Mirno More

MIRNO MORE

Canon CEE peti je put za redom partner humanitarnog projekta „Mirno more“

Kao i prethodne četiri godine, Canon će i u 2018. biti pokrovitelj broda iz flote „Mirno more“ na kojemu će tjedan dana ploviti i uživati štićenici Doma za odgoj djece i mladeži iz Zadra. 

Štićenici Doma su mladež i djeca koja su od najranijeg djetinjstva bila izložena negativnim odgojnim postupcima, zapuštena i zanemarena, često izlagana nasilju, zbog čega u radu s takvom djecom treba imati dodatnu ljubav i snagu kako bi im se moglo adekvatno pomoći. Ta zadarska ustanova za društvenu skrb već niz desetljeća uspješno ispunjava ovu zadaću te brine o djeci i mladima s poremećajima u ponašanju. 

Sudjelovanje u floti „Mirno more“ koje je omogućio Canon CEE pružit će štićenicima ove ustanove ne samo zabavno i nezaboravno jedrenje Jadranom, nego isto tako i priliku da nauče nešto više o međusobnoj suradnji i toleranciji te sklope prijateljstva koja će se nastaviti i nakon završetka događaja. Suradnja koja se nastavlja već pola desetljeća
Flota „Mirno more“ i ove će godine ploviti Jadranom u okolici Splita. Početak plovidbe zakazan je za subotu, 15. rujna, a sljedeći dan svi sudionici naći će se u poslijepodnevnim satima u Marini Frapa u Rogoznici. Središnji događaj plovidbe je dan na kopnu koji će svi sudionici provesti u zajedničkom druženju i grupnim aktivnostima u kampu u marini u Kaštelima u srijedu, 19. rujna. Plovidba cijele flote u formaciji održat će se sljedeći dan, 20. rujna, a petak, 21. rujna zadnji je dan ovogodišnjeg projekta. 

Tijekom zadržavanja flote u marini u Kaštelima tim tvrtke Canon Adria će sa suradnicima održati radionicu Creative Park namijenjenu štićenicima Doma za odgoj djece i mladeži iz Zadra, ali i ostalim zainteresiranima, na kojoj će djeca i mladi moći saznati i sami isprobati uzbudljive mogućnosti kreativnog i zabavnog ispisa fotografija koje nudi softver Creative Park koji Canon besplatno isporučuje sa svojim pisačima PIXMA. 

Canon CEE svoju je potporu ovom vrijednom projektu prvi put dao godine 2014., a od 2015. omogućuje sudjelovanje štićenicima Doma za odgoj djece i mladeži iz Zadra koje ove godine na jedrenje vodi po četvrti put. 

„Izuzetno nam je zadovoljstvo što se suradnja sa sjajnim projektom 'Mirno more' nastavlja. Od niza humanitarnih projekata koje Canon podržava, ovaj nam je osobito drag i ponosni smo što imamo priliku u njemu kontinuirano sudjelovati. 'Mirno more' nudi nova i nezaboravna životna iskustva mladima iz socijalno ugroženih sredina, koji su posebno ranjivi dio društva.“ izjavio je Hermann Anderl, glavni direktor tvrtke Canon CEE GmbH. 

Projekt „Mirno more“, nastao iz malog austrijskog projekta koji je 1992. imao za cilj okupiti djecu sa zaraćenih strana na jedrenju kako bi se potaknulo smanjenje predrasuda i povećanje tolerancije, prerastao je u trenutno najveći europski jedriličarski projekt ovakve vrste. Cilj mu je djeci iz socijalno ugroženih sredina pružiti tjedan dana odmora, druženja i učenja novih vještina na jedrenju Jadranskim morem. 

Flota će i ove godine okupiti više od 950 sudionika iz 23 zemlje koji će se nalaziti na ukupno više od 100 brodova. Više informacija o floti „Mirno more“ možete pronaći na adresi www.mirnomore.org.