A herd of zebras at a watering hole in Nairobi National Park, Kenya taken by Georgina Goodwin.

FOTOGRAFIRANJE DIVLJIH ŽIVOTINJA

Putujte s malo prtljage: fotografirajte prirodu kompaktnim fotoaparatom PowerShot SX740 HS

Vjeverica trči po hranu; jelen sramežljivo proviruje iza stabala; crvendać visi s hranilice: fotografiranje divljih životinja zahtijeva brze reakcije i mogućnost približavanja akciji, a da pritom ne uplašite svoje subjekte. Bez obzira na to izlazite li u šetnju, sjedite u vrtu ili ste se pak uputili na safari, Canon PowerShot SX740 HS džepnih dimenzija, s optičkim zumiranjem od 40x i 4K razlučivošću omogućit će vam približavanje akciji i pomoći će vam snimiti savršenu snimku.

Donosimo pet razloga zbog kojih je ovaj lagani kompaktni fotoaparat sa zumiranjem savršen ako putujete s malo prtljage.

1. Snimanje udaljene akcije uz zumiranje od 40x

Gnu na zaravni Nacionalnog parka Nairobi, Kenija. © Georgina Goodwin
Zahvaljujući moćnom optičkom zumiranju od 40x i tehnologiji ZoomPlus, ova snimka gnua u Keniji izoštrena je i fokusirana unatoč tome što je zumirana. © Georgina Goodwin

Zbog savršenog optičkog zumiranja od 40x, uz Canon PowerShot SX740 HS nećete se morati previše približavati životinjama i time ih plašiti, što predstavlja jednu od najvećih prepreka snimanju divljih životinja i snimanju iz udaljenosti. ZoomFraming Assist pomaže s kadriranjem subjekta, a tehnologija fotoaparata ZoomPlus digitalno udvostručuje optičko zumiranje, za povećanje od 80x.

2. Prijenosni fotoaparat džepnih dimenzija

Uz kompaktni fotoaparat nećete propustiti nijedan trenutak, jer ga sad možete ponijeti sobom svugdje – od šume do polja, na safari ili plažu. Uz debljinu manju od 4 cm, lagani fotoaparat Canon PowerShot SX740 HS možete jednostavno staviti u džep kako bi vam se našao pri ruci kad god ga zatrebate i bio spreman za snimanje ptica grabežljivica koje u kadar ulijeću odozgo ili gradskih lisica koje se skrivaju u sjenkama. Mogućnosti ovog kompaktnog suputnika su neograničene: možete snimati snimke divljih životinja u visokoj razlučivosti bilo kada i bilo gdje.

3. Više kutova

LCD zaslon koji se okreće prema gore fotoaparatu Canon PowerShot SX740 HS omogućava snimanje savršenih autoportreta u prirodi, naročito u kombinaciji s načinom rada Self Portrait (autoportret). Zaslon s mogućnošću nagiba od 180 stupnjeva nevjerojatno je svestran i omogućava vam, primjerice, snimanje bez pripreme i bez saginjanja, a da pritom svejedno vidite kadar koji snimate.

4. Dijeljenje snimki

Krupni kadar jednog od 60 nosoroga u Nacionalnom parku Nairobi s dva govedara na njegovim leđima. Snimke poput ove savršene su za dijeljenje s prijateljima putem društvenih mreža. © Georgina Goodwin

Ako uživate dijeliti fotografije s prijateljima i članovima obitelji, mogućnost Bluetooth i Wi-Fi povezivanja znači kako je povezivanje fotoaparata Canon PowerShot SX740 HS s pametnim telefonom iznimno jednostavno. Jednostavno u aplikaciji Canon Camera Connect odaberite Auto Transfer i u roku od nekoliko trenutaka prenosit ćete fotografije na telefon ili tablet s kojih ih možete objavljivati na društvenim mrežama ili slati najbližim osobama. Čak i ako snimate isključivo zbog vlastitog zadovoljstva koje vam fotografiranje pruža, ta je značajka neprocjenjiva jer ubrzava i olakšava sigurnosno kopiranje najnovijih fotografija na računalo.

Ako birate kompaktni model, to ne znači da morate pristati na kompromise u kvaliteti videozapisa. Malen ali moćan Canon PowerShot SX740 HS snima sjajne 4K videozapise, što podrazumijeva pojedinačne dlačice krzna životinja ili upečatljive uzorke na perju ptica. Zahvaljujući visokoj razlučivosti u kombinaciji s optičkim stabilizatorom slike, u toj kvaliteti možete snimati čak i kad ste u pokretu. Postoje i opcije za naknadno izdvajanje fotografija iz snimke ili pak za snimanje u načinu rada za videozapise s ubrzanim prolaskom vremena – što je savršeno za snimanje dramatičnog zalaska sunca.

Napisala Tamzin Wilks

Slični članci
A red squirrel looks straight at the camera as it runs across a carpet of dried leaves and fallen petals.

FOTOGRAFIRANJE DIVLJIH ŽIVOTINJA

Savjeti za fotografiranje divljih životinja

Savjeti i tehnike za novu razinu fotografiranja divljih životinja, kako biste maksimalno iskoristili fotoaparat i objektive tvrtke Canon.

Powerful and fast wildlife photos with the Canon EOS 90D

FOTOGRAFIRANJE DIVLJIH ŽIVOTINJA

Moćno i brzo fotografiranje divljih životinja fotoaparatom Canon EOS 90D

Budući da može uhvatiti nevjerojatne trenutke u životu divljih životinja koje prođu za tren oka, fotograf Markus Varesvuo obožava brzi fotoaparat Canon EOS 90D. Pogledajte nevjerojatne rezultate njegovog snimanja.

Povezani proizvodi

Slični članci

"Pronađite inspiraciju" vaš je najvažniji izvor korisnih savjeta o fotografiji, vodiča za kupce i pronicljivih intervjua – sve što trebate za pronalaženje najboljeg fotoaparata ili pisača te ostvarenje sljedeće kreativne ideje.

Natrag na Svi savjeti i tehnike