ČLANAK

Canon EOS-1D X Mark III: dizajniran da se doima poput vašeg produžetka

Canon EOS-1D X Mark III

Od trenutka kada ga uzmete u ruke, znat ćete kako je Canon EOS-1D X Mark III nešto posebno. Njegov dizajn rezultat je godina razrade i razvoja, a također primjenjuje i nove tehnologije koje će preobraziti vaš način rada.

Pametne komande nadohvat ruke

Canon EOS-1D X Mark III smo opremili parom pametnih kontrolera – jedan za vodoravno snimanje; drugi za okomito. Ovi revolucionarni uređaji – koji su ugrađeni u gumbe fotoaparata AF-ON – oblikovani su poput klasičnih joysticka, no ponašaju se poput minijaturnih dodirnih pločica koje se mogu primjenjivati za pomicanje točaka automatskog izoštravanja po zaslonu.

Svaki kontroler prilagođen je za osjetljivost i brzinu te reagira intuitivno kada nosite rukavice. Fotoaparat automatski onemogućuje vertikalni kontroler kada snimate vodoravno radi sprječavanja slučajnih pomaka.

Canon EOS-1D X Mark III

Vaš prozor u svijet

Optičko tražilo (OVF) modela EOS-1D X Mark III tvrtke Canon predivno je promatrati. Veliko, svijetlo i jasno – omogućuje instinktivno i intuitivno slaganje kompozicije i snimanje. Ugodnije ga je upotrebljavati kroz dulja razdoblja od EVF i daje pregled događaja u stvarnom vremenu bez utjecaja elektroničkog "kašnjenja".

Canon EOS-1D X Mark III

Prekrivanje na inteligentnom tražilu modela EOS-1D X Mark III tvrtke Canon informacije postavlja točno gdje ih trebate, stoga ostajete informirani bez osjećaja ometanja. Dakako, moguće ga je prilagoditi za prikaz samo poželjnih informacija. Sukladno povratnim informacijama od profesionalnih fotografa sada također obuhvaća i sat kako biste na pravom mjestu bili u pravo vrijeme.

Točke izoštravanja prikazuju se na crvenoj matrici točaka, koji je precizniji i detaljniji od ekvivalentnih prikaza na drugim fotoaparatima serije EOS-1D, što povećava preglednost u mraku.

Na muci se poznaju…

Canon EOS-1D X Mark III je izrađen da izdrži napore profesionalne fotografije, od udaraca i ogrebotina u medijskom kompletu do hladnih temperatura i kiše na tragu divljih životinja. Zatvarač fotoaparata dizajniran je za 500.000 ciklusa, a na kućištu od magnezijske legure vodootporne su brtve za zaštitu od prašine i vlažnosti kako biste mogli snimati i po lošem vremenu. Više gumba na modelu EOS-1D X Mark III tvrtke Canon sada je osvijetljeno kako bi bili vidljivi u mraku.

Canon EOS-1D X Mark III

Produljeno trajanje baterije

Novi procesor DIGIC X u središtu modela EOS-1D X Mark III tvrtke Canon, osim što je snažan, također je vrlo učinkovit. S isporučenom baterijom LP-E19 vrijeme snimanja s fotoaparatom dvostruko je dulje nego s prethodnim modelom EOS-1D X Mark II i omogućuje približno 2850 snimaka s jednim punjenjem.

EOS-1D X Mark III također je kompatibilan sa starijim baterijama LP-E4N, premda se najveći broj sličica u sekundi ograničava na 14 fps.


< Natrag na pregled modela Canon EOS-1D X Mark III

Slični članci