ISPISIVANJE I RUKOTVORINE

Izazov izrađivanja papirnatih rukotvorina 3: rođendan u jesen

U trećem dijelu naše serije izazova izrađivanja papirnatih rukotvorina otkrijte kako je dizajnerica Pippa Hiscock izradila vesele rođendanske ukrase.
Torta i manji kolačići ukrašeni su papirnatim ukrasima i raspoređeni na stoliću za kavu pokraj fotografskih rekvizita, dok u pozadini visi papirnati natpis.

U sklopu našeg izazova izrađivanja papirnatih rukotvorina s pomoću pisača PIXMA, kreatorima rukotvorina i obiteljima zadali smo zadatak kreiranja predivnih papirnatih rukotvorina za razne prilike tijekom godine.

Ovaj je put izazov za dizajnericu Pippu Hiscock bio izraditi ukrase za njezinu rođendansku zabavu – koja pada na jesen – kako bi unijela vedrinu u sumorne i kišne dane s pomoću predložaka iz usluge Creative Park tvrtke Canon, pisača PIXMA tvrtke Canon i omiljenih fotografija.

Niz papirnatih rođendanskih ukrasa, uključujući natpis i brojne fotografske rekvizite, rasprostranjenih po stolu pokraj škara, daske za rezanje i paketa papira tvrtke Canon.

Od natpisa do fotografskih rekvizita, Pippa je u sklopu izazova izrađivanja papirnatih rukotvorina preuzela cijeli niz predložaka. Više joj se sviđa zamisao izrađivanja papirnatih ukrasa koji se mogu reciklirati umjesto kupnje jednokratne plastike.

Rođendanska je zabava uvijek zabavna proslava, bez obzira na dob. Godišnja doba imaju ulogu u planiranju zabave – ljetni rođendan bilo bi najbolje provesti u vrtu ili parku, dok bi u jesen bilo mudro organizirati okupljanje kod kuće, jer je malo hladnije. Rođendanske zabave za odrasle ne moraju biti dosadne. Čak i ako vani pada kiša, možete sami kreirati zabavu u kojoj ćete uživati s voljenim osobama. Oslobodite dijete u sebi i poigrajte se s rukotvorinama u usluzi Creative Park tvrtke Canon.

Uz stotine predložaka koje možete birati, uključujući ukrase za torte, zastavice i zabavne igre, tema može biti što god želite, sve dok vam donosi dječju radost. Samostalno izrađivanje ukrasa za zabavu cijenom je pristupačan način dekoriranja i jedinstven način personalizacije zabave. Papirnate predloške poslije možete reciklirati ili ih sačuvati za buduće događaje.

Creative Park tvrtke Canon prepun je zabavnih predložaka koje možete odabrati za svaku prekretnicu – bilo da je riječ o petom, dvadeset petom ili šezdesetom rođendanu. „Bilo je doista lako pronaći rukotvorine na temu rođendana”, kaže Pippa. „Sjajno je što vam govori koliko je svaki predložak teško izraditi i koliko će vam vremena trebati, tako da znate što očekivati.

„Meni je doista važno ne upotrebljavati plastiku, naročito kad je za nešto poput zabave. Tako se možete zabavljati bez brige o otpadu. Neke rukotvorine koje su preživjele zabavu poslije sam čak dala susjedima kako bi se mogle ponovo upotrijebiti prije nego što se recikliraju.”

Pippa je umjetnica koja izrađuje papirnate kolaže i uvijek je voljela ručno izrađivati stvari. „Kao dijete uvijek sam nešto izrađivala od kartona”, kaže. „Nešto me u tome doista opušta i usredotočuje mi um. Osim toga, veliko zadovoljstvo pruža kad na kraju imate fizički predmet koji možete upotrijebiti.

„Uživala sam sudjelujući u ovom izazovu jer je spojio moje omiljene stvari – izrađivanje rukotvorina, ugošćavanje te pripremu posebnih trenutaka i torte – sve bez plastike.”

Pogledajte kako je Pippa svladala izazov dok dijeli svoje najbolje savjete za izrađivanje vlastitih rođendanskih ukrasa od papira.

Dizajnerica Pippa Hiscock smiješi se dok izrezuje papirnati predložak ispisan pisačem PIXMA tvrtke Canon putem aplikacije Creative Park tvrtke Canon.

Upoznajte kreatoricu

Tko: Pippa Hiscock

Što: dizajnerica i kreatorica kućanskih predmeta i darova

Također sudjeluje: pas Rothko

Odabir predložaka

Ruka drži pametni telefon na čijem se zaslonu prikazuje predložak iz usluge Creative Park, dok se pisač PIXMA tvrtke Canon nalazi na stolu.

