VEĆA FLEKSIBILNOST

To je vaša priča, ispričajte je na svoj način

Snimajte nevjerojatne videozapise istim fotoaparatom kojim snimate i vrhunske fotografije. EOS R10 je vrlo sposoban alat za izradu sadržaja koji vam omogućava da svoju priču ispričate fotografijama ili videozapisima.
Canon EOS R10 – prednost – veća fleksibilnost

Jednostavno nevjerojatno: 4K koji prkosi očekivanjima

Dokumentirajte akcijske avanture s putovanja u vrhunskim 4K/30p videozapisima, dobivenima visokom preciznošću uzorkovanja 6K izlaza sa senzora modela EOS R10 od 24,2 megapiksela. Rezultati su jednostavno vrhunski: iznimna oštrina i jasnoća s jarkim, prirodnim bojama. Snimke na 4K televizoru izgledaju nevjerojatno, a ako planirate snimati u Full HD rezoluciji, možete ih i obrezivati tijekom uređivanja, bez gubitka kvalitete.

Dostupno je i snimanje u 4K/60p1 radi postizanja svilenkasto glatke reprodukcije subjekata u pokretu i snimaka koje se mogu usporiti pri uređivanju, za postizanje predivnih efekata usporenih kretnji koji će zasigurno zadiviti publiku. Zapravo, u Full HD rezoluciji možete snimati brzinama do 120p, kako biste otkrili još suptilnije nijanse pokreta. To je odlična opcija za snimanje brze akcije, od školskih sportskih natjecanja do nogometne utakmice vaše ekipe.

Za subjekte koji se sporo kreću i scene koje se postupno mijenjaju, EOS R10 ima načine rada 4K i Full HD s ubrzanim protokom vremena koji daju legendarne rezultate. Tu je i kompatibilnost sa standardom HDR PQ, za dodatnu fleksibilnost u postprodukciji.

Canon EOS R10 – prilagodljivost

Preuzmite kontrolu

Kad prikazujete život s pomoću videozapisa, za EOS R10 možete odabrati željenu razinu automatskog ili ručnog načina rada. Oni koji vole preuzeti kontrolu uživat će u značajkama poput one za vršne vrijednosti izoštravanja koja prepoznaje kritičnu oštrinu i takozvane „zebre“ – područja scene koja su prekomjerno eksponirana, označena karakterističnim prugastim zebrastim uzorkom.

EOS R10 omogućava dulje snimanje u odnosu na druge hibridne fotoaparate – konkretno, do dva sata2. To je odlično za snimanje nastupa uživo poput svirki ili kazališnih predstava ili npr. duljih intervjua.

Savršena ravnoteža

Jedna od stvari zbog kojih je EOS R10 toliko upotrebljiv višenamjenski uređaj savršen je omjer brzine, razlučivosti i radnih značajki pri slabom osvjetljenju. Od očaravajućih pejzaža okupanih zlatnom svjetlošću do spontanih uličnih portreta snimljenih u sumrak, ovaj fotoaparat možete rabiti za sve.

Senzor od 24,2 megapiksela i DIGIC X fotoaparatu omogućavaju vrhunsku izvedbu u svim uvjetima osvjetljenja zahvaljujući standardnoj ISO osjetljivosti u rasponu od ISO 100 do ISO 32 000 (može se povećati do ISO 52 100). Tu je čak i ugrađena bljeskalica za dodatno osvjetljenje, ukoliko vam ono zatreba.

Canon EOS R10 – savršena ravnoteža

Pri fotografiranju, korisnici svoje fotografije mogu spremiti u obliku JPEG ili HEIF datoteka. Za vrhunsku kvalitetu fotografija, možete snimati i RAW datoteke, čime ostavljate puno potencijala za dodatnu kreativnost u postprodukciji.

 • Standardni RAW je 14-bitna datoteka sa svim podacima koje senzor snima – sve što vam je potrebno za izradu pravih umjetničkih djela pri uređivanju.
 • CRAW (ili Compact RAW) zauzima manje prostora na memorijskoj kartici fotoaparata uz zanemarivo smanjenje kvalitete slike.
 • RAW Burst omogućuje uzastopno snimanje brzinom do 30 fps uz obrezivanje od 75 %, a rezultati se spremaju u jednu datoteku. Pojedinačne kadrove možete izdvojiti naknadno, iz našeg softvera Digital Photo Professional (DPP).
 • Dual Pixel RAW omogućuje prilagodbu određenih značajki fotografije nakon snimanja, uključujući zamućenje, dvostruke slike i oštrinu.

RAW datoteke s modela EOS R10 možete uređivati i obrađivati u računalnom softveru kao što je DPP, u fotoaparatu s pomoću procesora DIGIC X ili u oblaku image.canon3, 4 putem neuronskog procesora, za vrhunsku kvalitetu slike.

Canon Digital Photo Professional

Digital Photo Professional

 1. Način snimanja 4K 60p obrezan je na 64 % vodoravnog područja.
 2. Dostupno maksimalno vrijeme snimanja videozapisa: normalno: 2 h. Videozapisi s brzom izmjenom sličica (Full HD 120/100 fps): 30 min. Ako unutarnja temperatura fotoaparata postane previsoka, smanjit će se maksimalno vrijeme snimanja. 4K 30p HQ: približno 50 min ako počinje od +23 °C.
 3. Usluga će se pokrenuti krajem srpnja 2022. i bit će potrebno ažurirati programske datoteke.
 4. RAW fotografije snimljene u načinu rada RAW Burst ne mogu se razvijati. Obrada RAW fotografija u oblaku usluga je koja se plaća. Morat ćete kupiti plan pretplate Canon Imaging App Service Plans. Više pojedinosti potražite na web-mjestu: https://sas.image.canon

Slični članci

 • PREDNOST

  Doživite novu vrstu automatskog izoštravanja

  Upotrijebili smo umjetnu inteligenciju s dubinskim učenjem i tisuće fotografija iz stvarnog svijeta kako bismo naučili EOS R10 tvrtke Canon da prepoznaje ljude, životinje i vozila – održavajući ih jasno izoštrenima dok se kreću kroz kadar.

 • PREDNOST

  Snimanje trenutaka u djeliću sekunde

  Život se odvija prilično brzo, zbog čega vam treba brz fotoaparat kojim ćete uspjeti snimiti one neponovljive trenutke

 • PREDNOST

  Pogledajte. Snimite.

  Bilo da prelazite s pametnog telefona ili s DSLR fotoaparata, EOS R10 tvrtke Canon brzo vas pokreće kreativnim snimanjem načinima kojima to prije niste.

 • PREDNOST

  Iznimno povezani fotoaparat

  EOS kvaliteta susreće praktičnost pametnog telefona – savršena kombinacija za sve koji vole snimati sadržaj za društvene medije, uređivati u pokretu ili daljinski upravljati fotoaparatom. Bilo da ste bloger, influencer ili volite dijeliti slike s prijateljima i obitelji, nikada nije bilo lakše prenijeti svoju kreativnost na internet.

 • BILTEN

  Uhvatite inspiraciju, registrirajte se odmah

  Ne propustite najnovije ponude od tvrtke Canon, savjete i vodiče, novosti i pozivnice za lokalne događaje.