UPOTREBA I POVEZIVOST

Dizajn tvrtke Canon, za vas

Fotograf podešava Canon EOS R6 za snimanje

Ako ste se ikada koristili fotoaparatom EOS, aspekti dizajna fotoaparata EOS R6 bit će vam smirujuće poznati od prvog uzimanja u ruke. A ako niste? Smatramo kako ćete uživati u otkrivanju instinktivnih kontrola pod vašim prstima i dojmu bliskosti s objektom kojeg pruža napredno elektronsko tražilo.

Wanda Martin gleda kroz objektiv postavljen na Canon EOS R6

® Teatro Massimo.

Elektroničko tražilo visoke razlučivosti

Elektroničko tražilo s 3,69 milijuna točkica fotoaparata EOS R6 daje tako jasan pregled da ćete pomisliti kako još uvijek upotrebljavate DSLR. S brzinom osvježavanja od 120 fps i pokrivenošću od 100 posto potpuno ćete uroniti u fotografiju, uz mogućnost točnog pregleda izgleda konačne ekspozicije. Zaslon je također, radi dodatne zaštite, moguće okrenuti i spremiti s prednjom stranom okrenutom uz kućište fotoaparata.

Elektroničko tražilo upotpunjava dodirni zaslon Vari-Angle od 3'' i s 1,62 milijuna točkica koji se zakreće od fotoaparata i okreće za 270˚, što omogućuje lako fotografiranje i snimanje iz kreativnih kutova. Dodirom, povlačenjem i spajanjem prstiju na ovom dodirnom zaslonu fotografi mogu snimati, pregledavati slike i pristupati opcijama u sustavu izbornika fotoaparata. S dva dodira zaslona izbornika s dva prsta tekst se trenutačno povećava radi lakšeg čitanja.

Krupni kadar izrezanog prikaza modela Canon EOS R6
Canon EOS R6 s objektivom, u rukama

Intuitivne, ergonomične kontrole

Kada držite fotoaparat EOS R6, gumbe, kotačiće i druge kontrole instinktivno pronalazite pod prstima i palčevima, što olakšava prilagodbu postavki bez pomicanja fotoaparata s oka.

Stražnji kontrolni kotačić koji je praktično smješten pod palac nadopunjava glavni kontrolni kotačić fotoaparata ispod kažiprsta. Također je dostupan stražnji kotačić za navigiranje pri reprodukciji slika, kao i programabilni upravljački prsten na objektivima RF. Oblikovana ručka dizajnirana je za udobnost pri dugotrajnim snimanjima.

Namjenskim kotačićem za način rada izmjenjuju se načini snimanja, a odvojene prednje i stražnje kontrolne kotačiće moguće je programirati za podešavanje otvora blende i brzine zatvarača na način koji najbolje odgovara vašem radu. Područja izoštravanja po zaslonu se pomiču namjenskim kontrolnim joystickom za automatsko izoštravanje ili na dodirnom zaslonu fotoaparata.

Konstrukcijski prikaz lica i naličja fotoaparata

Kućište fotoaparata EOS R6 od magnezijeve slitine ulijeva povjerenje, a također je otporno na prašinu i vlagu pa snimanje možete nastaviti kada se uvjeti pogoršaju.

Mehanizam zatvarača na fotoaparatu EOS R6 precizno je ugođen na mekši, no smirujući zvuk koji će objekt teže primijetiti. Optimiran je za snimanje velikom brzinom, s nazivnim brojem pokretanja od 300.000. Zatvarač je također moguće postaviti tako da pri promjeni objektiva ili isključenju fotoaparata ostaje otvoren ili zatvoren – za zaštitu senzora ili spreman za akciju.

"Zaslon s promjenjivim kutom olakšava brzo snimanje iz drugačije perspektive."

Dva utora za kartice za prilagodljivo snimanje

Dostupan je par utora za memorijske kartice SD , kompatibilan s najnovijom tehnologijom UHS-II za brzo zapisivanje podataka i velike brzine prijenosa. Konfigurirajte fotoaparat za spremanje datoteka JPEG i RAW na različite kartice ili za izradu rezerve pri snimanju kako biste se dodatno osigurali. Fotoaparat EOS R6 također je moguće konfigurirati tako da se fotografije spremaju na jednu, a filmski materijal na drugu karticu kako biste bili organizirani kroz kreativni proces.

Dva utora za karticu modela EOS R6

Napajanje za fotografiranje

U fotoaparatu EOS R6 primjenjuje se potpuno nova litij-ionska baterija većeg kapaciteta koja s jednim punjenjem omogućuje više snimaka od LP-E6N. LP-E6NH kompatibilna je sa starijim fotoaparatima EOS, a fotoaparat EOS R6 također je moguće napajati starijim baterijama LP-E6N i LP-E6.*

Potrebno dodatno baterijsko napajanje omogućuje punjenje putem USB priključka sa službenim električnim adapterom PD-E1 tvrtke Canon ili punjačima i prijenosnim baterijama kompatibilnima s načinom napajanja. Također je dostupno opcionalno hvatište s baterijom BG-R10 koji omogućuje istovremenu upotrebu dvije baterije za dulje snimanje te pruža dvostruke kontrole i dodatnu udobnost pri snimanju u orijentaciji za portret.


