OBITELJSKA FOTOGRAFIJA

Otkrijte kako najbolje iskoristiti PowerShot PX tvrtke Canon

Ovaj svestrani mali fotoaparat prepun je značajki koje mogu biti od koristi cijeloj obitelji, od unaprjeđenja kućnog ureda do stvaranja videozapisa za društvene kanale.
Skejter usred skoka naspram čistog plavog neba. PowerShot PX tvrtke Canon montiran je na stativu s njegove desne strane.

Imati PowerShot PX tvrtke Canon je kao da imate osobnog fotografa i videografa. Bilo da organizirate zabavu ili ga upotrebljavate kao web-kameru, kompaktni PTZ (pomicanje, nagib, zumiranje) automatski snima trenutke. Jednostavno ga postavite na ravnu površinu ili stalak, uključite ga i, kad prepozna lice, počet će inteligentno snimati fotografije i videozapise. Napaja se baterijom, a objektiv pokriva opsežan raspon pomicanja, naginjanja i zumiranja.

To vam ostavlja slobodu uživanja u trenutku te omogućuje da i sami sudjelujete u akciji – bez potrebe da se ponašate kao fotograf ili snimatelj. Nema ni potrebe provoditi sate pregledavajući fotografije i videozapise kako biste odabrali one koje želite. Sve na memorijskoj kartici fotoaparata PowerShot PX prikazuje se u aplikaciji Connect za mini PTZ Cam na pametnom telefonu kako biste omiljene snimke mogli ručno odabrati i podijeliti na društvenim mrežama. Osim toga, dovoljno je pametan da preporuči najbolje fotografije i videozapise, štedeći vam vrijeme i trud.

Pogledajte videozapis u nastavku kako biste pronašli više informacija o postavljanju i pripremanju fotoaparata PowerShot PX tvrtke Canon za rad.

A still showing an illustrated Canon camera on an orange background next to text that reads: PowerShot PX.

No PowerShot PX tvrtke Canon nudi mnogo više od puke praktičnosti – samo trebate znati njegove prednosti.

U nastavku se navodi niz načina na koje vi i vaši voljeni možete najbolje iskoristiti posebne vještine ovog pametnog fotoaparata, kao i savjeti kako najbolje iskoristiti njegove značajke u svakoj situaciji.

1. Obiteljska okupljanja i događanja: sačuvajte spontane trenutke

Starija žena koja sjedi daje dar uzbuđenom djetetu. Fotoaparat PowerShot PX tvrtke Canon nalazi se na stolu pokraj njih, snimajući nasmiješenu skupinu.

PowerShot PX tvrtke Canon malen je i diskretan, što ga čini idealnim za snimanje spontanih obiteljskih trenutaka koji mogu biti daleko dojmljiviji od namještenih grupnih portreta.

PowerShot PX tvrtke Canon postavljen na pomoćnom stoliću kako bi snimio četiri osobe koje jedu na vrtnoj zabavi.

PowerShot PX tvrtke Canon ima baterijsko napajanje pa ga možete postaviti na otvorenom, pod uvjetom da je vrijeme suho. Najbolje funkcionira ako ga postavite na sjenovito mjesto gdje nema izravne sunčeve svjetlosti.

Planirate zabavu? PowerShot PX tvrtke Canon idealan je za snimanje društvenih događaja i obiteljskih okupljanja. Selfie štap pruža udaljenost od samo nekoliko stopa od korisnika, a PowerShot PX možete postaviti dalje kako biste snimili cijeli prizor.

Postavite PowerShot PX prije dolaska gostiju, postavite ga u razini očiju na ravnoj, stabilnoj površini s pogledom na mjesto gdje će se ljudi okupljati te osigurajte da prostor bude dobro osvijetljen i da ništa ne zaklanja fotoaparat tijekom njegovog pomicanja.

Tada fotoaparat možete ostaviti da radi umjesto vas. Upotrebljavajući tehnologiju prepoznavanja lica, on će pomicati, naginjati i zumirati kako biste dobili najbolje kompozicije, osigurati da grupe gostiju na zabavi budu obuhvaćene na snimkama i automatski ispravljati izobličenje na snimkama.

Želite malo više kontrole? Aplikacija Connect za Mini PTZ Cam omogućuje vam postavljanje fotoaparata tako lica imaju prioritet, primjerice lice osobe za koju organizirate zabavu, a zatim sortiranje snimki prema subjektu.

I ne morate brinuti da će vam ponestati prostora. Ako se microSD kartica fotoaparata napuni, dostupna je opcija automatskog brisanja snimki koja vam omogućuje nastavak snimanja. Najprije će se izbrisati najstarije snimke, ali ne i omiljene.

2. Kreiranje sadržaja: snimanje zabavnih aktivnosti

Majka se smiješi svojoj kćeri dok vadi tortu iz pećnice. Fotoaparat PowerShot PX tvrtke Canon zamućen je u prednjem planu, snimajući trenutak.

