INFORMACIJE O PROIZVODU

Savršen spoj fotografija i videozapisa

Bez obzira vaš način snimanja, EOS R3 je savršen stroj za vizualne priče. Može snimati 6K RAW videozapise stabilizirane slike, u raznim formatima, te je jednako pogodan za snimanje dokumentarnih filmova, snimanje iz ruke ili pak fotografiranje brze akcije.
EOS R3

Snimajte vrhunske 6K RAW videozapise interno na CFexpress memorijsku karticu, uz brzinu izmjene sličica do 60p. Tako bogate, detaljne snimke izgledaju odlično na velikim zaslonima, a možete ih i obrezati bez gubitka kvalitete u sklopu radnog procesa 4K uređivanja.

Želite snimati u 4K razlučivosti? To vam omogućavaju 4K DCI i 4K UHD opcije – obje dobivene visokom preciznošću uzorkovanja izvornog 6K senzora. Rezultati su jednostavno senzacionalni.

Međutim, razlučivost je samo dio priče: ogromnih 13,3 koraka dinamičkog raspona i raskošna 12-bitna paleta boja Canon Cinema snimke modela EOS R3 čine fantastičnima. Naš glasoviti sustav Dual Pixel CMOS AF održava prizore oštrima, a moćni stabilizator slike izglađuje pokrete fotoaparata pri snimanju iz ruke.

EOS R3

Pravi format za vas

Kombinirajući različite razlučivosti, brzine izmjene sličica, kodeke i metode kompresije, EOS R3 može ponuditi pregršt formata za snimanje. Uz 12-bitni 6K RAW dostupni su i 8-bitni H.264 i 10-bitni H.265 kodeci, kao i ALL-I i 6K RAW Light IPB ili IPB Light kompresija. Pri snimanju u 4K dostupne su i brzine izmjene sličica od 24p do 120p, a dostupna je i postavka obrezivanja u 4K, što senzor čini sličnim formatu Super-35mm.

Ovisno o formatu koji se upotrebljava, snimke možete spremiti na CFexpress karticu fotoaparata i na SD karticu – što je odlično kada klijent želi demonstraciju dok još uređujete snimke. Osim toga, dok snimate u RAW formatu na CFexpress karticu, 4K IPB verzija visoke preciznosti uzorkovanja može se snimiti na SD karticu i upotrijebiti kao proxy.

Videozapisi sa brzom izmjenom sličica (bez zvuka) poboljšane kvalitete slike mogu se snimati pri 120p/100p, u 4K i HD razlučivosti – odlično za akcijske scene i usporene efekte.

EOS R3 nudi i Canon Log 3, koji pruža ogromnih 13.3 koraka dinamičkog raspona, a jednostavniji je za gradaciju boja, tako da se jednostavno uklapa u radni proces uređivanja. Za one koji traže još više detalja u svijetlim i osjenčanim detaljima, bez potrebe za gradacijom snimki, dostupan je i 10-bitni HDR PQ format.

Pri snimanju u formatu Canon Log 3 dostupan je prostor boja Canon Cinema Gamut. Osim što oslobađa najširi raspon boja na sustavu EOS R3, omogućava jednostavnu konverziju u razne standardne industrijske prostore boja kao što su BT2020 ili Academy Color Encoding System (ACES).

EOS R3

Dual Pixel CMOS AF II

Naš poznati sustav Dual Pixel CMOS AF II osigurava uglađeno, precizno kontinuirano izoštravanje pri snimanju videozapisa. Ima funkciju prepoznavanja lica, očiju, glave i tijela (tim redoslijedom prioriteta)
– idealno za snimanje dokumentarnih filmova iz ruke. Osim toga, prepoznaje mačke, pse, ptice, pa čak i trkaće automobile i motocikle, održavajući ih izoštrenima dok se kreću kroz kadar, baš kao i pri snimanju fotografija.

