VODIČ ZA KUPCE

Canonov vodič za božićne darove

Od zabavnih prijenosnih pisača do fotoaparata punog kadra bez zrcala, predlažemo odlične ideje za darivanje svakoga tko želi izraziti svoju kreativnost!
Canon Camera
Trebate ideje za božićne darove za kreativne osobe u vašem životu? Bez obzira želite li iznenaditi voljenu osobu instantnim fotoaparatom ili počastiti entuzijastičnog fotografa unapređenjem na puni kadar, u katalogu tvrtke Canon možete pronaći nešto za svakoga.

U ovaj blagdanski vodič za kupce uvrstili smo neke prijedloge proizvoda tvrtke Canon kojima možete darovati svakoga tko obožava kreativnost, bez obzira na budžet. Od zabavnih prijenosnih pisača do fotoaparata punog kadra bez zrcala, možete pronaći vrhunske ideje za savršen božićni dar!

Za vlogere, blogere i tvorce sadržaja: Canon PowerShot G7 X Mark III

Zvijezda platforme YouTube i vloger Mike Gray pritišće tipku za snimanje na dodirnom zaslonu fotoaparata PowerShot G7 X Mark III tvrtke Canon.

Fotoaparatom PowerShot G7 X Mark III tvrtke Canon, idealnim božićnim darom za one koje žele započeti vlogiranje, moguće je snimati detaljne 4K materijale, a opremljen je i priključkom za slušalice od 3,5 mm.

Filming a cat with the Canon PowerShot G7 X Mark III.
Kao jedan od najkompaktnijih fotoaparata tvrtke Canon, PowerShot G7 X Mark III značajan je napredak u odnosu na fotoaparat na telefonu ili osnovni fotoaparat za usmjeravanje i snimanje. Prijenosan i prepun kreativnih značajki, također odlično ide uz DSLR ili fotoaparat bez zrcala.

Veliki CMOS senzor od 20,1 MP i oštri širokokutni objektiv sa zumiranjem f/1.8-2.8 modela PowerShot G7 X Mark III tvrtke Canon daje sliku vrhunske kvalitete, bez obzira snimate li fotografije ili videozapise u 4K. Zakretni LCD dodirni zaslon olakšava snimanje iz kreativnih kutova, a zaslon je također moguće preklopiti naprijed za kadriranje savršenog samoportreta. Uparite fotoaparat s laganim stativom/drškom HG-100TBR tvrtke Canon za svestrano snimanje iz ruke s udobnom ručkom ili stativom za iznimno stabilne samoportrete. PowerShot G7 X Mark III također se odlikuje uvijek uključenim vezama Bluetooth i Wi-Fi, kojima se snimke automatski prenose na vaš telefon kako biste ih brzo mogli dijeliti u hodu.

Snimanje videozapisa istaknuta je značajka modela PowerShot G7 X Mark III. Moguće je snimati detaljni 4K materijal, a opremljen je i ulazom za mikrofon od 3,5 mm za podjednako jasan zvuk. Također je moguće snimati Full HD videozapise pri 120 fps (sličica u sekundi) za uglađenu usporenu reprodukciju, a uvijek uključene veze Bluetooth i Wi-Fi omogućuju uparivanje modela PowerShot G7 X Mark III s pametnim telefonom ili tabletom za lakše dijeljenje sadržaja na mreži.

Za tvorce obiteljskih filmova: Canon EOS M50

Vloger Stef Michalak snima svog malog sina dok vozi balansni bicikl.

Za one koji traže prijelaz u snimanje videozapisa EOS M50 bio bi savršen dar.

Fotoaparat EOS M50 tvrtke Canon.

Modelom EOS M50 kreirajte nevjerojatne videomaterijale visoke razlučivosti jedinstvenog izgleda i dojma.

S upravljanjem nalik modelima DSLR i senzorom veličine za DSLR u malom kućištu, Canon EOS M50 pruža punu kontrolu nad fotografiranjem, bez težine velikog fotoaparata. Odlikuje se dizajnom bez zrcala pa je tanji i tiši u radu od modela DSLR. Također ima ugrađeno OLED elektroničko tražilo kako biste prije snimanja mogli pregledati učinke kreativnih filtara i svih podešavanja ekspozicije.

EOS M50 pruža mnogo jače performanse od očekivanih. S brzinom kontinuiranog snimanja od 10 fps njegovim CMOS senzorom od 24,1 MP moguće je snimiti savršene trenutke. Poznato automatsko izoštravanje Dual Pixel CMOS tvrtke Canon osigurava brzo i točno praćenje s automatskim izoštravanjem, dok zaslon s promjenjivim kutom od 3,0 inča pojednostavlja točku izoštravanja i prilagodbu postavki.

