SNIMANJE VLOGOVA

Otkrijte kako mala, ali moćna kamera PowerShot V10 tvrtke Canon unapređuje kreiranje sadržaja

Četiri najpopularnije influencerice objašnjavaju kako je kompaktna kamera tvrtke Canon za snimanje vlogova savršen partner za kreiranje sadržaja u raznim žanrovima – od sporta do hrane, stila života i ljepote.
Madeleine Olivia, vlogerica za vegansku hranu i stil života, snima sebe i svog psa kamerom PowerShot V10 tvrtke Canon.

PowerShot V10 tvrtke Canon idealna je džepna kamera za kreatore sadržaja. Budući da ima samo 211 g, dovoljno je prijenosna za sve destinacije, a ipak prepuna pametnih značajki koje će snimanje vlogova učiniti brzim i jednostavnim bez žrtvovanja kvalitete. Unatoč malim dimenzijama, kamera može snimati oštre 4K UHD videozapise, a njezina dva ugrađena mikrofona velikog promjera osiguravaju odličan zvuk za snimke i glasovne zapise.

Uz fiksni širokokutni objektiv, PowerShot V10 pruža širok prikaz za demonstracije ili grupne snimke, a može se upotrebljavati i kao web-kamera. Zahvaljujući ugrađenoj Wi-Fi i Bluetooth vezi te besplatnoj aplikaciji Canon Camera Connect, moguć je prijenos uživo izravno na društvene mreže, daljinsko upravljanje kamerom i slanje datoteka na pametni telefon radi trenutnog prijenosa na društvene mreže.

Ovdje predstavljamo četiri plodna influencera iz različitih dijelova Europe koji upotrebljavaju PowerShot V10 za kreiranje najzanimljivijih i najuzbudljivijih sadržaja do sada. Od ukusnih veganskih obroka do vlogova o ljepoti, PowerShot V10 nudi uzbudljive kreativne mogućnosti te ubrzava i olakšava njihov tijek poslovnog procesa. Nastavite čitati i otkrijte kako najmanja kamera za snimanje vlogova tvrtke Canon ostavlja snažan dojam.

Manon Lanza snima vlog akcije

Sportska vlogerica Manon Lanza drži PowerShot V10 tvrtke Canon kako bi snimila svoje pokrete dok vozi skejt uz rampu.

„Uvijek mi je bila motivacija reći djevojkama da mogu raditi što god žele”, objašnjava sportska vlogerica Manon Lanza, koja se uvjerila da joj je kamera PowerShot V10 tvrtke Canon doista otvorila mogućnosti zahvaljujući jednostavnosti upotrebe i tehničkim svojstvima. Ugrađeni stalak omogućio joj je smještanje kamere na skejtersku rampu kako bi snimila šire snimke, ali naročito joj se svidjelo nositi je u ruci: „kako bi se moja publika osjećala kao da se nalazi pokraj mene.” © Manon Lanza

Mlada žena koja drži skejt stavlja PowerShot V10 tvrtke Canon u džep svojih tregerica.

„Kad upotrebljavate veliku kameru, na raspolaganju vam je mnogo opcija i postavki. Kod modela PowerShot V10 tvrtke Canon upravljanje je vrlo jednostavno, uz jednu veliku tipku s prednje strane koja služi za početak snimanja”, kaže Manon. © Manon Lanza

Sportašica i ljubiteljica ekstremnih sportova Manon Lanza iz Francuske kreira sadržaj koji slavi žene koje se bave surfanjem, skejtom i sportovima na snijegu. Bilo da snima u parku za skejtanje ili s prijateljima na plaži, treba joj kamera koja može pratiti njezin ritam.

„Volim se kretati, a tijekom sportskih aktivnosti obično nemam ruksak pa mi treba nešto malo”, objašnjava Manon. PowerShot V10 tvrtke Canon može ići tamo gdje veća kamera ne može, što joj je dalo potpuno novi alat za snimanje u pokretu. „Veličina kamere PowerShot V10 nevjerojatna je za skejtanje jer mi stane u džep. 4K kvaliteta apsolutno je odlična ako želite snimati vlogove i ne želite propustiti trenutak.”

