KREATIVAN ISPIS

Osmislite vlastiti obiteljski lov na blago ispunjen zabavom uz ispisivanje

Ne budite dosadni, istražujte – otkrijte kako s pomoću pisača PIXMA i malo mašte možete osmisliti uzbudljivu avanturu.
Pisač PIXMA tvrtke Canon na stolu s papirnatim kutijama za mape i ručno nacrtanom kartom.

Ne morate putovati daleko od kuće kako biste uživali u zabavnoj avanturi. Djeca vole igrati igre – a još više ako ih na kraju čeka poslastica. Uz malo kreativnost i pomoć nekih dizajna za papirnate rukotvorine u aplikaciji Creative Park, pisač tvrtke Canon i obostrani mat fotopapir lako ćete izraditi vlastiti mali zadatak kod kuće – bilo da se radi o karti s blagom koja vodi do skrivenih čokoladnih novčića ili karti s izazovima na putu.

Nakon što odaberete lokaciju za svoj izazov, možete ispisati karte koje ćete podijeliti s obitelji i prijateljima, a zatim izraditi vlastite škrinje s blagom pune poslastica koje možete sakriti u svom vrtu ili lokalnom parku. To je idealna opcija za rođendane ili okupljanja, ili samo odličan način da djecu zabavite tijekom ljetnih praznika. Osim toga, radi se o zabavnom projektu ispisivanja u koji se cijela obitelj može uključiti – a sve to možete učiniti u sedam jednostavnih koraka.

1. Dizajnirajte svoju kartu

Dvije mlade djevojke bojaju kartu na stolu dok je pokraj njih pisač PIXMA.

Dopustite djeci da pomognu u dizajniranju karata. Ako su dosta mladi, crnom olovkom napravite obris, a zatim im dopustite da ih bojaju kemijskim i običnim olovkama.

Nakon što odaberete lokaciju lova na blago trebate izraditi kartu područja. Ne morate brinuti hoće li izgledati autentično, jer želite nešto jednostavno za djecu. Pokušajte s nekim orijentirima koje će djeca lako prepoznati – staklenik u vašem vrtu ili možda prepoznatljivo stablo u lokalnom parku. Svakako dodajte i mnoštvo boja kako bi karta izgledala privlačno.

2. Kopirajte i ispišite

Mlada djevojka naginje se preko stola kako bi pritisnula tipke na dodirnom zaslonu pisača PIXMA.

Pisači PIXMA tvrtke Canon, kao što je serija PIXMA TS8350, imaju značajku kopiranja koja olakšava izradu duplikata karte.

Majka pokazuje svojim mladim kćerima kako se ispisuje karta koju su obojale.

Ako želite, možete kreirati digitalnu verziju svoje karte pritiskom na „Skeniraj“ umjesto „Kopiraj“. Ona se zatim može prenijeti na računalo i izravno na pametni telefon putem aplikacije Canon PRINT te podijeliti s prijateljima i obitelji putem e-pošte kako bi se pripremili za sudjelovanje u avanturi.

Vjerojatno ćete trebati više od jedne karte, naročito ako ih izrađujete za zabavu. Dobra je vijest da upotreba pisača tvrtke Canon, kao što je serija PIXMA TS8350 tvrtke Canon, omogućuje lako kopiranje i ispisivanje karte te izradu onoliko verzija koliko vam treba. Jednostavno stavite kartu na skener, umetnite papir, na dodirnom zaslonu pritisnite „Kopiraj“ i slijedite upute na zaslonu. Samo pazite da u postavkama za ispisivanje podesite odgovarajuću vrstu medija. Ovdje smo upotrijebili mat fotopapir.

3. Upotrijebite aplikaciju Creative Park

Osoba upotrebljava aplikaciju Creative Park na telefonu radi ispisivanja.

Svi predlošci u aplikaciji Creative Park imaju zaseban komplet uputa koje se mogu preuzeti i ispisati.

Nakon što ispišete karte, vrijeme je da pripremite škrinje s blagom, a ne možete ih nabaviti na boljem mjestu nego što je Creative Park tvrtke Canon. Možete upotrijebiti verziju za stolno računalo ili, kako bi sve bilo doista jednostavno, namjensku aplikaciju Creative Park1 koja je dostupna u trgovinama App Store i Google Play. Nakon preuzimanja morat ćete izraditi račun, ako već niste, ali besplatno je i daje pristup stotinama kreativnih predložaka i ideja koje možete ispisati pisačem tvrtke Canon. Kako biste pronašli odgovarajuće škrinje s blagom, jednostavno brzo potražite „kutija“ i odaberite što želite! U skladu s našom temom dana, upotrijebili smo niz kutija, uključujući kocku s lišćem i dizajn stila škrinje s blagom.

