KREATIVNO ISPISIVANJE

4. izazov izrađivanja papirnatih rukotvorina: zimski ukrasi

U posljednjem dijelu naše serije izazova izrađivanja papirnatih rukotvorina otkrijte kako su grafički dizajner Chris Stenner i njegov sin Eli izradili blagdanske ukrase za božićno drvce.
Snimka odabranih papirnatih božićnih ukrasa raspoređenih po drvenom stolu uz ispisane predloške iz aplikacije Creative Park, papir za pisač tvrtke Canon, češere, špagu i blagdansku granu.

4. izazov: božićni ukrasi

Pisač PIXMA tvrtke Canon smješten je na maloj dasci i prekriven je odabranim papirnatim božićnim ukrasima, a predložak iz aplikacije Creative Park nalazi se u odlagaču pisača.

Božić s mladom djecom često znači pregršt plastičnih igračaka i papira za zamatanje koje se ne može reciklirati, pa zašto ne biste napravili korak prema jednostavnijem Božiću s pomoću ukrasa koji se mogu reciklirati i koje možete ispisati kod kuće.

Bilo da slavite Božić ili ne, ukrašavanje doma za zimu može biti užitak za sve uzraste. Izrada vlastitih ukrasa povoljan je način da svoj dom učinite svijetlim i živopisnim dok dani postaju mračniji. Uz to, papirnate predloške poslije možete reciklirati ili ih sačuvati za buduće događaje.

Bilo da svake godine odaberete iste ukrase u skladu s obiteljskom tradicijom ili želite stvoriti drugačiju temu za božićno drvce, aplikacija Creative Park tvrtke Canon pruža niz blagdanskih predložaka , od crvenih i zlatnih zvijezda do malih snjegovića. Na kraju krajeva, u prošlosti su se božićni ukrasi uvijek izrađivali od materijala koji je bio dostupan i nisu se kupovali u trgovini, a cijele obitelji okupile bi se u predbožićno vrijeme i provodile večeri izrađujući pojedinačne ukrase za drvce.

Svi predlošci u aplikaciji Creative Park dostupni su za različite razine vještina, što znači da možete pronaći nešto prikladno za svakoga, bez obzira na njihovu dob ili sposobnost.

Upoznajte kreatoricu

Tko: Chris Stenner

Što: grafički dizajner

Također sudjeluje: Eli

Zbog svojeg rada u kreativnoj industriji s okom za sve što se tiče umjetnosti i dizajna, Chris je rado prihvatio izazov i učinio nešto što on i Eli nikada prije nisu probali. „Doista sam uživao izrađujući ovu alternativu jednokratnoj plastici”, kaže. „Dobro je znati da ih mogu reciklirati kada se slome ili kada ih neću trebati, umjesto da stvaram otpad. Ako želim promijeniti temu drvca, mogu zadržati predloške i izraditi više ukrasa u drugoj shemi boja.”

Chris kaže da bi svakome preporučio izradu papirnatih rukotvorina jer mu je to pružilo veliko zadovoljstvo. „Dobro je učiniti nešto što će vam biti izazov i stvoriti nešto od nule”, kaže. „Eli voli bojiti i crtati likove iz crtića, ali rezanje, lijepljenje i povezivanje lijepa je promjena od onoga što inače radimo.”

Što trebate

  • Aplikacija Creative Park (ili web-mjesto)
  • Pisač PIXMA tvrtke Canon, kao što je PIXMA TS7650i
  • Mat fotopapir tvrtke Canon ili standardni papir za pisač tvrtke Canon (provjerite smjernice za predloške)
  • Škare
  • Ravnalo
  • Ljepilo u stiku / pištolj s ljepilom / ljepljive točke
  • Špaga/vrpca

Odabir predložaka

Ruka drži pametni telefon na kojem se nalazi predložak za božićni papirnati ukras u aplikaciji Creative Park. U pozadini se nalazi pisač PIXMA tvrtke Canon s predloškom iz aplikacije Creative Park u odlagaču pisača

„Želio sam predložak zvijezde za božićno drvce jer imamo mnogo kuglica i tražio sam drukčiji oblik”, kaže Chris. „Pretražio sam u odjeljku 'Ukrasi' u božićnom dijelu i odabrao dva u shemi boja koja mi se sviđa – crvena i zlatna.”

