Aplikacija

Canon
Aplikacija MOBILE FILE TRANSFER

Iskoristite snagu tehnologije 5G i preoblikujte bežični tijek poslovnog procesa s pomoću aplikacije za mobilni prijenos datoteka koja vam omogućuje kreiranje, uređivanje i dodavanje IPTC podataka snimkama radi bržeg označavanja i katalogiziranja dok ste na terenu.

UBRZAJTE SVOJ TIJEK POSLOVNOG PROCESA

Osigurajte svom tijeku poslovnog procesa brže arhiviranje snimaka s pomoću aplikacije koja se temelji na odličnim radnim značajkama. Dodajte metapodatke snimkama, postavite FTP protokole i još mnogo toga s pomoću ove mobilne aplikacije tvrtke Canon na telefonu koji podržava 5G. Donosi nove razine isporuke – čak i dok još uvijek snimate.

 • RADITE PAMETNIJE

  Slanje informacija o snimkama izravno na fotoaparat

  S pomoću aplikacije možete dodati IPTC metapodatke snimkama prije ili nakon snimanja. Fotoaparat napunite detaljima snimanja kao što su lokacija, objekt, događaj i fotoaparat koji je upotrebljavao za snimanje kako biste uštedjeli vrijeme naknadno.

 • OPTIMIZIRANA UČINKOVITOST

  Uvoz prethodno pripremljenih podataka

  Vrijeme provedeno prije snimanja povećava učinkovitost nakon snimanja, zbog čega aplikacija omogućuje automatsko dodavanje informacija i glasovnih podsjetnika snimkama u trenutku snimanja.

 • POVEZIVANJE U POKRETU

  Kreiranje postavki FTP poslužitelja i spremanje na telefon

  S pomoću aplikacije možete spremiti do 20 FTP adresa, prenositi fotografije putem telefona koji podržava Wi-Fi ili 5G – idealno rješenje za profesionalnog fotografa u pokretu.

 • SNIMAJTE I PRENOSITE

  Uspostavite USB ili Wi-Fi1 i vezu i automatski prenosite

  Aplikacija omogućuje žičnu ili bežičnu vezu za brz i stabilan prijenos snimaka s fotoaparata na aplikaciju, dok mobilnu ili Wi-Fi vezu telefona možete upotrebljavati za slanje snimaka klijentima u trenutku snimanja.

 • TRENUTNI PRIJENOS

  Odabir i slanje snimaka

  Pregledajte snimke u aplikaciji i pošaljite ih pojedinačno ili kao seriju putem opcije za prijenos više snimaka. Nakon slanja sličice će biti označene kako bi se naznačio uspješan prijenos.

 • OBREZUJTE, OCJENJUJTE I JOŠ MNOGO TOGA

  Obrezujte2, dodajte glasovne podsjetnike i ocjenjujte zvjezdicama

  Obrežite i pošaljite snimke te upotrebljavajte univerzalno podržani način označavanja zvjezdicama kako biste naznačili preferencije te svojim snimkama dodajte glasovne napomene sa specifičnim informacijama ili uputama.

 • Glavne prednosti

 • RADITE PAMETNIJE

  Metapodaci koji su standard u industriji

  Kad surađujete s novinarskim kućama, neophodno je da osigurate da su autorska prava i podaci opisa fotografija sukladni prihvaćenim protokolima. Informacije kao što su vaše ime, informacije o autorskim pravima i opisi fotografija mogu se jednostavno ugraditi u aplikaciju MFT. Standardni metapodaci IIM-a ugrađeni u fotografije često se nazivaju „IPTC zaglavlja”, a mogu se jednostavno šifrirati i dešifrirati s pomoću najpopularnijeg softvera za uređivanje fotografija. S pomoću aplikacije možete dodati metapodatke snimkama prije ili nakon snimanja. Fotoaparat napunite detaljima snimanja kao što su lokacija, objekt, događaj i fotoaparat koji je upotrebljavao za snimanje kako biste uštedjeli vrijeme naknadno.

 • OPTIMIZIRANA UČINKOVITOST

  Radite pametnije na daljinu i pripremite se brže

  Zahvaljujući kontinuiranom uvođenju 5G mreža, aplikacija može raditi preko mobilnog signala telefona, omogućujući vam rad na daljinu bez Wi-Fi veze, tako da je možete poslati bilo gdje na terenu. Kad znate pojedinosti zadatka i unaprijed možete dodati informacije, aplikacija vam omogućuje da unaprijed unesete informacije, dodajete podatke o snimanju, kao što je zemljopisno označavanje putem GPS-a i glasovnih informacija na telefonu, u trenutku snimanja svake fotografije. Aplikacija se može zaključati nakon što su informacije unesene kako bi se spriječilo slučajno brisanje dok ste na terenu.

 • POVEZIVANJE U POKRETU

  Odaberite ili promijenite postavke FTP poslužitelja

  Aplikacija MFT omogućuje odabir ili izmjenu FTP poslužitelja neposredno prije slanja, a čime se omogućuje brže i jednostavnije slanje fotografija na različita mjesta. S pomoću aplikacije možete spremiti do 20 FTP adresa, prenositi fotografije putem telefona koji podržava Wi-Fi ili 5G – idealno rješenje za profesionalnog fotografa u pokretu.