*Brzina snimanja i broj snimaka po punjenju mogu se smanjiti pri upotrebi starijih baterija LP-E6N

Dva utora za karticu modela EOS R6
Prikaz snimke snimljene modelom Canon EOS R6 na pametnom telefonu, s fotoaparatom u pozadini

® Teatro Massimo.

Povezaniji no ikada

Fotoaparat EOS R6 odlikuje se ugrađenim tehnologijama Wi-Fi i uvijek uključenom niskoenergetskom vezom Bluetooth Low Energy sa stalnom vezom s kompatibilnim pametnim uređajima. Za pregledavanje i odabir slika na karticama SD u fotoaparatu, kao i za mrežno dijeljenje s publikom, jednostavno dodirnite aplikaciju Canon Camera Connect na kompatibilnom pametnom telefonu ili tabletu* i fotoaparat se trenutačno povezuje vezom Wi-Fi, što vam omogućuje prijenos željenih slikovnih datoteka i, ako je potrebno, dodavanje GPS informacija. Moguće je i daljinsko snimanje s pametnim uređajem ili konfiguriranje fotoaparata EOS R6 za automatski prijenos slika tako da se slike automatski šalju kako ih snimate.

Veza Wi-Fi omogućuje daljinsko upravljanje fotoaparatom putem softvera EOS Utility, koji pruža snimanje s pregledom uživo te daljinsko pretraživanje i upravljanje fotoaparatom, pa tako s udaljenosti ili u studiju možete snimati iz teško dostupnih kutova. Za potpuno upravljanje fotoaparatom za preuzimanje dostupan je komplet za razvoj softvera kako biste mogli razvijati softver za svoj EOS za posao ili hobi. Za više informacija posjetite https://developers.canon-europe.com/s/

Snimanje plesačice baleta u zatvorenom/kućnom okruženju, s tim da je prijenosno računalo bežično povezano s fotoaparatom i prikazuje istu snimku

Bežično snimanje uz vezu s uređajem EOS R6

Slanje slika s fotoaparata izravno u oblak

Nova usluga za fotografije u oblaku tvrtke Canon, image.canon, korisnicima omogućuje na 30 dana spremiti originalne slike na mrežu, uključujući i datoteke RAW. Slikovne datoteke tada je moguće premjestiti na korisniku dodijeljen prostor za pohranu od 10 GB, Google Drive, Adobe’s Creative Cloud* ili u lokalnu izvanmrežnu pohranu.

Fotoaparat EOS R6 dopušta automatski prijenos slika na image.canon cloud kako bi vas spremne čekale na sinkroniziranom osobnom računalu/računalu Mac kada se vratite doma. Ocjene dodijeljene gumbom RATE (OCIJENI) na fotoaparatu ostaju sačuvane pa favorite možete pronaći u tren oka.

Canon EOS R6 pored šalice čaja

Ugrađeni FTP

Fotoaparat EOS R6 profesionalnim fotografima koji fotografije s lokacije trebaju brzo i sigurno isporučiti klijentima pruža ugrađeni FTP i FTPS putem u fotoaparat ugrađene veze Wi-Fi na 2,4 Ghz. Postavke za FTP moguće je konfigurirati u fotoaparatu, a za trenutačno pozivanje dostupno je devet spremljenih postavljenih opcija.

Kada su fotografije ocijenjene gumbom RATE (OCIJENI) na fotoaparatu, te metapodatke moguće je prenijeti uz slikovne datoteke – to su neprocjenjive informacije za uređivače slika i osoblje u agenciji.

Slični članci

Istražite ove članke i otkrijte kako Canon EOS R6 iznimna u brojnim područjima.

 • HIBRIDNI VIDEO

  Jedan fotoaparat za fotografije i videozapise

  Uz fotografije vrhunske kvalitete, fotoaparatom EOS R6 također možete snimiti iznimne videozapise.

 • KVALITETA SLIKE I STABILIZACIJA

  Odlična kvaliteta slike u nimalo odličnim uvjetima

  Srž fotoaparata EOS R6 čine tehnologije koje dijeli s našim najjačim modelom, fotoaparatom EOS-1D X Mark III.

 • AUTOMATSKO IZOŠTRAVANJE

  Usredotočite se na ono najvažnije

  S naprednim automatskim izoštravanjem tehnologijom Dual Pixel CMOS AF II fotoaparat EOS R6 prepoznaje i prati objekte u pokretu bolje od bilo kojeg prethodnog fotoaparata bez zrcala.

 • BRZINA

  EOS R6 – tiho, kontinuirano snimanje

  EOS R6 omogućava kontinuirano i tiho snimanje brzinom do nevjerojatnih 20 sličica u sekundi.