A table is filled with Christmas-themed paper crafted decorations and gifts.

Ispisivanje modela od papira

Sezona je kreativnosti - šest stvari koje sami možete izraditi ovog Božića s pomoću pisača.

Mnogi od nas još od djetinjstva povezuju sezonu blagdana s modelima od papira i, bez obzira na dob, izrađivanje domaćih božićnih darova i ukrasa zabavan je i opuštajući način provođenja vremena s voljenim osobama, istovremeno izrađujući doista osobne darove za obitelj i prijatelje. Osim toga, izrađivanje modela od papira opuštajući je način da odvojite malo vremena za sebe kad pripreme za Božić postanu previše kaotične.

Bilo da okupljate obitelj oko sebe ili izdvajate kreativno vrijeme za sebe, Canonova besplatna internetska usluga Creative Park nudi širok raspon predložaka koje lako možete ispisati i sastaviti kako biste izradili sve, od darovnih kutija do adventskih kalendara i dječjih igračaka. Sve što vam treba je pisač, malo papira i neki osnovni alati za izrađivanje modela od papira (pogledajte u nastavku). Stoga, poslužite svježe pečene kekse i ostavite svijet oko sebe po strani – vrijeme da počnete izrađivati modele od papira!

Treba vam sljedeće:

  • Pisač – saznajte koji vam pisač najbolje odgovara
  • Papir 
  • Škare, skalpel
  • Ljepilo u stiku i ljepilo za drvo
  • Ravnalo ili trokut
  • Olovka
  • Predmet s oštrim vrhom
  • Čačkalica
  • Pinceta

1. Napravite vlastite božićne ukrase

Two homemade cardboard snowman decorations, one with a blue scarf and one with red.

Izradite ukrase u obliku zvijezda, zvona, čarapa ili djedova božićnjaka – odjeljak Home and Living usluge Creative Park nudi veliki izbor božićnih ukrasa koje možete izraditi sami, a koje je jednostavno ispisati, izrezati i sastaviti. Ovi slatki snjegovići jednako će svečano izgledati na božićnom drvcu ili na kaminu. Samo ispišite predložak i slijedite ilustrirane upute.

Savjet za izrađivanje: prije lijepljenja, preklopite i naborajte uzduž linija preklapanja te zaoblite gdje je potrebno.

2. Odbrojavajte dane uz adventski kalendar vlastite izrade

A homemade advent calendar shaped like a Christmas house.

Trgovine nude mnoštvo adventskih kalendara, ali nijedan od njih nije tako osoban kao onaj koji izradite sami. Bilo da želite razmaziti voljene osobe ili unaprjeđujete igru tajnog djeda božićnjaka na poslu, primatelja će impresionirati jedinstven, ručno izrađen kalendar ispunjen slatkišima.

Savjet za izrađivanje: pratite dijelove tako da na njihovoj poleđini olovkom ispišete brojeve.

3. Dajte personalizirane darove izrađivanjem darovnih kutija

Slični članci
Christmas card printing

ISPISIVANJE I IZRAĐIVANJE

Ispisivanje božićnih čestitki

Uredite vlastito blagdansko fotografiranje i ispišite prilagođene božićne čestitke.

How to shoot festive pet portraits

PORTRETI KUĆNIH LJUBIMACA

Kako snimiti blagdanske portrete kućnih ljubimaca

Iz ovih vrhunskih savjeta doznajte kako ostvariti najbolje fotografije kućnih ljubimaca i snimiti blagdanske portrete za Božić.

Lena Petrova's top 10 Christmas photography tips

OBITELJSKA FOTOGRAFIJA

10 najboljih savjeta Lene Petrove za božićne fotografije

Uhvatite duh Božića pomoću 10 savjeta ove obiteljske fotografkinje, za zabavne i prirodne portrete.

Three homemade decorative gift boxes in different shapes.

Ručno izrađene kutije ne samo da je zabavno i jednostavno izrađivati nego one darove čine doista posebnim – ujedno su mnogo jeftinije od onih u trgovinama. Creative Park nudi darovne kutije u obliku božićnog drvca i zvijezde ili elegantne darovne kutije blagdanskog izgleda, kao i pregršt zabavnih i ukrasnih kutija koje se mogu upotrebljavati tijekom cijele godine. Možete ispisati i vlastite darovne oznake ili predivne ručne skočne božićne čestitke.

Savjet za izrađivanje: dijelove svakako zalijepite redoslijedom naznačenim brojevima.

4. Kreirajte vlastitu zabavu uz ručno izrađene igre

A homemade block puzzle depicting Santa on his sleigh being drawn by two reindeer in a winter scene.

Budući da blagdani nude slobodno vrijeme, dobro je imati aktivnost koja će okupiti obitelj. Creative Park nudi predloške za razne igre koje možete ručno sastaviti i poslije igrati s obitelji. Osim ove slagalice s temom Božića, tu su i slagalice s kockicama za najmlađe, geometrijske slagalice za stariju djecu te igre kao što su bingo i rulet koje cijela obitelj može igrati.

Savjet za izrađivanje: za podizanje i pričvršćivanje malih dijelova upotrebljavajte pincetu.

5. Ukrasite bebinu sobu ručno izrađenim božićnim vrtuljcima

A variety of homemade Christmas decorations including Santa, a reindeer, and a mobile with a twirling Christmas tree and snowflakes.

Igračke za bebe ne moraju se kupovati. Ovaj slatki vrtuljak s božićnim drvcem i pahuljicama koje se vrte kreativan je i osoban način unošenja Božića u sobu svoje bebe ili bebe vama drage osobe, a Creative Park nudi i vrtuljke s drugim temama, kao što su slonovi, ptice, baloni na vrući zrak i svemir.

Savjet za izrađivanje: prijeđite preko preklapanja ravnalom i oštrim predmetom, kao što je stara kemijska olovka bez tinte, kako biste postigli oštrije i lakše preklapanje.

6. Napravite ručno izrađene igračke za mladog istraživača

A papercraft model stegosaurus.

Bilo da se radi o dinosaurima, velikim sisavcima, pticama, zrakoplovima ili vlakovima koji trenutačno fasciniraju vašu djecu, Creative Park ima dovoljno oblika za znatiželjno dijete da doista uživa u onome što ga zanima. Možete sami ispisati i sastaviti igračke, pretvoriti to u blagdansku aktivnost s djecom ili ispisati komplet predložaka koje ćete darovati kreativnom djetetu zajedno s kompletom alata kao što su ljepilo i škare.

Savjet za izrađivanje: upotrijebite čačkalicu za nanošenje ljepila. Ljepilo daje uredniju završnu obradu kad se tanko nanese.

Napisala Kathrine Anker

Povezani proizvodi

Slični članci

"Pronađite inspiraciju" vaš je najvažniji izvor korisnih savjeta o fotografiji, vodiča za kupce i pronicljivih intervjua – sve što trebate za pronalaženje najboljeg fotoaparata ili pisača te ostvarenje sljedeće kreativne ideje.

Natrag na Svi savjeti i tehnike