ISPISIVANJE

Unaprijedite poslovanje ispisivanjem

Otkrijte kako MegaTank pisači MAXIFY i PIXMA tvrtke Canon – svojom brzinom, pouzdanošću, svestranošću i iznimno niskim troškovima rada – mogu unaprijediti vaše poslovanje.
Žena sjedi radeći na prijenosnom računalu, dok je MegaTank pisač tvrtke Canon na stolu pokraj nje.

Svaka tvrtka mora dobro izgledati na papiru. Bilo da radite u uredu, kod kuće ili kombinirate to dvoje, asortiman MegaTank pisača MAXIFY i PIXMA tvrtke Canon pruža radne značajke, lakoću upotrebe i kvalitetu potrebne za brzo i jednostavno kreiranje dokumenata i ispisa odličnog izgleda. Štoviše, punjivi spremnici za tintu velikog kapaciteta štede vrijeme, novac i trud. Zapravo, neki od tih pisača mogu vam uštedjeti do 90 % na ukupnim troškovima vlasništva u usporedbi s konvencionalnim tintnim i laserskim pisačima, tako da su odlični i za dobit tvrtke.

Evo što mogu ponuditi i kako ih najbolje iskoristiti, na temelju iskustva ljudi koji se oslanjaju na njih u svakodnevnom poslovanju.

1. Brzina i učinkovitost

Ruka korisnika drži bočicu žute tinte spremnu za umetanje u MegaTank pisač tvrtke Canon.

MAXIFY GX1040 idealan je za hibridne zaposlenike – dovoljno je kompaktan da zauzima malo prostora u kućnom okruženju, ali dizajniran da pruži jednake opsežne prednosti za produktivnost koje pruža i ostatak asortimana pisača MAXIFY, zahvaljujući velikim brzinama ispisivanja i punjivim spremnicima s tintom visokog učinka.

Ian Scullion iz tvrtke Fasciato Architects upotrebljava MAXIFY GX7040 u svom užurbanom uredu. Radeći s kratkim rokovima, cijeni velike brzine monokromatskog ispisivanja od 24 ipm i ispisivanja u boji od 15,5 ipm, kao i činjenicu da pisač može skenirati obje strane obostranih dokumenata u jednom prolasku, čime se štedi dragocjeno vrijeme. Osim toga, podešavanje je bilo brzo i lako.

„Cijeli postupak instalacije trajao je samo oko 10 – 15 minuta”, kaže Ian. „Svaka od četiri bočice s tintom posebno je postavljena i označena bojom, tako da fizički ne možete uliti tintu u pogrešan spremnik. Ne morate stiskati bočice, a tinta automatski prestaje teći kad se spremnik napuni pa nema nereda.“

Još jedan model idealan za hibridne zaposlenike, MAXIFY GX1040 tvrtke Canon, nevjerojatno je kompaktan, brzo se podešava i lako upotrebljava zahvaljujući intuitivnom, prilagodljivom dodirnom zaslonu u boji i LED indikatoru za naznaku statusa s više boja. U jednom kompletu bočica ima dovoljno tinte za približno 3000 stranica u boji,1 dok se produktivnost povećava brzim ispisivanjem do 15 ipm za monokromatske ispise i 10 ipm za stranice pune boje.2 Kaseta za 250 listova papira koja štedi prostor uredno se sprema u podnožje pisača, a MAXIFY GX2040 ima automatski ulagač dokumenata kapaciteta 35 listova za lakše skeniranje i kopiranje dokumenata s više stranica.

2. Mali trošak vlasništva

Korisnik dodaje papir u kasetu s prednje strane pisača MAXIFY tvrtke Canon.

MAXIFY GX7040 ima dvije ulazne kasete za 250 listova papira u podnožju, ulaganje sa stražnje strane i D-ADF (automatski ulagač dokumenata) za 50 listova koji može skenirati obje strane obostranog dokumenta u jednom prolasku. To znači da ćete manje vremena provesti mijenjajući papir u odlagaču ili ponovno ulažući dokument radi skeniranja druge strane.

Kad je u pitanju općenita produktivnost, za učinkovit poslovni pisač nisu važni samo brzina i učinkovitost. Važni su i kupovna cijena i troškovi rada. „Doista smo zadovoljni što nam MAXIFY GX7040 omogućuje tako veliku uštedu”, kaže Ian.

Zubair Rahim, stručnjak za proizvode tvrtke Canon Europe, objašnjava niske ukupne troškove vlasništva za pisače kao što su MAXIFY GX7040 i MAXIFY GX6040. „To smo podijelili na prosječne troškove po stranici i ukupne troškove poslovanja tijekom otprilike pet godina, uključujući cijenu samog pisača i potrošnog materijala. Ti su troškovi doista niski kod ovih pisača. Možete očekivati prosječnu uštedu do 90 % na ukupnim troškovima vlasništva u odnosu na 10 vrhunskih laserskih i tintnih pisača.”

