ISPISIVANJE I RUKOTVORINE

Potaknite kreativnost uz papirnatu „eksplozivnu” kutiju iznenađenja

U prvoj seriji Canon SELPHY kluba za izradu rukotvorina kreatorica rukotvorina Lini Trinh dijeli svoj vodič za izradu personalizirane „eksplozivne” kutije iznenađenja s pomoću pisača SELPHY CP1500 tvrtke Canon.
Pisač SELPHY tvrtke Canon nalazi se pokraj ljubičaste kartonske „eksplozivne” kutije iznenađenja pune papirnatih zvijezda, ukrašene fotografijama u obliku srca te s više fotografija i origamija koji vise s niti iznad.

Izrada papirnatih rukotvorina savršen je način da probudite umjetnika u sebi bez trošenja mnogo novca ili prikupljanja kompliciranih materijala, a može biti odličan način da odvojite malo vremena za sebe, dalje od kaosa vanjskog svijeta. Može biti i promišljen način izrade dara za nekog posebnog, dodavanjem personaliziranih detalja koji će primatelju izmamiti osmijeh. Entuzijastica za izrađivanje papirnatih rukotvorina Lini Trinh izrađuje ih od djetinjstva, a prije nešto više od godinu dana počela je dijeliti svoje kreacije na internetu. Poznata je po svojim slatkim projektima punima boja, intrige i zabave. Više od 800 000 ljudi prati njezin TikTok račun kako ne bi propustili njezine inspirativne kreacije i videozapise s vodičima o svemu, od papirnatih rođendanskih torti do cvijeća, lepeza pa čak i svjetiljki.

Aktivnost u kojoj posebno uživa je izrada „eksplozivnih” kutija iznenađenja. „Eksplozivna kutija iznenađenja jedinstvena je i interaktivna vrsta čestitke ili darovne kutije”, objašnjava. „Dizajnirana je tako da, kad je otvorite, strane „eksplodiraju” kako bi se otkrilo iznenađenje u sredini. To je kao da otvorite kutiju i otkrijete skriveni svijet kreativnosti.”

Lini nas u prvoj seriji Canon SELPHY kluba za izradu rukotvorina vodi kroz izradu svog najnovijeg projekta od početka do kraja, dijeleći ugodan i umjetnički pristup kreiranju vlastite „eksplozivne” kutije iznenađenja s pomoću kompaktnog fotopisača SELPHY tvrtke Canon.

Koncept

Pisač SELPHY tvrtke Canon nalazi se pokraj hrpe živopisnih kartona, pakiranja papira za pisač tvrtke Canon, škara i ljepila u stiku.

Možete započeti s izradom „eksplozivne” kutije iznenađenja s osnovnim materijalima, uključujući papir u boji, škare, ljepilo i fotopapir tvrtke Canon, s pomoću pametnog uređaja i pisača SELPHY CP1500 tvrtke Canon kako biste ispisali svoje kreacije i personalizirali kutiju.

Modna dizajnerica Lini, koja je rođena u Hanoiju u Vijetnamu, a trenutačno živi u Njemačkoj, cijeli život izrađuje papirnate rukotvorine te iz prve ruke zna kakvu radost i čuđenje papirnate rukotvorine mogu donijeti ljudima svih dobi. „Počela sam raditi s papirom od vrlo rane dobi”, kaže. „Izrađivala sam mnogo papirnatih rukotvorina kao dijete jer u to vrijeme nismo imali videoigre niti mobilne telefone kao današnja djeca. Stoga sam mnogo vremena provela radeći s papirom i drugim materijalima za rukotvorine.”

Što se tiče njezinog projekta Canon SELPHY kluba za izradu rukotvorina, „inspirirala me zamisao čuvanja uspomena i kreiranja personaliziranog dara”, kaže Lini. „Htjela sam izraditi nešto posebno za rođendan svog sina i pomislila sam da bi „eksplozivna” kutija iznenađenja bila savršen način za čuvanje naših veselih trenutaka.” Darivanje „eksplozivne” kutije iznenađenja sinu za njegov rođendan bilo je savršena prilika da svoju strast i užitak podijeli s njim – možda čak i da inspirira novu generaciju kreatora papirnatih rukotvorina.

Proces

Škare koje se upotrebljavaju za izrezivanje oblika srca oko ispisane fotografije žene koja drži malo dijete. U pozadini je pisač SELPHY tvrtke Canon i pakiranje fotopapira tvrtke Canon.

Lini je odabrala fotografije posebnih trenutaka sa sinom, a zatim ih je uredila u aplikaciji Canon SELPHY Photo Layout i bežično ispisala pisačem SELPHY CP1500 tvrtke Canon. Odlučila ih je izrezati u oblike srca koji predstavljaju ljubav.

Na radnoj površini nalazi se komad ljubičastog kartona u obliku križa na koji su zalijepljene fotografije u obliku srca sa skočnim srcem u sredini. Pokraj njih je pisač SELPHY tvrtke Canon.

