez obzira na uvjete koji vas okružuju.

EOS R3

Uklopit će se izravno u vaš postojeći sustav

EOS R3 će se uklopiti u vaš postojeći sustav, zajedno s drugim fotoaparatima bez zrcala ili DSLR-ovima.

Napaja se iz baterije LP-E19 velikog kapaciteta – jednake onoj koju možete pronaći u našim uređajima serije EOS-1DX. EF objektivi funkcionirat će točno onako kako bi trebali, zahvaljujući asortimanu kvalitetnih adaptera za montažu koji mogu osigurati i dodatne funkcije, kao što su kontrolni prsten ili filtri na umetanje

Uz svoje intuitivne kontrole i ergonomsku izvrsnost, EOS R3 je rezultat tri desetljeća evolucije i neprekidne prilagodbe zahtjevima profesionalnih fotografa. Uživajte u nenadmašnoj ergonomiji s prepoznatljivim intuitivnim sučeljem.

EOS R3

Odzivne prilagodljive kontrole

EOS R3 je čistokrvni profesionalac. Oblikom nadahnuće crpi iz serije fotoaparata EOS-1DX, ali je manji i lakši, a temelji se na dizajnerskim načelima sustava EOS R bez zrcala, za vrhunsko rukovanje.

Fotoaparat pruža izbor kontrola, s višestrukim kontrolerom i pametnim kontrolerom koji se instinktivno nalaze u dosegu palca. Tri prilagodljiva kotačića na kućištu fotoaparata te kontrolni prsten objektiva na svakom objektivu sa sustavom za montažu RF omogućuju prilagođavanje brzine zatvarača, otvora blende, ISO vrijednosti i kompenzacije ekspozicije s fotoaparatom na oku. Trenutačni digitalni telekonverter od 1,6x dostupan je i na dodir gumba za veći domet – posebno je koristan za obrezivanje na mjestu uz smanjenu potrebu za naknadnom obradom.

EOS R3 ima i zaslon promjenjivog kuta nagiba s četiri milijuna točkica koji daje jasnu i čistu sliku, čak i pri jakom osvjetljenju. Omogućava jednostavno komponiranje iz kreativnih perspektiva. Dva utora za kartice omogućavaju zapisivanje slikovnih datoteka i videozapisa na široko dostupne SD kartice (uz podršku za UHS-II) ili iznimno brze CFexpress medije nove generacije.

EOS R3

Upotrijebite elektronički zatvarač s bljeskalicom

Kako biste uravnotežili dnevno svjetlo i bljeskalicu čak i u uvjetima jakog osvjetljenja ili zamrznuli glavu subjekata koji se brzo kreću, sinkronizacija bljeskalice sada je moguća pri upotrebi elektroničkog zatvarača fotoaparata – i Speedlite bljeskalica tvrtke Canon i studijskih bljeskalica drugih proizvođača.

EOS R3

„TREBA NAM BRZINA. TREBAMO BITI BRŽI, JAČI. ZATO SMO ODABRALI OVAJ FOTOAPARAT.“

Photographer looking down view finder

Canon nastoji postići neto nultu emisiju CO2 iz svojih poslovnih aktivnosti do 2050.

To ćemo postići tako da postignemo prosječno poboljšanje od 3 % godišnje u indeksu smanjenja emisija CO2 tijekom životnog ciklusa po proizvodu. Ako bi se održalo, to bi značilo smanjenje od približno 50 % do 2030. godine u odnosu na razine iz 2008. Potvrđujemo da je to u skladu s razinom smanjenja koju zahtijeva Pariški sporazum.

Nastavit ćemo provoditi preglede ciljeva iz dugoročne perspektive u svrhu provjere našeg doprinosa ostvarenju društva s niskim udjelom ugljika.

Usporedba modela EOS R3

Pogledajte kako EOS R3 stoji u usporedbi s drugim profesionalnim fotoaparatima tvrtke Canon sa senzorom punog kadra.

Značajka

EOS R FF

EOS R3

EOS R FF

EOS R5

Efektivni pikseli (pribl. MP)

24,1 megapiksela
20,1 megapiksela
45 megapiksela

Stabilizator slike u fotoaparatu

Da, do 8 koraka, ovisno o objektivu koji se upotrebljava 1
Nije dostupno
Da, do 8 koraka, ovisno o objektivu koji se upotrebljava 1

Otkrivanje objekta

Lica, oči, životinje i vozila
Osobe
Tijelo, lice, oko, životinja

AF za uvjete slabog osvjetljenja

Osjetljivost do -7,5 EV 2
Osjetljivost do -4 EV ili -6 EV s načinom prikaza uživo 2
Osjetljivost do -6 EV 2

Brzina kontinuiranog snimanja (fps)

