Vrijeme je za kreativnost!

ODABERITE IZOŠTRAVANJE

Jeste li se ikad zapitali kako postići zamrznuti ili zamućeni pokret? Kako snimiti zrake sunca ili zvjezdano noćno nebo? Fotoaparati tvrtke Canon pomažu vam snimiti svijet onako kako ste oduvijek željeli.

Izoštravanje koje pruža fotoaparat tvrtke Canon omogućuje kreativnu slobodu za poboljšanje kvalitete i profesionalniji izgled. Na umu trebate imati dvije ključne stvari – dubinsku oštrinu (kontrolira se otvorom blende) i kretanje (kontrolira se brzinom zatvarača).

1.
Dubinska oštrina odnosi se na to koliki je dio fotografije izoštren. Ljubiteljima hrane i roditeljima koji žele fotografirati svoju djecu mala dubinska oštrina omogućuje isticanje onoga što snimaju zamućivanjem pozadine. To se postiže manjim otvorom blende. Prilikom snimanja prizora prepunih detalja, kao što su pejzaži i gradske panorame, veći otvor blende izoštrava sve.

2.
Fotoaparati vam pružaju i slobodu da budete kreativni s pokretom, igrajući se brzinom zatvarača. Što je brzina zatvarača veća, fotoaparat će brže snimiti fotografiju, što je čini savršenom za zamrzavanje pokreta, primjerice djece koja trče ili vodopada. Manje brzine zatvarača snimaju sve pokrete u jednom kadru, što je način na koji dobivate efekt zamućenja. Ovdje vam može pomoći i stativ!


I to je sve što trebate znati! Naravno, najzabavniji način za učenje je jednostavno početi snimati fotoaparatom. To je i najbolji pristup za brzo razumijevanje načina na koji ta dva čimbenika (dubinska oštrina i brzina zatvarača) pomažu u postizanju nevjerojatnih rezultata u svakoj situaciji.

SRETNO!