Snimanje filmskih videozapisa

Za postizanje filmskog izgleda pri snimanju videozapisa potrebna je vještina i spretnost. Glatko pomicanje fokusa – tako da glavni objekt ostane oštar u kadru – jedan je od načina postizanja profesionalnog dojma.

Međutim, ovu je tehniku teško izvesti bez vježbe. Ako želite probati, pokušajte s fokusiranjem nepomičnog predmeta dok hodate prema njemu i podešavajte objektiv tako da je u svakom trenutku oštar u kadru.

Kako biste pozornost gledatelja usmjerili na glavni objekt, pokušajte zamutiti pozadinu, a glavni objekt zadržati u potpunosti oštrim; za široke kadrove bilo bi bolje zadržati cijeli prizor u fokusu.

Naši novi fotoaparati pomoći će vam da svladate izazov fokusiranja pri snimanju videozapisa zahvaljujući tehnologiji fokusiranja Hybrid CMOS AF III. Ona omogućuje besprijekorno, automatsko praćenje, što znači da će vaš objekt uvijek biti oštar, čak i pri pomicanju kadra. Neki Canonovi fotoaparati imaju zaslon osjetljiv na dodir kojim jednostavno možete promijeniti fokus s jednog objekta na drugi bez dodirivanja objektiva. Jednostavno dodirnite objekt na zaslonu kako biste ga fokusirali. Rezultat je besprijekorna snimka videozapisa s filmskim izgledom.

Snimanje filmskih prizora