Za fotoaparate EOS M možete birati iz namjenskog asortimana laganih objektiva EF-M – kao i objektiva EF i EF-S koji se primjenjuju s kompatibilnim adapterom. Širokokutni objektiv poput EF-M 11-22mm f/4-5.6 IS STM savršen je izbor za istraživanje zimskih pejzaža ili snimanje obiteljskih portreta u zatvorenom. Uglađen i tih motor za izoštravanje STM i dinamička stabilizacija slike olakšavaju i snimanje 4K UHD videozapisa.

Za povoljan ulaz u fotografiranje s DSLR-om: Canon EOS 850D

Canon EOS 850D.

Otkrijte svoju kreativnost i preuzmite kontrolu s EOS 850D tvrtke Canon, svestranim fotoaparatom DSLR za snimanje filmova i fotografiranje.

Smeđe-bijeli psić trči kroz šumu.

Budući da je kompatibilan s objektivima EF i EF-S, s fotoaparatom EOS 850D svoju fotografiju možete uzdići na sljedeću razinu. Snimljeno fotoaparatom EOS 850D tvrtke Canon s objektivom EF 70-200mm f2.8L IS III USM tvrtke Canon s f/2.8, 1/2700 s i ISO800.

Canon EOS 850D napredni je i svestrani fotoaparat koji omogućuje stvaranje nevjerojatno detaljnih fotografija od 24,1 MP i čistih 4K videozapisa. Ovaj fotoaparat, zahvaljujući kompaktnom i laganom dizajnu, možete ponijeti bilo kamo. Zaslon s promjenjivim kutom za kadriranje snimki pod velikim i malim kutovima doprinosi svestranosti.

Pun kreativnih značajki, EOS 850D odličan je izbor za sve koji svoju fotografiju žele unaprijediti na sljedeću razinu. Veći je od modela EOS M50, no baterija traje dulje te je opremljen elektroničkim tražilom, koje je ugodnije oku pri dugotrajnom gledanju kroz njega. Raspored komandi obuhvaća gornji kotačić i stražnji kotačić za brzo podešavanje postavki za snimanje, a slobodan izbor među 45 križnih točaka AF-a omogućuje oštro izoštravanje preciznih detalja.

EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS USM izvrstan je prvi objektiv za EOS 850D, sa širokim rasponom zumiranja koji omogućuje punjenje kadra prizorima i gradskim panoramama te približavanje za snimanje akcije. Njegova tehnologija Nano USM osigurava glatko, tiho izoštravanje fantastično za videozapise, a optički stabilizator slike u četiri koraka pomaže održati izoštrenost pri snimanju sa slabim osvjetljenjem ili zumiranju.

Za prijelaz u sljedeću generaciju tehnologije punog kadra bez zrcala: Canon EOS RP

Snimanje noćnog pejzaža osvijetljenog grada s fotoaparatom EOS RP tvrtke Canon.

Sustav za montažu objektiva RF Canon EOS RP donosi prednosti asortimana objektiva RF tvrtke Canon sljedeće generacije.

EOS RP tvrtke Canon.

Svestrani fotoaparat bez zrcala, sa senzorom punog kadra, idealan za snimanje portreta i pejzaža.

Tražite prijelaz u fotografiju punog kadra? EOS RP tvrtke Canon od 26,2 MP osnovni je model iz sustava EOS R tvrtke Canon koji čine fotoaparati punog kadra bez zrcala. Teži približno isto kao i modeli APS-C, što dokazuje da fotoaparati punog kadra ne moraju uvijek biti teški, i odličan je za sve koji žele razviti svoje vještine s ovim zanimljivim, najnovijim tehnologijama. Također obiluje naprednim značajkama koje možete istraživati s povećanjem iskustva.

Jedna od posebnih značajki fotoaparata EOS RP tvrtke Canon je sustav za montažu objektiva RF, koji omogućuje vrlo brzu komunikaciju fotoaparata i objektiva. Zahvaljujući sve većem asortimanu objektiva RF sljedeće generacije, dobivate brže automatsko izoštravanje, kao i poboljšanu stabilizaciju slike te višu razinu kvalitete slike.