Usluzi Creative Park tvrtke Canon možete pristupiti putem pametnog telefona, tableta ili prijenosnog računala, a možete birati između stotina predložaka kako bi vaše zabave uvijek izgledale živopisno i zabavno. Potražite nadahnuće ili ključne riječi za pretraživanje kako biste brzo pronašli točno ono što tražite.

Pippa je za svoju rođendansku zabavu odlučila pretražiti Creative Park tvrtke Canon s pomoću ključnih riječi „rođendan” i „zabava”, a uspjela je pronaći velik izbor privlačnih predložaka. „Željela sam veliki ukras za zid kako bismo imali lijepu pozadinu za mnoštvo zabavnih fotografija, tako da su vijenac s natpisom „sretan rođendan” i rekviziti za fotografije bili očigledan odabir”, kaže Pippa.

Nakon što je odabrala veće elemente, Pippa je pregledala detalje, a što je rođendan bez torte? „Naravno da bih morala imati tortu, tako da je mali ukras u obliku torte za izradu zastavica bio savršen”, nastavlja. „Trebalo ih je samo izrezati, presaviti i zalijepiti preko užeta, a zatim objesiti na zid ili zavezati za drvene štapiće za tortu.”

Pippin savjet za one koji ove ukrase izrađuju prvi put je da za početak odaberu nekoliko privlačnih, ali jednostavnih ukrasa, kao što je vijenac ili natpis s imenom, i da provjere razinu složenosti za svaki predložak. „Predmeti kao što je vijenac s rođendanskim zavjesicama ostavljaju snažan dojam na zabavi i doista ih je lako izraditi”, kaže.

Ispisivanje predložaka

Ispis predloška iz usluge Creative Park tvrtke Canon izlazi iz pisača PIXMA tvrtke Canon.

Iako je Pippa upotrijebila nekoliko različitih predložaka za ukrašavanje svog prostora i izradu fotografskih rekvizita koje će upotrijebiti na zabavi, naročito je željela napraviti nešto veliko što bi ostavilo neposredan dojam. Ovaj natpis „sretan rođendan” bio je jednostavan za izrezivanje i nizanje na uže.

Par ruku označava predložak iz usluge Creative Park tvrtke Canon prije presavijanja.

Neki su predlošci složeniji od drugih. Ako papirnate rukotvorine izrađujete s obitelji, mnogo je jednostavnih predložaka koje roditelji mogu izrezati, a djeca sastaviti, dok starija djeca i odrasli mogu upotrijebiti zahtjevnije dizajne.

„Neki su predlošci bili brzi i jednostavni, a neki su bili izazovniji i zahtijevali su više vremena i koncentracije, no uživala sam u njihovom izrađivanju”, kaže Pippa. „Bilo je tako lijepo provoditi vrijeme izrađujući rukotvorine uz šalicu čaja, a na kraju sam imala doista živopisne ukrase za zabavu.”

Pippa je svoj pisač PIXMA tvrtke Canon postavila na kućnu Wi-Fi mrežu i zatim uspostavila vezu s pomoću pametnog telefona i aplikacije Creative Park tvrtke Canon. Tako je mogla jednostavno pretraživati predloške koje je htjela upotrijebiti, a zatim samo odabrati ispisivanje.

Nakon što je ispisala odabrane predloške, Pippa je izrezala sve modele. Zatim je došlo vrijeme za ključnu fazu označavanja prije presavijanja papirnatih predložaka. Time se osigurava čvrstoća i izdržljivost konačnog proizvoda. Nakon označavanja i presavijanja predložaka, zalijepite preostale dijelove slijedeći priložene upute i ne zaboravite papirnate kreacije ostaviti da se potpuno osuše prije nego što ih upotrijebite kao ukrase.

Sastavljanje ukrasa

Pogled preko ramena koji prikazuje Pippu dok izrezuje fotografiju svog lica ispisanu na sjajnom fotopapiru tvrtke Canon.

Pippa je izrezala fotografije sebe i svog psa Rothka kako bi ih zalijepila na čačkalice. Predloške iz usluge Creative Park možete upotrijebiti i za dodavanje osobnih detalja zabavnom izletu ili ukrasima za stol za večernju zabavu.

Ruka stavlja čačkalicu za hranu s fotografijom Pippine glave u kolačić.

