SMO GENERACIJA R

MI SMO
GENERACIJA R

MI SMO NOVA GENERACIJA PRIPOVJEDAČA.
PRKOSIMO KONVENCIJAMA. SAMI STVARAMO PRAVILA.

Predstavljamo sustav Canon EOS R, ekosustav fotoaparata koji revolucionariziraju svijet fotografije i stvaranja filmova.

PRIDRUŽITE SE GENERACIJI R

PRIDRUŽITE SE
GENERACIJI R

Futuristički sustav fotoaparata koji je kompatibilan s našim postojećim objektivima.

Uz Canonove adaptere, serija fotoaparata EOS R savršeno će raditi s gotovo svakim EF, EF-S i EF filmskim objektivom koji smo ikada proizveli.

Kreirali smo i adapter koji prima filtre.

PRIDRUŽITE SE GENERACIJI R

DOBRO DOŠLI U GENERACIJU R

Sloboda da budete svoji

Generacija R nije definirana po dobi, spolu ili žanru. Ona je definirana strašću za fotografijom i kinematografijom. Za bilježenje onih dragocjenih trenutaka u životu na nove i uzbudljive načine. Za one koji žele izazvati normalno i izraziti svoju individualnost kroz priče koje pripovijedaju. Za one koji se žele istaknuti u mnoštvu.

Za ljude poput nas.

DOBRODOŠLI V GENERACIJO R

MOGUĆNOST NEMOGUĆEG.

Sustav EOS R zaista mijenja pravila igre za profesionalne fotografe poput vas, bez obzira na to odgovara li vam više fotografija ili snimanje videozapisa (ili oboje, sada kada više nema kompromisa).

Snažne performanse i pri slabijem osvjetljenju. Senzacionalni videozapis 8K RAW punog kadra. Zadivljujuće suvremen objektiv. Vodeći autofokus na svijetu. I preklopni zaslon koji pruža puno kreativnih mogućnosti iz svih mogućih kutova.

NAJBOLJA STABILIZACIJA SLIKE NA SVIJETU.

Fotoaparati EOS R5 i EOS R6 imaju ugrađeni stabilizator slike s pet osi koji omogućuje do osam stupnjeva zaštite od trešnje uređaja. Ali, to nije sve – u kombinaciji s IS RF objektivima, ugrađeni stabilizator slike u aparatu intuitivno surađuje sa stabilizacijom slike ugrađenom u objektiv da bi se postigao maksimalni učinak.

To znači da možete snimati fotografije i videozapise držeći fotoaparat u ruci do četiri sekunde, a treći sustav, Movie Digital IS, pruža još bolje performanse slične gimbal-stabilizatoru.

IVA I GORAN KUŠEC

Fotografiranje parova i fotografije vjenčanja

Iva i Goran su muž i žena te tandem u fotografiranju vjenčanja i parova. U svojem poslu imaju svatko svoje omiljene objektive koje postavljaju na fotoaparate EOS R. Njezin je nezamjenjivi objektiv EF 85mm f/1.8 USM, a njegovi RF 28-70mm f/2L USM i EF 35mm f/1.4L II USM. Zbog dinamičnosti i neponovljivih trenutaka, fotografiranje vjenčanja im jako olakšava automatsko prepoznavanje lica.

„Naš stil rada je osobni pristup svakom paru jer nam to omogućuje da kroz povjerenje i opuštenost ulovimo sve emocije. EOS R nam osigurava da one budu oštre i u visokoj razlučivosti.”

TOMISLAV MOŽE

Fotografija krajolika i portreta

Tomislav je jedan od prvih vlasnika fotoaparata EOS R5 i EOS R6 u regiji. Jednostavno nije mogao odabrati samo jedan od njih jer oba predstavljaju njegovu opremu iz snova za snimanje različitih situacija u profesionalnoj i privatnoj uporabi. Oba aparata upotrebljava za različite vrste fotografiranja i snimanja, a ponegdje se i dopunjavaju – EOS R5 je neizostavan u zahtjevnim komercijalnim projektima, gdje je zbog načina upotrebe fotografija potrebna visoka razlučivost, a EOS R6 dopunjuje ga na savršen način jer Tomislav fotografira i mnoge sportove.

„Oduševljava me stabilizacija slike koja mi omogućuje veću kreativnost i slobodu prilikom fotografiranja iz ruke, bez uporabe stativa.”

ANTONIO BRONIĆ

Reportažna fotografija

Antonio ponekad ne zna točno što će sutradan ili sljedeći tjedan morati fotografirati. Malo kompaktno tijelo fotoaparata s preciznim autofokusom i brzo prebacivanje između foto i video načina one su značajke s kojima je uvijek u pripravnosti bez obzira na to kamo ide i što će kao fotoreporter fotografirati. Kada koristi uređaj EOS R ima mogućnost pripremiti fotoreportažu i videoreportažu jednim aparatom, što je često ključno u trenutcima sportskih fotoreportaža ili u slučaju iznenadnih događaja u njegovoj okolici s kojih mora izvještavati što vjerodostojnije.

„Važno je imati pouzdan fotoaparat koji jednako pouzdano snima fotografije i videozapise.”