Lako se stvaraju efekti izoštravanja s približavanjem koji pažnju publike pomiču s jednog mjesta na drugo. Jednostavno dodirnite zaslon fotoaparata i EOS R3 će se uglađeno ponovo izoštriti s jedne na drugu točku, brzinom koju vi odredite.

Želite li odabrati ručno izoštravanje? EOS R3 nudi vam niz korisnih alata. Izoštravanjem s isticanjem u odabranoj se boji naglašavaju se rubovi izoštrenih predmeta. Vodič za izoštravanje Dual Pixel grafičkim indikatorom pokazuje je li izoštravanje ispred/iza objekta te poprima zelenu boju pri postizanju ispravnog izoštravanja.

EOS R3

Izuzetno stabilno snimanje iz ruke

Pri snimanju videozapisa iz ruke, do izražaja dolazi stabilizator slike modela EOS R3. Kada se kombiniraju s vlastitim stabilizatorom slike i elektroničkom digitalnom stabilizacijom videozapisa na fotoaparatu, nenamjerni pokreti fotoaparata izglađuju se do gotovo neprimjetne mjere – što je vrlo korisno pri snimanju fotografija dok šećete ili snimate dokumentarni film iz ruke ili pak popratne snimke. Rezultati su jednostavno vrhunski, izgledaju kao da su snimljeni pomoću gimbala ili stativa.

EOS R3

Intuitivne značajke za snimanje videozapisa

Željeli smo da EOS R3 bude jednako intuitivan pri snimanju videozapisa kao i pri snimanju fotografija. Zaslon promjenjivog kuta nagiba visoke razlučivosti od 4,1 milijuna točkica i zakreće se od kućišta fotoaparata i okreće se za 270 ˚ kako bi vam pomogao osigurati ugodno snimanje iz teških kutova. Zebra uzorci ističu prekomjernu ekspoziciju, a vremenska oznaka industrijskog standarda HH:MM:SS:FF ugrađena je u snimku, olakšavajući uređivanje materijala s više fotoaparata. HDMI izlaz omogućava 4K 60p s previsokom razinom uzorkovanja kao odabir ulaza, bilo da se radi o monitoru ili vanjskom snimaču.

EOS R3

Produženo vrijeme snimanja

Generiranje i povećanje topline pri snimanju videozapisa može ograničiti vrijeme snimanja videozapisa, a memorijska kartica i kućište fotoaparata postaju vrući na dodir. EOS R3 ima bolje karakteristike disperzije topline kako bi se poboljšale radne značajke snimanja, a sigurnosne granice su aktivne, zbog čega se fotoaparat u slučaju previsoke unutarnje temperature isključuje. Ta se značajka može isključiti u slučaju duljeg snimanja s fotoaparatom iz ruke.

Približna vremena snimanja za dostupne razlučivosti i brzina kadrova u okruženjima s 23 °C / 73 °F, za hladna pokretanja, navedena su u nastavku 1.
6K 60P RAW
- Temperatura automatskog isključivanja – standardno: 25 minuta
– Temperatura automatskog isključivanja – visoko2, 3: 60 minuta ili više

4K 120P
– Temperatura automatskog isključivanja - standardno/visoko2, 3:12 minuta

4K 60P (6K prekomjerno uzorkovanje) All-I
- Temperatura automatskog isključivanja – standardno: 25 minuta
– Temperatura automatskog isključivanja - visoko2, 3: 60 minuta ili više

4K 30P (6K prekomjerno uzorkovanje) All-I
– nije ograničeno toplinom

Ako fotoaparat postigne granicu temperature, preporučuje se isključiti je radi rasipanja topline.

U nastavku su navedena približna vremena oporavka u okruženjima s 23 °C / 73 °F, no na njih utječu brojni čimbenici poput okolne temperature, trajnog rada fotoaparata i odabrane razlučivosti snimanja. Vrijeme do dostupnosti punog vremena snimanja razlikuje se ovisno o temperaturi okoline.