 • SNIMAJTE I PRENOSITE

  Uspostavite USB ili Wi-Fi1 i vezu i automatski prenosite

  Upotrijebite zaslon za prijenos u aplikaciji kako biste pregledali status prijenosa fotografija u stvarnom vremenu dok se šalju. Aplikacija omogućuje žičnu ili bežičnu vezu za brži i stabilniji prijenos fotografija s fotoaparata u aplikaciju. Upotrijebite mobilnu ili Wi-Fi vezu kako biste klijentima poslali fotografije odmah po snimanju. Fotografije se ne prenose na telefon, nego jednostavno prolaze aplikacijom izravno s vašeg fotoaparata pa se ne trebate brinuti da će vam se memorija telefona neočekivano napuniti. I najvažnije, automatski se prijenos također može upotrijebiti kako biste negdje drugdje izradili sigurnosnu kopiju fotografija dok snimate na opasnim mjestima.

 • TRENUTNI PRIJENOS

  Odabir i slanje snimaka

  U aplikaciji postoje dva načina slanja fotografija: kao pojedinačne datoteke ili kao skupne prilikom prijenosa više fotografija. Najjednostavniji način slanja određene snimke je prijenos jedne fotografije. Jednostavno pronađite fotografiju koju želite poslati, a zatim pritisnite ikonu „Transfer“ (Prijenos) i poslat će se na FTP poslužitelj iz fotoaparata. Ova je opcija idealna ako je potrebno primijeniti glasovni podsjetnik putem telefona. Za skupno slanje jednostavno pritisnite gumb „Select“ (Odaberi) u gornjem desnom kutu zaslona i odaberite fotografije ili odaberite niz fotografija tako da pritisnete i držite jednu fotografiju, a zatim odaberite zadnju fotografiju u nizu koju želite poslati. Nakon slanja sličice će biti označene kako bi se naznačio uspješan prijenos. Za brži prijenos upotrijebite žičnu USB vezu.

 • OBREZUJTE, OCJENJUJTE I JOŠ MNOGO TOGA

  Obrezujte2, dodajte glasovne podsjetnike i ocjenjujte zvjezdicama

  Aplikacija MFT sadrži osnovne opcije ravnanja i funkciju obrezivanja kako bi se fotografije poboljšale prije slanja FTP-om. Aplikacije se također mogu upotrebljavati za razvrstavanje slika s pomoću ocjena sa zvjezdicama. Aplikacija i fotoaparat mogu primijeniti ove ocjene tako da možete uređivati velike grupe fotografija kako biste odabrali koje ćete fotografije poslati u završnom kompletu. Umjesto toga, ocjene se mogu upotrijebiti za identifikaciju različitih subjekata za kasnije uređivanje ili katalogiziranje nakon snimanja. Sustav ocjena (zvjezdica) univerzalno je podržan pa se fotografije koje su ocijenjene mogu pregledati i kad se otvore u većini aplikacija za uređivanje fotografija kao što su Lightroom i Photoshop. Stoga se ocjena može upotrijebiti kao dio radnog procesa, od snimanja do uređivanja.

 • Preuzmite aplikaciju MOBILE FILE TRANSFER tvrtke Canon

  Aplikacija MOBILE FILE TRANSFER dostupna je za besplatno preuzimanje s vašeg uređaja. Samo posjetite App Store ili Google Play i potražite „Mobile File Transfer”.

  Punu kompatibilnost potvrdite na stranici relevantne aplikacije.

  Informacije o kompatibilnosti

  Aplikacija MOBILE FILE TRANSFER tvrtke Canon dostupna je za iOS i Android uređaje.

  Slični članci

 • SPORTSKA FOTOGRAFIJA

  Snimite nestašne sportske fotografije kojima ćete zasjeniti konkurenciju

  Volite sport, no niste sigurni kako ga snimiti? Pet profesionalnih fotografa otkrivaju koje su tehnike primjenjivali za snimanje svojih omiljenih snimaka.

 • MAKROFOTOGRAFIJA

  Apstraktna makro fotografija: snimanje mjehurića sapunice

  Pomoću ovog vodiča u koracima otkrijte kako snimiti dojmljive, šarene apstraktne makro snimke opni sapunice.

 • FOTOGRAFIRANJE DIVLJIH ŽIVOTINJA

  Divlji u srcu

  Pet razloga zbog kojih je PowerShot SX740 HS savršen za snimanje divljih životinja.

 • ČLANAK

  Ažurirani su modeli EOS R6, EOS R5 i EOS-1D X Mark III

  Ažuriranjem programskih datoteka otključavate nove značajke najboljih fotoaparata tvrtke Canon. Richard Walch, Martin Bissig i Eddie Keogh ih testiraju.

 • Moglo bi vas zanimati

 • Aplikacija Canon Camera Connect

  Povežite fotoaparat s Apple ili Android uređajem zbog ažuriranja programskih datoteka kako biste snimali udaljenim putem ili lako preuzimali svoje fotografije.

 • Digital Photo Professional Express

  Brzo obrađujte RAW datoteke na mobilnim uređajima dok ste u pokretu.

  1. Informacije o kompatibilnosti potražite u pojedinostima u trgovini Apple App Store ili Google Play Store
  2. Samo za Android