STEPHAN BEDNAIĆ

Sportska fotografija

EOS R6 i EOS R fotoaparati su koje u svojoj fotografskoj torbi nosi Stephan. Društvo mu prave na raznim sportskim snimanjima, a iznimno mu je važno da se u njih može potpuno pouzdati, čak i kod zahtjevnijih snimanja na visini. Tu se posebno ističe automatsko izoštravanje Dual Pixel AF koje mu omogućuje kontinuirano praćenje subjekta, pri čemu može upotrijebiti objektive s velikim otvorima blende i bolje izolirati subjekt.

„S 20 fotografija u sekundi mogu uloviti svaki trenutak u dinamičnim i brzim situacijama.”

DORIS VALKOVIĆ

Fotografiranje hrane

Doris iznimno voli kuhati i kreirati recepte a svoju strast bilježi na kulinarskom blogu i društvenim mrežama kojeg sjajno nadopunjuju i fotografije. Za svoj posao odabrala je EOS RP koji pruža ključnu pomoć u prezentaciji jela, a koja je jednako važna kao i samo jelo. Prilikom fotografiranja od velike joj je pomoći okretni zaslon pomoću kojega jelo snima iz različitih kuteva.

„Trenutačno najviše upotrebljavam RF 24-105mm STM, osnovni KIT objektiv, koji za mene lovi slasne kadrove.”

MIJENJA PRAVILA IGRE U KINEMATOGRAFIJI

Naši fotoaparati uvijek su postavljali visoke standarde kada je riječ o fotografiji.
Također ostvaruju iznimne rezultate u području videografije.
Sustav Canon EOS R u tome nije iznimka.

MIJENJA PRAVILA IGRE U MRAKU

Snimite još više detalja

EOS R6 ima senzor punog kadra od 20,1 megapiksela optimiziran za fotografiranje u slabijim uvjetima osvjetljenja, koji može snimati pri ISO vrijednosti do 102.400 te omogućuje autofokusiranje pri slaboj rasvjeti do -6.5 EV, što predstavlja revoluciju za snimanje u tami*.

MIJENJA PRAVILA IGRE U TEHNOLOGIJI OBJEKTIVA

Dostignite nove razine kreativnosti

Sada je moguća viša kvaliteta fotografiranja i snimanja filmova zahvaljujući nosaču objektiva EOS R koji se nalazi na optimalnoj udaljenosti između objektiva i senzora te ostvaruje iznimne rezultate.

MIJENJA PRAVILA IGRE U PRAĆENJU FOKUSA

Najbrži autofokus na svijetu

Sustav EOS R ima Dual Pixel CMOS AF koji omogućuje najbrže autofokusiranje na svijetu** s do 5.940 AF položaja na EOS R5 da biste mogli postići veće kreativne mogućnosti s više detalja i oštrine nego ikada prije.

MIJENJA PRAVILA IGRE U POSTPRODUKCIJI

Fascinantna kvaliteta videozapisa od 8K

Pomoću sustava EOS R5 snimajte iznimno bogate videozapise od 8K punog kadra i postignite 120 kadrova u sekundi u režimu od 4K punog kadra te iskoristite nevjerojatne razine stabilizacije slike, a možete iskoristiti i prednosti fascinantnih detalja i mogućnosti gradacije s našim 12-bitnim RAW videozapisom od 8K.

MIJENJA PRAVILA IGRE IZ SVAKOG KUTA

Okretni preklopni zaslon i tiho snimanje

Okretni preklopni zaslon omogućuje vam snimanje iz svih nezgodnih kutova, a EOS R5 pruža razlučivost od 45 megapiksela, tiho snimajući do 20 kadrova u sekundi.

MIJENJA PRAVILA IGRE U STABILIZACIJI SLIKE

Stabilizacija slike s do osam koraka

Zamislite mogućnost ručnog snimanja brzinama zatvarača dugima do četiri sekunde zamućene vode na krajobrazima i osoba na ulicama bez primjene stativa. To je kreativna sloboda koju možete očekivati od fotoaparata EOS R6.

ODIGRAJTE SVOJU ULOGU

*Središnja točka, prilikom upotrebe s objektivima f/1,2, način rad s jednom snimkom.

**Na dan 13. veljače 2019., u konkurenciji digitalnih fotoaparata bez zrcala s izmjenjivim objektivom, sa senzorom slike ekvivalentnom senzoru punog kadra od 35 mm, s automatskim izoštravanjem s prepoznavanjem kontrasta i automatskim izoštravanjem s prepoznavanjem faze u ravnini slike. Izračunato temeljem rezultata izmjerene brzine automatskog izoštravanja, na temelju CIPA smjernica (ovisi o uvjetima snimanja i odabranom objektivu). Izmjereno internim metodama. Uvjeti mjerenja: EV12 (ambijentalna temperatura / ISO 100), ručni način rada, upotreba modela RF 24-105mm F4L IS USM (uz žarišnu duljinu od 24 mm) sa sljedećim postavkama: zatvarač otpušten pomoću tipke zatvarača, automatsko izoštravanje u 1 točki (središnje automatsko izoštravanje), One-Shot AF.