Aplikacija Connect app for Mini PTZ Cam omogućuje vam daljinsko snimanje s pomoću pametnog telefona. Možete pomicati, naginjati i zumirati fotoaparat kako biste postigli željenu kompoziciju, a zatim pritisnuti gumb za snimanje ili okidač kako biste snimili videozapis ili fotografiju.

Ako ste slastičar, umjetnik ili drugi kreativac u usponu i želite bolje dokumentirati svoja postignuća, odgovor je PowerShot PX tvrtke Canon.

Njegove autonomne mogućnosti snimanja čine ga idealnim partnerom za snimanje kad su vam ruke zauzete ili neuredne – ako ste do ručnih zglobova u smjesi za kolače ili držite kist i paletu, zadnje o čemu želite brinuti je upravljanje fotoaparatom. Uz glasovne naredbe postajete redatelj: samo izgovorite „Hello, Pixie“ (Bok, Pixie) kako biste aktivirali fotoaparat, „Start recording“ (Pokreni snimanje) kako biste započeli snimanje videozapisa ili „Take a picture“ (Snimi fotografiju) kako biste snimili fotografiju, a zatim „Stop“ kako biste zaustavili automatsko snimanje*.

3. Snimanje akcije: postanite zvijezda društvenih mreža

PowerShot PX montiran na stativ kako bi snimio tinejdžera na skejtu.

Funkcija pomoći pri praćenju, dostupna kroz ažuriranje programskih datoteka, idealna je za snimanje pokreta kao što su skokovi i trikovi na skejtu.

Mali pas lovi dječaka koji drži loptu. Fotoaparat PowerShot PX montiran je na stativ u prednjem planu.

Jednostavno uključite pomoć pri praćenju u aplikaciji Connect app for Mini PTZ Cam. Svi videozapisi odmah će biti spremni za pregled na telefonu, tako da možete odabrati omiljene sadržaje, urediti ih i prenijeti izravno na društvene kanale.

Za entuzijastične zvijezde društvenih mreža koje žele snimati videozapise na mreži uz minimalan trud PowerShot PX tvrtke Canon mogao bi biti ključ za uspjeh preko noći na društvenim kanalima kao što je YouTube.

Kad upotrebljavate funkciju automatskog snimanja na fotoaparatu, mogućnosti pomicanja, naginjanja i zumiranja mogu vašim videozapisima dati privlačan efekt. Ovisno o uvjetima, fotoaparat će automatski odrađivati širokokutno panoramiranje, višestruko panoramiranje (skeniranje osoba koje stoje jedna pokraj druge – idealno kad radite s prijateljem ili par njih) ili jednostavna približavanja i udaljavanja te kadriranja (pomicanje radi kadriranja osoba od izvan prizora).

Ako snimate daljinski, nadogradnja programskih datoteka koju možete preuzeti putem aplikacije Connect za Mini PTZ Cam dodaje funkciju pomoći za praćenje koja vam omogućuje snimanje objekta u pokretu čak i ako nije okrenut prema fotoaparatu. Snimanje možete započeti sa zaslona za snimanje u aplikaciji ili dodjelom funkcije snimanja gumbu za bežičnu komunikaciju na fotoaparatu.

Male dimenzije i masa modela PowerShot PX omogućuju njegovo smještanje na gotovo bilo koje mjesto. Kako biste dobili odličan kut, razmislite o upotrebi stativa. Na podnožju fotoaparata nalazi se standardni prihvat za montažu, tako da ga možete postaviti u savršen položaj te nastaviti sa skokovima i trikovima znajući da je stabilan i da će obuhvatiti svu akciju u kadru.

4. Rad od kuće: unaprijedite web-kameru

Bijeli PowerShot PX tvrtke Canon na malom snopu knjiga na drvenom stolu.

Upotrebom fotoaparata PowerShot PX tvrtke Canon kao bežične web-kamere, uvijek ćete biti u kadru, čak i ako se krećete prostorijom. Radi na bateriju, ali na dužim sastancima preporučuje se upotreba kompatibilnog USB-C PD punjača/napajanja.

Fiksne web-kamere koje zahtijevaju da mirno sjedite tijekom sastanka predstavljaju (prilično dosadni) standard, ali ako svojoj kućnoj konfiguraciji dodate PowerShot PX tvrtke Canon, unijet ćete dinamičnu novu dimenziju u virtualne sastanke i internetske prezentacije. Radeći bežično putem Wi-Fi veze i Canonove aplikacije Wireless Webcam Utility for Mini PTZ Cam (dostupna besplatno za osobna računala sa sustavom Windows 10), PowerShot PX upotrijebit će svoje vještine praćenja kako bi bio uz vas dok se krećete kućnim uredom. Ta novostečena sloboda kretanja nešto je na čemu će vam zavidjeti kolege koje moraju sjediti za stolom.

Stoga, bilo da planirate okupljanje za prijatelje i obitelj, želite snimati dinamične videozapise za društvene kanale ili jednostavno oživjeti svoje poslovne sastanke, mali, ali pametni PowerShot PX tvrtke Canon može obaviti teži dio posla umjesto vas.Napisao: Sam Kielsden

Slični proizvodi

Slični članci