BRZINA I IZVEDBA

Nevjerojatno brzo, pri 15 fps i više

Prolazni trenuci, koji traju djelić sekunde, trebaju izuzetno brz fotoaparat koji će ih snimiti. Zakoračite u svijet EOS R7 – turbofotoaparat bez zrcala za one koji snimaju akciju, sport i divlje životinje, kao i za svakodnevno fotografiranje.
Canon EOS R7 – prednost – brzina i radne značajke

Može snimati do 15 RAW + JPEG datoteka svake sekunde s pomoću mehaničkog zatvarača i do 30 fps uz tihi elektronski zatvarač 1. Sve to s istovremenim praćenjem s automatskim izoštravanjem i automatskom ekspozicijom. Veći memorijski međuspremnik omogućava snimanje do 51 RAW datoteka ili 224 JPEG slika u jednom nizu od 15 fps 2.


Elektronički zatvarač fotoaparata ima najveću brzinu zatvarača od samo 1/16 000 sekunde, što fotografima omogućava zamrzavanje najbržih pokreta, kao i upotrebu širokih otvora blende u svijetlim uvjetima za ograničavanje dubine polja.

Prilikom upotrebe mehaničkog zatvarača dostupno je i snimanje bez titranja – odlično za fotografiranje sportskih događaja i općenito događaja u zatvorenom prostoru. Automatski se aktivira ako se prepozna treperenje umjetnog svjetla, a snimanje se podudara s vršnom svjetlinom treperećeg svjetla. Rezultat su dosljedne ekspozicije, od jedne slike do druge.

Snimanje RAW niza

Fotografi mogu odabrati snimanje nizova RAW slika, snimljenih brzinom do 30 fps, u obliku jedne datoteke čime se održava organiziranim velik broj sličica. Pojedinačne RAW slike zatim se mogu izdvojiti ili obraditi u datoteke JPEG ili HEIF.

Kada je omogućeno prethodno snimanje, fotoaparat će snimati slike od 0,5 sekundi prije nego što se pritisne okidač, što znači da ćete uvijek snimiti pravi trenutak – čak i ako se to dogodilo prije nego što ste reagirali. Izvrstan je alat za fotografiranje divljih životinja, dok čekate jedinstveni trenutak u vremenu.

Canon EOS R7 – snimanje niza RAW fotografija

Dizajniran za brze reakcije

Primijetit ćete brzo rukovanje modelom EOS R7 od prvog trenutka kada ga primite u ruke. Snažni procesor slike DIGIC X osigurava gotovo trenutno uključivanje i vrhunsku brzinu, tako da ćete uvijek biti spremni za pravi trenutak.

Fotografije se mogu spremati na brze UHS-II SD memorijske kartice – zahvaljujući dvama utorima za dvije kartice na fotoaparatu.

Procesor DIGIC X pogoni i vrhunsko AF praćenje i mogućnosti kontinuiranog snimanja fotoaparatom EOS R7. Kada upotrebljavate brze SD memorijske kartice UHS-II, možete snimati nizove od 51 RAW datoteka, 187 CRAW datoteka ili 224 JPEG datoteka brzinom do 15 fps uz mehanički zatvarač fotoaparata. Kada upotrebljavate elektronički zatvarač pri nevjerojatnih 30 fps, nizovi od1 42 RAW datoteka, 93 CRAW datoteka i 126 JPEG datoteka2.

Procesor DIGIC X tvrtke Canon

Kontrole fotoaparata instinktivno su raspoređene tako da prirodno padaju pod prste i palce kada fotoaparat držite na oku. Kombinirani AF multikontroler i kontrolni kotačić praktično su smješteni blizu oslonca za palac, tako da nećete morati odmaknuti pogled od tražila kako biste prilagodili točku automatskog izoštravanja, promijenili postavke ili prolazili kroz fotografije. Odabir točaka automatskog izoštravanja uz dodir i povlačenje također je moguć putem dodirnog zaslona na fotoaparatu.

