SOFTVER I PROGRAMSKI DODATAK

Softver i programski dodatak za SUSTAV EOS VR

Otkrijte kako kreirati prožimajući 3D sadržaj s pomoću kompatibilnog EOS fotoaparata sa senzorom punog kadra i objektivom RF 5.2mm F2.8L DUAL FISHEYE, istovremeno prihvaćajući jednostavnije i učinkovitije radne procese uz SUSTAV EOS VR.
EOS VR Utility

EOS VR Utility

Ono što je nekoć bio složeni sustav poravnavanja, sinkronizacije i povezivanja s pomoću više sustava datoteka / fotoaparata, sad je neizmjerno jednostavnije uz Canon’s EOS VR Utility1 koji postupak konverzije stereoskopskih snimki i fotografija za potrebe uređivanja i reprodukcije čini mnogo učinkovitijim.

Ažuriranje softvera EOS VR Utility

Verzija 1.2
 • - Podrška za RAW videozapise, obuhvaća 60 fps s 8K / 60P RAW LT (EOS R5 C)
 • - Podrška za ubrzanje grafičkog procesora (NVIDIA za Windows / Metal za Mac)
 • - Podrška za Apple procesore
 • - Dodatni format datoteke za izvoz (Windows)
 • - Opcija maske objektiva
Canon Camera

Ekvirektangularna projekcija

Kako bi se VR snimka od 180° ili fotografija mogla pravilno doživjeti putem kompleta za virtualnu stvarnost, potrebno je zamijeniti redoslijed slika za lijevo i desno oko te izvršiti ekvirektangularnu projekciju dvije kružne slike „riblje oko“. Ta ekvirektangularna projekcija zahtijeva upotrebu Canonovog alata EOS VR Utility za efektivno ‘rastezanje’ dvije kružne slike „riblje oko“ u dvije paralelne ‘kvadratne’ slike (standardni format VR slikovnih datoteka od 180°), spremne za pregledavanje putem kompleta za virtualnu stvarnost ili uređivanje u kompatibilnoj aplikaciji ili u NLE sustavu. Potvrdni okvir u alatu EOS VR Utility korisnicima omogućava prebacivanje između konvertiranih i nekonvertiranih prikaza.

Podrška za RAW (8K / 60p) videozapise

Kompatibilne RAW videodatoteke snimljene podržanim kamerama (uključujući 8K / 60p RAW LT datoteke s EOS R5 C) automatski se obrađuju u sklopu softvera EOS VR Utility, dodatno pojednostavljujući tijek poslovnog procesa za RAW. Pristup osnovnim podešavanjima, uključujući ravnotežu bijele boje, ISO, svjetlinu, prostor boja i gama vrijednost, omogućuje profesionalne rezultate s visokim dinamičkim rasponom

EOS VR Utility - RAW controls crop
EOS VR Utility

Osnovno uređivanje

Pregledavajte i reproducirajte datoteku videozapisa uz označavanje željenih ulaznih i izlaznih točaka za izvoz.

Više opcija za izvoz

Datoteke videozapisa možete izvoziti u različite razlučivosti i profesionalne kodeke, uključujući DPX i ProRes datoteke (Mac), spremne za uređivanje i ocjenjivanje u kompatibilnoj NLE aplikaciji kao što je Adobe Premiere Pro. Fotografije se izvoze u JPEG formatu.

EOS VR utility

Programski dodatak EOS VR za Adobe Premiere Pro

Novi programski dodatak EOS VR za Adobe Premiere Pro1 autorima sadržaja omogućava konverziju i uređivanje izravno iz NLE aplikacije uz provođenje stručnih zadataka poput ocjenjivanja i uređivanja.

Ažuriranje softvera programskog dodatka EOS VR

Verzija 1.2
 • - Podrška za ubrzanje grafičkog procesora (NVIDIA za Windows / Metal za Mac)
 • - Podrška za Apple procesore
 • - Opcija maske objektiva
Programski dodatak EOS VR adobe premiere pro

Zašto Premiere Pro?

Adobe Premiere Pro vodeća je aplikacija na tržištu za izradu bogatog, prožimajućeg VR sadržaja. Canonov programski dodatak EOS VR za Adobe Premiere Pro omogućava automatsko izvršenje trapezne konverzije uz istovremeni uvoz Canon VR datoteka u jednom jednostavnom koraku. Konvertirane datoteke zatim možete jednostavno dodati u svoj vremenski slijed te uređivati i ocjenjivati na uobičajen način te ih pripremiti za konačni izvoz i distribuciju.

Pretplatite se za još sadržaja

Svi korisnici mogu uživati u besplatnom probnom razdoblju i vršiti konverzije fotografija i videozapisa kraćih od dvije minute. Međutim, za izvoz videozapisa u trajanju duljih od dvije minute s pomoću alata EOS VR Utility ili uvoza s pomoću programskog dodatka EOS VR za Adobe Premiere Pro, potrebna je pretplata uz plaćanje.

EOS VR Utility

Povezani proizvodi

 1. EOS VR Utility i programski dodatak EOS VR za Adobe Premiere Pro neophodni su za ekvirektangularnu projekciju snimljenih VR slika od 180° s kompatibilnog fotoaparata tvrtke Canon. Verzija 1.2 ili novija softvera EOS VR Utility omogućit će konverziju podržanih RAW datoteka tvrtke Canon, uključujući 8K RAW LT/60p s EOS R5 C (kompatibilni RAW formati mogu se razlikovati ovisno o kameri) te podršku za Apple procesore i ubrzavanje grafičkog procesora. Za konverziju videozapisa u trajanju dužem od 2 minute možda će biti potrebna usluga pretplate, a za to će biti potreban Canon ID. Potrebna je i instalacija posebnog modula „HEVC Activator“ za kameru koja se upotrebljava.
 2. Za VR kompatibilnost možda će trebati posljednje ažuriranje programskih datoteka

  NAPOMENA: OVAJ SOFTVER VR SUSTAVA MOŽE SE RAZLIKOVATI OD KOMERCIJALNOG PROIZVODA.