ANALIZA SLUČAJA

Ostavljanje prirodnog traga

Za naravni odtis

Preuzmite potpunu studiju slučaja ovdje
Predstavitev

Tina i Simon par su koji se upoznao slučajno te su odlučili proizvesti vlastiti prirodni dezodorans. Tijekom istraživanja kako stvoriti savršen ručno rađen proizvod ispitali su više od 200 njegovih varijacija. Nakon što su Tina i Simon otkrili recept kojim su bili najzadovoljniji, suočili su se s izazovom promidžbe dezodoransa Nelipot na slovenskom tržištu.

Sada imaju više od 20 različitih proizvoda i 7 zaposlenika, a iako se svi njihovi proizvodi i dalje izrađuju ručno, ne smeta im pomoć strojeva u uredu. Poput pisača Canon i-SENSYS, koji posao čini lakšim i učinkovitijim od prvih dana rada tvrtke.Kad smo prije pet godina počeli „kuhati“ kozmetiku u svojoj kuhinji, nismo samo kuhali, već smo i ispisivali. U tu svrhu kupili smo svoj prvi pisač Canon i-SENSYS. Kada bi ovaj pisač mogao pričati, ispričao bi mnogo zanimljivih priča o tome pod kolikim je bio pritiskom i što je sve morao ispisati...

Simon Oblak
Nelipot
Picture Nelipot-Image2

Suočavanje s izazovima rastućeg poslovanja

Nakon što im se povećala produktivnost i broj zaposlenih, počeli su prodavati više proizvoda i morali su uložiti više napora u marketinške aktivnosti. Željeli su ekonomičan pisač koji se jednostavno održava i koji će brže ispisivati kvalitetnije dokumente.

S vremenom je marketing postao još veći dio njihova svakodnevnog poslovanja, jer su Tina i Simon morali održavati prodaju i biti prepoznatljivi na tržištu. Trebalo im je puno materijala za medije, događaje i brošure, pa su tražili brz i kvalitetan pisač.

Soočanje z izzivi rastočega podjetja

Rješenje tvrtke Canon

Suočeni s tim izazovima, Tina i Simon odmah su pomislili na najnoviji model pisača Canon i-SENSYS – MF746Cx.

Osim što ispisuju brojne marketinške materijale, skenere danas upotrjebljavaju i u svakodnevnom radu jer mogu skenirati račune i ugovore, slati ih kupcima i poslovnim partnerima i skenirati više dokumenata odjednom putem automatskog uređaja za uvlačenje dokumenata.

„Pisač je vrlo brz, radi kvalitetne ispise i ima za nas vrlo važnu funkciju – skeniranje iz uređaja za uvlačenje dokumenata. Mnogo skeniramo jer je poslovanje postalo e-poslovanje.“

Pisači serije Canon i-SENSYS MF740 nadmašuju očekivanja najzahtjevnijih tvrtki podižući produktivnost na najvišu razinu. Može isporučiti do 27 ispisanih stranica A4 u minuti i 47 skeniranja u minuti, zahvaljujući istovremenom skeniranju obiju strana u jednom prolazu (MF746Cx i MF744Cdw). Svi modeli također imaju funkciju automatskog obostranog ispisa kako bi se smanjila količina iskorištenog papira.

„Jedan od dokaza koliko je pisač dobar jest i naš logotip. Dizajn logotipa malo je složen i ako pisač nije dovoljno dobar, to se odmah vidi."

Rešitev podjetja Canon

Sigurno koračanje u budućnost

Tvrtka Nelipot nedavno je lansirala novi proizvod – prvi prirodni dezodorans u ekološkom biorazgradivom pakiranju. Budući da se radi o potpuno novoj vrsti proizvoda na tržištu, trebao im je skener/pisač koji će čuvati podatke. Znali su da se u vezi s tim problemom mogu pouzdati u tvrtku Canon. Universal Login Manager na uređaju MF746Cx omogućuje vlasnicima tvrtki da točno prate tko ispisuje što i kada, potencijalno štedeći novac smanjivanjem broja nepotrebnih ispisa. Također mogu kontrolirati pristup i zaštititi osjetljive dokumente sigurnim ispisom pomoću PIN-a.Prilikom uvođenja novog proizvoda pojavilo se puno dijeljenja, ispisivanja i skeniranja dokumenata koji su sadržavali vrlo osjetljive podatke. Sigurnost pisača u tom je trenutku bila vrlo važna.

Simon Oblak
Nelipot