3. Kvaliteta ispisivanja

Žena upotrebljava marker na ispisanom dokumentu, dok je pokraj nje na stolu MegaTank pisač tvrtke Canon.

Zahvaljujući punjivim spremnicima s tintom visokog učinka kod MegaTank pisača tvrtke Canon, kao što je MAXIFY GX2040, trošit ćete manje vremena na ponovno naručivanje spremnika. Zahvaljujući upotrebi pigmentnih tinti dokumenti će biti izdržljivi za zahtjevnu poslovnu upotrebu, kao i otporni na mrlje, vodu i tragove markera.

Kvaliteta dokumenata koje tvrtka šalje može biti ključna za dojam koji ostavlja na postojeće i potencijalne klijente. „Ponekad šaljemo prijave za nagrade ili natjecanja, a volimo ispisivati slike za ured na različitim vrstama papira”, kaže Ian. „Kvaliteta ispisa modela MAXIFY GX7040 mnogo je bolja od one koju nude drugi pisači koje smo ranije upotrebljavali.“

MAXIFY GX1040, MAXIFY GX2040, MAXIFY GX7040 i MAXIFY GX6040 upotrebljavaju pigmentne tinte za sve tri boje, kao i za crnu. „To im omogućuje stvaranje čistog teksta te bogatih i živopisnih grafika, s nevjerojatno finim detaljima koji čuvaju izgled čak i najmanjih fontova kao što je sitni tisak u pravnim dokumentima. Monokromatski dokumenti i dokumenti u boji vrlo su otporni na mrlje, što pomaže u zadržavanju vrlo kvalitetnog izgleda, a predstavlja bonus kad želite upotrijebiti markere za isticanje.

4. Praktičnost i povezivost

Muškarac radi za stolom u arhitektonskom uredu, dok se na komodi u pozadini vidi pisač MAXIFY tvrtke Canon.

Prozirne prednje ploče MegaTank pisača tvrtke Canon olakšavaju nadzor razina tinte i pravovremeno naručivanje isplativih bočica zamjenske tinte.

Korisnik drži tablet na čijem je zaslonu grafikon sa stupcima, dok iz pisača tvrtke Canon izlazi ispis tog grafikona.

Premier Insurance upotrebljava aplikaciju Canon PRINT za ispisivanje dokumenata s mobilnog telefona ili tableta na njihovom pisaču MAXIFY G6040, iz ureda ili daljinski.

Anik Islam utvrdio je da je MAXIFY G6040 tvrtke Canon idealan za užurbano uredsko okruženje tvrtke Premier Insurance. Kapacitet pisača od 350 listova, dvosmjerno ulaganje papira i punjivi spremnici s tintom visokog učinka značili su manji gubitak vremena na ponovno ulaganje papira i ponovno naručivanje spremnika s tintom.

Još jedna prednost ovih pisača bila je mogućnost rada sa širokim rasponom medija, od običnog papira i kartica do omotnica i fotopapira. Budući da se tvrtka jednim dijelom oslanja na uglađene marketinške materijale za klijente koji osiguravaju dobar doživljaj brenda, Anik je utvrdio da mogućnost njihovog isplativog ispisivanja unutar tvrtke čini razliku.

Mogućnosti računalnog oblaka pisača MAXIFY i PIXMA tvrtke Canon na sličan su način preobrazile tvrtku Premier Insurance. "Naši klijenti često na sastanke donose dokumente. Uz aplikaciju Canon PRINT sada ih brzo mogu skenirati, a zatim se automatski šalju natrag u ured na ispisivanje kako bi ih osoblje moglo odmah početi analizirati”, objašnjava Anik.

Mnogi MegaTank pisači MAXIFY i PIXMA tvrtke Canon imaju dodirni zaslon u boji koji možete prilagoditi kako biste često ponavljane zadatke dodijelili jednostavnim dodirom zaslona. Za ispisivanje na običnom papiru, posebnim medijima i fotopapiru, neki pisači imaju i više ulaznih kaseta i odlagača, čime se izbjegava gubitak vremena i truda prilikom zamjene papira u jednom odlagaču.

5. Poslovno orijentiran dizajn

Muškarac gleda kartu u ruci, dok je iza njega aranžman raznobojnog cvijeća i pisač tvrtke Canon s jedne strane.

