ČLANAK

Canon EOS 90D: snimanje videozapisa

EOS 90D Shooting Video

Iznimno kreativni videozapisi

Snimajte nevjerojatne videozapise s razlučivostima od 4K pri 25 ili 30p primjenjujući punu širinu senzora fotoaparata i ostvarite istinski filmski izgled.

Odabir broja sličica u sekundi

Pri snimanju u načinu rada Full HD dostupan je niz brojeva sličica u sekundi, od 30 ili 25 fps do uglađenih 50 ili 60 fps – idealno za objekte u pokretu. Također je dostupna opcija od 100 ili 120 fps, što je sjajno za efekte usporenog prikaza.*

U načinu rada za 4K videozapise s ubrzanim prolaskom vremena, s tri različite postavke, možete prikazati kretanje na potpuno drugačijoj vremenskoj ljestvici. 4K izdvajanje kadrova omogućuje stvaranje zasebnih slika JPEG od 8 megapiksela iz videozapisa.

*Videozapisi s velikim brojem sličica u sekundi malo su obrezani na područje slike od 84,1 % vodoravno i 84,2 % okomito

EOS 90D Selection of frame rates
© Autorska prava: Fergus Kennedy

Stvoren za snimanje videozapisa

Pri upotrebi fotoaparata EOS 90D za videoprojekte, uočit ćete značajke osmišljene za olakšavanje rada i poticanje kreativnosti. Na primjer, dodirni zaslon promjenjivog kuta nagiba pomaže pri snimanju iz praktično svakog kuta, a priključnice za mikrofon i slušalice omogućuju precizno snimanje i praćenje zvuka.

Našim poznatim sustavom Movie Servo Dual Pixel CMOS AF možete pratiti objekte diljem kadra, čak i lica zahvaljujući mogućnostima prepoznavanja lica i očiju s automatskim izoštravanjem, koje mogu biti uključene čak i pri snimanju videozapisa. Premještanje izoštravanja s jednog objekta na drugi jednostavno je poput dodira dodirnog zaslona fotoaparata – izoštravati možete čak i na zaslonu pametnog uređaja s aplikacijom Canon Camera Connect. Brzinu izoštravanja moguće je postaviti u sustavu izbornika fotoaparata, što omogućuje stvaranje sporih ili brzih efekata izoštravanja.

Ručno izoštravanje također je jednostavno, s vršnim vrijednostima izoštravanja koje obrisima u boji prikazuju što je izoštreno, a što nije.


< Natrag na pregled modela EOS 90D

Moglo bi vam se svidjeti...