12 fps uz Servo AF
30 fps s elektroničkim, tihim zatvaračem i Servo AF 3
Fiksno AF/AE pri 195 fps
20 fps s mehaničkim zatvaračem, Servo AF
20 fps s elektroničkim, tihim zatvaračem i Servo AF
12 fps uz Servo AF
20 fps s elektroničkim, tihim zatvaračem i Servo AF 3

videozapisi

6K 12-bitni RAW (RAW/RAW Light), do 60 fps
4K do 120 fps
Full HD do 240 fps
Canon Log 3 / HDR PQ 10-bitno 4:2:2 interno
All-I / IPB / IPB Light kompresija, 10-bitni 4:2:2, nekomprimirani 4K sa 60 p na vanjski snimač
5,5K 12-bitni RAW (RAW/RAW Light), do 60 fps.
4K do 60 fps
Full HD do 120 fps
Canon Log 1 / Log 3 / HDR PQ [7] 10-bitno 4:2:2 interno
All-I / IPB kompresija, 10-bitni 4:2:2, nekomprimirani 4K sa 60 p na vanjski snimač
8K do 30 fps
4K do 120 fps
Full HD do 120 fps
4K s ubrzanim prolaskom vremena
Canon Log 1 / Log 3 [7] / HDR PQ 10-bitno 4:2:2 interno snimanje
All-I / IPB / IPB Light kompresija, 10-bitni 4:2:2, nekomprimirani 4K sa 60 p na vanjski snimač
8K, senzor punog kadra ili obrezano 5k ProRes
Vanjski snimljeni RAW putem HDMI-ja do
Atomos Ninja V+

Upravljački kotačići

Glavni kotačić
Kotačić za brzo upravljanje 1
Kotačić za brzo upravljanje 2
Višestruki kontroler za automatsko izoštravanje
Pametni kontroler
Zaslon na gornjoj ploči
Glavni kotačić
Kotačić za brzo upravljanje
Višestruki kontroler za automatsko izoštravanje
Pametni kontroler
Zaslon na gornjoj ploči
Glavni kotačić
Kotačić za brzo upravljanje 1
Kotačić za brzo upravljanje 2
Višestruki kontroler za automatsko izoštravanje
Zaslon na gornjoj ploči

LCD zaslon

8 cm / 3,2 inča
LCD s 4,15 mil. točkica
Dodirni zaslon s promjenjivim kutom
8 cm / 3,15 inča
LCD s 2,1 mil. točkica
Fiksni
8 cm / 3,15 inča
LCD s 2,1 mil. točkica
Dodirni zaslon s promjenjivim kutom

Tražilo

Elektroničko tražilo tipa 0,5
tipa 0,5
OLED s 5,76 milijuna točkica
Vidna točka od 23 mm / povećanje od 0,76x 4; do 120 fps
Optičko tražilo
Vidna točka od 20 mm / povećanje od 0,76x
Elektroničko tražilo tipa 0,5
OLED s 5,76 milijuna točkica
Vidna točka od 23 mm / povećanje od 0,76x
Do 120 fps

Mreža

5 GHz / 2,4 GHz i Bluetooth™
Podrška za 5.0: Podržane značajke – EOS Utility, pametni telefon, prijenos na image.canon, bežično ispisivanje, Ethernet priključak
Ugrađeni Wi-Fi i Bluetooth™ od 2,4 GHz
Opcionalni bežični predajnik WFT-R10 od 5 GHz
Ethernet priključak
Ugrađeni Wi-Fi i Bluetooth™ od 5 GHz i 2,4 GHz [9]
Opcionalni bežični predajnik WFT-R10

Masa kućišta (uključujući bateriju i memorijsku karticu)

1015 g
1440 g
738 g

Utori za kartice

1x CFexpress tipa B
1x SD/SDHC/SDXC i UHS-II
2x CFexpress
1 x CFexpress
1 x UHS-II SD

Baterija

LP-E19
USB punjenje uz PD-E1
LP-E19
LP-E6NH
USB punjenje uz PD-E1

Trajanje baterije

620 snimaka (elektronsko tražilo u načinu za uštedu energije)
860 snimaka (LCD u načinu za uštedu energije)
2850 snimaka pri snimanju putem tražila
610 snimaka pri snimanju s prikazom uživo
320 snimaka (elektronsko tražilo u načinu za uštedu energije)
490 snimaka (LCD u načinu za uštedu energije)

