PRIJENOSNI FOTOAPARATI

Istražite svijet izbliza uz Canon PowerShot ZOOM

Malen, lagan, sa snažnim zumiranjem – saznajte kako vam ovaj džepni fotoaparat može pomoći da vidite dalje.
Djevojčica u vunenoj kapi s roditeljima sjedi u šumi, a sve troje gleda u nešto izvan kadra dok njezin otac upotrebljava Canon PowerShot ZOOM.

Ljubitelji prirode, osobe koje razgledaju znamenitosti i sportski navijači mogu se prebaciti u srce akcije zahvaljujući novom fotoaparatu Canon PowerShot ZOOM. Džepni kompaktni fotoaparat monokularnog oblika nudi optičko zumiranje ekvivalentno 100 mm, 400 mm i digitalno zumiranje do 800 mm, omogućavajući vam snimanje subjekata sa značajne udaljenosti – dok istovremeno ostajete u trenutku.

Canon PowerShot ZOOM uzbudljiv je fotoaparat, jednostavan za upotrebu svima koji traže značajke naprednog zumiranja koje neće dobiti od svojih pametnih telefona i mobilnih uređaja. Idealan je za amaterske fotografe i obitelji. Katy Stern, blogerica turističkog obiteljskog web-mjesta Otis and Us, na kojemu bilježi svoje avanture na otvorenom, testirala je Canon PowerShot ZOOM u šetnji kroz šumu sa svojim mužem i troje male djece. Ovdje otkriva što misli o novom kompletu.

Dvije odrasle osobe i troje djece drže se za ruke dok šeću šumom na svjež jesenji dan.

Katy s mužem provodi što je više moguće vremena u obiteljskim avanturama. Lagan i kompaktan Canon PowerShot ZOOM omogućio im je da se prirodi približe više nego ikada prije i snimaju svoja iskustva.

Jednostavno ga uzmite i krenite

Osoba koja drži fotoaparat Canon PowerShot ZOOM.

Canon PowerShot ZOOM je majušni fotoaparat u monokularnom stilu s velikim zumiranjem kojim možete snimati fotografije visoke kvalitete i videozapise u Full HD, što je savršeno za obiteljske aktivnosti na otvorenom.

Žena stavlja fotoaparat PowerShot ZOOM u džep svoje kožne jakne.

Zbog elegantnog i kompaktnog dizajna, Canon PowerShot ZOOM dovoljno je malen za nošenje u džepu.

Težine svega 145 g, ovaj džepni fotoaparat neće vas opteretiti, zbog čega je idealan za izlete na kojima vam je uz kameru pametnog telefona potreban i svestrani objektiv za zumiranje. "Sviđa mi se što je tako malen i kompaktan", kaže Katy. "Lako ga je nositi sa sobom, a možete ga jednostavno uzeti kad god vam zatreba. Izlazak iz kuće s djecom može biti naporan jer potrebno je ponijeti puno toga – torbe, kapute, hranu, vodu – tako da ponekad ne ostane dovoljno prostora za veliki fotoaparat i objektive. Ovo je savršeno rješenje."

Zbog jednostavnije upotrebe, Canon PowerShot ZOOM dizajnirali smo kako bismo omogućili fleksibilno punjenje. Uređaj možete napajati kod kuće, putem USB-C priključka i kompatibilnog punjača ili pomoću kompatibilnog dodatnog baterijskog napajanja dok ste u pokretu.1 Kad ga napunite, njime ćete moći snimiti do 150 fotografija ili pak 60 minuta videomaterijala (duljine pojedinačnih snimki do 10 minuta).2

Jednostavno se upotrebljava

Leptir šarenac na kladi, skriven iza visoke trave.

Canon PowerShot ZOOM idealan je za fotografiranje divljih životinja, tako da pritom ne uplašite svoje subjekte3.

Žena u kožnoj jakni gleda kroz tražilo fotoaparata Canon PowerShot ZOOM.

Canon PowerShot ZOOM dizajniran je za upotrebu jednom rukom, zbog čega je razumljiv izbor za nove snimatelje.

Budući da je dizajniran za fotografiranje iz jedne ruke, Katy fotoaparat smatra uistinu jednostavnim i laganim za upotrebu. "To je sjajan osnovni model fotoaparata jer nema previše gumba niti složene upute. Možete jednostavno snimiti i ići dalje", kaže.

