KREATIVNO ISPISIVANJE I IZRAĐIVANJE SPOMENARA

Posadite, fotografirajte, ispišite: 100 dana u vrtu

Otkrijte kako je ljubiteljica vrtlarenja TikTokerica Chloe Mckechnie upotrijebila Canon Zoemini 2 i 100 malih ispisa fotografija za dokumentiranje uzgoja u vrtu.
Ispis izlazi iz prijenosnog pisača Canon Zoemini 2 koji se nalazi na dnevniku okružen naljepnicama, ispisima, uredskim materijalima i pakiranjima od 100 listova fotopapira Canon ZINK™ od 5 x 7,6 cm.

Dokumentiranje napretka povrtnjaka ili divljeg i živopisnog vrta s cvijećem maštovit je način ne samo da zabilježite kako se brinuti o biljkama, već i njihov napredak i način na koji oživljava.

Kreatorica na TikToku Chloe Mckechnie, koja živi u Torquayu, UK, privukla je mnogo pratitelja na mreži zahvaljujući korisnim i inspirativnim novostima o njezinom vrtu, objavama o spašavanju biljaka i videozapisima s uputama. Kako bi zabilježila napredak i osigurala koristan resurs za budućnost, Chloe je odlučila dokumentirati 100 dana vrtlarenja džepnim modelom Canon Zoemini 2 i pakiranjem od 100 listova fotopapira Canon ZINK™ 5 x 7,6 cm s ljepljivom pozadinom. Već je vodila vrtlarski dnevnik, ali sada je rukom ispisanim bilješkama s detaljnim objašnjenjem metoda i detaljnim planovima uzgoja mogla dodati i male ispise.

Asortiman Canon Zoemini i pakiranje samoljepljivog papira idealni su za transformacijske projekte kao što je ovaj – bilo da bilježite 100 dana kućnog ili dekorativnog projekta, 100 dragocjenih dana s novorođenčetom ili prvih 100 dana s novim kućnim ljubimcem.

„100-dnevni projekt doista je uzbudljiv i zabavan način da kreatori vide koliko su daleko dogurali, a ja sam bila doista uzbuđena zbog istraživanja svih načina na koje sam mogla upotrebljavati pisač Canon Zoemini 2 u svojim vrtlarskim projektima”, kaže Chloe.

Ovdje dijeli priču svog 100-dnevnog vrtlarskog putovanja.

Odabir teme za dokumentiranje

Mlada žena drži biljku i stoji u rasadniku, dok na zidu iza nje vise lopata, kanta za zalijevanje i posuda za biljke.

„Osjećam se tako sretno i opušteno dok sam u vrtu”, kaže Chloe. „To mi je doista najdraže mjesto – čak i kad pada kiša, a ja sam prekrivena blatom.”

Mlada žena brine se o redovima sjemenjača na polici u rasadniku.

Chloe kaže da ju je fotografiranje svakodnevnog napretka uzgoja nadahnulo da eksperimentira s različitim biljkama. „Motiviralo me je da posadim novo povrće i cvijeće te pratim njihov napredak”, objašnjava.

Chloe se počela baviti vrtlarstvom prije nekoliko godina kad se uselila u stan sa svojim partnerom, a obnavljanje vanjskog prostora potaknulo je njezinu strast prema vrtlarenju. „Počela sam samo pospremanjem jer je vrt bio prekriven preraslim biljkama i korovom”, objašnjava. „Moja strast prema njemu rasla je svake godine. Apsolutno volim vrtlarenje i prostor koji smo stvorili – to je moje sretno mjesto.”

Chloe je odlučila svakodnevno fotografirati bitne trenutke kako bi to uključila u dnevnik i izrađivati mjesečni prikaz koji pokazuje biljke koje su u to vrijeme napredovale. „Napravila sam i vlastite stranice s uputama”, objašnjava. „U vrtlarenju je najbolji način da naučite nešto pratiti što ste radili prije, pa je izrada ovih stranica bila doista zabavna.

„To je prva godina da sam se doista potrudila uzgajati svoje povrće”, dodaje. „Prije sam uzgajala špinat i mrkvu, ali ove sam godine uzgojila i grašak, krumpir, rajčice i čili papričice. Fotografirala sam vrt s povrćem i cvijećem kako bih zabilježila transformaciju od proljeća do ljeta”, kaže.

Chloe je posadila tulipane, šafrane i češnjak uz omiljeni grašak šećerac. „Povrće u čijem sam dokumentiranju najviše uživala svakako je grašak šećerac jer je vrlo brzo rastao i lako proklijao”, kaže. „Osim toga, bili su pravi izazov za mene kao vrtlaricu, jer sam morala izraditi potporu za penjanje stabljika.”

Dodavanje osobnosti fotografijama

Ruke drže pametni telefon s prikazanim opcijama dizajna u aplikaciji Canon Mini Print.