 1. 8 koraka, temeljem CIPA standarda uz RF 24-105mm F4 L IS USM pri žarišnoj duljini od 105 mm.
 2. Automatsko izoštravanje pri najnižoj svjetlini dostupno je uz objektiv od f/1,2, središnju točku automatskog izoštravanja, automatsku ekspoziciju nakon izoštravanja, pri 23 °C / 73 °F, ISO 100; izuzetak su RF objektivi s premazom za zaglađivanje zamućenja (DS).
 3. Tijekom postupka Servo AF, za kontinuirano snimanje maksimalnom brzinom možete upotrebljavati samo RF i neke EF objektive. Pojedinosti o podržanim objektivima potražite na službenom web-mjestu tvrtke Canon.
  Brzina kontinuiranog snimanja može se smanjiti objektivom, brzinom zatvarača, otvorom blende, bljeskalicom, obradom smanjenja titranja, uvjetima subjekta i svjetlinom (npr., pri snimanju na tamnom mjestu).
 4. S objektivom od 50 mm s izoštravanjem do beskonačno, -1m-1 dpt
 5. Na temelju CIPA standarda i upotrebe baterije priložene s fotoaparatom, osim ako je naznačeno drukčije. U načinu rada za uštedu energije.
EOS R3

Sadržaj pakiranja

 • EOS R3 kućište

 • Štitnik za oči, ER-h – mali

 • Poklopac priključka ER-SC1 za dodatnu opremu (otpornost na prašinu i vodu)

 • Poklopac za fotoaparat R-F-5

 • Traka ER-L1

 • Punjač baterije LC-E19

 • Baterija LP-E19

 • Poklopac baterije

 • Kabel za napajanje (EU)

 • Kabel za povezivanje IFC-100U (bez jezgre)

 • Kabel za povezivanje IFC-100U štitnik

 • Korisnički priručnik (EU1)

Dodatna oprema

 • Bljeskalica Speedlite

  Speedlite EL-5

  Snažna, napredna bljeskalica s brzim obnavljanjem, odličnom kreativnom kontrolom i izvanrednim radnim značajkama za sve situacije.
 • DM-E1D
  Za čist, jasan digitalni zvuk odaberite višefunkcijski priključak za usmjereni stereo mikrofon DM-E1D zbog njegove pouzdanosti te brzog pristupa postavkama putem LCD zaslona kompatibilnog fotoaparata.
 • Multi-Function Shoe Adapter AD-E1
  Osim otpornosti na nepovoljne vremenske uvjete, ovaj adapter omogućava postavljanje Speedlite bljeskalica na fotoaparate s višefunkcijskim priključkom za dodatnu opremu preko standardnog 5-pinskog podnožja.
 • Speedlite ST-E10
  Izuzetno kompaktni Speedlite odašiljač koji pruža napredne bežične značajke i kontrolu za do 15 kompatibilnih bljeskalica.
 • ER-He

  Štitnik za oči Er-hE

  Veliki rotirajući štitnik za oči koji pristaje na lijevo i desno oko omogućuje korisnicima koji nose naočale da u potpunosti uživaju u izoštravanju praćenjem oka uz EOS R3.
 • EOS R3
  Povežite pametni telefon s pomoću ovog višefunkcijskog priključka kako biste uživali u vrhunskoj integraciji fotoaparata i aplikacija za nove mogućnosti radnog procesa.
 • U rukama profesionalaca

 • ČLANAK

  Može li Canon EOS R3 pratiti sićušnog i munjevito brzog morskog žalara?

  Talijanski fotograf divljih životinja Bruno D'Amicis testira EOS R3, fotografirajući rijetku i nevjerojatno brzu pticu na plažama Abruzza.

 • ČLANAK

  Canon EOS R3 na terenu

  „Apsolutno nadmašuje sve s čim sam radio dosad!“ Fotograf motociklističkih sportova Vladimir Rys isprobava Canon EOS R3 na svom prvom snimanju električnih automobila za reli.

 • ČLANAK

  Život u brzoj traci uz super-telefoto objektive tvrtke Canon

  Fotograf motociklističkih sportova Vladimir Rys isprobava objektive Canon RF 400mm F2.8L IS USM i RF 600mm F4L IS USM na snimanju brzih automobila za reli fotoaparatom Canon EOS R3.

 • ČLANAK

  Objašnjenje za automatskog izoštravanja pogledom

  Donosimo priču o nevjerojatnom sustavu automatskog izoštravanja pogledom tvrtke Canon koji postavlja ili prebacuje točku automatskog izoštravanja tako što prepoznaje ono u što gledate.

 • Slični proizvodi

 • Fotoaparati bez zrcala

  EOS R5

  Ponovno razmislite o svemu što znate o fotoaparatima bez zrcala. Beskompromisne radne značajke fotoaparata EOS R5 revolucionizirat će fotografiranje i snimanje filmova.
  Prikaži detalje EOS R5
 • Fotoaparati bez zrcala

  EOS R6

  Što god i gdje god snimali, s fotoaparatom EOS R6 možete biti kreativniji no što ste ikada mislili.
 • DSLR fotoaparati

  EOS-1D X Mark III

  Život se sastoji od neponovljivih trenutaka. Snimite ih više s EOS-1D X Mark III i ispričajte svijetu svoju vizualnu priču.