KREATIVAN ISPIS

Oživite kreativne projekte s rukotvorinama uz aplikaciju SELPHY Photo Layout

Stručnjakinja za rukotvorine i blogerica Emma Jewell demonstrira način kreiranja projekata koji očaravaju uz pomoć aplikacije SELPHY Photo Layout tvrtke Canon.
Ruka uzima ispisani list sa živopisnim slikama iz pisača SELPHY CP1300 tvrtke Canon, okružena perlicama, ogrlicama i grafikonom boja.

Stručnjakinja za rukotvorine i umjetnica Emma Jewell utjelovljuje sve blještave stvari, ne samo imenom, već i po prirodi. Od njezinih objava na Instagramu, koje su preplavljene duginim bojama i inspiracijama za rukotvorine, do njezinog mjesečnog kluba za rukotvorine i koktele, Emma je strastvena kad je u pitanju izrađivanje predmeta – naročito ako može upotrijebiti šljokice.

„Vjerujem da za svakoga postoje prave rukotvorine, samo trebaju otkriti koje su“, kaže Emma, koja ima vlastitu robnu marku rukotvorina Sassy Crafting, a slobodna umjetnica koja se bavi rukotvorinama postala je prije pet godina.

Obožavateljica boja, šljokica i „raspoređivanja stvari po duginim bojama“, Emma je prihvatila izazov u kojem će demonstrirati koliko se možete zabaviti uz aplikaciju SELPHY Photo Layout tvrtke Canon. Aplikacija ne samo da vam omogućuje izradu zanimljivih rasporeda fotografija, već se može upotrebljavati i kao kreativni umjetnički i dizajnerski alat, s opcijama za dodavanje filtara, teksta, pečata i grafika, što ga čini idealnim za izrađivanje spomenara i zabavne osobne fotografske projekte. Kad budete zadovoljni svojim kreacijama, prijenosni Wi-Fi fotopisač SELPHY CP1300 tvrtke Canon omogućuje vam trenutno ispisivanje inspirativnih montaža.

Emma ovdje objašnjava zašto su besplatna aplikacija za izrađivanje kolaža SELPHY Photo Layout tvrtke Canon i mali fotopisač SELPHY CP1300 tvrtke Canon savršena kreativna kombinacija za rukotvorine.

1. Prikupljanje ideja

Niz perlica i ogrlica pokraj komada papira sa slikama ogrlica i narukvica od perlica.

Emma piše blog od 2014. i proizvodi sadržaj za brandove kao što su Hobbycraft, Cricut i Trimcraft. Voli stvarati vlastite jedinstvene kreacije umjesto kupnje generičkih predmeta u trgovinama.

„Volim izrađivati spomenare i personalizirati odjeću“, kaže Emma, koja je s pomoću aplikacije SELPHY Photo Layout prikupila ideje za svoje projekte za rukotvorine. „Prikupila sam inspiracije – različite uzorke i boje – za par traperica koje sam htjela prilagoditi, ideje za živopisne kreacije za zid, izvezenu kozmetičku torbicu sa šljokicama i nakit s plastičnim perlicama i lancem poput onih iz 90-ih.

„Skupljam ideje sa svih strana, uključujući Pinterest. Stvarno sam htjela napraviti nešto s trapericama i cvjetovima, pa sam gledala tratinčice. Aplikaciju sam iskoristila da sve povežem i vidim koji dizajn odgovara kojem.“

2. Uređivanje inspirativnih ideja

Tratinčice od tkanine, komad papira sa slikama tratinčica i slika traperica s tratinčicama na bijeloj površini.

Kombinirani raspored aplikacije omogućuje vam raspoređivanje fotografija u različitim veličinama, a Emma je tu opciju upotrijebila za izrađivanje fotografskog kolaža tratinčica za traperice koje je planirala prilagoditi.

Tratinčice od tkanine, komad papira sa slikama tratinčica i slika traperica s tratinčicama na ljubičastoj površini, pokraj pisača SELPHY CP1300 tvrtke Canon.

Aplikacija SELPHY Photo Layout ima niz opcija za dodavanje filtara, pečata, teksta i grafike, što omogućuje izrađivanje vlastitih zabavnih fotografskih kolaža.

Aplikacija SELPHY Photo Layout ima šest opcija rasporeda među kojima možete birati:

Select & Print: (Odabir i ispis): ova opcija stvara jednu sliku.

N-up: ova opcija ravnomjerno dijeli papir na dvije, četiri ili osam fotografija po stranici.

Shuffle (Nasumično): ova opcija automatski nasumično bira fotografije različitih omjera širine i visine kako bi se izradio kolaž fotografija.

Bookmark (Knjižna oznaka): ova opcija stvara dva uzdužna rasporeda.

Combination (Kombinacija): ova opcija postavlja fotografije različitih formata zajedno (one se nakon ispisivanja mogu izrezati).

Label (Oznaka): ova opcija omogućuje upotrebu slika za izradu kvadratnih ili malih oznaka.


Ako ste preuzeli najnoviju verziju aplikacije, moći ćete kreirati izgled knjižne oznake s dva različita dizajna, umjesto da se ponavlja isti dizajn. Umjetnici koji se bave rukotvorinama imat će i mogućnost odabira poboljšanog asortimana boja za tekst i grafiku te funkciju „prilagođenog premazivanja“ za jedinstveni spot UV efekt, čime će neka područja slike izgledati sjajnije od drugih, što pruža zanimljive kreativne mogućnosti.

