Ako se usredotočite na jedno određeno područje ili predmet u fotografiji hrane, moći ćete biti kreativniji. Snimljeno fotoaparatom EOS 5D Mark IV tvrtke Canon s objektivom EF 100mm f/2.8L Macro IS USM pri 1/200 s, f/6,3 i ISO250. © Yasmin AlBatoul
Jedna fotografkinja koja je uspješno prešla iz amatera među profesionalce ambasadorica je tvrtke Canon Yasmin AlBatoul. Samouka, iz Batne u Alžiru, Yasmin ima trenutno prepoznatljiv stil, iskorištavajući pokret i energiju kako bi svoje snimke učinila drukčijima. „Najzanimljivijim smatram izazov pretvaranja nečega uobičajenoga, nečega što vidimo svaki dan, kao što je hrana, u nešto lijepo i umjetničko“, kaže ona.
Yasmin je počela fotografirati u ranim tinejdžerskim godinama, nadahnuta francuskim katalozima dizajna interijera kod svog djeda. „Neki su imali više od 4000 stranica, a ja bih toliko vremena provela listajući ih, želeći da mogu snimati takve fotografije.“
Nekoliko godina poslije, Yasmin je prešla na društvene mreže, upotrebljavajući vodiče na YouTubeu kako bi se mogla uhvatiti u koštac s ručnim kontrolama svog fotoaparata EOS 600D tvrtke Canon (naslijedio ga je Canon EOS 850D). Kako je njezino iskustvo raslo, tako je i broj pratitelja, pa je ubrzo postala prava profesionalna fotografkinja hrane. Danas ima gotovo 50 000 pratitelja na Instagramu i mnogo profesionalnih angažmana iza sebe.
Yasmin je u odličnom položaju da se osvrne na svoja postignuća, a ovdje otkriva osnovne lekcije koje je naučila na putu ka uspjehu.