Usavršite stop-animaciju

stop-motion-camera-firmware

Usavršite stop-animaciju

Usavršite stop-animaciju

Nove programske datoteke za stop-animaciju povećavaju razlučivost prikaza uživo na 1920 x 1280 s Canonove uobičajene 960 x 640 prilikom povezivanja s kompatibilnim softverom za stop-animaciju, kao što je Dragonframe. To animatorima olakšava provjeru izoštravanja i kretanja unutar svakog kadra.

pro-stop-motion-8

Veći prikaz uživo

Prikaz uživo ključan je za animatore koji stvaraju filmove stop-animacije. Animatori upotrebljavaju daljinski prikaz uživo s kamere za pregled kritičnih detalja i donošenje odluka u softveru za stop-animaciju, kao što je Dragonframe. Programske datoteke tvrtke Canon za stop-animaciju poboljšavaju prikaz uživo na 1920 x 1280 – pomažući animatorima da vide suptilan pokret radi postizanja profinjene animacije.

USB isticanje područja ručnog izoštravanja

Canon je dodao značajku isticanja područja ručnog izoštravanja putem USB veze kako bi mogao raditi sa softverom za stop-animaciju, kao što je Dragonframe.

Isticanje izoštravanja na cijelom zaslonu omogućuje animatoru precizno snimanje finih detalja i prilagodbu željene dubinske oštrine.

Kritično izoštravanje očiju subjekta (s pomoću crvenog ruba) daje animatoru samopouzdanje kojim se scena odvija prema planu.

Larger Live View

Blokiranje otvora blende

Postavite vrijednost otvora blende s pomoću funkcije blokiranja otvora blende u softveru Dragonframe. Ova računalno kontrolirana funkcija otvora blende smanjuje treperenje povezano s otvorom blende, što može pokvariti animacije.

Aperture Lock

Memorija položaja izoštravanja

Značajka memorije položaja izoštravanja omogućuje precizno ručno izoštravanje objekta s pomoću računalnog upravljanja i softvera Dragonframe. Omogućuje korisniku postavljanje položaja izoštravanja koji se može programirati kako bi se osiguralo da se izoštravanje neće mijenjati prilikom animacija tijekom nekoliko dana. Memorija položaja izoštravanja moguća je kod svih EOS RF objektiva.

Focus Position Memory

Tablica za usporedbu standardnih programskih datoteka i programskih datoteka za stop-animaciju

Značajke modela EOS R i EOS RP Standardne programske datoteke Programske datoteke za stop-animaciju
Razlučivost prikaza uživo 960 x 640 1920 x 1280
Isticanje ručnog izoštravanja u prikazu uživo
HDMI izlaz
Memorija položaja izoštravanja
Blokiranje otvora blende

Važne informacije o instaliranim programskim datotekama za stop-animaciju za EOS R i EOS RP:

 • HDMI izlaz nije dostupan
 • [Disp. performance] (Radne značajke prikaza) ne mogu se postaviti
 • Zaslon za snimanje ne može se prikazati u razlučivošću od 1920 x 1280 piksela, a vršne vrijednosti ručnog izoštravanja neće se prikazati čak i ako je stavka [MF Peaking settings] (Postavke za isticanje ručnog izoštravanja) podešena na [on] (Uključeno) pod sljedećim uvjetima: 
  • Kad se upotrebljava EF-S objektiv
  • Kad je postavljeno [Multiple exposure] (Višestruka ekspozicija)
  • Kad je [Cropping/aspect ratio] (Obrezivanje/omjer) postavljeno na opciju [1.6x (crop)] (1,6x (obrezivanje))
  • Kad se zaslon snimanja poveća
  • Kad okidač držite pritisnutim nakon snimanja

Povezani proizvodi

 • Fotoaparati bez zrcala

  EOS R

  Fotoaparat bez zrcala sa senzorom punog kadra koji fotografima i snimateljima pruža nove kreativne mogućnosti.

 • Fotoaparati bez zrcala

  EOS RP

  Malen, lagan i intuitivan fotoaparat bez zrcala sa senzorom punog kadra dizajniran je za putovanja i svakodnevno fotografiranje.

Moglo bi vas zanimati