Emma je upotrijebila nekoliko rasporeda kako bi složila svoje ideje. „Za neke sam dodala tekst i neke naljepnice“, kaže. „Na traperice sam dodala cvjetne naljepnice samo da vidim kako će izgledati. Aplikacija mi je dala i opciju dodavanja točkaste pozadine na jedan od odjeljaka“, objašnjava Emma. „Upotrijebila sam tri slike i točkasto područje, što je značilo da mogu dodati bilješke ako to želim.“

3. Ispisivanje dizajna

Asortiman živopisnih materijala za rukotvorine i ispisa oko pisača SELPHY CP1300 tvrtke Canon.

Emma voli boje i šljokice, a njezine šarene dizajne savršeno reproducira SELPHY CP1300 tvrtke Canon, koji izrađuje ispise formata razglednice s izborom različitih dorada.

Pisač SELPHY CP1300 tvrtke Canon ispisuje list papira s četiri različita svjetlucava uzorka.

SELPHY CP1300 tvrtke Canon, koji podržava Apple AirPrint, olakšava izradu zabavnih snimki koje možete postaviti na ploče i zidove.

Emmini ispisi, koji su brzo i lako izrađeni zahvaljujući prijenosnom fotopisaču SELPHY CP1300 tvrtke Canon, odgovarali su njezinom prepoznatljivom živopisnom stilu. „Boje su bile doista svijetle i definitivno su pokazivale sve nijanse koje sam htjela prikazati. Čak sam za jednu od njih ispisala i mali grafikon boja, koji je doista pokazao boje vjerne onima na zaslonu“, kaže Emma.

„Svidjelo mi se kako SELPHY CP1300 brzo ispisuje. Lijepo je i brzo te je jednostavan postupak slanja slike iz aplikacije izravno na pisač. Bilo je jednostavno i uključiti ili isključiti stvari ako nešto nije bilo u redu ili ako sam se predomislila – jednostavno sam mogla ispisati drugu verziju. Doista mi se sviđa papir formata 6 x 4 jer na jednom listu možete imati nekoliko fotografija.“

Aplikacija SELPHY Photo Layout kompatibilna je i s prijenosnim pisačem SELPHY Square QX10 tvrtke Canon.

4. Pronalaženje inspiracije za vlastiti projekt izrade rukotvorina

Kozmetička torbica na kojoj su svjetlucavi list, traka i šljokice, pokraj slike bijelih čizama sa sjajnim holografskim efektom.

Jedna inspirativna slika – kao što su ove holografske čizme – odličan je način za pokretanje kreativnog projekta. „Čizme s holografskim elementom bile su početna točka“, objašnjava Emma. „Primjer odjevne kombinacije s kojom bi se mogla nositi ova kozmetička torbica.“

Emmin glavni savjet za buduće rukotvorce je da upotrijebe zabavnu temu za početak projekta i zatim dopuste da se odatle razvije. „Prikupite što više inspiracije“, kaže. „Zatim odaberite jednu sliku za početak, bilo da se radi o boji, predmetu koji želite personalizirati ili čak samo sliku nekih tenisica – upotrijebite to kao početnu točku.“

Emmine ideje obično počinju kad rješava probleme i želi kreirati vlastiti predmet umjesto da ide u prodavaonice kupiti rješenje. „Nosim bilježnicu za stvari koje mi samo padnu na pamet dok lutam“, kaže. „Razmišljam o stvarima koje bih možda sama htjela nositi ili upotrebljavati u kući. Umjesto da nešto kupim, mislim, „kako mogu napraviti ono što želim?“

Bilo da istražujete ideje za rukotvorine uz prijenosni SELPHY CP1300 ili SELPHY Square QX10 tvrtke Canon, aplikacija SELPHY Photo Layout može vam pomoći u izražavanju kreativnosti kroz kolaže s fotografijama.

Ako želite dodatno nadahnuće, od papirnatih leptira do ploča sa slikama, pritisnite ovdje.

Napisala Lorna Dockerill

Slični proizvodi

Slični članci

 • KREATIVNO ISPISIVANJE

  Stvarajte cijelu godinu

  Pogledajte inspirativne ideje za SELPHY Square QX10 Jesusa Sauvagea.

 • ISPISIVANJE I RUKOTVORINE

  Napravite „eksplozivnu” kutiju iznenađenja

  Lini Trinh dijeli svoju „eksplozivnu” kutiju iznenađenja koju je izradila s pomoću pisača SELPHY CP1500 tvrtke Canon.

 • ISPISIVANJE I RUKOTVORINE

  Potaknite blagdansko raspoloženje ukrasima s fotografijama

  U drugom projektu SELPHY kluba za izradu rukotvorina Duygu Turgut Gokpinar dijeli svoje iskustvo s pisačem SELPHY Square QX10 tvrtke Canon.

 • KREATIVNO ISPISIVANJE

  Kreirajte vizualnu ploču svog života

  Prilagodite prostor svom stilu uz SELPHY Square QX10 tvrtke Canon.