Aplikacija Canon Mini Print za Canon Zoemini 2 i Canon Zoemini S2 pruža mnogo opcija, uključujući mogućnost odabira prethodno dizajniranih rasporeda, kolaža i naljepnica.

Ruke upotrebljavaju aplikaciju Canon Mini Print za dodavanje teksta fotografiji tulipana na pametnom telefonu.

Aplikacija vam omogućuje i kreativnost s fotografijama dodavanjem naljepnica, okvira i teksta.

Chloe je upotrijebila besplatnu aplikaciju Canon Mini Print za povezivanje pametnog telefona s uređajem Canon Zoemini 2. Aplikacija je kompatibilna s iOS i Android uređajima i omogućila joj je da pokaže svoju kreativnost i oživi svoje fotografije.

Svoje fotografije možete personalizirati naljepnicama i okvirima u aplikaciji, a tu je i izbor rasporeda, uključujući opciju Naljepnica s nizom prilagodljivih predložaka za odabir te opcije za kreiranje kolaža s više fotografija.

„Aplikacija je tako jednostavna za upotrebu i svestrana”, kaže Chloe. „Mnogo je opcija za ispisivanje naljepnica kojih se nikad ne bih sjetila.”

Dokumentiranje napretka

Žena zapisuje u dnevnik o biljkama koje uzgaja, pokraj zalijepljenih fotografija biljki.

Chloe je u svom dnevniku izradila stranice s informacijama kako bi dokumentirala svoj prvi pokušaj uzgajanja krumpira, uključujući ispise različitih faza u procesu, koje će biti korisna referenca za sljedeću godinu.

Ruke lijepe naljepnicu za rajčice s grafikom male crvene rajčice na posudu za biljke.

Možete biti kreativni s naljepnicama – na njima ne mora biti samo tekst. Chloe je upotrijebila zabavan font i dodala ilustraciju rajčice kako bi kreirala naljepnice za svoje biljke rajčica.

Ljepljiva pozadina svih ispisa iz asortimana Canon Zoemini vođenje dnevnika čini jednostavnim – nema ljepila pa ne morate brinuti o neredu, a količina otpada od ambalaže je minimalna. Sve što trebate učiniti je odlijepiti pozadinu i zalijepiti ispise. Osim toga, ispisi su otporni na cijepanje i vodu, tako da je Chloe mogla ažurirati svoj dnevnik dok je radila u vrtu.

Osim fotopapira Canon ZINK (Zero Ink) od 50 x 76 mm (2 x 3 inča), koji je dostupan u pakiranjima od 20, 50 i 100 listova, tu je i mogućnost upotrebe prethodno izrezanih okruglih naljepnica Canon ZINK od 1,3 inča kojima ćete unijeti raznovrsnost u izgled dnevnika.

Osim ispisa za svoj dnevnik, Chloe je izradila naljepnice za posude za biljke, izrezujući ispise u više traka, kako bi mogla identificirati različite presadnice u svom stakleniku. „Kad posadite mnogo sjemenki odjednom, može ih biti teško pratiti, tako da su naljepnice doista pomogle”, objašnjava. „Ispisala sam i neke fotografije s obrubom koji ću upotrijebiti za označavanje vrećica s proljetnim lukovicama dok su spremljene.”

Chloe smatra da će vizualna referenca vrtlarske sezone biti od velike pomoći sljedeće godine. „Dokumentiranje procesa uzgoja različitog povrća od sjemena do branja doista će pomoći za moje buduće povrtnjake”, kaže Chloe. „Fizički vidim kako bi moje biljke trebale izgledati u svakoj fazi. 100-dnevni projekt nevjerojatno je iskustvo”, dodaje. „Volim svoj vrt i vrtlarenje, ali ovaj mi je projekt doista postavio izazov kao nikad prije.” Fizički dnevnik koji možete pregledati i prelistati, umjesto spremanja fotografija na telefon, može učiniti stvarnu emocionalnu razliku, naročito nakon što završite takav pothvat.

Ruka drži ispis tulipana u cvijetu iznad vrtlarskog dnevnika. Pakiranje fotopapira Canon ZINK 2 x 3 inča od 100 listova nalazi se na stolu pokraj dnevnika.

„Uživala sam u dokumentiranju svojih proljetnih lukovica kad su procvjetale”, kaže Chloe. „Bilo je uzbudljivo vidjeti kako se moj vrt mijenja tijekom 100 dana – i doista poučno.”

Koji biste projekt dokumentirali tijekom 100 dana ili u 100 fotografija? Što god da odaberete, ispise možete zalijepiti na zid, objesiti ih na ručno izrađenu vrpcu s fotografijama ili čak dodati u ručno izrađeni spomenar. Džepni Canon Zoemini 2 dovoljno je malen da uvijek bude pri ruci za snimanje vaših trenutnih ispisa, a pakiranje ZINK papira sve je što trebate.

Napisala Lorna Dockerill

Slični proizvodi

Slični članci