PRELAZIMO NA MODELE BEZ ZRCALA

Nikad nemojte prekidati tijek svog kreativnog procesa.

Iako je prepun nove tehnologije, osjećat ćete se ugodno i upoznato s EOS R7 ako ste prije upotrebljavali EOS DSLR tvrtke Canon. A i ako niste, znamo da će vam se svidjeti.
Canon EOS R7 – prelazak na modele bez zrcala, nikad ne prekidajte svoj tijek rada.

Prijelaz na sustav EOS R modele bez zrcala donosi ogromne kreativne prednosti, što vam omogućuje snimanje na načine koje prije niste mogli. To je velika promjena, ali budite sigurni: vaš postojeći komplet dobro će funkcionirati uz EOS R7.

Vaš prozor u svijet

Elektroničko tražilo s 2,36 milijuna točkica na fotoaparatu je veliko, svijetlo i detaljno te pruža pokrivenost od 100 posto i pregled izgleda fotografije kada je snimljena – uključujući ekspoziciju, ravnotežu bijele boje, stil slike i dubinu polja. Kašnjenje tražila i zamračenje potpuno su uklonjeni, što rezultira prirodnim i prožimajućim doživljajem.

Canon EOS R7 – vaš prozor u svijet

Praktičan je za upotrebu, čak i u dužim vremenskim razdobljima, zahvaljujući povećanju od 1,15x i vidnoj točki od 22 mm koja je postavljena od kućišta fotoaparata. Brzina osvježavanja iznosi 120 fps2 koja daje prirodan pogled na objekte u pokretu. Može se prebacivati između načina rada za uštedu energije ili glatkog načina rada kako bi se postigli najbolji rezultati.

Prednost APS-C

Kada se trebate približiti, ali ne možete, EOS R7 daje vam veliku prednost. Fotoaparat je izrađen oko senzora APS-C formata, što vašem objektivu daje 1,6x više telefoto dosega u usporedbi s istom žarišnom duljinom koja se upotrebljava na fotoaparatu sa senzorom punog kadra.

To je ogromno poboljšanje za fotografiranje divljih životinja, sporta i akcije, pri čemu je najvažnije ispuniti kadar s udaljenosti. Postignite slike poput profesionalaca uz opremu koja je znatno laganija i lakša za prijenos, tako da vas neće usporiti.

Canon EOS R7 – usporedba APS-C formata i punog kadra

Prilagođen DSLR

Onima koji dolaze u EOS R7 iz DSLR svijeta neće biti potrebno dugo da se naviknu na novi fotoaparat. Kontrole su tamo gdje ih očekujete i navigacija kroz stranice izbornika bit će vam poznata – ali s poboljšanjima. Postoji čak i način rada OVF Assist koji simulira doživljaj optičkog tražila – koji upotrebljava tehnologiju HDR za otkrivanje detalja u tamnim i svijetlim istaknutim dijelovima – umjesto pregleda efekata slike.

Canon EOS R7 – usporedba uz OVF Assist

EF i EF-S objektivi tvrtke Canon kompatibilni su s modelom EOS R7 putem adaptera za objektiv (u rasponu ih se nalazi tri). AF, AE, IS i većina ostalih tehnologija objektiva rade upravo onako kako ih pamtite.

EOS R7 upotrebljava i istu seriju baterija LP-E6 kao što je to slučaj kod mnogih naših DSLR fotoaparata, uključujući seriju EOS 7D i EOS 70D, EOS 80D i EOS 90D, čime se olakšava dijeljenje baterija među fotoaparatima.1

Intuitivne kontrole

Svaki EOS fotoaparat je evolucija u dizajnu, nadovezujući se na fotoaparate koji su bile prije njega, a istovremeno dodaje nove značajke. Na primjer, EOS R7 ima upravljačku palicu za odabir točke AF (automatskog izoštravanja) koja je okružena kontrolnim kotačićem – kombinacijom dvije klasične EOS kontrole. Ovo ćete pronaći odmah pokraj tražila fotoaparata, baš tamo gdje vam je palac naslonjen dok ga držite, savršeno za brzo, instinktivno snimanje.

Canon EOS R7 – intuitivne kontrole

Prekidač načina rada za izoštravanje nalazi se na prednjoj strani fotoaparata i lako se pronalazi kada držite fotoaparat na oku. To fotografima omogućava jednostavno prebacivanje između automatskog izoštravanja i ručnog izoštravanja, a čak i s objektivima koji nemaju vlastiti prekidač za izoštravanje. U središtu prekidača je prilagodljivi funkcijski gumb koji se može programirati za izvođenje više različitih uloga.

Canon EOS R7 – kontrole

Kao što biste očekivali od fotoaparata EOS, mnoge kontrole fotoaparata mogu se prilagoditi pa ih je moguće programirati da rade što vi želite. Sustav glavnog izbornika ima prilagodljivi zaslon My Menu (Moj izbornik) koji vaše najčešće upotrijebljene naredbe drži na jednom mjestu, a tri prilagođena načina snimanja omogućuju vam da se vratite na svoj omiljeni način rada odmah.