Chris i Eli su odlučili su da će im glavna tema ukrasa za božićno drvce biti zvijezde i pahuljice. Kako biste pronašli predloške, jednostavno potražite „ukrase” u aplikaciji Creative Park ili proširite pretragu s pomoću riječi „Božić”. Ako vam se ne sviđa nijedan predložak za ukrase, možete odabrati bilo koji dizajn koji vam se sviđa i s pomoću bušilice napraviti rupu kroz koju ćete provući špagu kako biste ukras objesili na stablo. Možete odabrati netradicionalnu temu leptira i na svaki pričvrstiti vrpcu. Neka vas kreativnost vodi na putu dovde.

Predlošci u aplikaciji Creative Park prijateljima i obitelji nude zabavne aktivnosti uz koje ste usredotočeni na sadašnji trenutak u zajedničkoj izradi, a tijekom školskih praznika mogu poslužiti kao zabavna večernja aktivnost kako bi svi mogli uživati u blagdanskom duhu.

Ispisivanje predložaka

Predlošci za izradu papirnatih zvijezda iz aplikacije Creative Park izlaze iz pisača PIXMA tvrtke Canon.

Chris je svoj pisač PIXMA TS7650i podesio na kućnu Wi-Fi mrežu i zatim uspostavio vezu s pomoću pametnog telefona i aplikacije Creative Park. Ovo je jednostavan način kako početi, a možete ispisati više kopija jednog predloška ako znate da će vam trebati više, kao što je Chris učinio sa zvijezdama.

Dječak rukama pažljivo reže predložak papirnate zvijezde iz aplikacije Creative Park.

Jednostavniji projekti, kao što su ove zvijezde, idealni su za uključivanje djece u aktivnost jer trebaju samo malo rezati i lijepiti kako bi dobili privlačnu završnu dekoraciju.

Možete se povezati s pisačem PIXMA s pomoću pametnog telefona i jednostavno ispisati predloške nakon što ih preuzmete iz aplikacije Creative Park ili s web-mjesta. Pazite da ih slučajno ne ispišete obostrano.

„Boje pisača PIXMA impresionirale su me – bile su tako živopisne, a tekstura šljokica na predlošcima zvijezda doista je realistična”, kaže Chris.

Nakon što odaberete odabrane predloške i ispišete ih, vrijeme je da počnete rezati – možete upotrijebiti škare ili skalpel i podlogu za rezanje za složenije dizajne. Kada su svi vaši dizajni odrezani, uredno ih složite uzduž linija prateći upute na mreži kako biste odredili trebate li ih preklopiti prema van ili prema unutra. Zarežite linije na pregibima s pomoću ravnala kako bi se predlošci glatko uklopili jedan na drugi kada ih počnete lijepiti. „Definitivno bih preporučio da zarežete pregibe”, kaže Chris. „Vaši oblici bit će mnogo oštriji i definiraniji kada ih dovršite.”

Nakon što ih zarežete, predloške možete zalijepiti jedan na drugi prateći upute na mreži. Možete upotrijebiti samoljepljive naljepnice, ljepilo, drvofiks, pištolj s ljepilom ili neku ekološki prihvatljivu alternativu, ali obavezno ostavite modele da se osuše prije nego što nastavite. Ljepilo koje upotrebljavate također može utjecati na to možete li reciklirati ukrase. Ako rukotvorine izrađujete s malom djecom, pištolj s ljepilom može se jako zagrijati, pa je možda bolje da upotrijebite drvofiks kako bi ostali uključeni u aktivnost. Imajte na umu da će sušenje ukrasa trajati malo duže.

Sastavljanje ukrasa

Chris pomaže sinu da provuče špagu kroz rupu na vrhu papirnate ukrasne zvijezde.

Čak možete pretvoriti izradu papirnatih ukrasa u zabavno i kreativno natjecanje za obitelj i prijatelje, s vrućom čokoladom i medenjacima za blagdansku večer.

Par ruku drži papirnati ukras za drvce s Djedom Božićnjakom koji je pričvršćen na prugastu špagu za rukotvorine.

Ispisivanje papirnatih ukrasa kao što su ove slatke figure Djeda Božićnjaka odlična je alternativa plastičnim ukrasima. Vaš omiljeni dizajni mogu se ponovo upotrijebiti godinu za godinom ili jednostavno reciklirati.