Mnogim je tvrtkama važna odgovornost prema okolišu. Iako Canon nudi isplative planove pretplate za ispisivanje za neke svoje pisače sa spremnicima (dostupnost se može razlikovati ovisno o državi), zajedno s programom recikliranja iskorištenih spremnika, sustav s punjivim spremnicima za tintu kod MegaTank pisača podiže ekološku prihvatljivost na novu razinu.

Korisnik drži ispis fotografije, dok su ispred njega na stolu raspoređeni drugi ispisi, pokraj cvjetnih aranžmana.

Forever Rose svakom poslanom daru prilaže osobnu fotografiju, a ta slika mora biti najviše kvalitete. Tvrtka je utvrdila da MAXIFY G6040 tvrtke Canon zadovoljava potrebni standard uz velike količine i po nižoj cijeni od laserskog ispisivanja.

Forever Rose je tvrtka za izrađivanje personaliziranih darova iz Dubaija. Vlasnik tvrtke Forever Rose, Ebraheem Al Samadi, u pisaču MAXIFY G6040 tvrtke Canon prepoznao je rješenje koje može zadovoljiti potrebu za dosljedno pouzdanim i vrlo produktivnim ispisivanjem uz istovremeno smanjenje troškova ispisivanja. „Uočili smo značajnu uštedu u usporedbi s laserskim ispisivanjem koje smo prije upotrebljavali”, kaže.

„Ispisujemo svakodnevno”, kaže tvrtkin međunarodni komercijalni direktor Asim Hussain. "A ispisivanje velikih količina po povoljnoj cijeni bila je jedna od glavnih stavki pri odabiru pisača Canon MegaTank".

Povoljnost je samo pola priče. Vrlo kvalitetni rezultati pisača PIXMA G6040 tvrtke Canon zadovoljili su potrebe tvrtke čiji klijenti očekuju samo savršene prezentacije. Budući da vrlo kvalitetne tinte na bazi topivih bojila kod pisača PIXMA G6040 tvrtke Canon omogućuju predivno uglađene i prirodne fotografije, klijenti tvrtke Forever Rose sada daru koji šalju mogu dodati besprijekorno ispisanu osobnu fotografiju.

Kako bi se osigurala dodatna praktičnost, Canon Small Business Print Hub pruža pregršt informacija i analiza slučajeva za ideje kako doista prenijeti poruku kroz ispis. Osim toga, PosterArtist tvrtke Canon stavlja vam na raspolaganje tisuće prilagodljivih dizajna, tako da brzo i izravno možete izraditi postere profesionalnog izgleda, natpise i letke.

MegaTank pisač tvrtke Canon i nekoliko bočica zamjenske tinte na radnom stolu, dok se iza nalaze računalni monitor i stolna svjetiljka.

Osim prilagodljivog 2,7-inčnog dodirnog zaslona, MAXIFY GX1040 i MAXIFY GX2040 imaju i novi LED indikator za naznaku statusa koji mijenja boju, čime se olakšava provjera napretka ispisivanja. Kompatibilni su i s uslugama računalnog oblaka te omogućuju ispisivanje i skeniranje izravno s Android i iOS pametnih telefona i tableta putem aplikacije Canon PRINT.

Naposljetku, MegaTank pisači MAXIFY i PIXMA tvrtke Canon osiguravaju vrhunsku kvalitetu ispisa uz veliku brzinu ispisivanja i niske troškove rada. Krajnji rezultat je poboljšanje produktivnosti i povećanje profitabilnosti vašeg poslovanja, kao i povećanje učinkovitosti.

Matthew Richards & Paul Fitzpatrick
 1. Učinak po stranici procijenjena je vrijednost utemeljena na metodi za pojedinačno testiranje tvrtke Canon koja upotrebljava tablicu ISO/IEC 24712 i simulaciju kontinuiranog ispisivanja uz zamjenu spremnika nakon početnog postavljanja.
 2. Brzina ispisivanja A4 dokumenata na običnom papiru temelji se na prosjeku za ESAT u uredskom testu za ispis prema standardu ISO/IEC 24734.

Slični proizvodi

Slični članci

 • SAVJETI ZA ISPISIVANJE

  Upute za sigurno ispisivanje

  8 načina upotrebe sigurnosnih značajki pisača tvrtke Canon radi postizanja sigurnog ispisivanja.

 • ISPISIVANJE

  Najbolji pisač za kućne urede

  Učinite rad od kuće jednostavnijim uz pisače PIXMA i MAXIFY tvrtke Canon.

 • ISPISIVANJE

  Canon PosterArtist

  Izrađujte profesionalne postere, brzo, jednostavno i besplatno.

 • ISPISIVANJE

  Tintni ili laserski: koji vam najbolje odgovara?

  Otkrijte razlike između tintnih i laserskih pisača tvrtke Canon te saznajte koji najbolje odgovara vašim potrebama.