6K 60P RAW
– Hlađenje od 5 minuta daje pribl. 9 minute vremena za snimanje

4K 120P
– Hlađenje od 5 minuta daje pribl. 5 minuta vremena za snimanje

Po prvi put u EOS fotoaparatu4, uklonjena ograničenja vremena snimanja, što omogućuje do šest sati snimanja normalnog videozapisa ili 90 minuta snimanja Full HD videozapisa s velikom brzinom izmjene sličica.5

EOS R3

Profesionalno snimanje videozapisa s ubrzanim prolaskom vremena

Odlična opcija za usporene sekvence jest način rada za videozapise s ubrzanim prolaskom vremena. EOS R3 možete postaviti tako da kadrove snima u intervalima od 2 sekunde do 99 sati, 59 minuta i 59 sekundi, do 3600 kadrova, pri čemu se snimke na kraju kombiniraju u Full HD videozapis, bez potrebe za dodatnim softverom. Možete biti sigurni i pri postavljanju: u slučaju nestanka struje ili potrošene baterije, možete nastaviti snimati od mjesta na kojemu ste ostali bez napajanja.

Dodatna oprema

Dostupan je i niz novih dodataka kako bi EOS R3 mogao pružiti dodatnu raznovrsnost za videoprodukciju. Novi usmjereni stereo mikrofon DM-ED1 bez kabela za jasniji i precizniji zvuk te XLR adapter za povezivanje na profesionalnoj razini.

 1. Maksimalno trajanje snimanja u određenim uvjetima može biti kraće čak i u slučaju snimanja nakon „hladnog pokretanja“ zbog porasta temperature u fotoaparatu uzrokovanog postavljanjem fotoaparata prije snimanja ili produljenom upotrebom načina prikaza uživo. Kada se kartica napuni, snimanje videozapisa automatski će se zaustaviti. U tom slučaju, trajanje nakon brisanja podataka i ponovnog pokretanja snimanja.
 2. Nakon postavljanja temperature automatskog isključivanja: visoka, kartica može biti vrlo vruća. Pazite da se pri vađenju kartice iz utora ne opečete.
 3. Ovisno o vrsti kartica, trajanje snimanja nećete moći promijeniti između postavki [Standard] (Standardno) i [High] (Visoko).
 4. ne-filmski fotoaparat EOS
 5. ovisno o odgovarajućem kapacitetu memorijske kartice, napajanju i temperaturama

Slični članci

 • ČLANAK

  Može li Canon EOS R3 pratiti sićušnog i munjevito brzog morskog žalara?

  Talijanski fotograf divljih životinja Bruno D'Amicis testira EOS R3, fotografirajući rijetku i nevjerojatno brzu pticu na plažama Abruzza.

 • ČLANAK

  Canon EOS R3 na terenu

  „Apsolutno nadmašuje sve s čim sam radio dosad!“ Fotograf motociklističkih sportova Vladimir Rys isprobava Canon EOS R3 na svom prvom snimanju električnih automobila za reli.

 • ČLANAK

  Život u brzoj traci uz super-telefoto objektive tvrtke Canon

  Fotograf motociklističkih sportova Vladimir Rys isprobava objektive Canon RF 400mm F2.8L IS USM i RF 600mm F4L IS USM na snimanju brzih automobila za reli fotoaparatom Canon EOS R3.

 • ČLANAK

  Objašnjenje za automatskog izoštravanja pogledom

  Donosimo priču o nevjerojatnom sustavu automatskog izoštravanja pogledom tvrtke Canon koji postavlja ili prebacuje točku automatskog izoštravanja tako što prepoznaje ono u što gledate.

 • Registrirajte se odmah

  Budite prvi koji će dobiti najnovije informacije o modelu EOS R3 i ostanite u kontaktu kako biste nastavili dobivati obavijesti o najnovijim događanjima.