Nakon što sastavite ukrase i oni se osuše, možete provući vrpcu ili špagu kroz njih. Za to možete upotrijebiti bušilicu za papir ili ih možete provući kroz vrh uratka ako ima prostora. Ukrase možete dodatno prilagoditi tako da ih ukrasite kemijskom olovkom, bojom ili naljepnicama.

„Pričvršćivanje špage na ukras bilo je doista jednostavno”, kaže Chris. „Mislio sam da će biti nespretno, ali samo smo probušili rupu i provukli špagu. Bilo ga je zaista lako objesiti na drvce.” Chris i Eli upotrijebili su prugastu špagu, ali ukrase možete prilagoditi bilo kojim materijalom koji vam se sviđa, od smeđeg konopa do crvene trake ili čak tanke girlande.

Chris je opisao izradu predložaka kao iskustvo uz koje ste usredotočeni na sadašnji trenutak. „Rezanje zvijezda i pahuljica jako je zadovoljavajuće. Jako se uživite u aktivnost, od rezanja do lijepljenja završnih kreacija.”

Za Elija je ovo bila jedna od najtežih faza procesa, ali uspio je uz malo podrške. „Neki su dijelovi bili tvrdi i pomalo nespretni za rezanje, ali tata mi je pomogao”, rekao je.

Počnite ukrašavati!

Dječak na božićno drvce vješa ukrasnu papirnatu zvijezdu.

Chris i njegova obitelj vole Božić i obično ga provode kod rođaka u Bristolu u Velikoj Britaniji, a onda se vrate kući u Wales da se opuste. „Imamo dvije kućne mačke koje ne volimo ostaviti predugo same jer je i njima Božić,” kaže kroz smijeh.

Papirnata zvijezda iz aplikacije Creative Park tvrtke Canon visi s božićnog drvca sa zamućenim svjetlima u pozadini.

„Definitivno ću napraviti papirnate ukrase za božićno drvce ili uređenje doma tijekom godine”, kaže Chris. „Sljedeći put ću prijeći na izradu proljetnih papirnatih modela jer se nadam da će božićni ukrasi trajati najmanje nekoliko godina.”

Nakon što provučete vrpcu ili špage kroz ukrase, možete početi ukrašavati božićno drvce znajući da ste sami izradili ukrase. Ponosno stavite svoj omiljeni ukras na njegovo mjesto – možete čak i napraviti vrh za drvce kako biste upotpunili dojam.

„Mislim da odlično izgledaju na drvcu”, kaže Chris. „Ukrasi su doista živopisni i znače mi puno više od ukrasa kupljenih u trgovini jer znam da sam ih napravio zajedno sa sinom. Ta mi je aktivnost pružila veliko zadovoljstvo, ne samo zato što svoje drvce ukrašavate materijalima koji se mogu reciklirati, nego i zato što ih stvarate od početka sa svojom obitelji. Ne stavljate samo zvijezdu na drvce, već ga ukrašavate ljubavlju."

Odozgo snimljena fotografija fotoaparata tvrtke Canon na pisaču PIXMA tvrtke Canon, s kolažom fotografija u pozadini.

CANON CLUB

Ekskluzivna zajednica za kreatore poput vas. Slijedite svoju strast uz podršku, inspiraciju, pogodnosti i još mnogo toga. Lako je pridružiti se. Kupite proizvod. Registrirajte se. Pridružite se zajednici Canon Club.

Chris kaže da se sada navukao na izradu papirnatih rukotvorina sa svojom obitelji. „Definitivno bismo to ponovili”, kaže. „Bilo je odlično odvojiti vrijeme za druženje sa sinom, sjediti za stolom i izrađivati nešto umjesto da se izgubite u telefonu.” Eli je također uživao u procesu i nada se da će s tatom napraviti više dizajna iz aplikacije Creative Park.

Božićni ukrasi od papira nisu samo zabava za cijelu obitelj, već i pomažu stvoriti trajne uspomene. Možete čak i svojim prijateljima i obitelji pokloniti papirnate ukrase koje ste izradili – naposljetku, ručno izrađeni pokloni često su pokloni koji najviše znače.

Ako vam se sviđa ideja kombiniranja izrade rukotvorina s uređenjem doma, pogledajte druge dijelove ove serije kako biste vidjeli što još možete učiniti s predlošcima iz aplikacije Creative Park. Pregledajte našu stranicu na Pinterestu i pronađite inspiraciju te ne zaboravite svoje kreacije podijeliti uz oznaku #MadeWithPixma!

Tamzin Wilks

Slični proizvodi

Slični članci