KREATIVAN ISPIS

Igra s hranom: kako Paperboyo zadržava svježinu

Rich McCor, kreativni um iza profila Paperboyo na Instagramu, razgovara o svojoj strasti izrade papirnatih rukotvorina i objašnjava kako je upotrebljavao SELPHY Square QX10 tvrtke Canon za kreiranje nevjerojatnih umjetničkih djela na temu hrane.
Limun lebdi u zraku iznad ilustriranog ispisa tenisača koji se sprema servirati. Izgleda kao da se tenisač sprema udariti limun.

„Razlog zašto sam tako strastven oko onoga što radim je taj što sam do toga došao prateći stvari koje su u meni izazivale znatiželju“, objašnjava Rich McCor. „Za mene je to bilo snimanje svijeta koji me okružuje na drukčiji i maštovit način koji prije nisam vidio, uz istovremeno istraživanje rodnog Londona.“

Za Richa, britanskog umjetnika iza popularnog profila Paperboyo na Instagramu, kombiniranje fotografiranja koje mu je hobi s izrađivanjem papirnatih rukotvorina u početku je bilo način stvaranja originalnog sadržaja koji mu je potaknuo maštu. U nekima od svojih najlegendarnijih radova drži crne papirnate isječke uz Londonske znamenitosti kako bi kreirao maštovite iluzije.

„Bilo je to vrijeme štapova za selfie i vrijeme kad su objave na Instagramu postajale uobičajene“, kaže Rich. „Postala mi je namjera izbjeći klišeje i pronaći prepoznatljiv stil pa sam eksperimentirao s različitim varijacijama svojih papirnatih rukotvorina.“

Više od pola desetljeća poslije i Richov rad pretvorio se iz hobija u uspješnu karijeru. Izdao je knjigu pod nazivom „Around the World in Cut-Outs“, surađivao s velikim brendovima kao što je Disney® i uživa u stilu života koji je, prije 2020., podrazumijevao putovanje po svijetu.

Osvrćući se na svoj uspjeh, Rich kaže: „Ono što je počelo kao mali hobi kojim sam se bavio navečer i vikendima postalo je karijera koja mi je omogućila da proputujem svijet i budem razigran te time zarađujem za život“.

Kreativnost uz SELPHY Square QX10 tvrtke Canon

Pisač SELPHY Square QX10 tvrtke Canon okružen ispisima i načrčkanom konceptualnom umjetnošću.

„Moj neposredni način razmišljanja bio je ne gledati SELPHY Square QX10 tvrtke Canon samo kao pisač, jer to je očigledno i nikome ne treba objašnjavati da ispisuje predivne slike“, kaže kreativni fotograf Rich McCor iliti Paperboyo.

SELPHY Square QX10 tvrtke Canon ispisuje živopisnu ilustraciju mlade djevojke s ružičastom kosom i žvakaćom gumom na licu.

Bežičan i prijenosan, SELPHY Square QX10 tvrtke Canon ima mogućnost ispisivanja upečatljivih i vrlo kvalitetnih ispisa u roku od nekoliko sekundi.

Sada, uz gotovo pola milijuna pratitelja na Instagramu, Rich prenosi svoje izume na novu razinu. Njegov najnoviji projekt omogućio mu je da izrazi svoju kreativnost uz SELPHY Square QX10 tvrtke Canon, uvodeći ispise likova iz crtića u teme o hrani – zajedno s velikom dozom originalnosti koju ima Paperboyo.

Rich je znao da SELPHY Square QX10 tvrtke Canon može proizvesti živopisne fotografije, ali htio se okušati u ilustraciji kako bi postigao doista upečatljive boje. Rich je ilustrirao svoje animacije s pomoću programa Adobe® Photoshop® prije primjene pozadine „stock“ fotografije, izvozeći ih na svoj pametni telefon i daljinski ispisujući s pomoću aplikacije SELPHY Photo Layout.

Isprobavanje kreativne interpretacije

A tomato is suspended in the air in front of an illustrated print of a boxer. The effect makes it look as if the boxer's left glove is reaching out of the picture.

„Ograničenja 2020. prisilila su me da promijenim svoj rad i okruženja u kojima stvaram slike“, kaže Rich. Želeći pronaći načine za nastavak pomicanja granica svoje kreativnosti, usredotočio se na kućno okruženje. „Umjesto kreiranja slika sa znamenitostima i pejzažima, sada se igram na kuhinjskoj dasci za rezanje ili radnom stolu. Moji su dizajni s vremenom postali sve složeniji – imalo je smisla isprobavati nove stvari sa siluetama i iskoristiti vještine ilustracije, dodajući boje i detalje likovima“.

Govoreći o limunu koji zamjenjuje tenisku lopticu i rajčici koja stoji na mjestu boksačke rukavice u dvije novije kratke animacije, Rich kaže: „kad sam dobio izazov da postanem kreativan s hranom, odmah sam to interpretirao kao „igranje s hranom“, što me navelo na razmišljanje o sportu i načinu na koji bih mogao upotrijebiti hranu kao zamjenu za sportsku opremu“.