Manon voli snimati spontane snimke, a automatsko izoštravanje s praćenjem lica i Movie Digital IS drže je izoštrenom dok hoda, čak i tijekom okretanja na skejtu, osiguravajući njezinim pratiteljima da prate njezin ritam, bez obzira na to koliko su joj pokreti bili zahtjevni. Oduševili su je i ugrađeni mikrofoni kamere PowerShot V10, kao i štitnici za vjetar koji pomažu smanjiti prigušene zvukove na otvorenom. „Bila sam impresionirana kad sam otišla snimati prijatelja, mogli ste savršeno čuti kotače na tlu. Zvuk je tako dobar da ga mogu upotrijebiti i za snimanje glasovnih zapisa.”

Madeleine Olivia kreira kanal o veganskoj hrani i stilu života

PowerShot V10 tvrtke Canon postavljen na svom stalku na prozoru u seoskoj kući u kojoj živi Madeleine Olivia, vlogerica za vegansku hranu i stil života.

„Kad snimam, kameru obično moram postaviti na stativ” objašnjava Madeleine Olivia, vlogerica za hranu i stil života, ali ugrađeni stalak kamere PowerShot V10 tvrtke Canon omogućio joj je smještanje kamere u odgovarajući položaj u roku od nekoliko sekundi i stabilno snimanje na raznim lokacijama u njezinoj seoskoj kući. © Madeleine Olivia

Madeleine Olivia, vlogerica za vegansku hranu i stil života, snima se kamerom PowerShot V10 tvrtke Canon dok priprema recept u kuhinji.

Madeleine je iznenadila kvaliteta kamere PowerShot V10 tvrtke Canon, a uvjerila se i da je njezin objektiv svestraniji za snimanje vlogova u odnosu na uobičajeni prikaz za selfije na pametnom telefonu. „Mnogo je bolje od telefona”, kaže. © Madeleine Olivia

Vlogerica za vegansku hranu Madeleine Olivia zagovornica je jednostavnog i održivog življenja. Već više od sedam godina dijeli biljne recepte i videozapise o renovaciji svoje predivne seoske kuće u Cornwallu u Ujedinjenom Kraljevstvu, a prikupila je više od 550 000 pratitelja na YouTubeu. „Počela sam s DSLR fotoaparatom tvrtke Canon, a zatim sam kupila PowerShot G7 X tvrtke Canon [naslijedio ga je PowerShot G7 X Mark III tvrtke Canon] zato što ima zaslon koji se preklapa.”

Madeleine je utvrdila da je nagibni LCD zaslon od 5 cm kod kamere PowerShot V10 tvrtke Canon savršen za kompoziciju videozapisa o hrani ispred i iza kamere. „Automatsko izoštravanje s praćenjem lica doista je važno za snimanje vlogova o hrani. Mogu podesiti snimku i neprimjetno prebaciti izoštravanje s hrane koju jedem natrag na svoje lice.”

Bilo da kreira vodiče o ukrašavanju kod kuće ili snima tijekom kupnje, PowerShot V10 omogućuje Madeleine snimanje stabilnih snimki bez potrebe za stativom. „Ugrađeni stalak – i činjenica da ga mogu postaviti pod kutom – prava je revolucija. Tako je malen da mogu neprimjetno snimati vlog u supermarketu. Mogućnost priključivanja vanjskog mikrofona na kameru otvara još više mogućnosti.”

Celia Castle kreira vlog o putovanjima i stilu života

Vlogerica za putovanja i stil života Celia Castle stoji u parku i smiješi se, gledajući u PowerShot V10 tvrtke Canon koju drži ispred sebe.

Širokokutni objektiv kamere PowerShot V10 tvrtke Canon omogućuje vlogerici Celiji Castle da svoje gledatelje uvuče u prizor. „Prava sam obožavateljica širokokutnog objektiva, naročito za vlogove”, kaže. © Celia Castle

Celia Castle uvijek je upotrebljavala fotoaparate tvrtke Canon za dijeljenje svakodnevnog života sa svijetom. „Dolazim iz vrlo malog grada na sjeveru Španjolske. Dok sam odrastala u blizini nije bilo mnogo djece, pa sam imala samo internet.” Otprilike 2010. Celia je otkrila YouTube, postala je opsjednuta videozapisima o modi i tako je nastala njezina strast za snimanjem vlogova o stilu života. „Moj je tata uvijek imao mali digitalni fotoaparat tvrtke Canon, a nakon dvije ili tri godine kupio mi je DSLR. Imala sam i EOS 700D tvrtke Canon [naslijedio ga je EOS 850D tvrtke Canon] s preklopnim zaslonom, koji je bio nevjerojatan.”