Lini potiče eksperimentiranje s različitim oblicima i slojevima, kao što je ovaj oblik skočnog srca koji je napravila u sredini svoje „eksplozivne” kutije iznenađenja. Nakon što u nju doda svoje papirnate zvijezde, imat će novu dimenziju „eksplozije” i dodatno će iznenaditi primatelja kad otvori kutiju.

„Eksplozivne” kutije iznenađenja mogu izgledati doista impresivno i unijeti uzbuđenje u posebne trenutke – iznenađenje i drama voljene osobe koja otvara kutiju, a onda to bude eksplozija uspomena i umjetnosti. Jednom kad svladate osnove, one mogu biti jednostavne ili složene prema želji. Lini predlaže postupan pristup „eksplozivnoj” kutiji iznenađenja, prateći faze u nastavku:


 • Prikupljanje materijala: prikupite papir u boji i papir s uzorkom, fotografije, naljepnice i druge ukrasne elemente. Fotografije možete urediti u aplikaciji Canon SELPHY Photo Layout na pametnom uređaju prije njihovog bežičnog ispisivanja u raznim oblicima i formatima – od dopisnica do malih naljepnica – na pisaču SELPHY CP1500 tvrtke Canon.
 • Dizajn i raspored: planirajte strukturu i raspored „eksplozivne” kutije iznenađenja, uključujući broj slojeva i način njihovog rasklapanja. Osnovna struktura mora imati glavni kvadrat s četiri dodatna kvadrata – jedan na svakoj strani – za osnovnu kutiju i poklopac. Lini ima mnoštvo videozapisa na svom TiKTok računu koji prikazuju sastavljanje kutija, a uvijek ih najprije možete testirati s upotrijebljenim papirom, kako biste izbjegli otpad.
 • Rezanje i savijanje: izrežite papir u željene oblike i formate za svaki sloj. Preklopite ih kako bi mogli dati efekt eksplozije.
 • Ukrašavanje: svakom sloju dodajte fotografije, poruke i dekorativne elemente. Mogućnosti su beskonačne.
 • Sastavljanje: pažljivo sastavite slojeve, pazeći da se besprijekorno uklapaju kako bi kutija mogla neometano „eksplodirati”. Ako želite dodati predmete koji vise s poklopca kutije, sada ih postavljate na niti i provjeravate mogu li stati u kutiju dok je zatvorena.
 • Završna obrada: dodajte konačne ukrase i dekoracije kako biste poboljšali ukupan izgled. Možete upotrijebiti šljokice i nacrtati vlastite oblike, kao i zalijepiti naljepnice i personalizirane fotografije.

Pisač

Pisač SELPHY tvrtke Canon nalazi se pokraj pametnog telefona na kojem je otvorena aplikacija Canon SELPHY Photo Layout, nekoliko kartona u boji i paketa fotopapira tvrtke Canon.

Aplikacija Canon SELPHY Photo Layout pruža neograničene mogućnosti za dodavanje kreativnih, personaliziranih detalja projektima. Možete birati brojne predloške, a aplikacija vam omogućuje i prilagodbu fotografija tekstom, rubovima i pečatima koji će ih učiniti jedinstvenima.

Komad ljubičastog kartona nalazi se na radnoj površini, a pokraj njega su fotografije u obliku srca i papirnate zvijezde. Pokraj njih je pisač SELPHY tvrtke Canon.

Pisač SELPHY CP1500 tvrtke Canon može se upotrebljavati s tri različita formata papira za naljepnice – kvadratni, pravokutni i male naljepnice. Možete ih upotrebljavati za ukrašavanje manjih dijelova kutije.

„Rad s pisačem SELPHY CP1500 tvrtke Canon bio je odličan”, kaže Lini. „Ispisi su bili odlične kvalitete, živopisnih boja i oštrih detalja. To je mojim projektima dalo profesionalan dojam.”

Fotografije ispisane pisačem SELPHY CP1500 zaštićene su posebnim premazom koji ih čini otpornima na prljavštinu, vodu, ulje i otiske prstiju. Mogu trajati do 100 godina1 kad se pohrane u album, a odlični su za čuvanje važnih uspomena. To je bio idealan izbor za doista osoban dar koji je proslavio kvalitetno vrijeme i posebne trenutke s Lininim sinom.

Osim što je projektima osigurao profesionalan dojam, Lini je uživala u tome kako je pisač SELPHY CP1500 lako bežično povezati s pametnim telefonom i urediti dizajne prije ispisivanja. „Aplikaciju SELPHY Photo Layout na telefonu upotrijebila sam za odabir i raspoređivanje fotografija prije ispisivanja”, objašnjava. „Bila je jednostavna za upotrebu i omogućila mi je prilagodbu rasporeda sukladno potrebama mog projekta. Postupak je bio vrlo praktičan zahvaljujući značajci za bežično ispisivanje.”

