Metodologija izračunavanja ukupnog troška vlasništva

Saznajte kako izračunavamo ukupni trošak posjedovanja pisača tvrtke Canon.

Kalkulator ukupnog troška vlasništva

Ukupni trošak vlasništva (TCO) temelji se na početnom trošku kupnje hardvera i troškovima tinte ili tonera tijekom fiksnog razdoblja (uvjete potražite u nastavku). Imajte na umu da dodatni varijabilni troškovi mogu utjecati na ukupni trošak vlasništva, uključujući, ali ne ograničavajući se na, druge potrošne materijale, komplete tinte i tonera, komplete tinte i tonera velikog učinka, servisiranje, potrošnju energije i zamjenske dijelove.

Ukupni trošak vlasništva (TCO) temelji se na sljedećem izračunu: [prosječni trošak po stranici u boji x količina ispisa u boji - minus broj stranica za tintu/toner iz kompleta] plus [prosječni trošak po stranici monokromatski x količina ispisa monokromatski - minus broj stranica za tintu/toner iz kompleta] plus [trošak hardvera] plus [trošak spremnika za održavanje samo za modele MAXIFY GX].

Modeli za usporedbu uštede u ukupnom trošku vlasništva (TCO) obuhvaćaju odabrane modele 10 najprodavanijih laserskih pisača u boji i 10 najprodavanijih tintnih pisača sukladno IDC EMEA sustavu za praćenje primjeraka (podaci od 1. – 3. tromjesečja 2020.). Prosječna prodajna cijena pisača u vašoj lokalnoj valuti dobivena je od IDC EMEA sustava za praćenje primjeraka (podaci od 1. – 3. tromjesečja 2020.) i cijene potrošnog materijala sa službenih web-mjesta proizvođača 2. veljače 2021.

Obuhvaćeni su hardver i potrošni materijal serija MAXIFY GX7000, GX6000, GX5000, GX4000 i GX3000 tvrtke Canon te isključivo u svrhu ovog TCO kalkulatora uz upotrebu preporučene maloprodajne cijene („RRP“) koja uključuje PDV.

PDV je uključen, ali imajte na umu da naknade za dostavu nisu uključene u izračun cijena. Cijene su podložne promjenama zbog tržišnih uvjeta.

Troškovi ispisivanja temelje se na upotrebi zadanih postavki na pisačima tvrtke Canon i konkurentnim pisačima. To je u skladu s uvjetima testiranja koji su se primjenjivali u ISO/IEC testiranju učinka za odgovarajuću kategoriju.

Trošak po stranici izračunat je na temelju prodajne cijene potrošnog materijala, koja je navedena na web-mjestima proizvođača, podijeljene s učinkom koji su proizvođači službeno objavili u javno dostupnim informacijama. Trošak po stranici temelji se na simulaciji ispisivanja testnih uzoraka iz ISO/IEC24712 za tintne pisače i ISO/IEC 19798 za laserske pisače u boji.

Sve specifikacije i podaci o radu koje su dali proizvođači razvrstavali su se iz javno dostupnih informacija, uključujući, ali ne ograničavajući se na, vlastite brošure i web-mjesta proizvođača. Učinci tonera i tinte tvrtke Canon i konkurencije uzeti su iz objavljenih tehničkih podataka proizvođača.

U svrhu poštene usporedbe i preciznog izvješćivanja o podacima, podaci o učinku potrošnog materijala uzeti su toner ili tintu najvišeg standardnog učinka dostupnu u vrijeme objave, a utvrđeno prema ISO standardima. Usporedba isključuje kombinirana pakiranja, kao i XL i višestruka pakiranja. Ti su podaci javno dostupni.

Trebate podršku za uređaj?