Elektroničko tražilo (EVF) ima specifikacije kakve nude i fotoaparati bez zrcala poput modela Canon EOS M50 (2,36 milijuna točkica, brzina osvježavanja 60 fps), tako da ga možete jednostavno okrenuti prema subjektu, kadrirati scenu, zumirati na željenu udaljenost i okinuti. Zbog toga je PowerShot ZOOM idealan za fotografe svih doba i sposobnosti. "Naša najstarija kći pitala je može li dobiti takav fotoaparat za rođendan", kaže Katy. "Jako je zanima fotografiranje i želim je ohrabriti u tom smislu."

Dok se nalazila u dubinama šume prošarane bojama jeseni, Katy je shvatila kako 1/3-inčni senzor fotoaparata razlučivosti 12 MP njoj i njezinoj djeci omogućava snimanje brzih divljih životinja zbog mogućnosti snimanja brzinama do 10 sličica u sekundi. "Nisam profesionalna fotografkinja", priznaje. "Ipak, volim fotografirati – zbog toga sam pokrenula blog. Volim snimati fotografije djece i života na otvorenom te se nadam kako ću s godinama postajati sve bolja. Ovaj je fotoaparat prilagođen svim razinama sposobnosti te se nadam kako će mi pomoći to postići."

Snimite detalje iz udaljenosti

Plava sjenica na grani, skrivena između listova.

Mogućnosti automatskog izoštravanja fotoaparata Canon PowerShot ZOOM olakšavaju praćenje ptica u šumi. Dobivene snimke bile su jasne i oštre.

Dječak gleda kroz tražilo fotoaparata Canon PowerShot ZOOM.

Zbog jednostavnog dizajna, Canon PowerShot ZOOM je nevjerojatno jednostavan za upotrebu.

Premda je ovaj kompaktni fotoaparat lagan i prijenosan kao pametni telefon, sličnosti tu prestaju. "Fotoaparat se prenosi jednostavno poput pametnog telefona, ali ima dodatnu prednost uistinu impresivnog zumiranja", kaže Katy. Kamere pametnih telefona obično imaju ograničeno optičko zumiranje, što podrazumijeva izostanak velikih žarišnih duljina i učinkovite stabilizacije slike. Kompaktni Canon PowerShot ZOOM ima telefoto objektiv ekvivalentan 400 mm, s opcijom digitalnog zumiranja do 800 mm, čime omogućava veće približavanje subjektu nego standardnim pametnim telefonom.

Dobiveni raspon bit će koristan obožavateljima prirode, osobama koje razgledaju znamenitosti i sportskim navijačima kako bi se mogli približiti posebnim trenucima koji se događaju na udaljenosti, uključujući plašljive vrtne ptice, lavove koji se izležavaju u krošnjama Serengetija, sitne detalje legendarnih znamenitosti ili trijumfalne izraze lica sportaša koji su ostvarili svoj cilj.

Impresivan raspon zahtijeva i impresivnu stabilizaciju slike, a optički stabilizator slike fotoaparata Canon PowerShot ZOOM omogućava snimanje stabilnih fotografija i oštrih subjekata, čak i pri većim žarišnim duljinama. "Fotografije i snimke iz naše šumske avanture ispale su stvarno dobro – jako čisto!", kaže Katy, koja je često okružena prirodom. "Bilo je sjajno snimati izoštrene fotografije divljih životinja i djece."

Snimajte fotografije i videozapise dodirom gumba

Djevojčica u vunenoj kapi gleda kroz tražilo fotoaparata Canon PowerShot ZOOM.

Jednostavnost fotoaparata Canon PowerShot ZOOM, omogućava kadriranje i okidanje fotografija u roku od nekoliko sekundi.

Šećući kroz šumu, Katy i članovi njene obitelji uočili su brojne divlje životinje, a često su se prebacivali između snimanja fotografija od 12 MP i Full HD videozapisa. "Osjećam kako često propuštamo život jer nam pametni telefoni odvlače pažnju", kaže Katy. "Canon PowerShot ZOOM vrlo je jednostavan uređaj koji ne odvlači pažnju, a unaprjeđuje iskustvo boravka u prirodi. Zumiranjem će vas približiti subjektu, kako biste ostali u trenutku."