Dvije ruke drže ispis viteza s jedne i ispis zmaja s druge strane šalice za kavu. Pjena na kavi ostavlja dojam da zmaj bljuje vatru.

SELPHY Square QX10 tvrtke Canon omogućuje ispisivanje izravno s pametnog telefona – kvadratni ispisi s rubom na koji se može pisati bili su idealnog formata za Richa da ih uklopi u svoje otkačene slike na temu hrane.

Inspiracija za ovaj specifični izazov došla je i u obliku balona od žvakaće gume na licu lika i povezivanju uzoraka u pjeni od kave s plamenom, koji sam onda postavio pokraj živopisnih kvadratnih ispisa zmaja i viteza od 68 mm. „Uzmem nešto prepoznatljivo i dodam kreativno iznenađenje za gledatelja“, kaže on. „Prešao sam na animacije i promijenio svoje okruženje, ali koncept kreativne transformacije uvijek je u središtu mog rada“.

Prihvaćanje beskonačne potrage za idejama

Živopisna ilustracija mlade djevojke koja nosi crvenu bejzbolsku kapu i puše veliki ružičasti balon od žvakaće gume.

Rich smatra da je ključ Paperboyove kontinuirane popularnosti to što ga nije strah isprobavati nove stvari.

Živopisna ilustracija mlade djevojke s crvenom bejzbolskom kapom i ružičastim balonom od žvakaće gume razlijepljenim preko cijelog lica.

„Tranzicija žvakaće gume samo je dobro vremenski pogođen kadar s fotoaparata“, objašnjava Rich. „Želio sam kreirati niz koji impresionira, ali isto tako da ne ostavlja dojam nečega što bilo tko ne bi mogao napraviti.“

Rich zna da treba nastaviti isprobavati nove stvari ako misli zadržati uspjeh koji je ostvario s Paperboyo, čak i ako usput bude pravio pogreške. „Mislim da je za ambiciozne umjetnike i kreatore važno znati da je mnogo neuspjeha, pogrešaka i loših radova koji vode do dobrih stvari“, kaže. „Na svaku dobru ideju koju sam imao došlo je barem 10 loših koje sam morao proći kako bih došao do iskre koja je dovela do bolje ideje“.

To što ima strast za svoju umjetnost pomaže mu i ispuniti objave fotografijama koje publika voli i čije ispise želi kupiti. „Često me pitaju ‚Kako mogu postati velik na Instagramu?’, a smatram da je to pogrešno pitanje. Trebalo bi biti ‚Kako ću pronaći nešto što volim?’ jer tako sam postigao uspjeh.“

„Čudno je prijeći s malog hobija koji je samo vaš, gdje su svi neuspjesi, ali i svi uspjesi samo vaši, na karijeru gdje morate dopustiti da mišljenja drugih ljudi oblikuju sadržaj“, nastavlja Rich. „Održavam publiku zainteresiranom zato što sam uspio napredovati i pronaći nove smjerove, a to je opet zato što još uvijek žudim pronaći i kreirati jedinstven sadržaj.“


Napisala Lorna Dockerill

Slični proizvodi

  • Pisači za upotrebu kod kuće

    SELPHY SQUARE QX10

    Čuvajte svoje dragocjene uspomene u obliku prelijepo izrađenih ispisa koje bežično možete izraditi bilo gdje.
  • DSLR fotoaparati

    EOS 6D Mark II

    Bilo da želite snimati ambicioznije projekte ili prelazite na profesionalno fotografiranje, fotoaparat EOS 6D Mark II pruža što vam je potrebno za te uzbudljive sljedeće korake.
  • Objektivi za DSLR

    EF 24-105mm f/4L IS II USM

    Omiljen među onima koji žele nositi jedan objektiv na lokaciju, ovaj objektiv pruža nevjerojatnu kvalitetu slike i naprednu stabilizaciju slike.
  • Slični članci

  • KREATIVNO ISPISIVANJE

    Ispišite ploču sa slikama koja će vam trenutno popraviti raspoloženje

    Otkrijte kako izraditi ploču sa slikama i prenesite kreativne projekte na novu razinu.

  • KREATIVNO ISPISIVANJE

    Kreirajte vizualnu ploču svog života

    Prilagodite prostor svom stilu uz SELPHY Square QX10 tvrtke Canon.

  • KREATIVNO ISPISIVANJE

    Zabavite se ispisivanjem

    Pet razloga zašto trebate kompaktni fotopisač.

  • FOTOGRAFIJA HRANE

    Kako postati utjecajna osoba za hranu

    Savjete za fotografiranje hrane daje Yasmin AlBatoul, utjecajna osoba s Instagrama i ambasadorica tvrtke Canon.