Lini ima četiri zadnja savjeta za uspješnu izradu „eksplozivne” kutije iznenađenja:


 • Upotrebljavajte vrlo kvalitetan papir kako biste osigurali izdržljivost kutije.
 • Precizno izmjerite i izrežite kako biste postigli uredne i ujednačene slojeve.
 • Eksperimentirajte s različitim tehnikama preklapanja kako biste kreirali zanimljive oblike i kutove.
 • Budite strpljivi i polako sastavljajte kako biste izbjegli pogreške.

Rezultati

Ljubičasta kartonska „eksplozivna” kutija iznenađenja napunjena papirnatim zvijezdama, ukrašena fotografijama u obliku srca te s više fotografija i origamija koji vise s niti pričvršćenih iznad. Pokraj njih je pisač SELPHY tvrtke Canon.

Nakon što sklopite osnovni oblik kutije, možete dodati bilo koji ukras koji želite, kao što su Linine fotografije u obliku srca na vanjskim rubovima i njezina kolekcija papirnatih zvijezda raspoređenih u odgovarajućem obliku srca u sredini.

Ljubičasta kartonska „eksplozivna” kutija iznenađenja napunjena papirnatim zvijezdama, ukrašena fotografijama u obliku srca te s više fotografija i origamija koji vise s niti pričvršćenih na poklopac iznad.

Jedan zabavan aspekt „eksplozivnih” kutija iznenađenja predstavlja pričvršćivanje papirnatih predmeta na poklopac kutije s pomoću niti, tako da se prošire kad se poklopac podigne. Lini je ovdje dodala origami labudove, mjesec i zvijezde pastelnih boja kako bi dobila rezultat koji izgleda slično vrtuljku za dječji krevetić.

„Oduševljena sam konačnim rezultatom”, kaže Lini. „To je jedinstven i personaliziran dar koji će moj sin sigurno cijeniti.” Lini je dosad napravila razne „eksplozivne” kutije iznenađenja s elementima kao što su sablasni duhovi za Noć vještica, mala papirnata rođendanska torta, srca, zvijezde i origami labudovi. „U usporedbi s drugim 'eksplozivnim' kutijama iznenađenja koje sam izradila, ova ima posebno mjesto u mom srcu jer je za moje dijete”, kaže.

„Ono u čemu najviše uživam kad je u pitanju izrada papirnatih rukotvorina kreativna je sloboda koju pruža”, nastavlja. „Sviđa mi se što mogu uzeti jednostavne listove papira i pretvoriti ih u prekrasne, kreativne dizajne. To je način na koji mogu izraziti svoju kreativnost i oživjeti svoje ideje.”

Više kreativnih ideja

SELPHY CP1500 tvrtke Canon može ispisati fotografije u raznim oblicima i formatima za prilagođavanje bilo kojih kreacija koje zamislite. „Mogućnosti su neograničene”, kaže Lini, „i to je odličan način za kreiranje nezaboravnih darova ili uspomena. Postoje mnoge druge ideje za „eksplozivne” kutije iznenađenja ili druge papirnate rukotvorine koje možete izraditi s pomoću pisača SELPHY. U „eksplozivnu” kutiju iznenađenja možete dodati male naljepnice, kvadratne ispise ili ispise veličine dopisnice kako biste unijeli više personalizacije i iznenađenja.”

Inspiracija može doći iz bilo kojeg mjesta. Lini dijeli svoje kreacije na društvenim mrežama, a istovremeno prati i projekte na kojima rade drugi. „Uživam u povezivanju s pratiteljima jer mi to omogućuje da nadahnem druge i učim od zajednice ljudi koji izrađuju papirnate rukotvorine”, kaže. „Nevjerojatno je vidjeti kako se ljudi diljem svijeta mogu udružiti kako bi podijelili svoju ljubav prema rukotvorinama.” Osim „eksplozivnih” kutija iznenađenja, Lini je izradila male snopove cvijeća, slagalice, čestitke i male figurice nadahnute popularnim likovima.

„Za sve one koji žele izraditi svoju prvu „eksplozivnu” kutiju iznenađenja, savjetujem da pokušaju”, oduševljeno kaže Lini. „Radi se o zabavnom i kreativnom projektu koji vam omogućuje izražavanje i kreiranje nečega doista jedinstvenog. Nemojte se bojati eksperimentirati s različitim dizajnima i tehnikama te ne zaboravite da pisač SELPHY može poboljšati vaš projekt vrlo kvalitetnim ispisima. Uživajte u procesu i konačni rezultat bit će vrijedan truda!”

Napisala Kat Halstead

 1. Kad se pohrani u album. Na temelju ubrzanog testiranja uz pretpostavku da je temperatura 23° C / 73,4° F i vlažnost 50 %.

Slični proizvodi

Slični članci