Uparite fotoaparat sa standardnim objektivom za zumiranje RF poput RF 24-105mm F4-7.1 IS STM tvrtke Canon ili RF 24-240mm F4-6.3 IS USM tvrtke Canon, ili pak kompaktnim i povoljnim objektivom s fiksnom žarišnom duljinom poput novog objektiva RF 50mm F1.8 STM tvrtke Canon, i spremni ste za sve, od pejzaža do portreta. Zahvaljujući asortimanu opcionalnih adaptera za montažu EF-EOS R model EOS RP također je potpuno kompatibilan s objektivima EF i EF-S, bez gubitka kvalitete.

Vrlo osjetljivi sustav automatskog izoštravanja Dual Pixel CMOS u EOS RP tvrtke Canon pruža izbor do 4779 položaja automatskog izoštravanja, pri čemu se stražnji zaslon primjenjuje kao dodirna pločica za točke automatskog izoštravanja kada upotrebljavate elektroničko tražilo. Fotoaparat s uključenim automatskim izoštravanjem s prepoznavanjem oka Eye AF može automatski pronaći i pratiti oko osobe za iznimno oštre portrete.

Za trenutno snimanje uspomena i podsjetnika: Zoemini S i Zoemini C tvrtke Canon

Žena drži Zoemini tvrtke Canon u jednoj ruci, a Zoemini C tvrtke Canon u drugoj ruci.

Instantni 2-u-1 fotoaparati tvrtke Canon zabavan su dar za sve koji žele kompatibilne uređaje za grupne samoportrete, ispise i još mnogo toga.

Zoemini S tvrtke Canon u boji Rose Gold.

Džepni Zoemini S tvrtke Canon od 8 MP odlikuje se ugrađenim svjetlosnim prstenom za nepogrešive samoportete, a dostupan je u tri boje, uključujući i Rose Gold.

Instantni 2-u-1 fotoaparati tvrtke Canon mladim fotografima omogućuju snimanje i ispisivanje u džepnoj veličini. Zoemini C tvrtke Canon i Zoemini S tvrtke Canon imaju sprijeda ugrađena zrcala za kadriranje savršenih samoportreta i grupnih fotografija. Svaki sadrži 10 listova fotopapira Canon ZINK™ s ljepljivom poleđinom, dimenzije 2 x 3 inča – i nema problema s tintama, budući da se svaka slika otporna na mrlje, kidanje i vodu izrađuje pomoću sloja mikrokristala koji pri zagrijavanju stupaju u reakciju. Jednostavno usmjerite, snimite, ispišite i zalijepite.

Zoemini S tvrtke Canon također ima ugrađeni svjetlosni prsten za dojmljive rezultate te vezu Bluetooth, stoga je mogućnostima fotoaparata i ispisivanja – uključujući ispisivanje izravno s fotoaparata – moguće upravljati na pametnom telefonu ili tabletu u aplikaciji Canon Mini Print.

Zabavni i lagani instantni fotoaparati Zoemini tvrtke Canon dostupni su u rasponu boja. Djeca će obožavati živopisne tonove fotoaparata Zoemini C tvrtke Canon – odaberite među bojama Bumble Bee Yellow, Mint Green, Seaside Blue ili Bubble Gum Pink. Stilski osvješteni tinejdžeri vjerojatno će prednost dati opcijama Rose Gold, Pearl White ili Matte Black za Zoemini S tvrtke Canon.

Za ispisivanje i dijeljenje bilo gdje: SELPHY Square QX10 i SELPHY CP1300 tvrtke Canon

Četiri pisača SELPHY Square QX10 tvrtke Canon, u različitim bojama.

Pisač SELPHY Square QX10 tvrtke Canon savršen je dar za svakoga tko želi ispisivati slike s pametnog telefona u hodu – i dostupan je u četiri različite boje.

Canon SELPHY CP1300.

SELPHY CP1300 tvrtke Canon brzi je Wi-Fi fotopisač idealan za izradu jedinstvenih ispisa s kompatibilnih pametnih uređaja, fotoaparata i sl.

Kompaktni fotopisači SELPHY tvrtke Canon moderni su i prijenosni uređaji s kojima čak i u hodu izrađujete ispise visoke kvalitete.

Kompaktan, praktičan i dostupan u četiri moderne boje, SELPHY Square QX10 tvrtke Canon s podrškom za Wi-Fi omogućuje ispis detaljnih kvadratnih fotografija veličine 68 x 68 mm izravno s pametnog telefona. Svrha ovog baterijskog pisača jest da ga nosite sa sobom, a nadopuniti ga možete lako putem USB kabela. U SELPHY Square QX10 primjenjuje se tehnologija sublimacije boje, što znači da će vaše slike u albumu trajati i do 100 godina. Živopisne ispisane naljepnice izrađuju se na papiru visoke kvalitete, s obrubom pripremljenim za obrezivanje, a u besplatnoj aplikaciji SELPHY Photo Layout tvrtke Canon čak možete dodavati kreativne pečate i filtre.