Celiji se odmah svidjela veličina kamere PowerShot V10 tvrtke Canon u ruci. „Možete je nositi svuda, na koncert, na putovanje.” Budući da veliki CMOS senzor kamere od 1 inča prikuplja više svjetlosti, Celia je imala samopouzdanje snimati po mraku.

Celia često snima videozapise za YouTube na putu, a bežične veze kamere PowerShot V10 omogućuju joj lakše dijeljenje sadržaja. „Za prijenos videozapisa i fotografija na telefon upotrebljavam besplatnu aplikaciju Canon Camera Connect. To je praktično kad putujete bez prijenosnog računala, naročito za prijenose na TikTok.

„Ovo je jedan od prvih slučajeva da vidim kako brend proizvodi kameru posebno namijenjenu kreatorima sadržaja. To dokazuje da su slušali naše potrebe”, dodaje.

Snimanje vlogova o ljepoti s Uche Natori

Vlogerica za ljepotu Uche Natori snima se kamerom PowerShot V10 tvrtke Canon.

Uz PowerShot V10 tvrtke Canon Uche je mogla snimati i izravno dijeliti snimke na društvenim mrežama. „Snimam u vodoravnom i okomitom formatu za sadržaj dugog i kratkog oblika. Jako je lijepo kad videozapise možete uvesti izravno na telefon, a zatim ih samo urediti i prenijeti.” © Uche Natori

Nigerijska blogerica Uche Natori postala je influencerica na londonskoj sceni mode i ljepote u Ujedinjenom Kraljevstvu. „Ovim sam se počela baviti kao hobijem prije više od 10 godina, a kao poslom prije šest godina”, kaže.

Uche dijeli vodiče za šminkanje i sadržaj o stilu života s više od 540 000 pratitelja na YouTubeu i drugim društvenim mrežama. Veličina kamere PowerShot V10 tvrtke Canon savršena joj je za nošenje na događaje. „Manja je od mog telefona.” Međutim, mala masa ne znači manje kvalitetne snimke. „4K je napredak u odnosu na fotoaparate „usmjeri i snimaj”, a široki prikaz doista je popularan.”

Svestrani preklopni zaslon kamere PowerShot V10 može se nagnuti za 180 stupnjeva, tako da je Uche jednostavno mogla mijenjati postavke i podešavati razinu digitalnog zumiranja tijekom snimanja. Kamera ima načine rada automatske i ručne ekspozicije te izbor od 14 filtara u boji. „Kad se zaslon okrene prema gore, sve tipke nalaze se na stražnjoj strani”, kaže Uche. Sviđa joj se i što je zaslon dodirni jer joj omogućuje lako podešavanje postavki.

Uche je utvrdila i da je dijeljenje nakon snimanja lako. „Aplikacija Canon Camera Connect na telefonu omogućuje jednostavan prijenos sadržaja, što je odlično za trenutni prijenos.”

Gdje god, kad god i kako god želite kreirati, kvaliteta i značajke kamere PowerShot V10 omogućuju vam da se uklopite dok se sadržaj ističe. Uz stalak, samookidač i praćenje lica nikad se nećete morati mučiti sastaviti vlog. Zahvaljujući bežičnoj komunikaciji možete trenutno dijeliti ili čak prenositi uživo. Uz 4K UHD videozapise i fotografije od 15,2 MP moći ćete kreirati zapanjujući sadržaj, i to iz džepa.


Napisala Lauren Scott

Slični proizvodi

Slični članci

  • SNIMANJE VLOGOVA

    Upoznajte PowerShot V10

    Otkrijte zašto je mala 4K kamera za snimanje vlogova tvrtke Canon savršen početni komplet „sve u jednom”.

  • SNIMANJE VLOGOVA

    Kako postati vloger

    Započnite s radom i izradite kvalitetne vlogove uz naše savjete za snimanje vlogova za početnike.

  • VIDEO

    Savjeti za poboljšanje videozapisa za društvene mreže

    Četiri kreatora raspravljaju što čini odličan sadržaj i kako se istaknuti na internetu.

  • SNIMANJE VLOGOVA

    Najbolji fotoaparati i objektivi tvrtke Canon za snimanje vlogova

    Canon proizvodi asortiman fotoaparata i objektiva koji su idealni za kreatore sadržaja. Ovaj vodič pomoći će vam da pronađete model koji vam savršeno odgovara.