Recikliranje

Canonov program recikliranja spremnika

Jeste li znali da je Canon prva tvrtka koja je još 1990. pokrenula program recikliranja spremnika tonera?
Landscape

Canonov program recikliranja spremnika

Više informacija

Canonov program recikliranja spremnika besplatan je, jednostavan i ekološki prihvatljiv način recikliranja praznih spremnika tvrtke Canon.


Tvrtka Canon predana je sprječavanju stvaranja otpada za deponije. Svaki se element svakog vraćenog spremnika ponovo upotrebljava ili reciklira – bilo da se radi o komponenti u novom spremniku, osnovnom materijalu u drugim industrijama ili zamjeni za fosilna goriva. Nijedan se dio spremnika ne šalje na odlagalište otpada.

Canonov globalni program recikliranja spremnika

Reciklirajte spremnike

Nudimo besplatan program recikliranja originalnih spremnika s tonerom i spremnika za tintne pisače tvrtke Canon.

 • TONER

  Reciklirajte spremnike za toner tvrtke Canon

  Saznajte više o našem besplatnom programu lakog recikliranja originalnih spremnika za toner tvrtke Canon.

 • TINTNI

  Reciklirajte spremnike za tintne pisače tvrtke Canon

  Saznajte više o našem besplatnom programu lakog recikliranja originalnih spremnika za tintne pisače tvrtke Canon.

DO SADA

Činjenice i brojke

Canon doprinosi kružnom gospodarstvu kroz svoj program recikliranja spremnika tonera u tvrtki Canon Bretagne u Francuskoj i upravljanjem recikliranjem spremnika tinte u Njemačkoj.
Canon Camera

ČINJENICE I BROJKE

Spriječeno je više od 435 000 tona emisija CO2

Prikupljanje iskorištenih spremnika tonera provodimo u 23 države i regije (kumulativno prikupljeno oko 444 000 tona na kraju 2021.) za recikliranje na četiri lokacije: u Japanu, Sjedinjenim Američkim Državama, Europi i Kini (recikliranje u istoj regiji u kojoj se proizvod upotrebljava). Zahvaljujući našim inicijativama za recikliranje tonera, od 2021. godine postigli smo kumulativno smanjenje upotrebe novih resursa od približno 314 000 tona. Nudimo i prilagođena rješenja za recikliranje bočica tonera i profesionalni potrošni materijal za ispisivanje tvrtke Canon.

ČINJENICE I BROJKE

Recikliranje spremnika za tintne pisače provodi se u 35 država

Canon prikuplja i reciklira iskorištene spremnike tinte od 1996. Od kraja 2021. godine program prikupljanja tvrtke Canon bio je operativan u 35 država i regija diljem svijeta, a ukupna količina spremnika prikupljenih do kraja 2021. godine dosegnula je 2616 tona.

Canon Camera
Image of fast moving water over rocks

ČINJENICE I BROJKE

Smanjenje oslanjanja na sirove materijale

Kao rezultat tih mjera između 2008. i 2021. godine, odvojili smo 42 413 tona plastike od iskorištenih proizvoda radi reciklaže kao sirovine, a još 33 619 tona proizvoda i dijelova ponovo su upotrebljeni izravno.

NAGRADE

Počašćeni smo što smo dobili priznanje sljedećim nagradama:

 • 2021.

  Uži izbor za osvajanje nagrade Better Society Awards

  Najveće nagrade za održivost u Ujedinjenom Kraljevstvu priznaju izvrsnost kroz cijeli spektar ekološkog poslovanja

 • 2021.

  EcoVadis zlato

  Ocjena EcoVadis preispituje poduzeća u brojnim područjima koja su ključna za ostvarenje ciljeva održivosti, uključujući utjecaje na okoliš, radna i ljudska prava, etiku i održivu nabavu.

 • 2021.

  Finalist za nagradu Business Green Leaders CE

  Business Green Leaders CE nagrađuje tvrtke koje uvode ekološka načela poslovanja i čiste tehnologije kao standard

 • 2019.

  Edie CE – finalist

  Edie’s Sustainability Leaders Awards najveća je i najprestižnija nagrada Ujedinjenog Kraljevstva za održivost, a prepoznaje izvrsnost kroz cijeli spektar ekološkog poslovanja

Povijest recikliranja tvrtke Canon

Povijest recikliranja spremnika

 • trees

  1982. – 1992.

  Prvi svjetski program recikliranja

  1982. Canon predstavlja prvi svjetski osobni uređaj za kopiranje sa sustavom spremnika „sve u jednom“. Osam godina poslije, 1990., Canonov program recikliranja spremnika za toner pokrenut je u SAD-u, Japanu i Njemačkoj. 1992. Canon pokreće zatvorenu petlju recikliranja plastike i osvaja glavnu nagradu na dodjeli Global Environmental Awards.

 • 1997. – 2002.

  Rast programa recikliranja

  Godine 1997. Canon počinje s recikliranjem spremnika u tvrtki Canon Bretagne u Francuskoj, a 2 godina poslije 1999. program recikliranja pokreće se u još tri europske države. 2002. Canon proširuje program na 10 država u Europi.

 • 2003. – 2009.

  Proširenje mogućnosti povrata spremnika

  2003. Canon postiže cilj potpunog eliminiranja stvaranja otpada za deponije na području recikliranja spremnika za toner. 2008. program recikliranja proširen je na 12 država, a pokrenut je i postupak vraćanja spremnika putem interneta. Iste godine, prikupljeno je 200 000 tona spremnika. Sljedeće godine, 2009., u Finskoj i Švedskoj pokrenuto je masovno recikliranje spremnika.

 • 2011. – 2013.

  Broj vraćenih spremnika doseže 300 000 tona

  2011. broj europskih država u kojima Canon nudi program recikliranja spremnika za toner povećan je na 18. Sljedeće godine, 2012., globalno je prikupljeno 300 000 tona spremnika za toner. 2013. tvrtka Canon Bretagne uvodi potpuno novi proces recikliranja materijala.