4. Ispišite svoje papirnate dizajne

Dvije mlade djevojke nestrpljivo se naginju kako bi gledale ispisivanje dizajna papirnate kutije na pisaču PIXMA tvrtke Canon.

Pisači PIXMA tvrtke Canon koji se jednostavno povezuju nevjerojatno olakšavaju ispisivanje iz aplikacije Creative Park.

Zahvaljujući bežičnom povezivanju pisača tvrtke Canon, kao što je serija PIXMA TS8350, lako je ispisivati odabrane predloške izravno iz aplikacije. U donjem lijevom kutu zaslona prikazat će se ikona pisača, dodirnite je i aplikacija Canon PRINT vodit će vas kroz postupak ispisivanja, od odabira formata papira do vrste medija koju upotrebljavate. Nakon što dovršite korake, aplikacija Creative Park bežično će poslati informacije pisaču i pisač će početi ispisivati.

5. Izradite škrinje s blagom

Osoba škarama izrezuje dizajn kutije s lišćem.

Uz upute koje je jednostavno pratiti, brzo je i lako izraditi škrinje i kutije iz aplikacije Creative Park.

Majka i njezine mlade kćeri presavijaju i lijepe kutije za papirnate rukotvorine.

Nakon što se završi sa svim rezanjem, djeca se mogu uključiti u presavijanje i lijepljenje, što je zabavna aktivnost izrađivanja rukotvorina prije avanture u prirodi.

Nakon što ispišete dizajne za škrinje s blagom, vrijeme je da se zabavite i počnete ih sastavljati. Najprije ćete ih morati izrezati – nešto što bi roditelj trebao učiniti, ali ako imate škare prilagođene djeci, slobodno pustite svoje mališane da pokušaju. Neki će se dizajni jednostavno preklopiti, dok će drugima trebati malo ljepila za izradu, ali većinu će trebati samo nekoliko puta preklopiti u oblik škrinje. Imajte na umu da aplikacija Creative Park ima jednostavne, detaljne upute koje možete slijediti.

6. Dodajte nagrade i sakrijte škrinje s blagom

Zlatne čokoladne kovanice stavljaju se u papirnatu kutiju. Pokraj kutije nalazi se živopisna ručno nacrtana karta.

Kad ih jednom napravite, zašto škrinje s blagom ne biste napunili malim iznenađenjem? Bit će to odlična nagrada nakon avanture na otvorenom.

Papirnata kutija s dizajnom lista pokraj posuda za biljke u vrtu.

Kad dovršite škrinje s blagom, vrijeme je da ih sakrijete po vrtu – ne zaboravite ih smjestiti niže unutar dohvata malih ruku.

Nakon što napravite škrinje s blagom – dok vaša djeca vjerojatno skaču od uzbuđenja – vrijeme je da ih napunite i sakrijete u vrtu ili lokalnom parku i lov na blago može započeti. Pokušajte to učiniti bez malih očiju koje vas prate po vrtu dok ih postavljate. Kad sve kutije budu na mjestu, na kartama naznačite gdje bi blago moglo biti skriveno.

7. Neka lov na blago počne!

Majka i njezine mlade kćeri gledaju kartu s blagom u velikom vrtu.

Ovo je zabavni dio! Gledajte kako vaša djeca slijede karte koje ste napravili za praćenje škrinja i blaga u njima.

Mlada djevojka poseže u posudu s biljkom kako bi uzela papirnatu škrinju s blagom.

I to je to, uzbudljiva aktivnost koja će uljepšati svaki dan i izmamiti vašu djecu van na svjež zrak.

Uzmite karte i pomozite djeci tako da ih navodite terenom dok pokušavaju pronaći škrinje s blagom i kutije. Pobrinite se da imate fotoaparat tvrtke Canon za snimanje nezaboravnih snimaka koje ćete poslije podijeliti!

Autor: Phil Hall

  1. Informacije o podržanim modelima tintnih pisača tvrtke Canon potražite na ovoj web-stranici.

Povezani proizvodi

Slični članci