Canon EOS R7 – odabir točke automatskog izoštravanja

Uglađeni pokreti savršeno snimljeni na videozapisima

EOS R7 odličan je alat za snimanje objekata koji se brzo kreću u videozapisima, kao što su sport i divlje životinje. Jednostavno pomaknite prekidač za napajanje iz načina „fotografija” u način „videozapis” i bit ćete spremni za snimanje 4K snimki pri brzini do 60p, a Full HD pri brzini do 120p. Kretanje se reproducira u uglađenom pokretu, a kada se snimke usporavaju, složeni detalji otkrivaju se uglađenim usporenim pokretima.

Tražilo koje je užitak upotrebljavati

EOS R7 ima udobno i odzivno elektroničko tražilo (EVF) s 2,36 milijuna točkica koje pruža kristalno jasan pogled na svijet oko vas. Pregledajte točno ono što ćete snimiti kada pritisnete gumb za otpuštanje okidača, od ekspozicije i ravnoteže bijele boje do dubine polja i stila slike. S pomoću elektronskog tražila (EVF) možete čak i detaljno pregledavati fotografije.

Budući da je prilagodljiv, možete odabrati prikaz prave razine informacija o snimanju u elektroničkom tražilu fotoaparata kako biste uvijek bili informirani, bez da vam išta odvrati pozornost. Korisnici modela EOS R7 mogu odabrati između glatkog načina rada (brzina osvježavanja od 120 fps) i načina rada za uštedu energije (brzina osvježavanja od 60 fps).

Canon EOS R7 – jednostavan za upotrebu

Onima koji dolaze iz svijeta DSLR fotoaparata, elektroničko tražilo EOS R7 ima način rada OVF Assist koji simulira doživljaj optičkog tražila i pokazuje što je moguće veći dinamički raspon i gradaciju nijansi. To je doživljaj poput onoga kod DSLR fotoaparata iz novog sustava fotoaparata bez zrcala.

 1. Brzina kontinuiranog snimanja može se razlikovati ovisno o različitim uvjetima, pojedinosti potražite u specifikacijama.
 2. Prema standardima za ispitivanje tvrtke Canon s UHS-II karticom kapaciteta od 32 GB (tijekom One-Shot AF (automatskog izoštravanja za jednu snimku), ISO 100. Standardni stil slike) broj slika ovisi o različitim postavkama i objektivu koji upotrebljavate. Pojedinosti o podržanim objektivima potražite u poglavlju „cam.start.canon

Slični članci

 • PREDNOST

  Automatsko izoštravanje nove generacije

  EOS R7 opremljen je umjetnom inteligencijom s dubinskim učenjem i iTR tehnologijom automatskog izoštravanja koju posjeduju fotoaparati EOS R3, EOS R5 i EOS R6.

 • PREDNOST

  Kvaliteta slike

  Bilo da snimate fotografije ili videozapise, EOS R7 32,5 megapikselni CMOS senzor i procesor DIGIC X za obradu slike daju zapanjujuće rezultate.

 • PREDNOST

  Vaš prijelaz na modele bez zrcala

  Razmišljate o nadogradnji vašeg DSLR fotoaparata tvrtke Canon? Opremljen novim tehnologijama, EOS R7 prilagođen za DSLR pruža vam intuitivne kontrole uz ugodno upoznavanje.

 • PREDNOST

  Viša razina stabilizacije slike

  Zamislite da možete snimati fotografije s dugom ekspozicijom iz ruke, uz namjerno zamućivanje objekata u pokretu bez posezanja za stativom.

 • PREDNOST

  Povežite se sa svojom publikom

  EOS R7 je povezani fotoaparat koji može raditi ruku pod ruku s pametnim telefonom, tabletom ili računalom putem aplikacije Canon Camera Connect.

 • BILTEN

  Uhvatite inspiraciju, registrirajte se odmah

  Ne propustite najnovije ponude od tvrtke Canon, savjete i vodiče, novosti i pozivnice za lokalne događaje.