Tvrtka Canon Europe svojom je tehnologijom Océ CrystalPoint ostvarila važnu prekretnicu – širom svijeta postavljeno je već 10 000 uređaja Océ ColorWave.

Tehnologija Océ CrystalPoint snažno je obilježila seriju pisača Océ ColorWave, koja već od svog predstavljanja 2008. godine impresionira upotrebljivošću i mogućnostima na području ispisivanja velikih formata. Visoka kvaliteta ispisa, mogućnost vodootpornog ispisivanja u boji ili crno-bijelo te uporaba jeftinijih nepremazanih medija i recikliranog papira idealni su za široko područje primjena. Otporni i brzosušivi ispisi idealni su i za kratkotrajnu uporabu na otvorenom (panoi, plakati...).

Treća generacija pisača Océ ColorWave

Modeli Océ ColorWave 500 i Océ ColorWave 700 predstavljaju treću generaciju pisača s tehnologijom Océ CrystalPoint. Model 500 prikladan je za razna rješenja i ispisivanje manjih serija ili unikatnih primjeraka. Najčešće korisnici su arhitekti, proizvodnja, dizajnerski studiji i razni grafički dizajneri unutar tvrtki ili reprografski studiji. Model 700 pogodan je za velike količine ispisa, primjerice u reprografskim studijima, za ispisivanje oznaka i panoa, u vladinim službama, bolnicama, obrazovnim ustanovama i slično.

Pisači omogućuju povezivanje s oblakom, može ih upotrebljavati više korisnika, imaju ugrađen snažan skener i niz integriranih izlaznih mogućnosti. Velika prednost je i programski paket Océ ClearConnect koji osigurava jednostavnu upotrebu i veću učinkovitost rada.

Kako radi Océ CrystalPoint?

Tehnologija Océ CrystalPoint upotrebljava Océ TonerPearls (toner u kuglicama) i radi po načelu "Solid In – Solid Out". Time osigurava čist rad i uklanja opasnost od onečišćenja zraka, dok prozirni spremnici tonera omogućuju dobru kontrolu nad količinom tonera.

Kuglice se prije uporabe zagrijavaju i pretvaraju u tekući gel koje zatim stroj nanosi na medij raspršivanjem putem mlaznica. Kapljice gela nanose se iznimno precizno te zadržavaju svoj oblik i na recikliranom papiru, čime se osigurava visoka kvaliteta ispisa.

Tehnologija Océ CrystalPoint postigla je tijekom proteklih deset godina velik uspjeh, omogućujući korisnicima širi spektar proizvoda i usluga. Pisač omogućuje brzo ispisivanje malih ili velikih naklada u visokoj kvaliteti, pružajući korisnicima veću fleksibilnost i konkurentnost na tržištu.

Oce ColorWave