Krivotvorina

Krivotvorene proizvode tvrtke Canon teže je uočiti, a vjerojatno su opasniji za upotrebu nego što mislite. Krivotvoreni ili “lažni” proizvodi tvrtke Canon mogu izgledati gotovo identično kao i originalni proizvodi tvrtke Canon, ali oni to nisu. Proizvodi tvrtke Canon koji se najčešće krivotvore uključuju spremnike s tonerom i s tintom, baterije i punjače te dodatnu opremu za fotoaparate.

Izrada, uvoz i prodaja krivotvorenih proizvoda kazneno je djelo. Tvrtka Canon surađuje s policijom, carinom i organizacijama za borbu protiv krivotvorenja te nadležnim institucijama diljem Europe, Bliskog istoka i Afrike (EMEA) kako bi spriječila trgovinu krivotvorenih proizvoda tvrtke Canon.

Counterfeit

Opasnosti upotrebe krivotvorenih proizvoda tvrtke Canon

Sigurnost
Krivotvoreni proizvodi tvrtke Canon nisu proizvedeni i testirani sukladno strogim standardima kvalitete koji se primjenjuju na originalne proizvode tvrtke Canon te mogu nanijeti štetu proizvodu. Primjerice, krivotvorene baterije mogu generirati prekomjernu toplinu, curiti ili eksplodirati prilikom upotrebe te tako uzrokovati ozbiljnu ozljedu ili nepopravljivo oštećenje proizvoda.

Kvaliteta
Krivotvoreni spremnici s tintom i tonerom mogu curiti, blokirati ispisnu glavu pisača ili uzrokovati zamućenje boja i tragove boja. Osim toga, krivotvoreni spremnici vjerojatno će imati znatno manji kapacitet ispisa u odnosu na originalne proizvode. Kapacitet ispisa krivotvorenih spremnika koje je tvrtka Canon testirala kreće se od 28 % do 69 % u usporedbi s originalnim spremnicima tvrtke Canon.

Ekološke značajke
Originalni proizvodi tvrtke Canon sukladni su međunarodnim i europskim zakonima, uključujući WEEE, RoHS direktivu i uredbu REACH. Krivotvoreni proizvodi vjerojatno neće biti sukladni s tim zakonima  te stoga uzrokuju veću opasnost za okoliš.

Način prepoznavanja krivotvorenih proizvoda tvrtke Canon

Često krivotvoreni proizvodi tvrtke Canon obuhvaćaju spremnike s tintom, bočice s tintom, tonere za fotokopirne uređaje i dodatke za fotoaparate, kao što su baterije, punjači, poklopci objektiva, daljinski upravljači i vrećice.

Na pakiranju svih originalnih spremnika s tintom1, bočica s tintom, tonera za fotokopirne uređaje i baterija nalazi se jedinstveni hologram tvrtke Canon.

Hologram ima jedinstvenu značajku promjene boje koja na nekima može izgledati kao sjajna zlatna ili sjajna crvenkasto-zlatna kad se gleda sprijeda, ali se prelijeva u sjajnu tamnozelenu kad se nagne u vodoravni položaj. Ako je hologram krivotvoren, obično nema promjene boje u sjajnu tamnozelenu.

Svojstva na koja treba obratiti pažnju kod krivotvorenih proizvoda

- Krivotvoreni hologrami često se prikazuju bez reda i izgledaju oštećeni, zamućeni, pogrešne boje ili veličine.
- Logotipovi tvrtke Canon na krivotvorenim pakiranjima mogu biti pogrešne boje, fonta ili veličine.
- Pakiranje može izgledati kao da je otvarano, upotrebljavano i ponovo zatvarano.
- Na pakiranju može biti pravopisnih pogrešaka ili mogu nedostajati interpunkcijski znakovi.
- Budite oprezni kad naiđete na prodavače koji nude neobično niske cijene.
- Budite pažljivi kad kupujete na internetskim stranicama za aukcije. Nisu svi proizvodi kupljeni putem interneta krivotvoreni, ali krivotvoritelji obično upotrebljavaju internet za prodaju krivotvorina jer im omogućuje brzinu, anonimnost i globalni doseg, pa budite oprezni prilikom kupnje putem interneta.

Mjere koje trebate poduzeti ako smatrate da ste kupili krivotvoreni proizvod

Ako sumnjate u autentičnost proizvoda tvrtke Canon koji ste kupili, nemojte ga upotrebljavati već se obratite ovlaštenom distributeru tvrtke Canon ili nas kontaktirajte na ipr.info@canon-europe.com
Nažalost, krivotvorene proizvode tvrtke Canon ne možemo zamijeniti, ali trebali bismo moći utvrditi je li proizvod originalan ili nije te vam dati pisanu obavijest o autentičnosti proizvoda. 
Želite li prilikom kupnje proizvoda tvrtke Canon biti sigurni da kupujete originale, posjetite našu stranicu Gdje kupiti na kojoj je naveden opsežan popis ovlaštenih prodavača proizvoda tvrtke Canon.

Moglo bi vas zanimati

  1. Jedinstvenog holograma možda neće biti na europskim plastičnim pakiranjima za tintne pisače ili na višestrukim blister pakiranjima.