Automatsko izoštravanje (AF) fotoaparata sjajno je za brzo fokusiranje na glavne subjekte, u dobrim uvjetima osvjetljenja. Koje su im još značajke bile korisne? "Automatsko izoštravanje kod prepoznavanja lica bilo je neočekivano iznenađenje", kaže Katy. "Mogla sam slijediti djecu dok trče u šumu i iz nje, ali i zeca koji skakuće kroz paprat u daljini."

Jednostavna upotreba u kombinaciji s pametnim telefonom

Žena drži Canon PowerShot ZOOM i bežično se povezuje s pametnim telefonom.

Zahvaljujući ugrađenoj funkciji Wi-Fi fotoaparata Canon PowerShot ZOOM, Katy može povezati fotoaparat s besplatnom aplikacijom Canon Camera Connect na svom pametnom telefonu, zbog čega može ponovno kadrirati fotografije na telefonu i snimati na daljinu.

Osim što joj je elektroničko tražilo fotoaparata donijelo prirodu na dlan, Katy je otkrila kako fotoaparat omogućava dijeljenje daljinskog prikaza uživo na pametni telefon zahvaljujući ugrađenoj Wi-Fi značajci fotoaparata Canon PowerShot ZOOM i mogućnosti povezivanja putem besplatne aplikacije Canon Camera Connect. To je omogućilo čitavoj obitelji prikaz snimke, uključivanje u kadar ili čak daljinsku aktivaciju okidača.2

"Povezivanje s aplikacijom bilo je stvarno jednostavno – nismo morali čekati da se vratimo kući", kaže Katy. "Uživali smo u značajci za prikaz uživo. Mogućnost daljinskog snimanja okupila je čitavu obitelj. Svi mogu uživati u trenutku i vidjeti što se događa na zaslonu, u stvarnom vremenu. To je bilo savršeno u trenucima kad djeca nisu mogla vidjeti ono što i ja. Mogla sam im pokazati što sam skriveno pronašla u šumi, jednostavnom upotrebom značajke za prikaz uživo u aplikaciji Canon Camera Connect na mom telefonu – to je bilo sjajno."

Osim spremanja fotografija i videozapisa na microSD karticu umetnutu u Canon PowerShot ZOOM4, možete iskoristiti mogućnost povezivanja fotoaparata i bežično spremiti sadržaj na pametni telefon te s njega podijeliti fotografije s prijateljima i pratiteljima na društvenim mrežama.

Napisala: Natalie Denton

  1. Uz fotoaparat se ne isporučuje punjač. Minimalni zahtjevi za punjenje obuhvaćaju izvor napajanja kompatibilan s USB PD s minimalno 5 V i 1,5 A, s izlazom USB tipa C te s isporučenim kabelom USB tipa C na tip C. Pri snimanju videozapisa ili fotografija napaja se samo fotoaparat, bez punjenja unutarnje baterije. Vrijeme punjenja s PD-E1 tvrtke Canon je pribl. 1 sat 50 min.
  2. Maksimalna duljina jednog videozapisa: 9 min 59 s. Snimanje filmova nemoguće je dok je uspostavljena veza Wi-Fi.
  3. Sve ogledne fotografije iz članka snimljene su predproizvodnim modelom.
  4. Memorijska kartica ne isporučuje se s fotoaparatom.

Slični članci

  • FOTOGRAFIRANJE DIVLJIH ŽIVOTINJA

    Sjedinite se s prirodom

    Fotograf divljih životinja Tolga Aktas govori o tome kako vam PowerShot ZOOM može pomoći da ostanete u trenutku.

  • DIVLJE ŽIVOTINJE

    Monokular ili dalekozor – što je najbolje za promatranje ptica?

    PowerShot ZOOM tvrtke Canon džepni je monokularni fotoaparat koji je idealan za promatranje ptica, ali kakav je u usporedbi s dalekozorom tvrtke Canon?

  • SPORTSKA FOTOGRAFIJA

    Sportska fotografija kompaktnim fotoaparatom

    Profesionalna fotografkinja Molly Darlington istražuje kako možete snimati velike sportske trenutke džepnim fotoaparatom.

  • FOTOGRAFIRANJE DIVLJIH ŽIVOTINJA

    Divlji u srcu

    Pet razloga zbog kojih je PowerShot SX740 HS savršen za snimanje divljih životinja.