A woman lifts a Canon EOS 250D to take a photo of her daughter.

OBITELJSKA FOTOGRAFIJA

Način postizanja savršenih obiteljskih fotografija jednim pritiskom uz Canon EOS 250D

Fotografije vaše obitelji vremenske su kapsule kojima ćete se vraćati ostatak života – stoga je razumljivo što želite da budu oštre i živopisne kakve su bile u trenutku snimanja.

Praćenje djece kako rastu, uživanje u igranju kućnih ljubimaca ili izleti u sumrak – kako bi obiteljske fotografije odoljele vremenu, trebate fotoaparat malih dimenzija, ali velikih značajki. Bilo da je u pitanju snimanje 4K videozapisa, mogućnosti za snimanje pri slabom osvjetljenju, veliki izbor brzina ili Dual Pixel CMOS Auto Focus (AF), moderna tehnologija izrade slike omogućuje vam snimanje svakog trenutka, na bilo kojem mjestu, i kreiranje predivnih uspomena jednim pritiskom.

Ovdje jedna obitelj istražuje značajke najlaganijeg DSLR modela na svijetu koji ima pomični zaslon*, demonstrirajući značajke i funkcije modela Canon EOS 250D s impresivnim rezultatima.

Pronađite više uzbudljivih perspektiva

Kad je u pitanju snimanje obiteljskih portreta, kompozicija je od ključne važnosti. Pronalaženje pravog kuta važno je kako biste subjekte prikazali u najboljem svjetlu, a dodirni zaslon promjenjivog kuta nagiba kod modela Canon EOS 250D pruža vam fleksibilnost u pronalaženju neobičnih perspektiva. Potpuno je pomičan, što znači da ga možete nagnuti za snimanje iz bilo koje točke gledišta. To vam omogućuje kreativnost u sastavljanju kompozicija, primjerice za fotografiranje djece u razini njihovih očiju ili okretanje fotoaparata kako biste i sebe dodali u kadar.

Dodirni zaslon omogućuje vam brz rad dodirivanjem područja kadra koje želite izoštriti i prilagođavanjem drugih postavki kako vam trenutak ne bi promakao.

Slični članci
A girl holds a frisbee in front of her like a picture frame around her face.

OBITELJSKA FOTOGRAFIJA

Snimite bolje portrete: zabavni obiteljski fotografski izazovi

Blogerica Katja Gaskell svoj je pametni telefon zamijenila fotoaparatom Canon EOS M50 i rezultati su je zadivili – isprobajte i sami ove napredne tehnike.

A mother picks her son up to hug, both of them wearing sunglasses.

OBITELJSKA FOTOGRAFIJA

Kako snimiti prirodne, kreativne obiteljske portrete

Profesionalni fotograf Christian Anderl bavi se snimanjem portreta i s vama će podijeliti kako Canon fotoaparatom možete snimiti spontane fotografije dok se zabavljate s obitelji.

Print your family's life story

KREATIVAN ISPIS

Ispišite životnu priču svoje obitelji

Ispisujte i izrađujte fotografije dragocjenih obiteljskih trenutaka.

Ako se želite usredotočiti na kadriranje i sastavljanje kompozicije, fotoaparatu prepustite kontrolu nad ostalim postavkama. Kad ga postavite na automatski način rada, Canon EOS 250D utvrdit će razinu osvjetljenja i odrediti najbolje postavke ekspozicije za snimku koju želite snimiti. Odabrat će najbolju kombinaciju brzine zatvarača, otvora blende i ISO vrijednosti za postizanje snimke savršenih nijansi.

Odaberite svoj stil uz Creative Assist

Kad ste u pokretu, automatski način rada može biti koristan alat za snimanje prolaznih trenutaka. No ako želite veću kontrolu nad kreativnim procesom, Canonovo korisničko sučelje s vodičem olakšava istraživanje opcija snimanja na fotoaparatu – pronađite naputke, savjete i uvide u funkcioniranje postavki.

Canon EOS 250D ima dodatnu značajku: Creative Assist. Pomaže vam da snimke prenesete na višu razinu i obilježite ih osobnim stilom. Kako bi vam pomogao u snimanju boljih fotografija, Creative Assist ima komplet efekata, filtara i alata za prilagođavanje boja koje možete primijeniti na sliku prije ili poslije njezinog snimanja. Isprobajte crno-bijeli filtar kako biste obiteljskim portretima dali bezvremenski, klasični izgled. Ili isprobajte filtar jakih, živopisnih boja kako biste zabilježili uzbuđenje obiteljskog odmora.

Kad snimate portrete pri jarkom osvjetljenju na otvorenom, lica u sjeni često mogu izgledati previše tamna. Canon EOS 250D ima ugrađenu skočnu bljeskalicu koju možete upotrebljavati za dosvjetljivanje kadra. Daje vam upravo dovoljno svjetla za ispunjavanje sjena na licu subjekta bez utjecaja na ukupnu ekspoziciju.

Ako osvjetljenje pri fotografiranju želite prenijeti na novu razinu, Canon EOS 250D ima priključak za dodatnu opremu na koji možete montirati jednu od bljeskalica Speedlite tvrtke Canon kako biste dobili intenzivnije i preciznije osvjetljenje.

Budite kreativni bez obzira na uvjete

Večere, zabave, Badnjak… mnoga obiteljska okupljanja događaju se pri slabom osvjetljenju! Upotreba bljeskalice često može dovesti do rizika stvaranja ispranog prizora, a upotreba stativa i postavke duge ekspozicije možda neće biti praktična. Odgovor je u tome da se pouzdate u ISO mogućnosti koje pruža moderna tehnologija uz odlične boje i oštrinu u cijelom rasponu.

Canon EOS 250D pruža izvanredne rezultate pri slabom osvjetljenju, uz ISO raspon od 100 – 25 600 koji se može proširiti do ISO 51 200. To nije ograničeno na fotografije – Canon EOS 250D omogućuje vam snimanje i videozapisa u izazovnim uvjetima, pružajući ISO do 12 800 za videozapise kad snimate pri 1080p (Full HD) ili ISO do 6400 za 4K.

Sastavljajte kompozicije, budite kreativni i hvatajte trenutke bez obzira na osvjetljenje!

Nakon toga, kad dođe vrijeme za dijeljenje slika, povezivanje je ključno u današnje moderno vrijeme. Canon EOS 250D omogućuje dijeljenje slika izravno na pametne telefone odmah po njihovom snimanju. Upotrijebite aplikaciju Canon Camera Connect za povezivanje s fotoaparatom, a zatim prenesite slike kako biste uspomene podijelili s prijateljima i članovima obitelji.

Želite saznati još više o načinu snimanja odličnih fotografija modelom Canon EOS 250D? Informacije, ideje i inspiraciju možete pronaći u aplikaciji Canon Photo Companion.


Autor: Jeff Meyer


*EOS 250D (crna/srebrna) je na svijetu najlaganiji među svim DSLR fotoaparatima s APS-C senzorom i potpuno pomičnim LCD zaslonom. Uključujući bateriju i memorijsku karticu sukladno CIPA smjernicama. Od 9. travnja 2019. (istraživanje tvrtke Canon).

Povezani proizvodi

Slični članci

"Pronađite inspiraciju" vaš je najvažniji izvor korisnih savjeta o fotografiji, vodiča za kupce i pronicljivih intervjua – sve što trebate za pronalaženje najboljeg fotoaparata ili pisača te ostvarenje sljedeće kreativne ideje.

Natrag na Svi savjeti i tehnike