Ako želite više kontrole nad postupkom ispisivanja, SELPHY CP1300 tvrtke Canon vaš je izbor. Uz mogućnost izrade ispisa dimenzija 10 x 15 cm (4 x 6 inča) laboratorijske kvalitete u samo 47 sekundi, ovaj Wi-Fi pisač odlikuje se i velikim nagibnim zaslonom za lakšu primjenu. SELPHY CP1300 tvrtke Canon pruža izbor među četiri završne obrade ispisa, a u besplatnoj aplikaciji SELPHY Photo Layout dostupan je niz opcija rasporeda i "ponavljanja", uključujući nizove poput onih iz fotokabina te ispis za ID.

Fotoaparat za sve aktivnosti na otvorenom: IVY REC tvrtke Canon

Plavi fotoaparat za aktivnosti IVY REC tvrtke Canon.

Zahvaljujući jednostavnom dizajnu i moćnom fotoaparatu, IVY REC tvrtke Canon savršen je suputnik avanturista na otvorenom.

Mlada žena gleda kroz tražilo Canonovog fotoaparata za snimanje aktivnosti IVY REC.

Kopča na fotoaparatu IVY REC tvrtke Canon služi kao praktično tražilo za kadriranje snimki.

Istraživači prirode i ekstremni sportaši obožavat će IVY REC tvrtke Canon – zabavan i pristupačan fotoaparat za aktivnosti na otvorenom stvoren za avanturistički život. Bilo da je riječ o brdskom bicikliranju kroz zahtjevan teren ili prskanju uz rijeku, IVY REC tvrtke Canon otporan je na udarce 1 i vodu2.

Zahvaljujući velikoj kopči ovog malog fotoaparata, koja služi i kao tražilo za kadriranje snimki, moguće ga je zakvačiti na torbu ili remen kako bi vam uvijek bio pri ruci. Jednostavne komande fotoaparata IVY REC tvrtke Canon omogućuju jednostavno snimanje fotografije ili videozapisa.

S IVY REC tvrtke Canon moguće je snimati fotografije od 13 MP i filmove u razlučivosti Full HD pri 60 fps, a također se odlikuje elektroničkom stabilizacijom slike za snimanje u zahtjevnim uvjetima. Može se bežično povezati s mobilnim uređajem radi upravljanja fotoaparatom besplatnom aplikacijom Canon Mini Cam, a fotografije i videozapise moguće je pregledavati i dijeliti na mreži.


Napisao Marcus Hawkins


1 Otporan na padove s visine do dva metra. Metode testiranja otpornosti na udarce jedinstvene su za ovaj proizvod i ne daju garanciju da se proizvod ne može oštetiti ili pokvariti.
2 Vodootporan do 30 minuta na dubini od dva metra. Testiran samo u slatkoj vodi. U slučaju izlaganja vodi koja nije slatka, preporučujemo da ga odmah isperete slatkom vodom.

Slični članci

 • Dan s obitelji pretvorite u nevjerojatan kućni film

  TEHNIKE SNIMANJA VIDEOZAPISA

  Dan s obitelji pretvorite u nevjerojatan kućni film

  Snimite dragocjene obiteljske trenutke i s obiteljskim vlogerom Stefom Michalakom naučite kako najbolje iskoristiti značajke fotoaparata EOS za videozapise.

 • KREATIVNO ISPISIVANJE

  Savjeti za trenutačno ispisivanje uz Canon SELPHY SQUARE QX10

  Prijedlozi i savjeti za pobuđivanje kreativnosti s pisačem Canon SELPHY SQUARE QX10.

 • Zoemini C Zoemini S tvrtke Canon na stolu s bilježnicom u koju su umetnute slike.

  KREATIVNE IDEJE

  Iskažite kreativnost uz asortiman Canon Zoemini

  Osam načina za oslobađanje kreativnosti u pokretu s instantnim fotoaparatom i džepnim pisačem.

 • Zvijezda platforme YouTube i vloger Mike Gray pritišće tipku za snimanje na dodirnom zaslonu fotoaparata PowerShot G7 X Mark III tvrtke Canon.

  SNIMANJE VLOGOVA

  Kreativno vlogiranje ut Canon PowerShot G7 X Mark III

  Zvijezda platforme YouTube MikeVisuals otkriva kako stvara očaravajuće vlogove kompaktnim fotoaparatom Canon PowerShot G7 X Mark III i dijeli svoje najbolje savjete za vlogiranje.