O1 header

Došli, vidjeli, smočili se

Pet stvari koje Gradske surfere čine legendarnim

Divlje rijeke, gradski surferi, neustrašivi fotografi, nezamisliva tehnologija i raj opreme za fotoaparat; dopustite da vas povedemo iza kulisa svoje najnovije Come and See priče.

1. Eisbach.

Nalet dvadeset tona ledeno hladne vode preko potopljenih betonskih blokova svake sekunde stvara divlji, kontinuirani val. Više od stotinu surfera iz svih dijelova svijeta dolaze ovamo svaki dan da zaborave na posao i izvedu fantastične pokrete.

2. Konstrukcije, konstrukcije i još konstrukcija.

S njima je sve bolje. Tijekom 3 dana naša je ekipa snimala nevjerojatnu mješavinu revolucionarnih fotografskih i filmskih tehnika s neviđenim konstrukcijama sagrađenima posebno za ovaj nevjerojatni doživljaj. Koristili smo ih kako bismo vas doveli ravno na obale rijeke Eisbach u Münchenu putem mobilnog telefona. Konstrukcija od 180º koristi širokokutni objektiv montiran na novi model Cinema EOS C300 Mark II, dok vam druge konstrukcije omogućuju da velikom brzinom snimate vlastite snimke i zumirate akciju, simulirajući doživljaj fotoaparata tvrtke Canon u rukama.3. Naši surferi. Lokalni surferi vladaju rijekom.

Film je snimljen s tri najpoznatija surfera na ovoj rijeci – Taom, Karinom i Alexom. Oni su nevjerojatni, ništa im nije bilo teško, a njihova vještina i izdržljivost na valu sve nas je opčinila.

4. Samo.

Naš profesionalni fotograf koristio je novi Canon EOS-1D X Mark II tijekom snimanja kako bi savršeno zabilježio akciju od sumraka do noći. Samo je i potpuno neustrašiv. Nakon snimanja popeo se na Taovu dasku i surfao valom u gumenim čizmama.5. Noć.

Noću je sve uzbudljivije. Naravno, mogli smo snimati danju, ali gdje je tu izazov? Iskoristili smo sjaj uličnih svjetiljki za dočaravanje ugođaja grada i napuhali golema svjetla koja stvaraju efekt mjesečine koji izdvaja svakog surfera na valu koji divlja ispod.

Istražite naš interaktivni doživljaj Gradskih surfera ovdje.