A woman with her back to the camera uses a tablet. A Canon printer is on a desk in the background.

ISPISIVANJE

Oslobodite se pomoću bežičnog pisača omogućenog za rad u oblaku

U svakom uredu i učionici potreban je pisač – a kako se vremena mijenjaju i sve više nas odabire raditi i učiti s udaljenosti, potreban je i u svakom domu. Jedna od najboljih stvari pri radu od kuće jest da možete raditi u prostoriji koja odgovara vašem raspoloženju. Kada u svoj dom dodate bežični pisač omogućen za rad u oblaku, ne morate sjediti uz pisač – možete ispisivati odakle god poželite. Ako ujutro želite biti u blizini lončića za kavu i preseliti se u vrt na poslijepodnevno sunce, možete to učiniti. Šaljite dokumente pisaču kada ste spremni i preuzmite ih kada želite.

A Canon printer on a table in a living room.
Bežično ispisivanje znači da ne morate sjediti uz pisač, nije vam potreban namjenski kućni ured i možete raditi gdje god želite.

Zabrinuti ste da je bežični pisač teško postaviti? Nemojte biti – vrlo je jednostavno. A nakon postavljanja dostupan vam je niz praktičnih prednosti koje osiguravaju neprekidnost vašeg rada/učenja. PIXMA G4411, na primjer, opremljen je punjivim spremnicima tinte s velikim učinkom po stranici, što vam omogućuje ispisivanje tisuća dokumenata bez ponovnog punjenja. Uz to, zahvaljujući usluzi PIXMA Cloud Link možete pregledati, ispisati i skenirati dokumente i fotografije putem zaslona pisača ili na pametnom telefonu ili tabletu s aplikacijom Canon PRINT. PIXMA Cloud Link omogućuje i ispisivanje iz mrežnih usluga za pohranu te skeniranje u njih kao što su Dropbox i Google Drive te jednostavno dijeljenje dokumenata. Više informacija o postavljanju bežičnog pisača potražite u vodiču za podršku.

Prednosti primjene bežičnog pisača pri radu doma

A man sits in front of a PIXMA G6040 Canon printer making notes on a printout.
Složene ili detaljne informacije možda je jednostavnije razumjeti kada su ispisane nego kada su na zaslonu.

Uz praktičnu mogućnost izrade dopisa i naljepnica za svakodnevni rad, pomoću pisača možete biti produktivniji i učinkovitiji. Manja je vjerojatnost da će vas pri čitanju ispisanih materijala ometati obavijesti na zaslonu ili nove poruke e-pošte. Važno je i imati na umu kako oči trebaju odmor od zaslona.

Računovotkinja Rosie svoj bežični pisač smatra neprocjenjivim alatom kada radi od kuće. Objašnjava: "Redovito pregledavam financijska izvješća i tablice, a informacije mi je lakše obraditi ispisane nego na zaslonu. Premda doma imamo ured, dvoje nas je i jedno uvijek radi na stolu u blagovaonici. Praktično je kada mogu ispisivati bežično, bez obzira gdje sjedim."

A woman stands in an office holding a sheet of paper.
Ponekad zahvaljujući ispisu možete ocijeniti veličinu ili opseg projekta.

Estelle, marketinška menadžerica, redovito vodi webinare te uvijek ispisuje uvodni tekst. "U uredu imam dva zaslona, no kod kuće samo jedan, stoga ispisujem scenarij koji čitam na početku svakog webinara. Budući da nas je u kući četvero, zaista je praktično imati bežični pisač za ispisivanje iz bilo koje prostorije. Obožavam i što, ako želim, mogu ispisivati izravno s mobilnog telefona".

Simon je grafički dizajner koji ne bi želio raditi bez bežičnog pisača. Objašnjava: "U pravilu ispisujem sažetak projekta za čitanje, posebno ako je kompliciran, i obično sam naoružan markerom za isticanje. A kada obrađujem dizajn ispisa, obavezno ispisujem projekt kako bih provjerio je li u mjerilu – to je važan korak jer je osjećaj mjerila lako izgubiti, pogotovo ako radite na velikom zaslonu".

Ključni alat za učenike i studente

A teenage girl sits cross-legged on a bed, studying her textbooks. A Canon PIXMA TS5150 printer is on the table beside her.
PIXMA Cloud Link podržava i Google Classroom, koji učenicima olakšava održavanje kontakta s učiteljima tijekom učenja od kuće.

U prednostima bežičnog pisača u domu ne uživaju samo profesionalci. PIXMA Cloud Link podržava i Google Classroom, što znači da ga mogu upotrebljavati učenici i studenti. Aplikacija Google Classroom dizajnirana je kao pomoć u komunikaciji između učitelja i učenika. Upotrebljavajući PIXMA Cloud Link s aplikacijom Google Classroom studenti mogu ispisivati popise predmeta koje polaze, a s aplikacijom Canon PRINT zadatke mogu ispisivati izravno sa zaslona pametnog uređaja. Dodatna prednost za nastavnike mogućnost je jednostavnog ispisivanja rasporeda predmeta za prikaz članovima odabranog razreda.

A teenage boy sits at his desk in his bedroom. A Canon G4400 printer is on the desk beside him.
Bežični pisač vrijedan je alat za učenike i studente, koji na njemu mogu ispisivati zadaće ili provoditi završne provjere rada.

Petnaestogodišnji učenik Jamie kaže: "Obično ispisujem zadatke jer mi to pomaže zapamtiti ključne točke koje moram pokriti i obavezno ispišem eseje kada ih napišem. Tada napravim pauzu, možda se igram loptom ili neko vrijeme radim nešto drugo, a zatim sjednem kako bih pažljivo pročitao esej. Crvenom olovkom označavam pogreške kako bi ih mogao ispraviti prije nego sve pošaljem učitelju na pregled. Čitanje ispisanih materijala zaista mi je važan korak – na taj način uočim mnogo toga što ne vidim na zaslonu pa tako dobivam dobre ocjene, a mama i tata su zadovoljni!"

Napisala Angela Nicholson

Slični članci
Meet the PIXMA G640 and PIXMA G540

ISPISIVANJE

Upoznajte pisače PIXMA G640 i PIXMA G540

Upoznajte nove značajke sljedeće generacije pisača MegaTank tvrtke Canon.

The ink levels showing on a setting bar of a Canon printer.

SAVJETI ZA ISPISIVANJE

Česta pitanja o pisaču, tinti i papiru

Stručnjak tvrtke Canon Suhaib Hussain odgovara na uobičajena pitanja o tehnologiji pisača, tinti i papiru.

Povezani proizvodi

Povezani proizvodi

Povezani proizvodi

Povezani proizvodi

Slični članci

"Pronađite inspiraciju" vaš je najvažniji izvor korisnih savjeta o fotografiji, vodiča za kupce i pronicljivih intervjua – sve što trebate za pronalaženje najboljeg fotoaparata ili pisača te ostvarenje sljedeće kreativne ideje.

Natrag na Svi savjeti i tehnike