Dodirni zaslon promjenjivog kuta nagiba fotografima omogućava sastavljanje kompozicije i snimanje iz neobičnih kutova i novih perspektiva, a korisnicima videozapisa omogućava udobno snimanje uz maksimalnu stabilnost.

Kvaliteta izrade koja nadahnjuje samopouzdanje

EOS R7 otporan je na prašinu, prljavštinu i vodu zahvaljujući robusnoj konstrukciji od legure magnezija i desecima zaštitnih gumenih brtvi 3. Ako radite u zahtjevnim okruženjima ili ako se vremenski uvjeti pogoršaju, možete pouzdano nastaviti snimati – i nikada nećete propustiti trenutak.

Iako ima robusnu kvalitetu izrade, EOS R7 nije težak za nošenje. Zapravo, laganiji je i lakši za prijenos od modela EOS 7D Mark II, što ga čini vrhunskim izborom za fotografe u pokretu.

Canon EOS R7 – zaštita

Dvostruko više mjesta za pohranu, udvostručite osiguranje

Dva utora za UHS-II SD memorijsku karticu na modelu EOS R7 omogućavaju pouzdano snimanje kada je pritisak stvaran. Mogu se konfigurirati na više načina.

Za automatsko sigurnosno kopiranje – odlična opcija prilikom snimanja ključnih događaja i trebate osiguranje u slučaju da se dogodi najgore. Omiljena taktika za putopisne fotografe.

Prelijevanje – kada je jedna kartica puna, fotoaparat će automatski pohraniti fotografije na drugu karticu, tako da ne morate prestati snimati ni na trenutak. Odlično za vjenčanja, snimanje divljih životinja i sportske događaje kada ne želite propustiti ni sekundu.

JPEG na jednu karticu; RAW na drugu – spremite komplet probnih predložaka zasebno na RAW datoteke koje ćete upotrebljavati za uređivanje.

Videozapisi na jednu karticu; fotografije na drugu – organizirajte sadržaj ili upotrijebite veću karticu za videozapise i manju za fotografije. Odlično za hibridno snimanje na događajima ili dokumentarnim projektima.

Canon EOS R7 – dvostruko veća pohrana

Priključak za dodatnu opremu

EOS R7 ima napredni novi priključak za dodatnu opremu koji omogućava brzo i jednostavno povezivanje novih uređaja i dodatne opreme. Među njima su digitalni mikrofon i adapter za mikrofon XLR za glazbene podloge koje vaši filmovi zaslužuju. Na ovaj se način priključuju i odabrani Speedlite odašiljači, tako da možete preuzeti kontrolu nad osvjetljenjem.

Canon EOS R7 – priključak za dodatnu opremu
 1. S LP-E6NH / LP-E6N podržano je punjenje putem USB veze. S baterijama LP-E6 ili neovlaštenim baterijama punjenje putem USB veze nije podržano. Baterije se možda neće puniti ako razina napunjenosti baterije nije niska.
 2. Maksimalna brzina izmjene sličica tijekom automatskog izoštravanja, pritisak okidača dopola ili kontinuirano snimanje je 59,94 fps. Imajte na umu da brzina izmjene sličica može biti manja ovisno o objektivu koji upotrebljavate i uvjetima snimanja.
 3. Iako je fotoaparat dizajniran da bude otporan na prašinu i vlagu, ne može jamčiti potpuni izostanak prodiranja prašine, prljavštine, vode, soli itd. u fotoaparat. Pojedinosti potražite u specifikacijama

Slični članci

 • PREDNOST

  Automatsko izoštravanje nove generacije

  EOS R7 opremljen je umjetnom inteligencijom s dubinskim učenjem i iTR tehnologijom automatskog izoštravanja koju posjeduju fotoaparati EOS R3, EOS R5 i EOS R6.

 • PREDNOST

  Brzina i izvedba

  Savršeni fotografski trenutak može trajati samo djelić sekunde, zbog toga smo dizajnirali EOS R7 tako da bude izuzetno brz.

 • PREDNOST

  Kvaliteta slike

  Bilo da snimate fotografije ili videozapise, EOS R7 32,5 megapikselni CMOS senzor i procesor DIGIC X za obradu slike daju zapanjujuće rezultate.

 • PREDNOST

  Viša razina stabilizacije slike

  Zamislite da možete snimati fotografije s dugom ekspozicijom iz ruke, uz namjerno zamućivanje objekata u pokretu bez posezanja za stativom.

 • PREDNOST

  Povežite se sa svojom publikom

  EOS R7 je povezani fotoaparat koji može raditi ruku pod ruku s pametnim telefonom, tabletom ili računalom putem aplikacije Canon Camera Connect.

 • BILTEN

  Uhvatite inspiraciju, registrirajte se odmah

  Ne propustite najnovije ponude od tvrtke Canon, savjete i vodiče, novosti i pozivnice za lokalne događaje.