Objektivi za EOS R

Canon RF 85mm F1.2L USM DS

Nadiđite detalje i snimite istinski dug objekta s objektivom koji se odlikuje iznimnim radnim značajkama i pouzdanošću, kao i optičkim premazom za prijenos učinka zamućenja na potpuno novu razinu.

Odličan objektiv za...

 • Portreti

  Upotrijebite plitko izoštravanje i izvanrednu oštrinu kako biste u portrete unijeli nove detalje i dimenziju zahvaljujući izvanrednom optičkom inženjerstvu, naprednim premazima objektiva i tehnologiji RF sustava za montiranje.

 • Ulična fotografija

  Ostanite diskretni i zadržite kontrolu na ulici zahvaljujući brzom izoštravanju iznimno učinkovitog USM motora koji osigurava fokusiranje subjekta, tako da nikad nećete propustiti trenutak.

 • Slabo osvjetljenje

  Nastavite snimati mnogo poslije zalaska sunca zahvaljujući brzom i širokom maksimalnom otvoru blende od f/1,2 koji omogućuje bilježenje svakog detalja uz vrhunsku oštrinu od ruba do ruba.

Odlično za portrete

Žarišna duljina od 85 mm idealna je za privlačne portrete, a stvara elegantne i detaljne rezultate ugodne perspektive i bez izobličenja.

Vrhunsko zamućenje s nevjerojatnom optičkom preciznošću

Budući da omogućuje vrhunsko zamućenje zahvaljujući jedinstvenom premazu DS tvrtke Canon te se odlikuje F1.2 kružnim otvorom blende s 9 listića, objektiv je idealan za snimanje kreativnih slika.

Napredni elementi objektiva i premazi

U objektivu se primjenjuje posebna optika Blue Spectrum Refractive (BR) koja poništava aberacije boja, dok zaobljeni asferični element i premaz ASC objektiva sprječavanje odsjaja i sjena

Razlika zaglađivanja zamućenja

Objektiv RF 85mm F1.2L USM DS jedinstveni je objektiv odličnih radnih značajki koji pruža kombinaciju predivno uglađenog zamućenja pozadine izvan fokusa i iznimno brz otvor blende za kreiranje portreta koji oduzimaju dah.

 • Snimljeno s objektivom RF 85mm F1.2L USM

  Žarišna duljina od 85 mm idealna je za portrete, a sa širokim maksimalnim otvorom blende lako se postižu osvijetljena područja izvan fokusa; jasno vidljiva kao diskovi svjetla.

 • Snimljeno s objektivom RF 85mm F1.2L DS USM

  Prednost učinka DS najlakše se uočava pri najširem otvoru blende, a smanjuje se s smanjenjem otvora. Svijetla područja izvan fokusa prikazuju se kao meki diskovi svjetlosti i trenutačno se prepoznavaju kao karakteristika objektiva DS.

Oštrina sa stilom

Pogledajte dalje od detalja i snimite istinski duh objekta objektivom koji osigurava iznimne performanse i pouzdanost. Provjerite djelovanje premaza DS i izvan uvjeta slabog osvjetljenja, s vrhunskim glatkim zamućenjem kada pozadina ima kreativni potencijal.

 • Snimljeno s objektivom RF 85mm F1.2L USM

  S normalnim objektivom RF 85mm osvijetljena područja su zamućena, no zadržavaju razinu detalja koja je nepoželjna za osjetljive portrete.

 • Snimljeno s objektivom RF 85mm F1.2L USM DS

  Premaz DS s efektom DS upotrebljava se na dva elementa na različitim lokacijama unutar objektiva pa se postiže mnogo mekše, glađe prikazivanje zamućenja. Ovdje je to posebno vidljivo na tri svjetlosne točke koje prolaze kroz stabla iza objekta.

Način djelovanja premaza DS

Premaz DS (Defocus Smoothing) tvrtke Canon daje mekan i jedinstven učinak zamućenja, pri čemu se prvobitno oštar obris na neizoštrenoj slici dodatno iznimno glatko zamućuje. Tvrtka Canon taj je učinak postigla optikom objektiva RF 85mm F1.2L USM i primjenom tehnologije depozicije iz parovitog stanja za kontrolu količine svjetla koja prolazi u objektiv.

 • RF 85mm F1.2L USM

  Uz veliki otvor blende od F1,2 objektiv je vrhunski pri slabom osvjetljenju te pruža nevjerojatnu oštrinu i kreativni izričaj uz ugodno zamućenje i bez gubitka kvalitete slike.

 • RF 85mm F1.2L DS USM

  Premaz DS s efektom DS upotrebljava se na dva elementa na različitim lokacijama unutar objektiva pa se postiže meko, glađe prikazivanje zamućenja. Međutim, premaz uzrokuje gubitak prijenosa svjetlosti i daje korak T od T2.2.

Brzi USM motor i kontrolni prsten objektiva

Zahvaljujući velikoj brzini RF sustava za montiranje, RF 85mm F1.2L USM brzo fiksira subjekt, dok kontrolni prsten objektiva pruža dodatnu kontrolu nad postavkama.

Ostvarite svoju kreativnu viziju

Sustav EOS R naslijedio je sve prednosti sustava EOS, kao i vlastiti asortiman objektiva, a pruža potpunu kompatibilnost s postojećom EF i EF-S optikom s pomoću adaptera te asortimanom bljeskalica Speedlite i dodatnom opremom.

Tehnički podaci

 • Premaz DS

  Zaglađivanje zamućenja daje izniman efekt zamućenja

 • BR optika

  Za vrhunsku kontrolu nad aberacijama

 • Asferični i UD elementi

  Za izvanredno oštre slike

 • Ultrazvučni motor (USM)

  Za uglađen, brz i gotovo nečujan rad

 • ASC (Air Sphere premaz)

  Za sprječavanje odsjaja i sjena

 • Kontrolni prsten objektiva

  Za dodatnu kontrolu na ISO vrijednosti, otvorom blende i zatvaračem

Prije prve upotrebe objektiva DS

1 In order to use this lens with the EOS R or EOS RP, a compatible version of firmware is required. Download the latest camera firmware from the Canon web site and install it on your camera.


2 Since the transmittance of the lens periphery decreases due to the DS coating, brightness of the lens at maximum aperture is about 1⅓ stops darker than f/1.2. By updating the camera to the latest firmware, exposure control in AE will be performed appropriately.

Sadržaj pakiranja

Sve potrebno za vrhunsko kreativno portretiranje

 • RF 85mm F1.2L USM DS

 • Sjenilo za objektiv ET-89

 • Poklopac za objektiv E-82II

 • Poklopac za zaštitu objektiva od prašine RF

 • Meka torbica LP1424

Ruke koje drže fotoaparat EOS R tvrtke Canon i objektiv Canon RF 24-105mm F4-7.1 IS STM.

Možemo li vam pomoći da odaberete svoj sljedeći objektiv?

Naš alat za odabir objektiva provest će vas kroz naš asortiman objektiva i pomoći vam da pronađete onaj koji savršeno odgovara vama i vašem EOS fotoaparatu.

U rukama profesionalaca...

Otkrijte kako objektivi RF 85mm F1.2L USM i RF 85mm F1.2L DS USM rade u raznim situacijama snimanja u rukama profesionalaca tvrtke Canon.

Telefoto objektivi

S telefoto objektivima iz daljine možete snimati sportove, divlje životinje i događaje, bez utjecaja na događanja. Pregledajte telefoto objektive tvrtke Canon i prepustite se kreativnosti.
Saznajte više

Povezani proizvodi