U Bristolu u Ujedinjenom Kraljevstvu Pippa uglavnom radi od kuće s Rothkom kao svojim uredskim partnerom. Ispisala je fotografiju Rothkoa i svog lica na fotopapiru Canon Plus Glossy II i zalijepila ih na čačkalice s pomoću biorazgradive vrpce prije nego što ih je stavila na kolačiće.

Pippa je upotrijebila fotografije kako bi napravila zabavne personalizirane zastavice na čačkalicama koje će staviti na kolačiće. To je odličan način da svoju zabavu učinite jedinstvenom. Isto možete učiniti i za proslavu zaruka tako da upotrijebite fotografije sretnog para ili upotrijebiti omiljene snimke s odmora ili portrete kućnih ljubimaca. „Prije sam znala izrađivati ukrase za kolačiće, ali nikad nisam upotrebljavala fotografije”, kaže. „Bilo je doista zabavno tražiti fotografije gostiju za ispisivanje.” Čak preporučuje da ih snimite s prijateljima te večeri kako bi sami mogli odabrati fotografiju.

Pippa je pisačem PIXMA ispisala omiljene fotografije na fotopapir Canon Plus Glossy II, izrezala ih i zatim ih jednostavno pričvrstila na čačkalice s pomoću biorazgradive vrpce. Možete ih učiniti obostranima tako da ispišete dva primjerka fotografija ili na poleđini napišete zabavnu poruku ili ime.

Ne zaboravite, postojećim predlošcima u aplikaciji Creative Park tvrtke Canon jednostavno možete dodati osobni stil uz dodavanje crteža ili vrpci, što god vaše kreativno srce poželi. „Rođendanske zastavice lako je personalizirati odabirom dražesne svijetle neonske žice za njihovo vješanje”, kaže Pippa.

Možete se čak naći s prijateljima kako biste zajedno izradili ručno rađene darove ili, ako želite izrađivanje prenijeti na novu razinu, možete pokušati izraditi složene modele papirnatih umjetničkih reprodukcija.

Pokrenite zabavu!

Četiri osobe smiješe se pozirajući s papirnatim rekvizitima za fotokabinu kreiranima s pomoću usluge Creative Park tvrtke Canon i pisača PIXMA.

Pippa i njezini prijatelji napravili su i upotrijebili rekvizite za rođendansku fotokabinu, ali vi možete odabrati rekvizite za fotokabinu s temom sporta ili festivala iz usluge Creative Park tvrtke Canon.

Pippa i njezini prijatelji zabavili su se na rođendanskoj zabavi. „Sjajno smo se zabavili i na kraju smo snimali zabavne fotografije upotrebljavajući sve rekvizite i maske u fotografskoj kabini”, kaže.

Svima su se svidjele i personalizirane zastavice s fotografijama na čačkalicama. Poslužile su kao mali jedinstveni darovi sa zabave koji se mogu ponovo upotrebljavati na drugim proslavama. „Fotografije na čačkalicama na kolačićima nasmijale su ih, a mogla sam im dati tortu za ponijeti kući nakon zabave”, kaže.

Pippa kaže da bi ponovo izrađivala predloške iz usluge Creative Park tvrtke Canon. „Projekti izrađivanja rukotvorina bili su zabavni, a na kraju sam dobila neobičnije i osobne ukrase po mnogo nižoj cijeni nego da sam kupila gotove”, kaže. „A činjenica da se svi mogu reciklirati nakon upotrebe još je bolja!”

Uz Creative Park planiranje i organiziranje rođendanske zabave može biti zabavna i kreativna aktivnost koju možete podijeliti s obitelji i prijateljima, bez obzira na dob. Naposljetku, stari smo koliko se osjećamo pa samo naprijed – pretražite Creative Park i oslobodite dijete u sebi.

Ako vam se sviđa ideja kombiniranja izrađenih papirnatih rukotvorina s ukrasima od alternative plastici, potražite naš zadnji izazov za izradu papirnatih rukotvorina na temu zimske proslave i saznajte što ove godine možete izraditi s pomoću predložaka iz usluge Creative Park. Pregledajte našu stranicu na Pinterestu i pronađite inspiraciju te ne zaboravite svoje kreacije podijeliti uz oznaku #MadeWithPixma!

Odozgo snimljena fotografija fotoaparata tvrtke Canon na pisaču PIXMA tvrtke Canon, s kolažom fotografija u pozadini.

CANON CLUB

Ekskluzivna zajednica za kreatore poput vas. Slijedite svoju strast uz podršku, inspiraciju, pogodnosti i još mnogo toga. Lako je pridružiti se. Kupite proizvod. Registrirajte se. Pridružite se zajednici Canon Club.
Tamzin Wilks

Slični proizvodi

Slični članci