ČLANAK

Canon EOS-1D X Mark III: ostanite fokusirani. Ostanite fokusirani.

Canon EOS-1D X Mark III
© Ben Thouard

Neovisno o tome snimate li s nevjerojatnim optičkim tražilom modela Canon EOS-1D X Mark III ili upotrebljavate njegov veliki zaslon osjetljiv na dodir od 3,1 inča, morate uočiti brzinu, točnost i preciznost njegovog revolucionarnog sustava automatskog izoštravanja. Dubinski algoritmi za učenje programirani su za prepoznavanje različitih sportova, a otkrivanje lica i oka spojeni su u naprednu mogućnost praćenja koja omogućuje praćenje sportaša čak i kada nose naočale ili kacigu.

Bez obzira na brzinu akcije, Canon EOS-1D X Mark III je brži i podešava izoštravanje kako biste dobili kritično izoštravanje kada je ono potrebno.

Namjenski slikovni senzor i procesor za izoštravanje

Kada smo 1987. godine predstavili EOS 650, revolucionirali smo tržište modela SLR s linijskim CMOS senzorima za automatsko izoštravanje. Tako su moćni da se još uvijek primjenjuju u današnjim modelima DSLR serije EOS DSLR – no Canon EOS-1D X Mark III s novom tehnologijom ide korak dalje.

Canon EOS-1D X Mark III

Tijekom slaganja kompozicije, izoštravanja i snimanja s optičkim tražilom modela EOS-1D X Mark III tvrtke Canon doživljavate revoluciju dizajna automatskog izoštravanja. Namjenski slikovni CMOS senzor upotrebljava se isključivo za automatsko izoštravanje, veću točnost i preciznost i omogućuje mnogo više točaka izoštravanja na tražilu. Obrađivanje automatskog fokusiranja preuzima namjenski procesor DIGIC 8 čiji je jedini zadatak praćenje automatskog izoštravanja pri upotrebi optičkog tražila.

Canon EOS-1D X Mark III odlikuje se sa 191 točkom za automatsko izoštravanje, od kojih je 155 križnih za posebnu osjetljivost – savršeno za ostvarenje kritičnog izoštravanja brzih sportaša i životinja u uvjetima slabog osvjetljenja. Točke automatskog izoštravanja moguće je upotrebljavati pojedinačno za izrazito selektivno izoštravanje, u manjim grupama i zonama koje se mogu pomicati po kadru, ili sve zajedno, pri čemu fotoaparat automatski odabire najbolje točke.

Canon EOS-1D X Mark III

Rad kontinuiranog sustava izoštravanja na fotoaparatu moguće je prilagoditi vrsti akcije koju snimate. Jednostavno odaberite među postavkama za situacije ili primijenite novu automatsku postavku za situacije koja odabire najprikladniji način rada za zadatak pred vama.

Sustav zrcala

Kako bi Canon EOS-1D X Mark III mogao kontinuirano izoštravati pri visokim brzinama snimanja, morali smo ga opremiti potpuno novim sustavom reflektirajućih zrcala. Ključno je da se zrcala fotoaparata između snimanja što je moguće brže vrate u položaj mirovanja, bez "poskakivanja zrcala", ako trebaju nastaviti usmjeravati svjetlo na senzor za automatsko izoštravanje. To se u modelu Canon EOS-1D X Mark III događa do 16 puta svake sekunde – nevjerojatno postignuće inženjerske mehanike.

Dual Pixel CMOS AF

Kada se Canon EOS-1D X Mark III upotrebljava kao fotoaparat bez zrcala, u načinu, automatsko izoštravanje provodi naš poznati sustav Dual Pixel CMOS AF. On doslovno svaki piksel na senzoru fotoaparata pretvara u slikovni piksel i piksel prepoznavanja faze pri automatskom izoštravanju.

Dual pixel CMOS AF može raditi brže pri snimanju fotografija i praćenju objekata koji se kreću unutar kadra, a uglađenije pri snimanju videozapisa, što omogućuje profesionalno premještanje izoštravanja s jednog predmeta na drugi.

Primjena tehnologije Dual Pixel CMOS AF u modelu EOS-1D X Mark III tvrtke Canon omogućuje vidljivost piksela koje je moguće izoštriti duž cijele visine kadra te duž 90 posto njegove širine. Performanse su povećane do razine na kojoj je moguće snimati s 20 fps s brzim, točnim, kontinuiranim izoštravanjem. Dubinski algoritmi za učenje automatskog izoštravanja dostupni pri upotrebi fotoaparata u načinu za tražilo dostupni su za Dual Pixel CMOS AF, stoga možete biti sigurni kako će se kritično izoštravanje održavati na predmetu, životinji ili osobi koju pratite.

Canon EOS-1D X Mark III

< Natrag na pregled modela Canon EOS-1D X Mark III

Slični članci